Kam na Orlík s dětmi

Dobrý den, moc vás všechny zde znalé prosím o radu. Jsem otec kluka který si zamiloval rybaření a jelikož je ve věku (8 let) kdy jezdím s ním učil jsem se takříkajíc z internetu.. časem jsem si rybářský lístek udělal i já.. mám ho teprve rok ale pár pokusů lovit ryby už bylo.. snažím se kluka brávat pod stan někde k vodě (brno, slezská harta, těrlicko, žermanice apod.) jak víte je to relax.. ne nebudu se ptát na co chytat kde chytat čím chytat.. na netu jsem našel spoustu rad, pár knížek přečetl hold mám mám(e) nevýhodu že žádného rybáře v nejbližším okolí neznám takže se nemám kde ptát.
Má otázka je jednoduchá.. chceme v létě někde pod stan na orlík, rádi bychom konečně něco chytili .. upřednostňujeme kaprařinu ;) tím myslím sedět koukat kochat se.. lodičku máme echolot ne... nečekám žádné trofejní úlovky i když by nebyly špatné ;) stačí nějaký kapřík prostě a´t má kluk radost ať ho to baví a ať ho aspoň na chvíli odlákám od mobilu tabletu a PC.. znáte to.. koukal jsem na popelíky nebo velký vír.. VV má dost špatné hodnocení popelíky lepší ale zase tady na diskusi nedoporučujete tam chytat.. ve volné diskusi orlík se baví o všem jen ne o rybách mám pocit ;)... nejsme nároční prostě chceme si někde postavit stan a nebýt nikomu na obtíž a přitom si zachytat.. pokud bude poblíž nějaké občerstvení tím líp... můžete prosím něco doporučit?? budu rád za JAKOUKOLIV radu nejen co se fleku týče moc vám všem děkuji.. klidně i SZ pokud uznáte za vhodné..
Autor diskuse: Dalis75 - Profil , 23.2.2017 kaprařina - revíry, cestování

Independent - Profil | Čt 23.2.2017 15:38:44

Dalis75 >> Jo na celém Orlíku se chytá na MP povolenku. To není problém...nemusíš se omlouvat...je přece normální se zeptat, když něco nevím;)

vara - Profil | Čt 23.2.2017 13:37:04

Dalis75 >> tak hospody tam sou dve,jedna vejs,golf,chatky stany,druha u vody a tam muzes hned vegetit

vara - Profil | Čt 23.2.2017 13:34:06

Dalis75 >> je strasne tajny,ale treba se tam potkame tak te tam vemu:-)

Dalis75 - Profil | Čt 23.2.2017 13:30:46

Independent >> ještě možná hloupá otázka.. ptal jsem se i v poradně ale zatím bez odpovědi.. kluk má povolenku morava a slezsko.. údajně platí i na orlíku (MP) .. no a jak je to u toho tábořiště co píšeš?.. myslím tím ta stará cesta.. taky mimopstruhovka?? asi jo když tam jsou kaprařské závody.. ;) omlouvám se ale jsem laik...

Dalis75 - Profil | Čt 23.2.2017 10:36:59

Independent >> to táboříště je teda docela kus od popelíků koukám... ale může to být o to líp...

Dalis75 - Profil | Čt 23.2.2017 10:30:50

díky všem... na mapy mrknu.. a to utajený místo u toho víru.. to je kde jako? ;)
jsem moc rád za vaše postřehy a návrhy.. zase úplnou divočinu nechceme..nějaké to zázemí ve formě blízké restaurace apod. jistě potěší

vara - Profil | Čt 23.2.2017 9:07:00

Ahoj jezdim sem tam do viru ke znamy na chatku,chytam obcas na plazi vetsinou cejni pekny,pak okouni sem tam kaprik ale je tam takovy celkem dost utajeny misto kde je to tezka romantika,bez lidi a celkem fajn rybareni:-)

Independent - Profil | Čt 23.2.2017 9:06:30

Ahoj, loni jsem byl na Orlíku v chatařské osadě Strouhy u obce Olešná. Byli jsme tedy v chatě, ale na druhé straně je tábořiště u obce Temešvár. Místo na rybaření je to dobré, zachytal sem si. V tomhle úseku se pořádají kaprařské závody "Pára nad Vltavou" a pochybuji, že by to organizátoři vybírali náhodou. To tábořiště se podle mapy.cz jmenuje Stará cesta. Pár lidí mělo stan i na naší straně přehrady, ale nevím jestli nebyli domluveni s místníma chatařema. Nicméně když jsem se procházel podél přehrady, kde už nebyly chaty, směrem k Podolskému mostu, tak na pár vhodných placech měli rybáři postavené bivaky i tam. Zkus mrknout na mapy.cz, je tam i kontakt na to tábořiště. Není velké, tak by tam mohl být klid. Snad sem ti aspoň trochu pomohl.

Haataap - Profil | Čt 23.2.2017 8:49:41

Dalis75 >> Loni provozovalo kemp samo povodí. Jak to bude letos nevim. Sam jsem zvedávej. Máme tam karavan celoročně a nevíme co bude. Se stanováním problem nebyl. I u vody jsem viděl par postavenych stanu a bivaku.

Dalis75 - Profil | Čt 23.2.2017 7:36:36

Haataap >> díky moc za info.. koukal jsem na radavu ale tam bude asi velký press ;) navíc tam není možnost stanovat asi a psali zde na MRKu něco o změně provozovatele loni tož nevím.. každopádně díky moc..

Haataap - Profil | Čt 23.2.2017 7:10:34

Zdravím. Ja jezdím na orlik cely život. Začalo to v mých třech letech s rodiči a ted tam vozim sve dva sicaky. Ale pouze na Radavu. Jine kempy moc neznám. Za mne je to super pro děti. Hospody na pekne úrovni,dětská hřiště,pohodlny koupani. S rybarenim je to asi jako všude na tak velky vodě. Cejny,plotice a mensi kapriky nebyl problem nějaký pochytat. Na vetsi rybu to není uplne nejlepší místo,ale sem tam jsme něco taky vytahli. Snad jsem aspoň trosku pomohl🙂