Mivardy, Giants Fishing, Shimano, Delphin

Zdravím, mám jednu už několikrát omílanou otázku :-) ale třeba se zde najde někdo kdo řešil stejný problém a vybíral ze stejných prutů jako já. Chtěl bych si pořídit nějaké kaprařské proutky. Do teď jsem chytal na klasické teleskopy, ty mají velký průměr a jsou hodně tvrdé. Při zdolávání menší ryby s těmito pruty člověk ani neví o tom že tam nějakou rybu má, naopak při záběru větší ryby a velké tvrdosti prutů o ryby přicházím, montáž vydrží ale ryba se vyřízne. Způsob lovu je podle nálady a podle času kterou momentálně mohu věnovat vycházkám, většinou lovím na "magické" koule :-D a na rybnících takže nejde o žádné extra dlouhé hody, když už je potřeba dostat montáž do větší dálky tak je to jen při delších výpravách a v tom případě zavážíme. Rozhoduji se mezi pruty:

Mivardi Enigma carp 12ft, 3lb
Mivardi Imperium 12 ft, 3lb
Delphin Impala Carp 12ft m, 3 lb
Giant fishing LXR Carp 12 ft, 3lb
Shimano Alivio 12 ft, 3lb

Po delších úvahách jsem se rozhodl pro dvoudílné varianty(jak je známo čím méně spojů tím plynulejší akce), jen si ještě nejsem jistý s akcí prutu zda 2,75 lb nebo 3lb, nevím zda u těchto levnějších prutů nejsou 2,75 lb moc měkké. Snad se zde najde někdo kdo se rozhodoval mezi stejnými pruty a dokázal by napsat pro a proti jednotlivých prutů. A chápu že 100 lidí = 100 názorů, ale bohužel v mém okolí nejsou žádné rybářské potřeby ve kterých tyto pruty mají a kde by jsem si je osobně mohl osahat a určitě chápete že nechci objíždět půl republiky abych si v každých potřebách osahal jeden prut. .)
Autor diskuse: Boky.cz - Profil , 30.12.2016 kaprařina - náčiní, doplňky

Buldokov - Profil | So 31.12.2016 14:25:46

Nejlepší je pruty si někde osahat, když je koupíš na slepo budeš pak na 90% zklamaný s tím že jsi od nich čekal něco jiného. Udělej si čas a zajeď někam kde pruty mají a skus si je jak ti sedí.

TWIN 69 - Profil | So 31.12.2016 13:27:31

Ahoj,osobně mám vyzkoušené,z Tebou zmiňovaných, jen pruty Delphin Impala 3 lb.Mám je od května letošního roku a nemůžu si na nic stěžovat.Nicméně přecházím na pruty v libráži 3,25,takže je budu prodávat.
Na ty Impaly mám zdoláno i několik větších ryb jak z odhozu,tak z vyvážky.Za tu cenu jsou rozhodně dobrá volba.

jirisyky - Profil | So 31.12.2016 10:02:39

Ja jsem s mivardi spokojen

Dalas - Profil | So 31.12.2016 9:04:43

čau, mám ty Mivardi, letos od jara, napřed jsem koupil jeden (místo polámanýho starýho Mitchela, za který jsem dal kdysi 7 tis)) proutek se mi tak líbil, že jsem objednal druhý, ten došel s ulomeným posl očkem (nejspíš vina přepravky), druhý už došel ok, max spokojenost a krásné pruty.

jarda85 - Profil | So 31.12.2016 7:54:03

Boky.cz - >> Zdravím tě,s tvoje nabídky jsme držel pouze 2 kousky. Mivardi impérium,a Delphin impala. Podle moje zkušenosti bych ti určitě doporučil delphin. Byla možnost si s tímhle prutem párkrát hodit a můžu říct, že jsem ani nečekal co prut dokáže, má krásnou parabolickou akci jak při náhozu tak i při zdolávaní. Co jsem tak slysel a poslouchám tak Mivardi pruty nic moc. I když se mi impérium jevil dobře, tak bych určitě pruty od Mivardi nebral. Dobrý výběr.

Lajos173 - Profil | So 31.12.2016 7:31:01

Presne jak pise kolega, nekupuj prut podle internetu, ale zajdi do prodejny nebo za chvili na vystavu a tam to osahat.

Martian - Profil | So 31.12.2016 0:30:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Boky.cz - >> když sem kdysi taky přecházel z tele na delicky, resil sem to stejný co ty :-) držím palec pri vyberu. Nejhorší je ten přechod, delicky pracuji jinak... Casem ti stejne projde rukama toho spousta, takže když netrefíš první par prutu, tak to není nic neobvyklého :-)

Pokud budeš mít jen trochu sanci, udělej si výlet do nějakých ryb.potreb, kde by mohli poradit. Tady ti všichni zamotají akorát hlavu...