Nafukovací člun Seafox

Zdravím pánové, máte někdo zkušenosti s čluny značky Seafox?Respektive s tímto typem? http://www.lodniobchod.cz/lode-cluny/seafox/nafukovaci-clun-boat-st260t.html Rád uvítám vaše názory.Díky
Autor diskuse: Herry88 - Profil , 23.3.2016 kaprařina - náčiní, doplňky

Zmesky44 - Profil | So 27.4.2019 10:37:01

Co takhle Raptora?

Karpol - Profil | Pá 26.4.2019 21:13:26

Prosím vás neví někdo kde se daj koupit padla na člun SEAFOX, délka člunu 3,30?

Trodaí - Profil | St 13.4.2016 8:40:01

daniels >> Seafox 260

daniels - Profil | St 13.4.2016 6:14:10

Trodaí >> co je to prosim te za člun dik

dudu3 - Profil | St 13.4.2016 1:52:20

Dobrá volba me zase zlomily 28 kg 200 cm s podlahou porad mooc ale neskladam cely rok stejna cena 220 EU

Trodaí - Profil | St 13.4.2016 0:01:16

Za ty peníze je super, když člověk hledá koupí ho kolem 6000kč, dlouho jsem se rozhodoval jestli tento nebo s pevnou zádí a vyhrál tento kvůli váze.

Rastislaf - Profil | Po 11.4.2016 8:07:31

Shawt >> No na stojáku jsem jezdil cca 2,5 hod ( 3 lidi kolem 100kg na palubě ) a pořád to makalo, je to 5 let stará baterie 90 Ah ( gelovka ). Myslím, že by to ty 3 hod určitě jelo, motor je 44 lb. Věřím, že kdyby ta baterie byla nová, tak bude výdrž cca 4-5 hod jízdy na tu střední rychlost možná i víc, ale s novou to vyzkoušeno nemám.

Herry88 - Profil | Ne 10.4.2016 22:29:14

Rastislaf >> Bazar občas sleduji.Nemusím mít přímo funglovku, uspojím se s dobře zachovalou ojetinou.Levnější varianty či atrapy nepreferuju.od kamaráda jsem měl pujčenýho seahawka a za trest.Stálo to za starou belu.každopádně jej budu využívat převážně na přivlač a na zavážení bez motoru.Hledám něco ohodlnýho s lamelovou nebo pevnou podlaho a skýlem nebo bez, to netušim.Záleží jaká je v čem výhoda při balení.

Shawt - Profil | Pá 8.4.2016 19:25:05

Rastislaf >> Jak dlouho +/- vydrzi baterie?

Rastislaf - Profil | St 6.4.2016 15:44:25

Herry88 - >> Ahoj, sleduj zdejší bazar a klidně zkus i poptat člun. Já zde sehnal člun 280 cm s lamelovou podlahou a zrcadlem za 4000 Kč a Elektromotor motor včetně gelové baterie taky za 4000 Kč. Mám tedy komplet za 8000 Kč a jsem s tím zatím velice spokojenej. Každopádně bych se na to jel vždy před koupí podívat... Jak už zde bylo psáno, záleží na tom, na co to budeš chtít používat, ale do těch seahawků atd. bych osobně nešel (ten co jsi uvedl bude podle mého materiálově lepší, ale neviděl jsem ho), měl jsem seahawk půjčený a bál jsem se, že tou nafukovací podlahou propadnu do vody, asi to byl ale jen můj pocit, věřím, že na popojíždění po přehradě to asi stačí.

Pvl - Profil | St 6.4.2016 14:52:45

Dobříšák >> Jsou takoví malí černý .Proč se tě ptám ...přijeli jsme s kámošem k vodě nafoukli člun .. a ejhle on uchází . Dírka jak když ji vyvrtá cca milimetrová .Zaplať Bůh jen jedna . To jsem čuměl .že provrtávají bolky , igelit , jsem věděl .

Dobříšák - Profil | St 6.4.2016 14:48:22

Pvl >> černý brouky? to asi ne a ani jsem neslyšel že broukům chutná guma. Občas mi po garáži lezou červi a žížaly když utečou z nádob ale brouka tam nemám. Je fakt že ten Intex se otře u větvičku u břehu a už je tam dirka.

Pvl - Profil | St 6.4.2016 14:21:43

Dobříšák >> Nemáš doma takový ty černý brouky ? To jsou taky pěkný svině !

Dobříšák - Profil | St 6.4.2016 13:44:08

bysto >> Souhlas.. Intex Mariner pořád jen lepím, ani nevím kde se tam ty dírky berou. Už jsem podezříval i komáry že mi ho propichují, takže bez lepidla to k vodě nejde a na delší plavbu už vubec ne. Od té doby co mám Kolibri je klid a pohoda.

bysto - Profil | Út 5.4.2016 20:22:51

Dnes sme boli s kamosom skontrolovať hniezda na zubace (boli sme na člne intex seshawk 2 - ta vaša ospevovaná zelena hovadina). Nafúkame, hodine na vodu a po chvíli sme počuli len bublinky ;). Ked sme pred mesiacom osadzali hniezda, nic mu nebolo. A s tym člnom bolo narabane šetrne, nebol ťahaný po zemi, ani sme neburali do brehu.

Takze kto sa chce utopiť, veselo sa vozte na tych igelitkach :).

PS: o tyzden očakávam 260ku kolibrika s pevnou.

toughpower700 - Profil | Pá 1.4.2016 19:12:08

Dá se lecos. Sice moje postřehy se týkají jiného modelu, ale ono to bude tuším všechno tak nějak dost podobné. První člun jsem měl narychlo kupovaný kvuli dovče intex SH 4. Peněz bylo v tu chvíli málo a člun žádny... Jak se zde píše, záleží na očekávaném využití.. Postřehy s levnočlunem jsou asi takové.. Používal jsem to na zavážení bojek, na krmení, na přesuny, zkrátka věci kdy pokud bych neměl alespoň tohle byl bych v... a na vše mě to stačilo. Co je tedy obtížnější je rybařit z toho kvuli té nafukovací podlážce kdy se po tom pohybovat to je fakt kouzelný (ale zase se v tom díky té v podstatě nafukovací matraci krásně válí :D ).. To ale řeší níže zmíněná podlaha za pár kaček. Výhoda - je to fakt skladné a lehké. Z jedné rybačky jsem to narychlo jen sroloval jak koberec, hodil na rameno a i s verkcajkem jsem v pohodě lezl po stráni na ejpovičáku asi 500m k autu-a to nejsem žádný pořízek. Samozřejmě bez baterie atd.. Člun jako takový se v poho vleze do US lodního vaku a to i s pádly (viz. foto.) což je někdy taky hodně praktické.. Postupem času jsem pořídil pohon. První testy s MK55 jsem se fakt bál protože jak se zde píše, motor váhou padá pod loď, ty úchyty se rvou že to vypadá děsivě (ještě umocněno když je to nahřáté od slunce-měkne to hodně), při jízdě na plno to taktéž vypadalo děsivě.. Nicméně po čase si člověk zvykne a po pár dnech, když se nic nestalo tomu začne tak nějak i důvěřovat. Snažil jsem se tedy vždy nastupovat z vody a po břehu to moc nervat.. Když nejsou love je nutný zkrátka nějaký kompromis a já na to co jsem tehdy od člunu potřeboval jsem byl spokojen že lepší něco než nic..

Gameslider - Profil | Pá 1.4.2016 17:47:44

bysto >> tak hlavnim cilem bylo ukazat, ze clun jde poridit i levne, kazdej si nemuze nebo nechce koupit clun za 12-15k, aby ho vyuzil treba 10-15x za rok. Pokud nekdo bydli u vody, nebo provozuje extremni kaprarinu, tak bych mu take tento clun nedoporucil. Rozdil v kvalite je asi jasny vsem. Ale vetsina lidi, nezavazi 500m (ja nemam ani tolik vlasce na navijaku), netaha v noci na vlnach, ve vetru 15+kg kapry. Chapu, ze pokud ma nekdo vybavu za desitky tisic a travi u vody kazdou volnou chvilku, tak neni problem si koupit odpovidajici clun. Kazdej musi zvazit, proc clun potrebuje a kolik do nej chce investovat, neni nutno nikoho nazyvat blaznem.

Pokud jdu chytat v tydnu po praci, jdu nekam na rybnik v okoli, nebo na mensi reku, tam clun nepotrebuju. O vikendech jezdime cas od casu na vypravy na Slapy, nebo Orlik a dosel jsem k tomu, ze bych si rad zachytal nekde v klidu, dal od okolnich rybaru a protoze vsude, kam se da dojet autem, je vetsinou narvano, mista jsou prochytana, bordel atd. Tak se nalozim do clunu a popojedu nekam do klidu par set metru, kilometr, ale pojedu podel brehu, nebudu jezdit prostredkem prehrady a dopravim se kam potrebuju. Taky me stvalo, ze na tech prehradach nahazuju tak nejak do prazdna, nemam predstavu jak vypada dno, hloubka atd. takze dalsi duvod pro porizeni clunu a echolotu, aby jsem si mohl zmapovat teren a zavest si nastrahu presne na misto kam potrebuju. Za cenu cca 8 tisic mam clun s motorem a baterii a verim, ze na "obycejne" chytani to bude stacit.

Bacha - Profil | Pá 1.4.2016 16:40:52

bysto >> Používáme Seahawk s bráchou na kaprařinu pravidelně 10 let bez motoru a nikdy nebyl problém. Jak na přehradě, tak na řece. Je méně pohodlný na vyvážku, než např. moje pevná stavěná loď, ale poměr cena-výkon je víc než dostatečný a určitě se v něm nebojím:-)

zdevac - Profil | Pá 1.4.2016 13:10:15

bysto >>

Sekce jsem si nevšiml, viděl jsem jen nadpis diskuze, takže se omlouvám. Na zavážení a ještě za tmy bych PVC člun samozřejmě nebral.

bysto - Profil | Čt 31.3.2016 21:30:20

ok, na tvoje použitie to beriem. Aj ja som chodil s frajerkou na tom člne bez obáv. Ale obavy som mal, ked som ten čln používal na vyvazku na kapra. Lebo ked o tretej v noci skaces do člnu a ides pre rybu a následne s rybou v člne na breh, tak nebudes riesit co bude na tom brehu. To co ty popisuješ je uplne ina situácia. V takto nenáročných podmienkach ten čln samozrejme obstojí. Lenže my sme v sekcii kaprarina a na kaprarinu su tieto člny nevhodne. Ja neplkam ale hovorím z vlastnej skúsenosti. Ja som taky čln mal a ľutujem vyhodených peňazí, preto ich chcem ušetriť aj niekomu inému.

zdevac - Profil | Čt 31.3.2016 21:22:20

bysto >>

Samozřejmě, že Kolibri je technicky a kvalitou jinde. O tom žádná. Kdybych bydlel někde v chajdě na břehu a měl to na pravidelné rybaření v jednom, určitě bych neměl Intex, ale třeba právě Kolibri. Jenže tady se bavíme o jiném využití, než píšeš ty. Je nesmysl brát PVC lodě na rychlejší řeky, možná to ani není dobrá volba na extra velké vody. Ale podívej se na fotku, kde Gameslider ten člun má. To je normální "menší" přehrada. Nikde tam loď přetahovat přes kmeny nebudeš, stejně tak není důvod k nárazům na skálu. Proč bych to dělal? Jezdil jsem na tom od jara do podzimu skoro každý víkend a nikde jsem na skálu narážet nepotřeboval. A díru nemáme ani jednu. A to se tu nebavíme o vyvážení, ale o tom, že ráno přjedu k vodě, rozhodím a nafouknu člun, do večera v tom člunu jezdíme a chytáme, 4 pruty, plná výbava na přívlač, občas nahodím i na těžko a dám si dvacet, než začne chrčet brzda. Večer to na břehu zase vyfouknu a jedeme domu.

netvrdím, že Intex jediný je dobrý. Ale nepiš, že se to nedá. Každá loď má svoje určení. Jako bych si na nehlubokou řeku s proudem raději vzal tvůj Kolibri, tak v létě na přehradě na stojaté vodě se raději budu válet v měkkém a pohodlném prostoru velikosti postele. Jinak hodit si tam spacák a vyspat se není problém, vnitřní rozměr jsem psal - 90x260. Tomu nemůže Kolibri konkurovat. Než tedy začneš zase říkat, že je něco nemožné nebo blbé, zjisti si nejdříve, co s tím vlastně ten druhý chce dělat a jak to bude používat.

bysto - Profil | Čt 31.3.2016 21:01:45

zdevac >> :). Neviem, ci si skúšal niekedy za vetra zavazat alebo kŕmiť ku stromom. Alebo ci sa ti niekedy stalo, ze pri brehu boli potopeného stromy, ktore nebolo vidno z diaľky. Jedna vec je vyvážať na malom jazierku do 50ha, druha vec je vyvážať na pol kilometra na viac ako 1000ha nádrži.

Ja netvrdím, ze sa to neda. Osobne som na seshawku splavil asi 10km takej malej riečky a museli sme aj presuchnut von cez potopený strom a ten vĺn nepraskol, ale zas mal som ho na vode a praskla podlaha aj vonkajší balón pri narazení na breh. Kazdykrat co som ten čln mal ns vode, tak mal dieru - ono to bolo spôsobene aj tym, ze ten čln uz mal 3 roky. Ale ksmosov 3 ročný kolibrik toto vsetko pretrpel bez ujmy. A to nehovorím o tom aká bola stabila a co sa dialo po pripevnení motora, ze ten čln sa vzadu lámal a mozor mal tendenciu zachádzať pod čln.

Kazdy nech si kúpi co chce. Ale ako sa vraví, nie sme tak bohatí aby sme si kupovali lacné veci. A tu to urcite plati. Ked chce niekto hazardovať s tym, ze utopí drahu výbavičku a nebodaj aj seba, tak budis, ale pod to sa nepodpíšem. Ak niekto jazdi na malé rybnicky, tak tam je to defakto jedno, ale v žiadnom pripade nie na jazera väčšie jak 50ha

zdevac - Profil | Čt 31.3.2016 20:28:58

bysto >>

A co s tím děláš? Ono se k tomu také musíš tak nějak umět chovat. Chytáme na tom dva, sjezdili jsme celé Slapy a Kamýk, a tak nějak jsem tím skálu nebo strom ještě netrefil. A také něchápu, proč bych měl trnout, zda to uprostřed přehrady nepraskne. Proč by to mělo praskat? Kromě toho, je to několikakomorové. Takže chápu, že se k některým věcem vyžadujících slušnější zacházení neumíš chovat a potřebuješ robustní řešení, ale to není problém všech a už vůbec ne důvod k tak kategorickým závěrům.

bysto - Profil | Čt 31.3.2016 19:57:57

Zifo >> to je zvláštne,, ze ti to trvá tak dlho, ja ked som si rozkladal sám na dvore kamosovu 260ku, tak to nebolo viac jak 15 minut. Co sa týka balenia, detto. Ako uz bolo spomenuté, treba ten čln s tou zabickou vycucnut - ale nie do mrte, lebo potom sa s nim neda manipulovať, az ked bude skoro uplne zložený, tak vycucnut zvyšok. Začať baliť treba odzadu, najprv tie dva prečnievajúca plávaky odbiť do stredu a potom začať rolovať. V každom pripade je idealne ten čln skladovať nafúkany a voziť na streche.

Kto vraví, ze lacné člny ako seshawk a excursion su vhodne na ryby je blázon. Mal som a je to neporovnateľne s člnmi typu Kolibri. Tiez to neni sranda byt 200m od brehu a báť sa, ked ten čln praskne a utopíte baterku a motor za x tisíc. Radsej jeden čln za 12-15k na ktory sa môžete spoľahnúť, ako takúto slupku, co možte menit každé 2,3 roky a tŕpnuť pri každom strome a nájazde na breh, kedy to praskne.

zdevac - Profil | Čt 31.3.2016 17:45:03

Gameslider >>
Já mám Intex Excursion 5, také podlaha z překližky, celé léto na vodě a úplně super. Válíme se v tom dva, klidně se v tom dá pospávat, místo uvnitř obrovské (260x90). 100 Ah baterka, 55 Haswing motor a jezdím s tím až 25 km. Chvíli něco taháme, pak prohazujeme, má to i držáky na pruty.... člun stál pár korun, ale drží dobře, ani jedno lepení, na přehradě to nemáš o co propíchnout. Mám pak ještě jeden, 20 let starý, a drží také. A i kdyby ne, za ty peníze to za dva roky vyhodím a koupím novým. Ale tohle vydrží léta. Takže za mě na velké vody PVC čluny naprosto v pohodě.

chesper - Profil | Čt 31.3.2016 17:19:30

Mifí5429 >> bark a kolibri je jiná fabrika ve stejném městě i ulici v Dnětropetrovsku ještě tam je storm

Gameslider - Profil | Čt 31.3.2016 9:33:12

Herry88 - >> taky se mi nechtelo davat za clun 15 tisic, tak jsem koupil Intex Seahawk 3, cena 1500,- takze za hubicku, klidne si za 2-3 roky koupim novej pokud se znici :) na youtube je spousta videii od lidi, kteri tyto cluny pouzivaji na rybareni, takze bych se toho zas tolik nebal. Vyrobil jsem si do nej drevenou podlahu, cena za preklizku cca 300,- a podlaha je krasne rovna a pevna. Motor jsem poridil z bazaru a zrcadlo vyrabi primo Intex pro svoje cluny. Zatim jsem ho mel na vode jednou a na zavazeni, echolot a prepravu na lovne misto si myslim bude stacit.

Mifí5429 - Profil | Čt 31.3.2016 7:34:09

Herry88 - >> Hoj,Mame presne ten st260 a je to katastrofa,pro 2 lidi je to maly neda se ani padlovat,jak rikame s kolegou je to takova vetsi podlozka na kapra:-)rozhodne to neni staveny do vln a na vetsi vody,ale na mensi vody je to dobra volba pro jednoho...motor na to nedas,teda aspon ja si to nedokazu predstavit kvuli tomu smesnymu drzaku na tkanicky,osobne bych sel do Boat007...jinak cluny Bark,Kolibri,seafox a nevim co jeste je uplne to same a vyrabi to stejna firma nekde na ukrajine,lisi se akorat cenou a jak uz to byva znackou:-)hodne stesti pri vyberu a jak rikam,sel bych do Boat007...at se ti dari