Souhlasíte s Petice za zrušení omezení denní doby lovu?

Autor diskuse: strachota - Profil , 3.2.2016 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Souhlasíte s Petice za zrušení omezení denní doby lovu?

A) NE50%

B) ANO50%

Od 3.2.2016 hlasovalo 593 čtenářů.

Neeo74 - Profil | Ne 25.9.2016 21:50:34

Co je špatného na rybaření bez omezení denní doby lovu, jaký to má účel toto omezení???

tatyk - Profil | Út 29.3.2016 9:44:23

kovi12 >> U nás to také není zločin, jen porušení platných pravidel. Rybář s povolenkou ,který loví mimo denní dobu lovu, není pytlák .

kovi12 - Profil | Út 29.3.2016 9:05:14

bratři slováci mají povoleny další dva měsíce lov nonstop někde to skrátka jde když se chce a jejich skušenosti jsou takové že pytláku v noci ubylo takže lov nostop není zločin

TOMÜ - Profil | Ne 21.2.2016 10:32:39

Rozhodně souhlasím a kdo nechce, ať jde raději do práce na noční :-)

tatyk - Profil | Čt 11.2.2016 17:55:36

Mrknato >> Já jsem měl na mysli že otázka je jasně položena a dá se zodpovědět jednoduchou odpovědí souhlasím s peticí - nesouhlasím s peticí. Všechny ostatní doplňující diskuze a argumenty jsou propírány na stránkách MRKu každoročně několikrát v různých diskuzích. a vždy se to dostane do úrovně chytání za slova , ironizujících poznámek a nadávek. Ale abych dlouze nementoroval. Já si také myslím , že jsou jiné věci týkající se blízké budoucnosti "sportovního rybolovu " které bude potřeby řešit , než lov nonstop .

Mrknato - Profil | Čt 11.2.2016 17:02:55

tatyk >> Já myslím, že to probíhá v klidu, svůj názor opírám o nedobrý stav pstruhovek na menších řek. Jestliže bude povolen lov24, tak bude vyžadovat prostředky na zvýšenou ostrahu revírů, a další násady, protože už tak přesazovaných kapř by byl nedostatek...... Proč nelze žádat o vyjímku k lovu 24 by měl vysvětlovat uživatel. Já jen logicky uvažuju, že když má na mnohých menších revírech problém, musí ho nejprv vyřešit a podle mě to bude stát peníze a až poté, až budou k realizaci lovu 24 volné peníze, tak klidně i ten lov 24....... když se sežene vyjímka, nebo se změní vyhláška.

Mně to přijde s tím lovem 24 stejně, jako by ČR chtěla pořádat OH, nebo poslat svého tajkonauta na Mars......

Lee-Haney - Profil | Čt 11.2.2016 16:56:30

Carpmasters138 >> Umíš vůbec číst? Já jsem ochránce kaprů? A z čeho jsi tak usoudil? Já jen tvrdím že lov musí mít pravidla která chrání rybu a ne věc. Ryba se dá ochránit jedině tak že se stíží lov, co na tom pořád nechápeš? Bože proč bych měl stávkovat někde s bilboardem? Chápeš vůbec o co jde na soukromé vodě? Jde o to aby se tam lidé vraceli a to jde v ruku v ruce s tím že tam musí rybář mít větší šanci úspěchu a proto je tam povolený lov který usnadňuje chycení ryby. Větší ryba je tam však chráněna jen tím že se jednoduše nesmí odnést a to jen z toho důvodu,protože musí obšťasnit dalších x rybářů. Tudíž to tam funguje stylem ulov rybu jak chceš,ale nepřizabij ji.
Na svazovce je situace jiná,jenomže právě tihle lovci chcou svazovky zničit systémem soukromek tečka.
Otázky zda rybám škodí jejich nekonečné lovení a pouštění nechám bez povšimnutí. Ta ryba ti na to totiž těžko odpoví.Tím že se kaprama zabýváš nic nemění na situaci. O tom že by byly vody přeplněné bivakama mám svoji úvahu. Na některých vodách jsou místa kde si normální rybář nesedne,protože tam kempují kapraři co se na těch flecích střídají. Někteří to dotáhli tak daleko že skupují pozemky kolem vody. Nechtěj vědět jaká by nastala situace u některých revírů kdyby na těchto vodách měl být dlouhodobě povolený lov 24 hodin+ další vychytávky. Už teď je na tyto vody neuměrný tlak i když je lov omezený,co by bylo pak?
Chceš nový koncept zákonů? Tohle mě rozesměje ještě víc. Asi jsi zapomněl jaká banda sedí v posledních x letech v PS. Ty ti na nějaké ryby se.ou a to z vysoka.
No a nakonec tu máme tvou cenu povolenky. K tomu už není vůbec nic co dodat. Takže ten kdo na to bude mít tak si na te vodě bude moci dělat prakticky cokoliv. Já zapomněl ony peníze vlastně znamenají přímou úměru vůči slušnosti.
Za 50 tisíc můžeš jezdit do Francie...

supinna - Profil | Čt 11.2.2016 15:39:18

Nějak podezřele se přivírají nůžky ankety...

tatyk - Profil | Čt 11.2.2016 13:50:27

Mrknato >> Jde jen o takovou maličkost že původně byl pojem sportovní rybolov dán pro lov ryb prováděný lovem na udici na vyhrazených vodách (rybářských revírech) na rozdíl od rybolovu jako takového (hromadně učinnými metodami) . Bohužel opravdu sportovního na tom není nic . V tom máš pravdu Ale argumentovat tím ve věci , o které se tady s kolegy přete se mi zdá směšné. Obě strany jsou přesvědčeny o své pravdě. Jen po sobě nezačněte házet kamení a zápalné láhve. .

Mrknato - Profil | Čt 11.2.2016 13:01:51

Carpmasters138 >> Šířený mýtus, že lov ryb je sport, je nesmysl a to ještě účelový, jen pro to, že to má jistý spolek ve stanovách. Lov ryb, tak jak ho definuje zákon 99/2004 v sobě nemá ani zbla sportu. Sportovat mohou rybáři na louce, házet do dálky, na terč, závodit v běhu před RS, to je sport. Nebo sportovat na nerevíru a je s podivem, že svaz takové vody nemá? Ušetřil by si problémy s vyhrazováním míst k lovu a s porušováním vlastních BP.

Znova ti opakuji, že uživatelé mají na starosti celý VRP ne všech svých revírech a lov24 není určitě na pořadu dne. Na pořadu dne by měly být pstruhovky, menší MP řeky a řešení jejich hospodaření, protože tam je katastrofální.

Carpmasters138 - Profil | Čt 11.2.2016 12:39:28

Mrknato >> Trochu pravdy ve tvém zápisu je, ale nikoli mnoho. Za pořádek u vody bojuji, tak jako za další normální věci. Nemyslel jsem v předchozím zápisu jen nepořádek u vody, ale globálně celý problém v rybaření. Jestli jsi doposud spokojený s tím co vidíš u vody, tak buď, pokud ti vadí ostatní věci na sportovním lovu kaprů, tak je vepiš a lobuj za jejich zrušení. Já lobuji za celou změnu RŘ od A po Z. Sbírat povolenky nestačí, je třeba řádně pokutovat a to je jen začátek. Tímto posledním zápisem ukončuji tuto debatu v téhle diskuzi, neboť jsem zjistil, že u mnoha z Vás neexistuje pojem sportovní rybolov, za který si chce člověk ještě připlatit. Pořád budete hledat přesmyčky, kličky a já nevím co, aby jste ukázali, že nesouhlasíte a nikdy souhlasit nebudete. Já Vám to přeci neberu, nechcete, nesouhlasíte, tak odfajfkněte nesouhlasím a tím to je z Vaší strany vše-zdarec.

Mrknato - Profil | Čt 11.2.2016 12:23:20

Carpmasters138 >> Hele, ty fakt nechápeš rozdíl, mezi soukromákem a mezi revírem v užívání svazu? Vyprdni se na nepořádek. Nepořádek je všude a nedělají ho jen rybáři. Mým přesvědčením je, že uživatel se musí starat o všechny druhy ryb na všech revírech a kapř není na pořadu dne. Na pořadu dne jsou jiné druhy ryb, nebo by měly být. Požadavek lovu 24 je výkřik zchudlých WaM, kteří si nemohou dovolit soukomáky. Na revírech probíhá hospodaření a proto si rybáři, naprostá většina, kupuje povolenky. Samoseky, kyseliny, oleje biwaky, K70 byl jen začátek a já jsem opravdu pro pořádek. Tedy vykořenit tento cirkusácký šoubyznys doklamona, stanovením zcela legálních BP, které zákáží trudovité technické prostředky WaM. A za porušení těchto zákonných BP sbírat povolenky. Kydy o moderních trendech patří jinam .....

Carpmasters138 - Profil | Čt 11.2.2016 11:29:53

Lee-Haney >> Ahoj kolego, když už jsi tak velký ochránce ryb a kaprů zvláště, co takhle nechytat je vůbec? proč nestávkuješ s bilbordem někde u soukromky? Vím že se chytalo v minulosti nonstop, ale za jakých podmínek? Byly vysoké pokuty za nepořádek? Asi ne, když to došlo tak daleko, že ten bordel tam zůstal dodnes a bude ještě přibývat. Těžko za lov 24 hodin bude lobovat muškař, vlačkař, nebo rybář lovící metodou feederem. Chtěl bych úplně nový koncept zákonů lovu ryb a neříkej mi kolego, že rybám škodí to, že se jednou za čas vytáhnou a opět pustí zpět a mám na mysli velké kapry, kterýma se posledních několik let zabývám, tolik se jich zase nechytá tak často. Myslíš si, že by byly vody přeplněné bivakama a ty jsi musel s blinkrem kličkovat mezi nima, aby jsi mohl protáhnout 10 metrů čtverečních vody, když by povolení pro lov 24 hodin stála 10 tisíc, nebo více? Nebo si myslíš, že by u vody po lovci, který loví 24 hodin zůstal bordel, když by mu hrozila vysoká pokuta? Klidně bych tu povolenku za lov 24 hodin zvedl na 50 tisíc,aby se k ni nedostali ti, kterým do ruky nepatří žádná povolenka.

u.x.a. - Profil | Čt 11.2.2016 8:35:42

Pedro1 >> tak tak, s catanou má den klidně 345h!

Pedro1 - Profil | Čt 11.2.2016 8:19:28

u.x.a. >> Víc se dá za den odchytat jenom s Catanou.

u.x.a. - Profil | Čt 11.2.2016 6:29:41

Pedro1 >> není to málo 25h?

el.ou - Profil | St 10.2.2016 23:29:54

Pedro1 >> To samozřejmě chápu. Když se u nás měnila svazovka na soukromák jsem měl obavy a ne sám. Po deseti letech ovšem pozitiva převládají. Každopádně hovada a blby potkáš kdekoli, nejen u vody.
Mě nejvíc vadí, že když už mám těch pár dnů volna za rok pro sebe, tak se nedostanu na místa, která jsem měl kdysi rád. O půl noci mě vyhodí a můžu přijít až ráno. 300km od baráku. Ale beru i opačný pohled na věc. Pokud je korektní, neagresivní. Myslím, že spousta lidí zde mluví o stejné věci, pouze jiným jazykem:)

Macinek - Profil | St 10.2.2016 23:21:04

FRANK71 >> nevšiml jsem si,že by tvůj nick byl u zakládajícího témata.Takže já evidetně ne.Co ty , nejsi ve špatné diskusi?

FRANK71 - Profil | St 10.2.2016 23:01:36

Macinek >> nejsi ve špatný diskusi.O:-)