Slapy - situace po povolení motorových člunů

Jak se vám líbí situace na Slapech po povolení plavby motorových člunů a skútrů bez omezení rychlosti? Pokud ne, podívejte se na www.slapskejezero.cz. Je tam možnost podepsat petici Za bezpečnou rekreaci na Vltavě i na dalších vodních plochách ČR.
Autor diskuse: reroman - Profil , 1.9.2015 všeobecné - ostatní

RK - Profil | Čt 1.9.2016 11:20:29

alžběta >> Aha, tak to pak to jaro padá až do toho 15.dubna...........

alžběta - Profil | Čt 1.9.2016 11:09:12

RK >> jo no, já jsem vláčkař, jaro mi slouží k pěší turistice nebo pstruhování s mušákem a tam zatim skútry nejezdí ;))

RK - Profil | Čt 1.9.2016 10:07:15

alžběta >> Já byl na Slapech, Ždáni teď v neděli.
Doba klidu, ,,ticha" a pouze bílých plachet je nenávratně pryč. Hnus fialovej.
Přesně jak říkáš, podzim, zima a doplnil bych brzké jaro-to je u vody nejlépe.........

Maxwell - Profil | Čt 1.9.2016 9:57:35

Byl jsem na Slapech o víkendu...měl jsem opravdu strach přejíždět pramicí...dvakrát jsem nabral dost vody a na břehu než jsem stačil vyrazit, jsem znovu vylejval a vše co bylo v lodi jsem sušil....těm hajzlům, co to povolili bych dal do každý místnosti v baráku jeden křoviňák s plnym céresem a na zahradu deset buldozerů....

samochod - Profil | Čt 1.9.2016 9:36:55

Nebojte se, je to jen otazka casu kdy to zase zakazou. Ty hovada co si tam masti ego jsou ubozaci, protoze nemaj na to si to odahnout na more. Tam by si jich s tena vrakama nikdo nevsiml!!!

NOVAS - Profil | Čt 1.9.2016 9:34:34

Sisi 05 >> Viděls , co vyhradili za ,,ohrádky ,, pro plavce ? Rád bych viděl, jak se mají všichni plavci nacpat do označených prostor. Je to k smíchu. Místo,aby skutry a čluny zatrhli a vykázali je do vymezených oblastí, je jednodušší omezit většinu -plavce,rybáře a ostatní. Zase je to o penězích . Kdo dá víc :-(

voz - Profil | Čt 1.9.2016 8:48:57

Myslím, že by měla být morální povinnost každého rozumného člověka tuhle petici podepsat. A pan Maťák by ji mohl dát na hlavní stranu MRKU. Dokud ještě žijeme a zatím se nelítá na každém rybníku...

alžběta - Profil | Čt 1.9.2016 0:19:34

sumec 1950 >> obávám se, že jediné řešení je bohužel až to, kdy při této kratochvíli zahyne vlivná osoba. V dnešním "EUropsky integrovaném světě" se na běžného člověka sere. Byznys vládne a lobby určuje pravidla.
Naštěstí jeden lék tu je. Trocha marastu a je klid. Na podzim a v zimě je u vody stejně nejlépe.

sumec 1950 - Profil | St 31.8.2016 22:12:50

Dokuď je nebudete fotit,tak nepřestanou.

Sisi 05 - Profil | St 31.8.2016 21:56:56

V neděli jsem se vrátil ze Slap- Žďáně. Jezdím tam pravidelně každý rok na konci prázdnin na dva týdny,ale co jsem tam viděl a slyšel letos - to se nedá ani popsat.Skoro každý den byly na vodě všechny možný lodě zcelý republiky.Takový řev motorů ze skůtrů a motoráků,že nebylo slyšet vlastní slovo.Plachetnic,že se pomalu nedalo nahodit,natož zavést rybku na candáta.Přehlídka snobství a arogance některých zbohatlíků nezná hranic.Už tam nepojedu,protože se to nezlepší pokud bude trvat tento stav.A ryby? Jen pár násaďáků... Kam až to zajde? Bude muset někdo zemřít jako na Orlíku?

1568 - Profil | Ne 17.4.2016 16:17:11

Nová "vodní" vyhláška,byla prolobovaná,zmanipulovaná a iniciovaná APL,která jediná byla přizvaná k posouzení!!!!!!!!!APL-asociace prodejců lodí!!!!Rybáři a jiné zájmové organizace související s rekreačním využíváním vodních ploch vůbec nebyli přizvány!!!!!Některé body vyhlášky se podařilo zrušit a pan ministr Ťok prohlásil,že jiné kapitoly(konkrétně plavba mot.plavidel) vyhlášky se NESMÍ otevřít!!!!

Radunak - Profil | So 16.4.2016 21:48:18

Podepsáno.....

TEZAR - Profil | So 16.4.2016 21:41:34

Tak jsem tu petici taky podepsal-po zkušenostech se skútry na Vltavě bych podepsal i každou další,týkající se i jiných řek.

Shawt - Profil | So 16.4.2016 20:54:56

Tak jsem dnes pkoupil clun s tim, ze zkusim Slapy a nasel tuhle diskusi...nooo...nejak me presla chut. To je to tam vazne takove peklo ted? Co naka policie, to nikdo nehlida, jak se jezdi???

geriatrix - Profil | St 9.9.2015 9:44:48

Tak zhruba před měsícem na Staré Živohošti u mariny, místo, kde získat flek byl celkem problém, bylo mě divné, že tam nikdo není, po vyházení věcí z lodě a nahození prutů jsem rychle pochopil.
Borec s lodí jak kráva si to mastil v přechodovém režimu, vlna jak u móóře u náš člun skoro na břehu, slušně naplněn vodou.
Za chvíli další, rychle jsme zabalili a jeli s lodí jinam. O skůtristech netřeba debatovat, to je také nářez. Domnívám se, že Slapy patří všem a ne jenom vybrané skupině obyvatel. Děkuji za odkaz na petici, už jsem tam šoupnul podpis.

reroman - Profil | Út 8.9.2015 22:59:21

Jediné co pro nápravu v současné době můžeme udělat, je alespoň podepisovat a šířit dál výše uvedenou petici a doufat (asi naivně), že to snad má nějakou šanci na úspěch. Nerad bych už u vody zažíval klid jen v dešti a zimě - i když i tak je tam hezky.

Martian - Profil | St 2.9.2015 11:04:38

reroman - >> hosi tedka je to vsude stejny, u nas na dalesicich sou motoraky povoleny a taky je to tam jak na zavodech... ale sak jak se ochladi, tak to vsechno zaleze ;-)

NOVAS - Profil | St 2.9.2015 10:48:31

Vypadá to na konec rybařiny na Slapech. Bude to jen pro silné povahy.Mastičů ega bude přibývat, přeci synáček prachatýho tatíka nebude veslovat.Že jsou okolo stovky lidí , kteří si chtějí užívat klidu u vody-co je nám po tom. Ať lůza odtáhne ,my jsme si to předplatili v parlamentu :-(.

Borek-kerob - Profil | St 2.9.2015 9:52:58

letos v lete na Slapy nejezdim. Cekam az daj vodu na zimni stav a ta zvěř odtáhne. Měli jsme na slapech chatu a uz nastesti nemam. Kvuli par vyvolenejm, co si mastej ego na lodi, která na Slapy nepatri, kurvej pohodu tisicum lidi okolo...

Tarn - Profil | St 2.9.2015 9:39:05

Dojde to do fáze vyhrocení konfliktu. Kde není zastání a zdravej rozum, tam berou "spravedlnost" do ruky postižení. Pak to jde z extrému do extrému.

reroman - Profil | St 2.9.2015 9:33:01

O víkendu jsem měl na Slapech milý zážitek - na chvíli jsem u břehu přivázal pramici naloženou rybářskou výbavou a po efektním průjezdu sportovce - nepochybně v plavební dráze - na lodi vhodné spíše do Chorvatska jsem ji měl plnou vody - kdyby neměla komory, je na dně. Moc prima. Pokud se týká toho pochopení, jak někdo může povolit provoz těchto plavidel - to si myslím, že bohužel docela chápu - točí se kolem toho slušné peníze. A teprve budou - nakonec o tom to celé je. Ale je mi z toho dost špatně. Jedna z mála možností jak vyjádřit svůj názor, je alespoň podepsat tu petici - nejspíš se stejně nic zásadního dít nebude, ale co kdyby nás bylo opravdu dost...

NOVAS - Profil | Út 1.9.2015 8:10:25

Nelíbí.Do minulého roku to celkem šlo. Skútry byly zakázaný,jízda motorových člunů ve skluzu byla zakázaná. Samozřejmě se našli jedinci, kterým jsou jakákoliv pravidla cizí a jezdili i tak jako hovada, ale proti letošku to byl slabý odvar.Nepochopím, jak může někdo povolit provoz člunů,který svou velikostí a výkonem patří na moře.Už jsem to psal do jiné diskuze ,ale nedá mi to a přidám perličku ze Slap i sem. Když pominu, že takřka bez vyjímky porušují letos zavedený zákaz nočního kotvení,tam kde zakotví po nich zůstává taky slušnej bordel.A to nemluvím o tom ,že u těchto jedinců jde asi o splnění nějakého ,,bobříka,,pokud se vy***ou a nebo alespoň vych***ou do vody. Jinak si neumím vysvětlit, proč to většina z nich dělá :-(. Přestal jsem na Slapy skoro jezdit, čekám na ochlazení ,jestli ta zvěř odtáhne :-(.

Piškothonza - Profil | Út 1.9.2015 7:32:14

vo víkendu jsem na Slapech byl a je to fakt šílený...neměl bych asi odvahu,sednout si do gumáku nebo pramičky a jet na vodu...lítaj tam jak střelený..jak motorkáři,polovina jich za řídítkama nemá co dělat,neb uměj houno,ale za plyn tahaj statečně...

DOSKLU - Profil | Út 1.9.2015 7:24:26

Jo kamarád říkal že v létě to je šílené, všude samej vodní skutr mazec, letos se prodalo o 2000% vodních plavidel víc než předchozí roky.. tak to musí být někde vidět ne? je to šílené já chytám na Hracholuskách a to samé.. v létě nemá cenu na tyto vody jezdit..