Jak hodně záleží na složení směsi v krmítku?

Jak velký vliv může mít složení směsi v krmítku na úspěšný lov kaprů na položenou? Vždycky jsem považoval za nejdůležitější nástrahu, používám různé druhy, vůné, barvy, ale směsi do krmítka jsem nikdy nevěnoval žádnou větší pozornost. Koupil jsem vždy první, která se mi dostala do ruky. V poslední době si ale všímám rybáře, který má u vody vždy nejvíce záběrů a nezáleží na jakém sedí místě. Začal jsem používat stejnou montáž, stejnou nástrahu, házím stejně daleko, ale stále je úspěšnější než já i všichni ostatní. Začínám tušit, že to může být ve směsi, kterou dává do krmítka. Může mít různé složení směsi vliv na výsledek? Pokud ano, můžete mi doporučit nějakou osvědčenou směs, kterou používáte? Protože nemám mnoho času na vlastní výrobu, uvítám spíše některou z hotových prodávaných směsí, maximálně jejich kombinace v nějakém poměru. Děkuji za rady.
Autor diskuse: Honza - , 18.10.2004 kaprařina - techniky lovu

snobacek | Čt 21.10.2004 13:30:38

je to jako s boiliem . kdyz tam pridam neco lepsiho nez jini mam i lepsi vysledky. jen jestli nema vic stesti nebo to proste neumi lip :-)))

milan.b | Čt 21.10.2004 9:28:39

No když pominu misto, cas, spravne montaze. Tak je krmemi kvalitni krmeni rozhodne tim skoro nejdulezitejsem. Rozhoduje nejenom kvalita, ale i zpusob vnadeni - vzdycky treba nefunguje to same.
Z vlastni zkusenosti mohu doporucit Sensas ( je ale dooost drahy), jinak Loprio nebo Lastia, taky nejsou vubec spatne.

pirat - Profil | Čt 21.10.2004 8:52:56

V tomto roku sa mi osvedčilo do kupovaného krmiva pridávať partikel a to jačmenné krúpy, ktoré som varil a pred dovarením som pridal repku, proso a ľanové semiačká. Na začiatku lovu prehodiť 6 až 10 gulí veľkosti pomaranča a za dve hodiny rybári okolo boli v úlohe štatistov. Samozrejmosťou sú montáže s jemnými pletenkami a malými háčikmi na úrovni feederu.

Kato | Po 18.10.2004 20:01:56

Na jednom revíru pomalu když nedáš do krmení namleté psí suchary, tak nic nechytneš, na dalším to chce jen kukuřici, tam zas boilie....... Je to hrozně individuální a chce to zkoušet. Někdy je někde nějaká ta vyvýšenina 2x2 metry a když to hodíš vedle, máš smůlu.
Jinak z drahých směsí je známý Sensas, Milo....
Z levnějších třeba Václavík, Lorpio....

miki | Po 18.10.2004 17:22:01

K tomu co píše "Carlos" není mnoho co dodat, snad jen....zkus použít do své směsi, kterou může tvořit jen kukuř. šrot, strouhanka a oves. vločky, nějáký ten posilovač třeba od Sensasu Carpix. Celé krmení ti provoní a ochutí.

Carlos - Profil | Po 18.10.2004 10:56:25

Nejdůležitější při lovu je, chytat na místě, kde jsou ryby ! Pokud nejsou přesně na místě, kde máš nahozeno, máš strašně malou naději, že Tvoji nástrahu nějaká ryba najde. Pro mě je dobré krmení naprostou nezbytností a základem lovu. Nebudu tady dělat další reklamu výrobcům krmení, nech si poradit v prodejně. Na každé vodě stejně funguje něco jiného.