Nemilka - zkáza či dobrá věc

zajimají mě vaše nazory na pronajem svazove vody na severni moravě se ktere se stane soukromy revir a taky vyjadřeni tomaše elnera (CARP- STEIN) ktery za vše muže tak že snad se vyjadří a přizná se jak to opravdu je

NSven - Profil | Čt 16.1.2014 20:28:16

fotojakes >> samozřejmě, že ty ceny jsou záměrně nadsazené :-) ale je to jen zbožné přání rybářů.
Nejenže ceník není pro žádného soudce závazný ale každý průměrný advokát pytláka, ho rozcupuje na milimetry... :-)

Nfotojakes - Profil | Čt 16.1.2014 20:25:12

nofish >> Naivní asi jsem, ale na druhou stranu jen ten kdo zkusí něco změnit něco změnit může, kdo to nezkusí, rozhodně nic nezmění:-). No a kdo jiný má zkoušet něco měnit, než ten kdo rybám rozumí alespoň jako my. Nepovažuji se sice za odborníka, ale něco o rybách vím a ne jen ze školy.

Nnofish - Profil | Čt 16.1.2014 20:13:53

fotojakes >> Hele s těma cenama, ze mě teď děláš vola. Jestli jsi někdy byl u posuzování škody "po staru" tak musíš vědět, že se k tomu vyjadřují nezávislé osoby. Když bude mít pytlák v pytli ryby, tak ho vezmou a nechají to posoudit u někoho dalšího. A jestli podle obsádkové knihy ukážeš, že šlo o "drahé ryby" tak ti to zajisté potvrdí i konkurence, kam se pravděpodobně policie obrátí kvůli vyjádení názoru na výši škody. Škodu nevyčísluješ jen ty. Klasický postup.

Jenže je to jako s tou politikou. Ty si fakt myslíš, že jen tak něco změníš? Jsi najivní člověče :-))) Rád bych tomu věřil, ale když vidím praxi, moc šancí tomu nedávám. Volit si můžem koho chceme, ale opravdoví "odborníci" to dělat nebudou, pokud za to nebudou odměněni jak se patří. A už jsme u toho. Finance a už to zase jede dokola. Neboj se, ono je to všechno tak propletené, že se změn bohužel je tak nedočkáš. Osobně dělám co zvládnu a co je třeba alespoň pro stávající stav věci, protože by mohlo být ještě hůř...

Nfotojakes - Profil | Čt 16.1.2014 19:55:31

nofish >> ty ceny velkých ryb jsou nadsazené záměrně, aby to nebylo bráno jen jako cena masa. Teď si vem, že máš generačky (čistou linii) a staráš se o ně haldu let, abys měl kvalitní základ pro další generace a někdo ti je sežere. To ti nenahradí ani ta vyšší cena a čeká tě dalších pár let práce. Ale jak říkáš, najdou se vychcánci, kteří i toto obejdou.

Ty to stále nechceš pochopit, pokud chceme profesionální vedení, musíme to jako členové udělat, protože jen členská schůze má k takovým věcem mandát!! Nepleť sem míry a pravidla kolem revírů, to je druhořadé. Podstatné je to, že svaz nejsou ty činovníci, ale mi všichni, kteří je tam ze svých řad volíme a také odvoláváme. Jenže to je stejné jako s politikou, lidi si prostě neuvědomují jako moc mají a tak to vypadá jak vypadá.

Nnofish - Profil | Čt 16.1.2014 18:21:46

fotojakes >> Tak teď vážně. Tabulky jsou mi k smíchu. U fakt velkých ryb možná. Když někdo chytne pytláka s candátem, podle tabulek trofejním, tak si ho pytlák nechá ohodnotit u prodejce ryb a chci vidět jak rozhodne soud. Už podle toho jak doposud probíhalo "řešení chycených pytláků", to nebude zas tak jednoznačné. Neboj, je mi jasné, k čemu byly vymyšleny. I když jsou "frajeři" pytláci, co těch 5000Kč zvládou "klasicky".
Rybařina nejde do pr... kvůli tomu že někdo nesouhlasí s nějakými K-něco, nebo že požaduje profesionální vedení svazu bez zásahu členů. Ale kvůli lajdáctví, neprofesionalitě a na druhé straně rozhazování peněz. Dneska je vše o penězích a profesionalitě vedení daného subjektu.
To, že někde přijde svaz o revír je podle mě pořád lepší, než paltit nehorázně vysoké sumy za louže pro pár lidí, kolikkrát RMV a podobné kraviny. Každý chce dneska vydělávat, i pronajímatel. Ale utratit prachy za nájem pedraženého revíru a kapry pro nakrmení lidí, nemá budoucnost. Nemá to smysl, pokud se zase nevybere víc peněz, je to na prd. Takových revírů je na severu dost. Chápu, že je třeba voda, ale taky trošku reálné nájmy. Tohle už známe. Je suma X. Zapalatí se nájmy, kapři a hotovo. Ostaní ryby a práce okolo revírů nic, protože a to prostě nezbylo a papír toho snese hodně.

Nfotojakes - Profil | Čt 16.1.2014 18:13:46

FRANK71 >> o tom riziku vím, ale se státem (úředníky) je domluva vcelku dobrá. Nájem máme na dobu neurčitou a vypovězení z jejich strany není jen tak, musel bych hrubě porušit některá ustanovení, nebo by tu parcelu v hodnotě 40 mega někdo koupil:-)

NFRANK71 - Profil | Čt 16.1.2014 18:10:24

fotojakes >> tak víš, že až ti jednou třeba skončí nájem dostaneš zpět prd.

Nfotojakes - Profil | Čt 16.1.2014 18:03:26

nofish >> jenže ty jsi nepochopil smysl té tabulky:-) Nebýt tabulky, veškeré pytláctví by bylo max přestupek se směšnou pokutou, takhle je alespoň šance, že je uděláš na trestný čin:-)

Ta rybařina se řítí tam kam vidíš jen díky tomu, že většina to neřeší a myslí tak jako ty:-)

Nnofish - Profil | Čt 16.1.2014 17:50:32

fotojakes >> Ta tabulka, mě uvádí do rozpaků, kdykoli ji vidím. Už právě proto že uvádí ceny mimo realitu. Pokud by to mysleli vážně, musely by ty trofejní ryby z revíru mít tyto hodnoty i při prodeji. Logické ne? Jestliže pytlák sežere kapra za 10 000 musí mít ten kapr hodotu těch 10 000. A když ho úplně teoreticky budu po výlovu prodávat, neprodám ho přece za 500. A nebo tu hodnotu nemá. Doufám, že chápeš, že si z těch tabulek prostě dělám legraci.
Ve vyrovnání dostaneš prachy. Otázka je, co koupíš papírově a co ve skutečnosti. Vím, jaká je realita. Máš pravdu, nechat si vyplatit peníze bez jakýchkoli nákladů je jednoduššší varianta.
Pořád nechápeš, že z mojí strany jde spíš o legraci. Protože je mi jasné, co je finančně výhodnější. Ovšem lidi se chovají, jako že je ta voda plná velkých ryb. Tak když tam jsou, tak slovit.
Mě na tomhle celém vůbec netrápí ty ryby a co s nima bude. Ale spíš to, kam se to všechno ubírá, jakým směrem. Celá ta naše rybařina...

Nfotojakes - Profil | Čt 16.1.2014 17:24:09

nofish >> ta tabulka o které mluvíš je sestavena pro potřeby ohodnocení škody přestupku, nebo trestného činu pytláctví, to nemá s vypořádáním za hospodaření nic společné.

Za prachy, které dostaneš jako vyrovnání nakoupíš daleko více ryb, než jich slovíš a navíc nakoupíš co potřebuješ a ne co v tom revíru zbylo (cejn, stříbrňák, tolstoj). Tady to bude umocněno tím, že rybáři mají rok na to, aby to vyčistili a piš si, že to budou dělat pečlivě. A lovení znáš, tak si domysli jak náročné je lovení revíru, které nemají loviště, výpusti uzpůsobené pro lovení a hlavně nepředvídatelné překážky na dně s často extrémní vrstvou sedimentů. Pokud to slovíš a to i nepovedeně, že prostě nebudeš schopen to vybrat vše, nedostaneš už žádné vyrovnání.

Nnofish - Profil | Čt 16.1.2014 14:54:31

Mario6121 >> Hele neber to osobně. Ale viděl jsem, co jsi napsal Svenovi. Osobně nějak nechápu proč by měl člen apelovat na "činovníky svazu" aby něco nakupovali a starali se. Od toho přece jsou. Říkám pořád. Mají tam být lidi co "umí" a mají za to být řádně odměněni.

Nnofish - Profil | Čt 16.1.2014 14:51:21

fotojakes >> S těmy výlovy souhlasím :-)
Ale tys mě nepochopil Já celou dobu myslím právě ty údajné ryby co tam jsou a jejich "tabulkovou" hodnotu. Vím, že když se pak loví, je tam většinou pár velkých ryb droboť. Ale vidíš to tu. Je tam prý hodně velých kaprů. Kapr větších rozměrů už má jinou hodnotu, kadát to samé. Tak když to tak fakt je, je tedy na místě je z té vody vyndat. Co já vím, co tam sypou? Vím o případech kdy svaz "na černo" sype i velké kapry, jesetery a kdo ví co ještě, třeba tam mají ukrytý poklad za milióny, když tu furt na mrku všichni prodávají za velké prachy 70cm kapry na soukromáky a tak :-)

NSven - Profil | Čt 16.1.2014 14:34:35

ksanda >> no tak hlavně, jestli se ti ulevilo :-) Pěkný den

Nksanda - Profil | Čt 16.1.2014 14:31:30

Sven >> tvoje blaboly jinak ohodnotit nejde!

NSven - Profil | Čt 16.1.2014 14:17:50

fotojakes >> přesně tak

Nfotojakes - Profil | Čt 16.1.2014 14:12:00

Sven >> To je právě to selhání, které nedovedu pochopit. Stačilo vytvořit někde nahoře nějaký návod jak na to a zajistit odbornou právní pomoc. Peněz věřím, že bylo dost za ty roky, jen se to prohýřilo.

Ale to máš ve všem, vem si lidi, kteří raději platí celý život nájem i když ví, že už se stěhovat nikdy nebudou. To že si ten byt měli koupit od města za pár desítek tisíc při privatizaci jim dojde až budou v důchodu a po zaplacení nájmu nebudou mít ani na léky.

NSven - Profil | Čt 16.1.2014 14:04:10

ksanda >> doufám, že po těch šesti "nelíbí" se cítíš dostatečně ukojen...
Pokud trpíš retardovanou ejakulací, zbývají ještě čtyři příspěvky volné :-)

NSven - Profil | Čt 16.1.2014 13:47:19

RST >>ale já se na tebe vůbec nezlobím :-)

NSven - Profil | Čt 16.1.2014 13:44:05

hraji >> kalíš vodu.... nikdo se nebavil o rozdílech.... pokud by byl býval zájem, mohl se svaz nebo jeho složky včas, vhodně přetransformovat.
Dílem zájem nebyl, dílem byl ale jen osobně prospěšný....
Jak se říká: "kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody".
Btw. co to je občanské sdružení ? Že by někdo zaspal ? :-)

NRST - Profil | Čt 16.1.2014 13:42:53

Sven >> Nezlob se ale v tomto mám myslím jasno. Myslel sem samozřejmě kolektivní vlastnictví k věci, která nepatří nikomu - žádné složce, z toho konkrétního kolektivu. Což není případ ani akciovky ani družstva či jiného podobného uskupení............