Nerozumím vůbec kaprařině

Koukal jsem videa, četl články o kaprech, ale nerozumím tomu..."Nástrahu řádně nadipuji, následně nabustruji a napudruji. Umístímě zelenou řasu pro zamaskování, popík, pvc punčochu, rovnátko, obratlík druhej obratlík,....."

Prosím vás, co to jako je?

Mě děd učil, že silon protáhnu olovem, udělám zarážku a navážu háček. Tomuhle rozumím, ale co jsen napsal výše už nikoliv. Zavnaď šrotem a kukuřicó a oni dojedó!

Co mám dělat, kam se přihlásit abych rozumněl i těm dnešním videím, chytal ty dnešní kapry a šel s dobou? Prosím, poraďte...Díky
Autor diskuse: ABBand - Profil , 25.8.2013 kaprařina - ostatní

pouštěč - Profil | St 28.8.2013 15:36:13

Vash >> takhle blbě jsi rwagoval jen ty, ostatní to brali ze srandy, jak se můžeš tentokrát opravdu přesvědčit... bohužel se vždy najde nějaký rýpal a provokatér jako ty a vyvolá tuto hádku. Tady se musí vždycky někdo provokativně projevit...

pouštěč - Profil | St 28.8.2013 15:34:23

MichalU >> neuložilo se to....

Vash - Profil | St 28.8.2013 7:55:45

pouštěč >> Je to marný, je to marný, je to marný... :o)) Ty budeš mít fakt nějakej problém. Je mi ouplně u zadele co chytáš jak to chytáš a co s úlovkem děláš. Jen sem reagoval na tvoje osvícený kydy o lidech co se snaží chytat velký ryby. Neviděl sem, že by někdo z nich na tebe takhle reagoval. Vem si prášek bo si dej špeka, určitě se ti udělá líp. :o))
Tak zase večír u kompu.. Du si chytit metrovýho candoše. :o)))

MichalU - Profil | St 28.8.2013 7:42:53

pouštěč >> kurna ty si asi zkušený diskuter ze si nechavas zadní vrátka ale jaksi sis je zapomenul otevřít :-)

pouštěč - Profil | St 28.8.2013 1:28:13

Vash >> to aby se člověk v dnešní době bál jít na ryby, že vytáhne pidirybu, potká tebe a za týrání půjde do vězení -_- -_- -_-

pouštěč - Profil | St 28.8.2013 1:26:28

Vash >> asi se mi neuložila editace...
aha, mě tady napadáš debi.lníma kecama že trápím ryby, mě by zajímalo, co mám s Ul dělat abych je podle tebe netrápil? zakážeš feeder a UL v ČR abysme netrápily pidiryby? chápu že zjevně taháš pstruhy kolem 70cm každý den, a kapry minimálně kolem metru, jiné ryby ne, protože takovej pstruh kolem 30 je pidiryba na dnešní podmínky... nedejbože kapr kolem 60, to už je uplně miniauturní atrapa, normálně kvůli tobě snad skončím s rybama, to břemeno že trápím pidiryby mě stáhne ke dnu.... :DDDD ach jo...

Soulfish - Profil | Út 27.8.2013 21:45:46

Zarel >> nejen to, třebas i 3 klacky najednou, protože když ti kapři nejdou, tak "si hodím přece třetí udičku s červem na candáta" - to je nic proti ničemu a tak :)

z mého pohledu se mi to jeví jako typ rybolovu, se kterým je nejvíce spojováno porušování pravidel globálně
(čest výjimkám a těm hravým klukům)

Vash - Profil | Út 27.8.2013 20:04:04

pouštěč >> No ty na UL chytáš ryby kolem 50cm aspoň? Chytam UL taky tak vim jak velkej je nejčastější úlovek. Pstruzi tu taky nejsou nijak extra velký a na fídr taky obry nechytáš. I když netvrdim, že to nejde.
A našel sem si pro jistotu tvůj příspěvek a píšeš, že je to o penězích. Žádný VĚČINOU tam nejni. :o) To pro kolegu níž, aby to nemusel hledat. Je třeba si pamatovat co píšou....
Hele ty si docela vstahovačnej a agresivní diskutér koukám. :o) Už, aby ti začla školička, snad tě trochu sklidní. :o)))
No sme troche utekli od tématu. Tímto se zadavateli omlouvám. Tobě samozřejmě taky jestli sem tě nějak urazil či zbytečně rozohnil. Hezký večír. :o)

pouštěč - Profil | Út 27.8.2013 19:11:50

Vash >> z čeho odvozuješ že trápím pidiryby ? ty jsi snad tak geniální že jsi nikdy nechytl rybu pod 60cm ? nebo do kolika je to pidiryba dle tvých tabulek :D

pouštěč - Profil | Út 27.8.2013 19:10:23

MichalU >> najdi si můj příspěvek, abys zjistil, co jsem napsal, nenapsal jsem jen o penězích, ale VĚTŠINOU jen o penězích, a to je rozdíl.. jsou to takové zadní vrátka pro těch pár případů, co jsi popsal ve své slohovce. měj se

Muffíno - Profil | Út 27.8.2013 18:36:20

Zarel >> Ámen :-))

Zarel - Profil | Út 27.8.2013 18:28:24

Soulfish >>

Máš na mysli chytání v nepovolený čas ?? a tím "není zločin" je myšlen LK který to prosazuje ??
Jestli se nepletu :)

splavek - Profil | Út 27.8.2013 18:14:01

rover >> Velikost,velikost hmm,docela sranda byla onehdy,kousek odemne opouštěli flek kapraři .Zrovna,když kolem mě přemísťovali všechny svoje věci tak mám záběr,ryba 50cm,chvíli jsme se daly do řeči a vylezlo z nich,že za celý týden nechytli kapra většího než 55cm,tedy zhruba ve stejné velikosti v jaké jsem je chytal já.Takže nevím,mě na to stačí rohlík,zemák,kukuřice menší peleta,medovka,žížala....atd ...atd...Možná je moje úvaha zcestná,ale proč se pinožit z boilís,když defakto dosáhnu stejného výsledku z obyč nástrahami.Jistě nejspíš nedosáhnu na ty megagiga kapry,ale to mi nevadí.Ještě jsem chtěl napsat,že po čtyřech vycházkách z method-feedrem,mě to přestalo bavit,musel jsem na řeku začudlařit z děličkou.Bylo to takový jednotvárný,nakrmit kukuřicí,nabít krmítko nahodit chvíli nic a jízdá,zásek zdolání a buď ponechání ryby,nebo puštění a pořád dokola.Prostě mě to po delší době začalo nudit,to ovšem neznamená,že zítra na ně nepojedu.Jen mi to začalo po čtyřech vycházkách připadat nudně jednotvárné.

Darcy - Profil | Út 27.8.2013 18:10:55

ABBand - >> Děkuji. Je vidět, že máš smysl pro humor.

MichalU - Profil | Út 27.8.2013 15:17:01

pouštěč >> kolego asi s tvojima nazorama moc nesouhlasim. Kaprarina je taka jakou si ji udela sam rybar. Bud mas revir a zkusenosti a vystacis si s kg kouli na sezonu. Nebo mas zkusenosti s koulenim a dokazes si udelat sam napr co dum da. Nemusis met hacky za 150kc a drahe snurky kdyz se da koupit 1 metr za 3kc, nemusis met obleceni a stany za desetisice a muzes spat v prosivaku na brehu. Jde jen o to jestli uprednostnis zdraví pred usetrenou kackou. O to jestli si za par kacek dokazes usoulet to co funguje nebo vis ze ten hacek za 40 kc ti udela stejnou praci jak za 150 a ze tento ne. Jde o zkusenosti, pokud je nemas tak musis slidit po netu zjistovat kde a na co a co je nejlepsi a utracet za veci co ti nekdo napise ze bez toho nemuzes zit. Neco to stoji jak ostatne vse bud zkusenosti ktere stoji cas nebo tvoje penize. Pokud tomu rozumy jak koza zahrade tak pls nekomentuj ze kaprarina je jen o penezich. O tech clancich vis jak ten co chyta levne to na w nenapise protoze by jen uskodil sam sobe a naopak.

Soulfish - Profil | Út 27.8.2013 15:06:46

Zarel >> To by byla popsaná ta jakože pěkná stránka kapraření, ale abychom zachovali objektivnost, je třeba také dodat, že mnoho "kaprařů" (schválně jsou v uvozovkách) má chování pubertálního adolescenta, který opakovaně porušuje všechny příkazy, nařízení a předpisy (často i jeden lovící pokud možno co nejvíc předpisů), protože někdo říkal, že je to "in" a nebo taky "cool" a nebo ještě líp to "není zločin", což je špatně.
Na tyto věčné adolescenty by se měly zřídit speciální polepšovny a opravdu je dovychovat. Pořád si myslím, že když člověk vstoupí do nějakého zájmového spolku, který se řídí nějakými pravidly, tak by je měl jaksi respektovat, což tito adolescentní "kapraři" nedělají a ani nechtějí.

Pokud tedy zůstane u toho "malého kluka", který dělá vše dle domluvených regulí - protože ta pravidla ctí, tak je to fajn.

mazar - Profil | Út 27.8.2013 12:49:17

Martin Bk >> Ale i zkušeni kapraři taky začínali u pohazování kuliček, žádný učený z nebe nespadl.

marmyš - Profil | Út 27.8.2013 12:41:06

Siven Polní >> Moc jim nešly,ale já jim je nadipuji:-)

Siven Polní - Profil | Út 27.8.2013 12:32:34

Jako mně když už kapř, tak sklinku kukuřice a prasknout to ke břehu - pár zrnek a nástraha. Tak nějak se cítím lehce a svobodně. Ale taky jsem nikdy nechytl žádný megahovado, spíš prcky nebo jatečňáky. Moc to ale nedělám, nebaví mě hnízdit :)

Siven Polní - Profil | Út 27.8.2013 12:27:16

marmyš >> A ty slépky je žeró?

ctvrtmile - Profil | Út 27.8.2013 12:16:38

marmyš >> aby ti ty slépky nechcíply...