Povodně 2013 - vše kolem

Co vy, povodně, ryby a rybaření?
Autor diskuse: Barbusek - Profil , 2.6.2013 všeobecné - ostatní

šmudla007 - Profil | Po 3.6.2013 17:20:27

Anýzový dědek >> naprší 30 milimetrů a v bouřkách dalších 30 mm..to je skoro stejný jako Na nábřeží nasněžilo pět centimetrů sněhu a u Muzea 6.. hrůza hrůzoucí.
.........................................
Jako hodnoty kolem 110-140mm/den ..to je jako něco že napršelo vydatně. Voda potokem teče aji u nás a z bouřky se nikdo neosype.
Jdu zakrmit ať stihnu lapnout kapře než nás to jako teda spláchne do černého moře. >> Stránka diskuse

šmudla007 - Profil | Po 3.6.2013 13:11:42

Když byly kdysi povodně 1997 , tak sme chodili na kapry na rybníky, dva roky po nich bylo výborný chytání na MP potůčku kde bylo povodní krásně spravené koryto (vymleté tůně,šterkový nánosy na tření atd) potočáci spláchnutí shora dorostli na krásných 30-42cm, tloušti najeli díky protrženému jezu který jim bránil táhnout proti vodě .. No vloni sem tam na potůčku byl, protržený jez někdo spravil ..tloušti nebyly díky tomu skoro žádní ,potočáčci miniaturní, tůňky už zase zanesené, povodí to trochu "narovnalo".

Povodně jsou pro život nutné, uklízet se musí. Vytopených lidí je mi trošku líto, ono bydlet u vody má svoje "stinnné stránky", jak si kdo ustele, tak si i lehne. Svéprávný člověk si na zaplavovaným pozemku musí stavět domek na kuřích nožkách ..indiáni v amazonce na kuřích nožkách žijou ..a v pohodě. >> Stránka diskuse