Konzervace boilie ze syrových jater

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat, jak konzervujete boilie do kterého přidáváte syrová játra? Vím že je nejlepší koule zamrazit, ale o víkendu budu válet 25kg a do mrazáku by se mi to nevešlo, chci je skladovat v kýblech. Tekutý konzervant z Krmiva Hulín asi nepomůže.? Budu rád za každou radu.
Autor diskuse: vladah - Profil , 22.4.2013 kaprařina - nástrahy, návnady

carperr - Profil | St 11.3.2015 19:45:36

Slavíček >> aha...to je mi líto

Slavíček - Profil | St 11.3.2015 19:43:38

carperr >> utopil se

carperr - Profil | St 11.3.2015 19:43:05

Slavíček >> jak to mysliš?

Slavíček - Profil | St 11.3.2015 19:41:29

carperr >> ten ti neodpovi uz neni mezi nami

carperr - Profil | St 11.3.2015 19:40:02

don Ferrari >> ahoj, a kolik toho konzervantu od TB dáváš na 1kg?

Slavíček - Profil | St 11.3.2015 19:24:15

syrus >> nebo dat hodne soli bezne jsem susil nejmin tyden a pak dal do kyble a zasypal soli 3kg kouli 4kg soli pak byli tvrdy na sutr

syrus - Profil | St 11.3.2015 19:13:45

Slavíček >> Suším 3-5 dní podle velikosti a sůl neměním tak asi to bude jak říkáš.Já na beton tvrdý kule moc nechytám.

Slavíček - Profil | St 11.3.2015 19:00:18

syrus >> taky jsem tohle zkousel aby byli tvrdy musel bys vymenit nekolikrat sul nebo je nejdriv vic ususit a pak teprve dat do soli

syrus - Profil | St 11.3.2015 18:23:18

meďo1 >> Já dávám boilí do PET flašek (ze širokým hrdlem) do soli a nepozoruju,že by nějak extrémně tvrdly.Spíš mi připadá,že sou pořád v takovým stavu jak sem je tam dal.I po roce a půl.

Pvl - Profil | St 11.3.2015 18:08:06

Ewa Farna >> Může to být taková pojistka kdyby náhodou trochu navlhly U tebe je to in :o§))))))

Ewa Farna - Profil | St 11.3.2015 17:59:59

kdys susit na kamen, tak na co sul, zbytecnost. vlastne ne, je to in, tak sul vsude a vsem....

Čeněk - Profil | St 11.3.2015 12:51:08

Sůl nad Zlato..!

meďo1 - Profil | St 11.3.2015 11:34:50

Do boilies pridavam mixovanu kuraciu pečen, cca 100g (co su asi 2 ks)+ vajíčka. Boilies susim 3 dni v prievane a potom ich zasypem solou (je jedno aku pouzijes, ci hrubozrnnu, alebo jemnozrnnu). Osobne som nezistil rozdiel, ci sa pouzije taká, alebo onaka (mozno na to vplyva aj struktura boilies). Zasypane boilies stvrdne, ale nie az tak, aby sa nedalo prepichnut ihlou. Pri prepichovani ihlou je potrebne si davat pozor na prasknutie boilies. Taketo boilies je lepsie bud prevrtavat a nasledne nastrazit, alebo skor radsej pouzit ako vnadiace boilies. Osobne, boilies nalozene v soli pouzivam na vnadenie a chytacie mrazim.

bart.bm - Profil | Po 9.3.2015 9:50:57

Bendour >> je to jedno...zalezi jak dlouho susis koule.pouzivam jak hrubou tak jemnou.ldyz susis koule opravdu na kamen...4-5tydnu staci ta hruba.u vody ji muzes pak pridavat do pva.u kouli co jsou relativne mekke pouzij jemnou protoze hruba by ti natahla z kouli vodu a spodni kule by ti to treba i uplne rozmocilo.me se to stalo u kouli susenych asi tyden.

Klose - Profil | Po 9.3.2015 9:03:15

Bendour >> Řekl bych, že čím jemnější tím lepší, ať se to pořádně obalí.

Bendour - Profil | Po 9.3.2015 0:07:22

pouzivate obycejnou kuchynskou sul nebo tu hrube mletou chtel bych to vyzkouset zatim porad mrazim

hanyking - Profil | Ne 8.3.2015 23:40:48

Dají se přidat do boilí normálně játra místo sušených?

meďo1 - Profil | Ne 28.4.2013 20:26:46

Radek Š >> Suhlasim s tebou, krasne vonaju. Samizda, ze vonaju este lepsie ako predtym

Radek Š - Profil | Út 23.4.2013 20:59:20

vladah - >> letos jsem použil sůl a paráda. Každý den kýbl obrátím a bez problémů. Kuličky se krásně obalí solí a jsou jak čerstvé a jak nádherně voní!

c.smrt - Profil | Út 23.4.2013 20:55:22

Dělám hodně z jater,je to pro mě finančně nejdostupnější surovina,kupuji tak půl až třičtvrtě kila na 2kg směsi,jenom suším a nemám problém,ještě mi to nikdy nechytlo plíseň a funguje to

Bzukcuk - Profil | Po 22.4.2013 22:58:21

Uz mam boili rok v soli a porad pohoda.

don Ferrari - Profil | Po 22.4.2013 21:56:13

konzervant od TB i po 2 letech jako čerstvé a z Hulína je podobný,

http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=651683

lunimus - Profil | Po 22.4.2013 21:55:25

vsetky mozne konzervanty mozu byt sice fajn, ale je to vzdy nejaka chemia ...

Osobne pouzivam rokmi overenu metodu - sol
... uz stari namornici konzervovali mäso tak, ze ho zasypali solou :)

... hotove a vysusene boilies nasypem do kybla a zasypem komplet solou. Obcas trocha potrasiem, aby sa sol dostala uplne vsade. Takto konzervovane boilies mozes skladovat kludne aj rok pri izbovej teplote :)

MAXXSKATER - Profil | Po 22.4.2013 21:49:14

Dej do toho sůl.

Kocháč - Profil | Po 22.4.2013 21:46:27

Fibess.. >> ani plíseň to nechce? :-)

Fibess.. - Profil | Po 22.4.2013 21:38:16

Dělali jsme 15kg s konzervantem od hulína a mame to tři neděle uzavřeny v kbeliku a zatim supr.

predator 444 - Profil | Po 22.4.2013 21:34:40

veru soľ.

SlavnýLovecPampalini - Profil | Po 22.4.2013 21:32:42

vladah - >> pořádně vysušit a sůl... pěkně z toho vytáhne zbytkovou vodu a krom toho že to konzervuje tak to pěkně vytvrdí

Kocháč - Profil | Po 22.4.2013 21:29:17

vladah - >> sůl?