Boiles.

Ctel bych zacat chytat na boiles.Mam na rece vyhledly flek s rovnym dne, bez vazek, dno tvori sterk.(Je to na rece Morave.)Hloubka je zde kolem 3 metru.Ryby tady jsou v hloubce kolen 2metru.Ja kbych mel zacat krmit s boilim?Asi si koupim nejake ekonomicke ale nevim v jakých davkach a jestli kombinovat jeste s necim?Poradte.Jak rozkmit aby se ryyby naucily a zacali brat.

Milda - Profil | St 4.8.2004 18:44:17

Ekonomiku,nikdy!!!!Je to žrout naších těžce vydělaných peněz!!Pokud máš hodně času,a výdrž čekat udělej si,nebo zakup opravdu kvalitní boule.Po té oporučuji PVA šňůrky a sáčky.Před vším tímhle,ale zakrmuj peletami na stejné bázi /aroma,velikost atd./A ještě jedna rada,od svých kamarádů hlavně sežeň pelety a vše hodnoť podle rozpustnosti!!!!!!Na řece velmi důležité /někdy se rozpouští 10 hod- a v proudu jsou od tebe již ve vzdálenosti 100 m pod tebou/
Jak říkáš dno je štěrk,pelety mohou zapadnout a to je výhoda,protože pouští své
já!!Doporučuji METRIX ještě nezklamal na žádný vodě!

smike | Út 3.8.2004 8:45:12

já bych boilies Economy nezatracoval.měli jsme ho koupeno 12 kg od Lastie, prý s příchutí jahoda.použil jsem na něj potravinářskou jahodovou esenci 1000ml za 180,-Kč.Zakrmili jsme touto kombinací a ryby nám braly stejně jako kolegům vedle nás, co krmili speciálkami od Václavíka.

LordProtektor - Profil | Po 2.8.2004 15:21:14

Ja taky ted chodim na sumce ale zatim nic.Ja to teda skusim s tou kukuricou a repkou.udelam poradne krmny pas a uvidim jestli najedou

antony - Profil | Po 2.8.2004 14:33:39

Ja tam take občas chodím,ale jenom na sumce.Zkus to jak píšeš,řepkou nemusíš vůbec šetřit.Teď dozrává kukuřice,takže bych asi spíš krmil mléčnou kuku,pokud už je v mléku.Má ale nevýhodu,že je hodně lehká,takže splavává kus po proudu,pomůže,když ji na noc namočíš.Mám takovou zkušenost,že když jsou kapři na Moravě při chuti,není potřeba je nějak rozmazlovat drahými směsi,ale to ekonom boilie už je trochu přeháňka,jak píše Vladys.

LordProtektor - Profil | Po 2.8.2004 13:40:18

antony: Ja chodim chytat na moravu 9 .Je to u Kostelan nad Moravou.Takze mam se zamerit na krmeni treba kukuricou nebo repkou a normalne chytat na nejake lepsi boiles treba od Vapenika nebo Ritchworth a k tomu dat na svazek par pulek?

vladys | Po 2.8.2004 12:16:52

Podobne ako Honza Ti pouzitie krmneho (ekonomickeho) boilies neodporucam, radsej zainvestuj do mensieho mnozstva kvalitnejsieho, ci uz doma robeneho alebo komerncneho a krm tym na co budes chytat. Ekonomicky boilies je najdrahsia zmes - sojovej muky, sojoveho izolatu a krupicovej muky, ktoru poznam. Tato zmes tvori castokrat az 90 % "ekonomickeho " boilies. Cena komponentov, z ktorych sa tento boilies sklada nie je castokrat vyssia ako 30-35Kc. V tomto boilies chyta najma aroma v kombinacii so sladidlom. Vacsinou ma zivotnost 2-3 dni....

antony - Profil | Po 2.8.2004 11:36:17

Škoda,že jsi nenapsal aspoň přibližně úsek řeky Morany.V některých místech se mi třeba vůbec neosvědčilo přidávat kukuřici,protože tam bylo moc amurů,kteří kapry uplně vytlačili.Podle toho taky vypadala příchuť boilie,je potřeba zjistit,co nechutná tloušťům a amurům (u tloušťů je to problém),protože tyto ryby dokáží zlikvidovat obrovské množství krmiva.Já používám boilie s troškou játrové moučky,proto souhlas s Honzou,že krmné(a levné) boilie moc neřeší.Ještě pro informaci Morava 8 ,1 týdení krmení+lov-bez záběru.Podle echolotu ryby čučí v úkrytech,může za to dost nízký stav vody a vysoká teplota,takže vydrž aspoň do září,ale nechci tě odrazovat.Možná někde pod jezem by to asi bylo lepší.

Honza - Profil | Po 2.8.2004 11:13:59

Čím víc budeš šetřit, tím míň nachytáš :-) Krmný boilie ti moc nedoporučuju, vetšinou sou to nějaký bezcenný mixy, které někde zbyly... :-(
Krm 1-2 druhy 2x denně (ráno a večer) Jinak boilím se krmí stejně jako kukuřicí, pokud sou ryby na boulie zvyklé, neměl by být problém.