Přírodní masové boilie

Přemýšleli jste už někdy při výrobě těchto zázračných kuliček na kombinace přírodnin jako sekané žížaly, luční kobylky, jikry, játra, syrové patentky, nítěnky, čerstý česnek,šneci, čerstvé bylinky(pepř, máta, paprička...) myslím že by to nebylo úplně špatný nápad, akorát než vyhodím peníze za drahé ostatní přísady radši si nechám poradit zda to není úplná kravina...
Autor diskuse: Metallica - Profil , 14.6.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

CARP DEVIL KK - Profil | So 25.6.2011 21:52:02

Dave≻ >> >Dave - 25.6.2011 16:02:46 >> a ty zas s malym :-dddd

Dave> - Profil | So 25.6.2011 16:02:46

CARP DEVIL KK >> A ty jsi K*o*k*o*t s velkym K.

CARP DEVIL KK - Profil | Pá 24.6.2011 21:39:11

Dave≻ >> Dave> - 15.6.2011 13:12:08 >> ty ses taky sardinka

rover - Profil | Pá 24.6.2011 10:57:03

jurasoft >>
Napsáno toho tady bylo o játrech opravdu hodně, ...každý má své zkušenosti a svou pravdu. Co píšeš může být také pravda, u průmyslové výroby to zřejmě jinak ani nejde. U domácího preferuji spíš syrová, už z důvodu jednodušší přípravy, ...zvláštní rozdíly jsem nikdy nezaznamenal. S tou sušičkou je to fakt zajímavý nápad :-)

jurasoft - Profil | Pá 24.6.2011 10:39:55

rover >> právě že ne...už to tady bylo před roky rozebíráno, že když játra správně vysychají tak se v nich koncentruje chuť a vůně...o sušení a mletí jater tady taky bylo psáno..já osobně koupil játra ve zverimexu, jsou už zpola sušená, chce to je hned nasekat a namlít a nechat případně doschnout..jsou tvrdá jak štolverk takže to na prášek asi nenameleš, ale to vůbec nevadí...byli tady i nápady, že čerstvá játra proženeš mixérem a tu řídkou kaši pak naliješ na plech a dáš pomalu sušit do trouby a nebo tuším, že vahaj měl vymakaný postup na sušení v sušičce potravin...

rover - Profil | Pá 24.6.2011 10:25:54

Metallica - >>
Proč by to nemělo fungovat, právě naopak, ...čerstvý rohlík je pro tebe určitě taky z hlediska chuti zajímavější než dva dny starý, stejné je to i u ryb ...
U jater, česneku a pod., bych to viděl jako nutnost :-)

chujar - Profil | Pá 24.6.2011 10:16:10

Dave≻ >> >Dave - 15.6.2011 13:19:49 >> no maj ale když trefíš množství...játra sem skoro rozemlel na kaši a právě u tý kejdy né a né najít to správný množství...nepopírám že sem dělal někde chybu to asi na 100% ;) ;) ale je to strašná práce a asi bych to takovýho experimentu nešel...ale mluvim za sebe ;) ;) kdo na to má nervy ;) :D a je šikovnější jak já ;) tak prosim, ;) :D at si vaří "játrový knedlíčky" :D :D...

chujar - Profil | Pá 24.6.2011 10:13:38

Gorolztrzynca >> nevim no jestli výrobci čekaj na peníze...beru od václavíka olihen a 3kg za 480,- a funguje mi naprosto skvěle ;)...a když si spočítám kolik mě vyjde výroba domácího boilies tak těch pár kaček vyhodim za vodu při mytí zasviněných věcí, za plyn atd...takže sem to tak bajočko počítal a když to porovnám s boilies který kupuju tak teda moc neušetřim... ;) ;) ale každýho věc ;) ;)

chujar - Profil | Pá 24.6.2011 10:10:25

don Ferrari >> hle použil sem vepřový ;) játra...ale množství už nevim...

Metallica - Profil | St 15.6.2011 13:54:22

asi by nebylo od věci nejdřív zkusit udělat z malého množství krmítkovou směs nebo něco tak a pak se od toho odrazit

don Ferrari - Profil | St 15.6.2011 13:46:32

Metallica >> já jsem dnes namíchal zase čistě rostlinnou směs na koule založené na konopí s přídavkem jater, tak jsem zvědav, jak to kapříkům bude šmakovat.

Metallica - Profil | St 15.6.2011 13:35:32

Gorolztrzynca >> ty si pán

Dave> - Profil | St 15.6.2011 13:19:49

chujar >> Právě naopak, játra mají výbornou pojivou vlastnost, akorát se musejí dobře rozemlet a rozmixovat.

Dave> - Profil | St 15.6.2011 13:12:08

Metallica - >> Já dávám do boilie rozmixovaná Játra a Sardinky i s olejem + nějaké to koření(paprika,pepř,atd.), jako sladidlo používám melasu.

nepijunesouložimnekouřimapouštim - Profil | St 15.6.2011 11:32:23

já používám kupované, játrová zavářka, nechávám to manželku udělat v dobré víře, že to dělá do vývaru, trvám na tom a kontroluju, že mám rád ty velké 28mm, a pak průběžně beru. Ona to nejí, tak jí to nepřije divný.

Gorolztrzynca - Profil | St 15.6.2011 7:17:02

chujar >> Hlavně se nenech odradit a utrácej a utrácej a vyhazuj a vyhazuj, prodejci potřebujou vydělávat.

don Ferrari - Profil | Út 14.6.2011 23:01:28

chujar >> můžu se tě zeptat kolik a jaké játra jsi použil?

Metallica - Profil | Út 14.6.2011 22:59:52

spíš sem to myslel jako doplněk a ne jako hlavní stavební kámen

chujar - Profil | Út 14.6.2011 22:55:48

Metallica - >> hle tento nápad mě taky minulej rok napad :D ... a tak v zimě sem vyzkoušel udělat dávku boilies na způsob jater...no abych ti pravdu řekl, nikdy do toho nepudu!!! nemělo to o nic lepší účinek jako když použiješ esence možná este horší, první 3 dávky se mi rozpadly při vaření páč sem netrefil konzistenci, přeci jen rozšmelcovanýá játra obsahují vodu atd, takže sem vyhodil dost peněz do vzduchu ale nevzdal sem to a pokračoval dál :D.. čtvrtá byla v pohodě ale zase skoro nevoněla takže sem pořád a pořád zvyšoval dávku namletých jater ale zase sem musel zvyšovat další suroviny aby mi to drželo pohromadě...no když už sem si myslel že by to mohlo být v poho tak se mi to zkazilo pač játra ty se kazej jako kráva jako ostatní tebou uvedené suroviny (žížaly, kobylky)...takže sem uvařil další dávku a došel za kámošem který má na to takovej stroj který to zabalí vakuově takže mi to vydrželo ale záběry nic moc...ale neříkám at to nezkusíš třeba budeš šikovnější :D :D.. ;) hodně štestí ;) ;) a hlavně dobrý oko při odhadování množství :D

Metallica - Profil | Út 14.6.2011 22:38:28

já myslel spíš jako do základní směsi protože když to jenom namočim tak ty zupa proteiny a aminokyseliny zustanou po většině v kybli a já navíc krmim jenom kobrou

don Ferrari - Profil | Út 14.6.2011 22:26:44

Metallica >> všechno to rozmixuj a používej jako tekutou složku, nápadům se meze nekladou, ze začátku třeba boilies do toho jen namoč třeba 3-7 dní před rybačkou a věř tomu hlavně, ať ti to kouše

Metallica - Profil | Út 14.6.2011 22:21:51

na tyto věci se běžne loví jako samostatná nástraha ale co to nevyzkoušet do boilie

Metallica - Profil | Út 14.6.2011 22:20:04

nejradši bych do toho fláknul nějakej antartic krill nebo ocean bentos a nejaký ty srágory co se dávaj do obyčejný směsi