Podpora projektu Mělice

Pojďme společně podpořit tento projekt. Zajímaly by mě vaše názory.
http://www.lkbaits.cz/casopis/sos-nase-vody/projekt-melice.html
Autor diskuse: Radek Š - Profil , 14.2.2011 kaprařina - RŘ, MO, svazy

Jsem ochoten projekt podpořit

A) Ano43%

B) Ne57%

Od 14.2.2011 hlasovalo 202 čtenářů.

brabec(honzak) - Profil | Ne 20.2.2011 13:13:27

tady ta otázka se měla stopnout hned.....

čečenec - Profil | Ne 20.2.2011 13:09:14

Tímto způsobem se chci veřejně omluvit Lukášovi za příspěvek ohledně machače . Teď ho spousta lidí obviňují různými spekulacemi a já jsem vycházel jen s informací od jeho kolegů .Prosím jestli se do něho nemusíte neprávem navážet , tak to nedělejte . Osobně jsem toto zažil na vlastní kůži a není to moc příjemné . Prostě jsme si měli všichni sednout někde na pivu a probrat to v klidu a né na těchto stránkách. Tyto stánky mě připadají jen popravou několika lidí co to mysleli třeba i dobře . Už to raději někdo stopněte .

Luděk Černý(Lc1) - Profil | Ne 20.2.2011 13:00:24

mároš >> Pěkný čtení, to je teda mazec co se děje v MO Pce

mároš - Profil | Ne 20.2.2011 12:15:54

............

mároš - Profil | Ne 20.2.2011 12:14:44

Luděk Černý(Lc1) >>

mároš - Profil | Ne 20.2.2011 12:14:31

Luděk Černý(Lc1) >> :-)

Luděk Černý(Lc1) - Profil | Ne 20.2.2011 11:15:03

Někdo chytal na VAKU jo? No to mě .......

masař00 - Profil | Ne 20.2.2011 10:02:12

chavez >> A prý tam je i skokánek a v místě dopadu to prý pěkně bere. Při dopadu lyžaře se zvíří dno a ryby prej futrujou jak smyslů zbavený.

chavez - Profil | Ne 20.2.2011 8:03:16

Denny >> Denny,nemůže se chytat na pozemku,který patří típkovi co provozuje vodní lyžování.Když chci v těchto místech lovit,tak tam z druhé strany dohodím:-)

Denny - Profil | Ne 20.2.2011 1:43:43

chavez >> Precti si pozorne co jsem psal.Ja pisu ,ze na pomerne velke plose se rozkladaji soukrome pozemky,tim tedy myslim,ze plocha,kterou muzou vyuzivat rybari na lov je znacne omezena.Chlapi,ja pisu jen svuj nazor,vubec nikoho tim neodrazuju,pokud si nekdo mysli,ze ten zamer je dobrej,bez postranich umyslu a bude to slouzit dobre veci,klidne do toho jdete.Ja proste k tomu projektu po precteni vsech prizpevku duveru nemam.Radek v zadani otazky napsal,ze by ho zajimaly nazory,tak jsem se k tomu proste vyjadril,nic vic,nic min

chavez - Profil | Ne 20.2.2011 0:20:55

Denny >> Před relativní chvilkou si tvrdil,že je to malá plocha,že to tady někdo zmínil.Teď používáš termín-na poměrně velké ploše!Tobě kamaráde vůbec nejde o projekt Mělice,ty si jenom honíš auru:-(((

Denny - Profil | Ne 20.2.2011 0:19:48

Rybízzz >> V podstate o nic,jen jsem napsal svuj nazor,mas s tim nejaky problem? :-)

Rybízzz - Profil | So 19.2.2011 23:58:43

Denny >> :-) A vovovovoco jde tobě šéfe? :-)

Denny - Profil | So 19.2.2011 23:58:21

Forest 1 >> Musim to co jsem napsal trosku opravit.Lukas nepise o tom,ze se musi jezdit ven za trofejni rybou,ale ze se jezdi,omlouvam se za tuhle spatne napsanou vetu.

Denny - Profil | So 19.2.2011 23:56:15

chavez >> Takze polopravdou je to,ze na pomerne velke plose jsou sokrome pozemky,ze se tam behem leta poradaji diskoteky,tudiz bordel a spousta koupajicich lidi?Samozdrejme,muzes argumentovat tim,ze ryba si na to zvykne,s tim souhlasim.Jenze vetsina rybaru pise a predpokladam,ze nelzou,ze si na ryby jezdi odpocinout a relaxovat.Ja napriklad neodsuzuju soukromaky,protoze,kdyz pominu to,ze nektere ryby jsou tam obcas v zoufalem stavu,porad je dost takovych,kde je klid a jsou lidi,kteri si tam jezdi zachytat prave proto,ze tam neni v okoli bordel,chyti si v klidu nejakou,byt treba ne obrovskou rybu a nikdo je tam neotravuje.
Ovsem v tomto pripade to vidim na uplny opak.

Denny - Profil | So 19.2.2011 23:37:01

Forest 1 >> Vzhledem k tomu,ze Lukas Krasa poukazuje na to,ze lide musi jezdit za trofejnimi kapry do zahranici,s cimz ja nesouhlasim,tak ryba 90+.

stryček - Profil | So 19.2.2011 19:18:55

boris 45 >> Já bych tu RS zase až tak moc nechválil.Jezdím často ale opravdu často např. na Brozany tam se od chat vesele vyváží jak návnada tak i nástraha a děje se tak každý den jen se oteplí. Nahozené pruty u chat a u nich půl dne ani noha. Řeči o tom že RS nemůže být všude už mě nudí nevěřim že za celé léto nikdo z řad RS neviděl tyhle přestupky tomu nevěřim ani omylem. A to že jsem tam měl za posledních 5 let jednu kontrolu na 15-20 vycházek do měsíce to je smutný. Píšete i o Rosicich tam jsem neměl kontrolu nikdy (Pod farou).A to že by někdo šel kontrolovat Chrudimku od Matáku nahoru tak to je úplné sci-fi.Tak to je můj názor na RS a jestli to dělaji kvůli povolence nebo ne je už věc jejich svědomí.Jedině na Oplatile je ta kontrola důkladná spousta lidi na p. Holého nadává ale většinou jen ten kdo si mysli že pro něj RŘ neplatí kdo se chova jak má nemá s nïm problém a to není názor jen můj

boris 45 - Profil | So 19.2.2011 18:06:32

Ahoj Jirko,odpovídám na tvůj příspěvek p.Gregorovi ze 17.2 " Bohužel pane odešel jsem dobrovolně a i vedoucí tehdejší RS se mě zastal a chtěl hlasovat proto , abych neodcházel a kdo je pro abych zůstal . Řekl jsem jim , že už jsem se rozhodl opravdu odejít . Ty co zůstali to dělají jenom pro povolenku za darmo a jejich výkony jsou bohužel hodně slabé ". Dost jsem se naštval nad tím,co píšeš o členech RS Pardubice.Co se týká moji osoby,tak cena povolenky nevyváží cenu benzinu,který projezdím při kontrolách revírů Opatovice,Rosice,Chrudimka a Loučná/tam převážně po svých/.A to nejsem sám,je to většina členů RS.A k těm slabým výkonům?Asi jsi neviděl loňskou televizní reportáž o činnosti RS Pardubice,nebo nečetl pochvalný článek v novinách.K tomu hlasování o tvém dalším setrvání v RS bych hlasoval pro odchod.Důvod?Nezákonný rybolov na pozemku VAK,který rybáři MO Pardubice považovali za zvýhodňování členů RS!Takový rybář,za jakého se vydáváš by měl znát důsledky tohoto jednání.Nemám rád,jak si politici a zbohatlíci vysvětlují zákony podle svého a myslí si,že mohou všechno.Tak jsi na mně zapůsobil i Ty.A ty nepravdy,které jsi napsal v tom příspěvku,ty to potvrdily!

carpjena - Profil | So 19.2.2011 17:54:50

Saddám >> Osobně mě je váš spor u p...,ale fakt je ten ,že se na schuzi se jasně řeklo panu Horákovi ,což sme si mimochodem jako členská zakladna odhlasovali"! jako hospodařovi nařizuje zavíst na Pardubických revírek zavést K-65,slovy pana Čapka,a ten zaznam letos použijem na schůzi to se nebojte.A zadalší Jirka nenapadá tuto myšlenku ba naopak!,ale systém na jakým tady Črs funguje,což v praxi znamená,že do budoucna to tu muže skončit,tak že budou samý soukromý vody a budem jen a jen platit!

Portos - Profil | So 19.2.2011 16:37:10

Saddám >> souhlasím se vším co jsi napsal. Teda až na detail, že Lukáš má Třeboň a né Vodňany: -)

Saddám - Profil | So 19.2.2011 16:04:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

čečenec >>Jirko. Musím se pana Krásy zastat. Není jen excelentním lovcem kaprů(toho jsem byl několikrát svědkem), ale je i absolventem rybářské školy ve Vodňanech, kde se rybářství ve volných vodách(hospodaření a chov ryb v revírech) vyučuje jako volitelný maturitní předmět, tudíž o tom musí něco vědět.Neobviňuj ho tedy nebo někoho z jeho blízkého okolí z toho, že by bez vědomí uživatele revíru, někam nekontrolovaně nasazovali jakékoli ryby (zde i nepůvodní druhy ).To bys také měl nějak dokázat.Ty vůbec nějak rád píšeš různé polopravdy a místy i nepravdy. Můj dotaz na oné schůzi se netýkal mých pravomocí (ty velmi dobře znám), týkal se toho, zda je je tento písníček stále ještě součástí revíru a tedy ve správě svazu nebo ho RO vyhlásil jako samostatný a patří tedy nějaké jiné osobě. Od rybářů tam totiž majitelka pozemků vybírala za rybolov(samozřejmě bez potvrzení), za příplatek je ,,nechávala" lovit nonstop, na 3 pruty...A ti rybáři se mě pak příležitostně ptali, jak to vlastně je.Čili zatímco ty jsi řešil na schůzi K65, já se staral o to, že někdo bere svazu revír, odírá rybáře a přisvojuje si práva uživatele. Z té schůze je audiozáznam. Dej si ho přehrát a nepřekrucuj fakta.
Na závěr doporučuji. Nenapadej nikoho, když to nemůžeš doložit,přestaň lhát a až budeš mít mezi vyděláváním těch hromad euro chvilku, zpytuj svědomí. Máš s ním mnoho co probírat.
Atˇ ti to jezdí v mezích zákona.

chavez - Profil | So 19.2.2011 12:49:43

Denny >> Tvůj názor je postavený na polopravdách a zcestných informacích některých MRKo-rybářů,z toho vyplívá,že Tvůj příspěvek je mimo mísu.

Forest 1 - Profil | So 19.2.2011 11:46:30

Denny >> co je u tebe trofejni ryba???

bajas - Profil | So 19.2.2011 11:43:58

Denny >> voda ma 100ha ale kolem jsou soukrone pozemky kde se chytat nemuze

Denny - Profil | So 19.2.2011 11:34:44

Radek Š >> Pochopil jsem,ze jde o dobrovolnou akci!! Najednou se ale ukazuje,ze ze100ha vody je necelych 50ha,jak zde nekdo uvadi.O tom reviru nic nevim,jen ,ze je to piskovna a tak bych predpokladal,ze majitelem neni svaz,ale ma to v pronajmu(jen muj dohad).
.Na ceskych vodach se daji nachytat trofejni kapri,tak proc je snaha davat trofejni ryby na takovou louzi a ne na opravdu velkou vodu,kde je tezsi takovou rybu ulovit.? Kdyby se takova akce tykala treba reky,urcite bych ji podporil,takhle neverim,ze tam neni jiny zamer.

čečenec - Profil | So 19.2.2011 10:47:23

Pozor! Taková voda už jednou fungovala . Vlastně tento projekt o kterém se zde píše vznikl především hlavně pomocí kluků od LK , kteří se složili a zarybnili písník Machač . Jezdili tam rybařit nadčenci jako jsem já , i když jsem osobně na této vodě nikdy nerybařil , ale zato mojí dobří známí , kteří mě poslali i pár fotografií ulovených ryb.Bohužel tento projekt se celý zhroutil na schůzi v loni na jaře MO Pardubice . Když se Dalibor zeptal na této schůzi vedení této organizace a hlavně p. Ing. Fuky , zda tato voda spadá pod revíry MO Pardubice a jeho působnost je na této vodě oprávněná . Posvěcením na to , že to je revír skončila dobrá myšlenka kluků od LK . Po nějaké době došlo i k rozepři mezi majitelkou a kluků LK na těchto přilehlích pozemcích , jak na Machači , tak i na vedlejší pískovně kde vlastní také část pozemku. A bylo po projektu číslo jedna .Raději měl Lukáš začít vybírat dobrovolně na profesionální RS , která tam může trávit mnohem více času .Ryby měla obstarat organizace . Dalibor to myslí vždy dobře. Pravidla platí pro všechny stějně co takhle vybrat na něho? Semtím pomalu umírá bude stím možná souhlasit .Přeci to nemůžu jít dělat já sám ! Mám práci , která mě baví a eura tam mám dobrý .

Radek Š - Profil | So 19.2.2011 8:20:58

Denny >> v první řadě bych podotkl, že je vše bodorovolné, nikdo nikoho do ničeho nenutí! Otázku jestli bude tato voda ještě svazová za 5 - 10 let musíš směrovat na vlastníka revíru. Nemohu tušit jak svaz bude v budoucnu nakládat s revíry, které vlastní.

kritik - Profil | Pá 18.2.2011 23:30:35

VLASTA.. >> Dobrý, máš palec nahoru :-D D D

VLASTA.. - Profil | Pá 18.2.2011 23:23:20

Chlapy kašlete na to. Visazovat si jen tak jak se vám zlíbí kapry do svazovýho revíru není nic co by bylo super. Kupte si svůj vlastní revír a tam si visazujte jak se vám zlíbí. Na svazovou vodu takovýhle svévolný akce netahejte. Nejste tady samy. Jsou i jiní, který kapr vůbec nezajímá. Navíc Mělice znám dobře stejně jako každej člověk z okolí Pardubic a Hradce, co se sem jezdí rekreovat a dokážu si představit tu pohodu, kdy se vám kolem bivaku v noci prohání banda nahatejch a vožralejch puberťáků co se jely vykoupat.
Pan Krása si asi mislí že kapr hýbe světem, ale to není pravda

JakoubekII - Profil | Pá 18.2.2011 22:57:30

Bohužel vám musím sdělit, že JakoubekII končí, potože to odporuje stanovám MRKu. JakoubekII navazoval na Jakoubka Cottuse blahé paměti. Jinak reakce na JakoubkaII pište Mrknatovi, on mu to vyřídí......

JakoubekII - Profil | Pá 18.2.2011 22:43:00

: vydrák >> Dík za důvěru, tolik ke zdvořilosti. Je to od 1.1., každý rok, ale až s platnou MP povolenkou....., která se vydává většinou až 3.1. ......... Pouze je nutné dbát na to, aby voda nebyla zamrzlá a rybář si musel vysekat v ledu díru pro mušku, to je zakázané, to je totiž lov na dírkách.....!!! a ten zákon zakazuje. MZe ho ale povoluje, čert ví proč? Ale zeptej se raději Mrknata, ten to zná ještě líp. Ale už taky jednou něco přehlíd, i "mistr" tesař se utne.

: vydrák - Profil | Pá 18.2.2011 21:24:09

JakoubekII >> Jelikož vím,jak si zběhlej v rybářských zákonech,tak si tě troufám požádat o radu.
Od kdy může rybář muškařit na MP revíru s MP povolenkou?Dík

Saddám - Profil | Pá 18.2.2011 21:01:16

JakoubekII >> Hospodář samozřejmě. RS jako ten kontrolní orgán. Jak je to v Přelouči netuším a kdo co podepíše panu Krásovi také nevím. Každopádně nějaká divočina by se dít neměla nikde. Určitě ne bez požehnání uživatele revíru(tzn.držitele příslušného dekretu) a příslušného RO. Jestli ale spějeme k hospodaření stylu ,, co koho v dobrém napadne, nemůže být špatné" , bude to krok do záhuby. Co třeba krok k podpoře (nejen tebou oblíbených reofilních ryb ) ve stylu :,, podmínkou pro vydání povolenky k lovu ryb, budiž odevzdání hlavy jednoho kormorána"......

Dík za uvítání, na tykání si časem taky zvyknu. Zatím jsem naučený každému rybáři od 15 nahoru vykat.

Červené karty: Netipa - poslední hrdina MRKu, hraji, Mrknato, kakr