MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Co s jikrami ?

Chci se Vás zeptat co děláte z mlíčím a jikrami z ostatních ryb ( sumec ,štika,okoun , ale i další ryby). Nikde jsem nenašel jak je využít. Jsou jedlé?

Autor diskuse: Nerodia ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 22.12.2010

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N Skoky - ® Pá 24.12.2010 10:09:19
My jsme měli minulý ro na vánoce místo kapra štiku (já ne ryby nejím) a babička z jiker dělala rybí polívku jako z kapra...
N marktomark - ® Pá 24.12.2010 10:04:16
myslim ze ikry z mreny/parmy su nejedle. Zevraj z nicj je cloveku zle.Neskusil ich niekto jest.
N ondiktt - ® St 22.12.2010 13:26:53
My sme to raz robili nakyselo s kapustou. Nebolo to zlé, dalo sa to zjesť...
N Darcy - ® St 22.12.2010 13:14:22
Známá v práci, si dělala kapří jikry jako pomazánku. Po odblanění je syrové rozetřela se solí, kořením a trochou šťávy z citronu. Dávala si to na chleba s máslem a strašně jí to chutnalo. Jednou jsem to zkusil a podle mě nic moc. Já nic syrového nemusím. Mě by nechutnaly asi ani ústřice. Další známá tvrdila, že ústřice chutnají jako mužské sperma. Tak nevím. Neměl jsem v ústech ani jedno ani druhé. Dobrou chuť!
N M@1r - ® St 22.12.2010 12:08:53
obrisek >> mi to skouseli jen 1x a bylo to v tom aby aroma toho koreni nacuclo do tech sneku, jinak jikry a mlici davam do polevky na vanoce...
N obrisek - ® St 22.12.2010 11:00:34
M@1r - šneci se po vaření pečou.Já je vařím do 45 min ale v papiňáku.

K otázce....kdybych si měl vybrat mezi jikrama na cibulce, nebo kaviárem a domácí tlačenkou nebo uzeným, beru to druhé...Mě to moc neleze...
N pablo-fish - ® St 22.12.2010 10:33:56
videl som jedno video z lovu na kamčatke, kde surové ikry z lososa, len odblanili, premyli vodou, potom zmiešali zo soľou a nakoniec na sitku preliali horúcou vodou. Dali to priamo na chlieb. Ja som to raz skúšal z ikrami zo pstruha a bolo to celkom jedlé.
Ináč má niekde jeden recept na praženicu (míchaný vejce) práve s ikrami a mliečom
N Pvl - ® St 22.12.2010 10:28:36
M@1r >> To se stává i starším ,že se překouknou :o§))
N M@1r - ® St 22.12.2010 10:26:48
Pvl >> a jo :-)
N Pvl - ® St 22.12.2010 10:14:44
M@1r >> Ty jsi nečetl pořádně můj první příspěvek že ? :o§) "Já na tom také nic neviděl . "
N gx1 - ® St 22.12.2010 10:14:07
Jikry a mlíčí jsou kromě jiných uprav vhodné do rybí polévky,kterou bohužel letos mít nebudu,protože jsem měl pořád dost času abych vzal nějakou rybu domů a ted už žádnou nechytnu.Jinak mlíčí povařené v osolené a okyselené vodě a následně obalené jako řízek,také není k zahození.Z jiker se dají dělat různé placičky a pod.receptů jsou mraky.Důležité je aby dotyčný měl rád ryby.Bez toho to opravdu nemá cenu se s tím dělat.
N Venca888 - ® St 22.12.2010 10:12:10
Pvl >> jo, tak to jsou takový lidi, kterej chutnaj jídla jenom kvůli tomu, že voněj exkluzivitou. Já obecně nemám problém s tim ochutnat cokoliv, šneky jsem jedl taky. Netvrdim, že to bylo špatný, ale jak píšeš - žádnej zázrak to nebyl.
N M@1r - ® St 22.12.2010 10:08:52
Pvl >> pochutnal jsis? me to nechutnalo, bylo to nijake, chutnalo to po tom koreni ,ale jinak nic moc chut, ono po 2hodinych vareni....ale nerozvykatelne.opravdu kaucuk...
N bambus - ® St 22.12.2010 10:06:24
Nerodia - >> výborný jsou delané jikry jako husí krev :-)

osmahnes cibulku
pridas odblanené jikry
pridas trosku masla na ovonění
sůl
pepř
kmín celý
a trosku vody aby změkly
a pak hurá do toho :-)
N Pvl - ® St 22.12.2010 10:05:02
M@1r >> Ne nepřeklepl . Bylo to tak jak píšeš . Měli být už hotoví . Jen se pak při servírování dolaďovali . EDIT + bylinkové máslo
N Radža - ® St 22.12.2010 10:03:31
Nedávno v Makru sem viděl malou skleničku kaviáru ze pstruhů a zrovna nejlevnější to nebylo.
N M@1r - ® St 22.12.2010 10:02:14
Pvl >> nepreklepl jsi se?sneky v nalevu?kolega v praci to chtel skusit, udelaly jsme je podle jednoducheho receptu a tam se 2h varily a i po tom silenem vareni v nekolika vodach s ruznym koreni a zelenine, byli tuzi tak ze jsme jednoho zvykali asi 5minut...nalozeni musi byt jako prirodni kaucuk.
N Pajos07 - ® St 22.12.2010 9:56:22
Nerodia - >> cau nejaky jikry se daji jest ale ja to radsi hodim do hnojniku protoze to je takova surovina na prd
N Pvl - ® St 22.12.2010 9:56:05
Venca888 >> Ono asi také záleží co od toho poživatel očekává . Jeden příklad z vlastní zkušenosti . Kolega se mohl utlouci po šnecích naložených v nějakém nálevu ( nepamatuju si jaký nálev) Já na tom také nic neviděl .
N Mates PB - ® St 22.12.2010 9:50:14
Nerodia - >> Bacha, ne každé jikry se dají jíst.
N Venca888 - ® St 22.12.2010 9:47:51
udělal jsem si kdysi jikry z okouna, protože jsem jich pár měl a byli doslova narvaný. Jíst se to určitě dalo, ale nijak zvlášt jsem si nepochutnal. Nicméně je pravděpodobný, že existuje recept, kterej z toho udělá dobrou krmi...
N M@1r - ® St 22.12.2010 9:43:22
patlal >> MASLO: To je rostlina co se necha vyluhovat v mlece a nasledne se kouri pro cistejsi krev...

TO JSI NEVEDEL???
N rover - ® St 22.12.2010 9:39:26
Určitě jsou jedlé, někdo je považuje za delikatesu. Posílám ti jeden link na jejich úpravu - http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=24364.
Jinak z upečených jiker a mlíčí se také dá udělat pomazánka, stačí je rozmačkat a smíchat s máslem, nasekanou cibulí a ochutit solí a pepřem, nebo je přidat do rybí polévky uvařené zvlášť v osolené vodě, zcezené a posekané.
Nech si chutnat !
N patlal - ® St 22.12.2010 9:32:17
Mates PB - Máslo co to je ?
N Mates PB - ® St 22.12.2010 9:08:45
patlal >> Namaž si chleba máslem a šoupej nohama když se baví gurmáni.
N patlal - ® St 22.12.2010 9:00:14
Nerodia - >> Tím mlíčím postříkej ty jikry a dej do vany s vodou,možná se ti vykulí rybičky a když je budeš krmit tak ti vyrostou a můžeš je zase vykuchat a dát si sem obdobnou otázku....
N mexik - ® St 22.12.2010 8:54:48
Používám je stejně jako jikry z kapra, tzn. do polévky. Jedl jsem i osmažené jikry na pánvičce, a bylo to také moc dobré. Takže bych se toho určitě nebál;o)
N Diakoon - ® St 22.12.2010 8:14:47
Nerodia - >> Přesně jak psal Mates PB. Kamarád však jikry ještě udí. Pokud jich má větší množství (použil jikry z kapra) tak je nasolí načesnekuje a poté je v punčoše udí - jí se to po vychladnutí a bomba.
N jasommato - ® St 22.12.2010 8:13:14
ikri kapra su dobre do polievky mliec vysmazeny a mam to overene na vlastny jazik je to pochutka
N Mates PB - ® St 22.12.2010 8:01:16
Mlíčí a jikry z okouna jsou výborné na másle s cibulkou. Z kapra do polívky. Z lososovitých je dobrý kaviár, ale to jsem jen slyšel od kolegy, který se toho nebojí.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového (všeobecné)
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Umrti

S litosti Vam oznamujeme,že nas dne 18.11.2016 opustil naš dlohiletý přìtel,rybàř pan
JIŘÍ LINKA
V organizaci působil od roku 1977 a od roku 1985 jako jednatel.
Přejeme...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniAkce na bundy a vesty FOX Rage Puffa Shield Jacket

Bunda Puffa Sheild Jacket poskytuje výjímečné teplo při lovu v chladnějších dnech. Tento stylový oděv představuje vynikající ochranu před živly, především díky lemu po celé délce zipu i s ochranou brady a se dvěma stahovacími gumičkami, které zabraňují průniku větru.


akce, rybareniFLAJZAR Sada FISHTRON NEON 2+1 s kufříkem a lampou

Za 11 590 Kč s DPH.
Jedná se o spolehlivé zařízení pro příjem a zobrazení záběru až ze šesti signalizátorů. Umí bezchybně spolupracovat s novými signalizátory záběru FLAJZAR FISHTRON NEON, ale umí vyhodnotit i poplach z bezdrátových čidel FISHTRON ALF NEON.


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen