Naviják Cormoran Cormaxx BR 4A 4000

Zdravím, máte někdo zkušenost s tímto navijákem? Chci to koupit jako dárek, tak ať vím, zda je to úplný brak, nebo to poslouží. Díky.

http://www.tropicliberec.cz/navijaky-2/set-navijaku-cormoran-br-fishing-set-2x-navijak-2x-hlasic-zdarma-vyprodej-
Autor diskuse: srubiik - Profil , 5.12.2010 kaprařina - náčiní, doplňky

DejF - Profil | Út 7.12.2010 15:02:12

srubiik - >> Já za sebe ti můžu navi Cormoran doporučit. Měl jsem velkokapacitní kaprový, s těmi jsem byl nadmíru spokojen. Později jsem je prodal, neboť jsem přecházel na "jemnější" cajk, tudíž bych je nevyužil ... a zase jsem koupil Cormorany :-)

rover - Profil | Út 7.12.2010 14:28:56

DejF >>
jj, ale jen v setu, aby se jich rychle zbavili, ...ale nemyslím si, že jsou Cormorany úplně marný, risk je někdy zisk

Sven - Profil | Út 7.12.2010 13:35:01

srubiik - >> je mi to jasné. Měl jsem od Cormoranu několik prutů a v současnosti mám ještě tři a jsem s nimi na výsost spokojený. Mám i od nich i dvě tašky a ty jsou také v pohodě.
Před lety jsem měl jeden plavačkový naviják od nich a ten také sloužil slušně.
Takže za mě: pruty, pouzdra, tašky můžu doporučit s čistým svědomím ale jak to je s jejich navijáky v současnosti nevím.
Je pravda, že u nás není ta značka až tak zavedená ale v Polsku a Německu se jejich výrobky používají dost. Ale zase je otázka, jestli stejný výrobek v Německu a u nás je stejné kvality.
Nejlepší by bylo, nejprve si ty navijáky alespoň osahat. Aléééé... když přijedeš do Tropicu, zjistíš, že na krámě mají velké kulové a jedna ze tří rybařinou nezasažených podavaček zboží, Tě stejně odkáže na jejich e-shop.
My co to máme blízko to můžeme řešit tak, že si zboží objednám v e-shopu, s vyzvednutím a zaplacením na prodejně. Takže mám šanci, si před zaplacením nákup prohlédnout a případně zařadit zpátečku. Tobě by se ta sleva, jet až z Plzně, drobet prodražila.
Je zase ale fakt, že ta cena není až tak likvidační, značka Cormoran dává jistou naději ,že to nebude úplný šunt a ještě tam jsou jakés, takés pípáky. Dárkové balení vypadá dobře. Na lehčí kaprařinu nebo na feeder jak píší kolegové, to může posloužit dobře.
Nakonec pokud to nebude podle Tvých představ, je tu ještě bazar nebo Aukro :-))

Roberto2 - Profil | Út 7.12.2010 10:47:05

Obecně si myslím že Cormorany nejsou až tak shit ... Koupil jsem teď nově FBI 7 PI po zkušenosti / dobré / s nižší řadou . Jsou docela bytelné a bez velkých vůlí . Totožné jsou s Daiwou a Spro .. Asi jedna fabrika v číně .

rover - Profil | Út 7.12.2010 10:40:09

Mrkni na stránky výrobce - http://www.cormoran.de/co/de/produkte/rollen/5,1,65​,62,1,1__products-group.htm, a zjistíš, že tento typ se už nevyrábí, proto zřejmě výprodej ...
Neznám nikoho, kdo tento naviják má, nicméně za tu cenu, ... i levná věc může mít své kvality...

GRUPA - Profil | Út 7.12.2010 10:24:31

srubiik - >> Ahoj, jako musím říct, že na pohled je to opravdu moc pěkný dárek, ale tím to asi bude všechno. připadne mi to jako něco, co koupí ženská k vánocům manželovi, kterej začína s rybařením...:-))))
Pokud je dotyčný kterého chceš obdarovat, začátečník, ta si myslím že to na zkoušku za ty prachy nebude zase taková katastrofa, on si asi stejně během sezóny vytipuje něco lepšího, pokud ho to bude bavit a přidá se k těm ostatním, jako jsem já, co do toho cpou skoro všechny prachy..:-)))
Jestli jsou cívky, tak nebo mak, bych neřešil. Nemusí přece hned chytat 200m od břehu, že. Můj názor na plastovou cívku je takovej, že mi je to šumák, protože jsem zatím stejně ještě nikdy druhou cívku nepoužíval...:-))))
Ale nebudu už plácat, protože s touhle značkou nemám vůbec žádné zkušenosti.
Ať ti to hrrčííí.......
PS: ať mu hlásí hlásiče.........

srubiik - Profil | Út 7.12.2010 7:35:15

Sven >> S těma pípákama to je jasný, taková rádoby akce. Jde mi spíš o to, že jako dárek to není špatný. Dotyčný to podle mne stejně použije na feeder. Ale nechci, aby se mu to třeba za deset vycházek rozpadlo atd. víš. Je jasné, že nějaká extra kvalita to není, ale tu základní kvalitu by to snad mít mohlo.

Sven - Profil | Po 6.12.2010 13:30:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

srubiik - >> Jestli je to brak, to nedokážu posoudit, protože jsem je neměl v ruce. Ale jako kaprařské bych je nekoupil.
a) příliš rychlý převod (předpoklad brzkého opotřebení při stahování těžkých zátěží)
b) pro kaprařské použití jsou cívky malé
c) vadí mi, že náhradní cívky jsou plastové
d) nemám rád, když ze mě dělá prodejce vola a dává mi "darem" pípáky, když je zřejmé, že tyto jsou součástí balení.

Jarda Š. - Profil | Po 6.12.2010 13:11:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

srubiik >> S timhle konkrétním typem zkušenost nemám, ale obecně s navijáky od Cormoranu převládají zkušenosti špatné. Na klasickou kaprařinu jsou tyhle navijáky navíc dost malé.

srubiik - Profil | Po 6.12.2010 12:21:03

Nikdo nic?????????