MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Dá se karas vyudit?

A s jakým výsledkem?Nebo znáte jinou kulinářskou úpravu této rozšířené ryby ?

Autor diskuse: P.J.
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 30.6.2004

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N mirmen - ® So 10.7.2004 6:31:15
Karas v pivní omáčce:

-1 kg karasů opláchneme ,osušíme, nakrájíme na čtvrtky.
-1 cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
-1 mrkev nakrájíme na nudličky
-1 lžící másla rozpustíme,podusíme v něm za občasného míchání zeleninu, pak vyjmeme a dáme stranou
-1 lžíci másla rozpustíme a přidáme 1 lžíci mouky a mícháme do zlatova,přilijeme 1/2 l světlého piva a prošleháme metličkou, aby se neutvořily žmolky.Omáčku přivedeme do varu a přidáme předtím připravenou cibuli s mrkví + bobkový list + 2 hřebíčky + 2 zrnka celého pepře + 1/2 lžičky soli + 5 koleček citronu
-omáčku vaříme 1/2 hodiny,přecedíme a nalijeme do širokého hrnce ( tak širokého, aby kusy ryby mohly ležet vedle sebe)
-zeleninu udržujeme teplou
-100 gramů perníku nastrouháme a nasypeme do omáčky a přidáme 1 lžíci rozinek a 1 lžící oloupaných a nakrájených mandlí.
-omáčku přivedeme do varu a dochutíme cukrem a solí a citronovou šťávou
-do omáčky vložíme kousky ryb a při mírné teplotě je necháme podusit, případně dolijeme pivem nebo červeným vínem.
-uvařenou rybu upravíme na předehřátý talíř , obložíme zeleninou .
Ryba se vařila cca 20 minut.
Příloha:brambory

Před pár lety jsem karasy podle tohoto receptu připravoval a znalcům se dělaly boule za ušima.
N vašek - ® St 30.6.2004 15:49:57
Karasy jsem nedávno zkoušel podle pana Štěpničky na slanině s rajčaty a paprikou vynikající i když já ryby zrovna nemusím , ale znáte to jestli zase nic nepřineseš a všechno pustíš tak ....................:))).Když na to vzpomenu napíšu přesný recept do kuchařky.
N Golem - ® St 30.6.2004 12:52:31
Musim jenom souhlasit. Uzenej karas je fakt super.
N C.T. - ® St 30.6.2004 8:40:48
Myslim, ze uzeni je pro karasa uplne nejlepsi uprava. Udili jsme karasy obecne pomerne horkym kourem v udirne s kratkym kourovodem na ovocnem drivi (hlavne tresen a svestka). Tak za hodinku byli hotovi a byla to lahudka. V jine uprave mi moc nechutnali.
N pif - ® St 30.6.2004 7:52:51
Uzenej karas je výbornej a úprava je stejná,jak u ostatních ryb.Pokud se nemýlím,tak Rybářství Pohořelice ho běžně dodává na trh(supermarkety a rakousko)

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

sbírka

Dovoluji si oznámit ,že jsem se rozhodl uspořádat sbírku nějakého rybářského nářadí -náčiní pro svého kolegu z práce,kterého postihla dne 16.1.2017 osobní tragédie v podobě vyhoření domku do...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniNovinky značky MIVARDI pro rok 2017 SKLADEM!

Nově jsme pro vás naskladnili všechny dostupné novinky značky MIVARDI pro sezónu 2017. CAMO Lehátka, Stojany, Tašky CAMO nebo se stolkem, Nová podložka NEW DYNASTY, Křesílko COMFORT FEEDER, Spousta příslušenství pro křesílka k odkládání!


akce, rybareniIMPERIAL BAITS - Tekutý dip Carptrack Amino ELITE 150ml akce!

Za 295 Kč s DPH.
Pro maximální efekt ponořte vaši nástrahu na 24hodin do dipu. Ideální záležitost pro krátkodobé výpravy nebo pro období se slabší aktivitou kaprů.


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Gammarus - Prostějov Gammarus - Prostějov

Prostějov, Wolkerova 10