Jak zužitkovat tlouště

Tloušť, tloušť, tloušť... Všude jen mraky téhle ryby. Tetáhne na prutu, modelka to rozhodně není, nevoní po tymiánu, polyká malý salmonidy. Dá se aspoň zužitkovat v kuchyni tak? Prosím recepty na zužitkování této ryby.

Tlouště lze zpracovat do podoby

A) žrádla pro psy4%

B) žrádla pro kočku7%

C) žrádla pro slepice6%

D) pečenáče37%

E) zavináče8%

F) řízku5%

G) karbanátku10%

H) cordon bleu5%

I) kaviáru3%

J) kompostu16%

Od 4.4.2010 hlasovalo 153 čtenářů.

Royale with Cheese 3 - Profil | St 22.4.2015 11:19:34

Pike >> karlak si jen myslel že jsem nikdy nechytil tlouště přes 50cm, čili poměrně malýho. Netuší jak obří tlouště chytám. JInak se vším souhlasí.
Jo a všimni si počtu respondentů ankety. Tomu říkám repre vzorek. Kdyby karlak byl co k čemu, hodí sem recept na pečenáče.

Pike - Profil | St 22.4.2015 7:56:17

karlak >> RwC jasně deklaruje, že tloušť je lempl a netáhlo a bleje řasy.

karlak - Profil | Út 21.4.2015 20:31:38

mel bys mit uctu ke vsem rybam a az jednou zacnes chytat tlouste nad 50cm tak zjistis jak je to krasna ryba hlavne v zime

jaroslavstehlikst - Profil | Út 21.4.2015 20:10:21

pchchchchch vy nevíte co s tím a já nevím kde to chytit :DDDD

siri - Profil | Pá 9.7.2010 22:58:31

Do riti, ty soucasny formulare pro pridani prispevku (ne)funguji pokazdy jinak...

splavek - Profil | Pá 9.7.2010 22:43:02

siri >> Mohu tě ujistit,že ani jinou rybu.Také musím podotknout,že snad asi kromě dvou vyjímek,jsem na takovém místě nechytal.Ty vymjíky byla zima a výtok z čističky,kam jsem zabrousil zoufale ukojit lovecký absťák.

Walleye - Profil | Pá 9.7.2010 20:26:54

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - 9.7.2010 8:53:07 >>Nevidím důvod Tě kamenovat ! Ano.Je to takový Homeless-ák.A to,že smrdí ví snad všichni.Tato přednost je nesporná. :-))

siri - Profil | Pá 9.7.2010 13:42:27

Splavek: zatimco jinou rybu chycenou tamtez ano? Bo byt tam dost kyslikata voda a v miste nejaky zdroj salmonidu (pritok, sazene ryby...), najdes je u toho kanalu taky.

splavek - Profil | Pá 9.7.2010 12:25:18

XAXAP >> Není nad rodinou pohodu.Člověk nikdy neví po čem ztloustne.Rozhodně,ani já,bych nekonzumoval jelce,chycenýho v takovým humáči.

Ge-MA - Profil | Pá 9.7.2010 10:21:04

Sám za sebe chci říct že nebýt Jelců tak na Odře kolem Oder a Mankovic nemám na přívlač co chytat ,bohužel je tam zastoupen možná víc jak z 80% jen díky své dokonalé schopnosti přežít snad všude.

XAXAP - Profil | Pá 9.7.2010 9:59:59

splavek >> jako dítě jsem chytal velký tlouště pro neoblíbenou tetu, která po mě chtěla ryby, pod výpustí (nefiltrovanou) z kanálu od sídliště ... toaleťák, šprcky, sajrajt ... byli tam óbrtloušti, všecko přes pade ... tetička měla radost :-)))

Royale with Cheese 31,95 - Profil | Pá 9.7.2010 8:53:07

Walleye - altered ... >> Walleye - 8.7.2010 16:26:17 >> vidíš, a mě tady kvůli tomu chtěli kamenovat. Prostě tloušť je ryba - bezdomovec.

splavek - Profil | Čt 8.7.2010 22:50:12

Walleye - altered ... >> Walleye - 8.7.2010 16:50:51 >> Jasně,hele tloušti se občas vyžívají v pěknejch srákotinách.Viz nástraha na ně,drůbeží střeva i z obasahem,ještě jsem něměl tuto čest a ani po tom netoužím.

siri - Profil | Čt 8.7.2010 20:42:43

Walleye: no, ja si vzpominam na jedno hodne proudne misto na Metuji, kam ustil kanal a tekly tam s.acky hodne nahusto, nekdy v 70. letech. Barvily reku na bilosedo skoro do pul sirky, plavalo v tom kdeco... Fura lidi tam chodila na potocaky, bylo to na ne dlouhodobe nejjistejsi misto. :)

Walleye - Profil | Čt 8.7.2010 16:50:51

splavek >> Máš pravdu ale já je fakt nemusím.Vezmu-li do ruky lipana nebo potočáka a čichneš k ruce tak ,,voní" .Přičichneš po tloušti a ...... Zvláště když je to tloušť který se pohybuje kolem výpustí někde z čističky.Tyhle ryby takové místa ještě milují a vyhledávají. To bych té slivovice musel přihnout fakt pořádně !! Děkuji ale opravdu tyhle ryby nemusím.

splavek - Profil | Čt 8.7.2010 16:38:31

Walleye - altered ... >> Walleye - 8.7.2010 16:26:17 >> Ten natrávený blivajz na tebe jelec vyhrkne i v zimě pokud má zrovna něco v žaludku.Je to obraná strategie,vyzvrátit to něco,co ho v krku obtěžuje.V létě to jsou většinou řasy,ale jednou mi jeden statný padesátník,chycený na třešně ,nablil natrávenou rybu do ruky a to byl humáč.Měl jsem co dělat abych mu neoplatil stejnou mincí.Hele prase sežere taky kde co a jak ti chutná uzený a nedej bože divoký prase.A jak ti chutná kančí guláš!

Walleye - Profil | Čt 8.7.2010 16:26:17

splavek >> Tlouště v létě ani neberu do ruky a na což do ,,huby".Jen při dotyku z něj leti nějaký natrávený blivajz. Brrrr ... Jen si to vybavím tak se mi zvedá ,,kufr" !!

splavek - Profil | Čt 8.7.2010 16:15:52

Takové rybí škvarky,třeba z jelců,to je pošušňáníčko.K vínu,nebo pivu,absolutní letní pohoda,posléze to zapózovat několika slivovicemi,jako kvalitní šláftruňk.

Royale with Cheese 31,95 - Profil | St 7.7.2010 22:49:21

Tak co, jsou nějaký nový data před vrcholem tlouš´tové sezony?

sumec83 - Profil | Pá 23.4.2010 7:41:03

Minulý víkend při akci čistá řeka Sázava jsem ve vodě u břehu našel kapitálního tlouště, metr jsem neměl ale toho půl metru asi měl, vypadal, že je mrtvý, už se ani nedíval. Vylovil jsem ho a byl to vskutku kapitální kus, měl půl ocasní ploutve pryč. Vypadalo to, že na něj zaútočil sumec. O co větší však bylo moje přkvapení, když jsem ho hodil zpět do vody, on zamrskal ploutví a zmizel pod hladinou.

Šumichrást - Profil | So 10.4.2010 23:30:42

WhatWouldGeezesCatch >> Jako kluci jsme pekli okouny na vrbovém proutku, když došla svačina a domů se nešlo. Bašta (sice bez soli a ostatního) na kterou vzpomínám dodnes.

Vítek - Profil | Pá 9.4.2010 11:32:45

Pinďa2 >> to samé štika, nebo candát, když oschnou v batohu,usnadní se tím oškrábání.Petrův zdar!

Royale with Cheese 31,95 - Profil | Čt 8.4.2010 17:02:31

Modrák >> však říkám - švábopotkan našich vod.

Modrák - Profil | Čt 8.4.2010 16:58:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - >> Smrdutý tloušť je ryba, která má budoucnost. Žije všude, žere všechno, nežere ji nikdo, trofejní kusy jsou mazané, a na mouchu dobře reaguje. Je to prostě zázrak evoluce, který jednou spasí naše svazové pstruhovky. A jako bonus: pozdně podzimní uzený tloušt vymazaný česnekovou pastou je poživatelný.

Pinďa2 - Profil | Čt 8.4.2010 12:23:54

Vítek >> super postřeh, na podzim vyzkouším. Dík za radu.

Vítek - Profil | Čt 8.4.2010 12:03:23

Pinďa2 >> když ho přeleješ horkou vodou, šupiny dou oškrabat natošup

Vítek - Profil | Čt 8.4.2010 12:02:01

Venca888 >> mě kleně před časem zachránil od smrti hladem:) u kamoše v udírně jsem jic hvyudil a měl jsem vystaráno - a docela jsem si pochutnal; on jak vyschne, je to něco úplně jihého.

Knapík - Profil | Čt 8.4.2010 11:58:30

včera jsem koukal na ceny v rybárně :
úhoř : 349,-Kč/kg
candát : 399,-Kč/kg
pangas : 179,-kč/kg
tuňák : 179,-Kč/kg
vše kuchané, chlazené či mražené. ....

Venca888 - Profil | Čt 8.4.2010 11:56:39

Pinďa2 >> no právě... stáhnout okouna je hřích... :-). S okounama je to slabší, což určitě škoda je.

Pinďa2 - Profil | Čt 8.4.2010 11:49:23

Venca888 >> chce to je stahovat, i když ta kůžička je žrádlo. Docela mě mrzí, že dříve byl okoun skoro všude a nyní je to s nimi docela bída. Ani se tomu nedivím. Byl jsem v sobotu na výlovu rybníka brigádničit a když jsem viděl, jak se vše motá jen okolo kapra a malý okouni, plotičky, hrouzci atd. jsou vhodné jen proto, aby se po nich šlapalo, tak mi bylo v tu chvíli docela na blití.

Venca888 - Profil | Čt 8.4.2010 11:42:03

Pinďa2 >> jojo. lidi se pachtěj po candátech, platěj za ně horentní sumy, ale ten okoun je prakticky to samý... akorát je malej a tak se z něho nedaj udělat filety. Nedávno měli u nás v rybárně malý okouny, tak jsem si jich pytlik koupil a velice jsem si pochutnal. Až na to škrábání šupin. A za hubičku...

šmudla - Profil | Čt 8.4.2010 11:39:38

Přidám ještě jeden suprovej recept:
takže tlouští ocásky pro tchýni:
měl sem na mrazáku ocásky z tlouštů nachytaných v listopadu(pro případ že bych chtěl jít na úhoře nebo candáty). Na candáty sem nakonec nešel. Říkám manželce: dole v mrazáku je porce candáta(opravdu tam byl candát) zanes ho vašim ať si udělají rybu.
Tchýně po sobotním obědě na zahrádce se tak opatrně ptala co to bylo za ryby které jsem jim poslal, že to prej mělo kostí milion, jestli to prej nebyli cejni. Že se vůbec nenajedli. Tata ten neříkal radši nic :)
Candát na mrazáku zbyl, ale zmizel sáček s ocásky. Hold tak to dopadne když se zapomene přesně ukázat co je candát a co nebrat.
Takže tloušt je velice vhodná darovací ryba pro lidi, kterým to chcete trošku osladit(v tomto případě to osladění života bylo omylem).

Skoky - Profil | Čt 8.4.2010 11:29:03

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - >> Tloště jedině nazpět do vody :-)) Podle mého názoru teda :-)) protože ryby nejím :-))