Zaměstnanec rybářského svazu

Co si myslíte o zaměstnancích rybářsého zvazu? Jaké myslíte že mají výhody a nevýhody? A je tady vůbec někdo takový mezi náma na MRKu?
Autor diskuse: Figos - Profil , 9.2.2010 všeobecné - RŘ, MO, svazy

martinsvitava - Profil | Pá 12.2.2010 17:09:35

kakr >> Karle, to sem nepiš, takový čísla, nebo Tě nebudou mít rádi:o)))) ale znám Tě, vím jak to je....

Mrknato - Profil | Čt 11.2.2010 9:50:31

iva >> Požertovat se musí i kdyby jsi byla mimozemšťan, nebo na chleba nebylo.....nepídím se odkud jsi. Pokud v tom děláš, tak se asi shodneme, že jinou strukturu má plán hospodaření malé MO, jinou plán velké MO a jinou plán pražské MO.......
Můžeš si být jista, že vím jak jsou konstruovány rozpočty, jak se dělí příspěvky a kam se posílají a kdy peníze za povolenky. Nikde taky netvrdím, že zaměstnanci berou ty miliony, ale říkám, že ty miliony chybí v revírech.......
Otázkou je, zdali musíte svítit, topit, platit pojištění, telefony, pokud si kdokoliv z jiného ÚS může koupit kteroukoliv územní povolenku za ty samé peníze, jako člen toho ÚS? Pokud to vyhovuje pražskému ÚS pak je věcí ostatních ÚS mu zdokladovat, že odměna za vydaní CS povolenky okolo 200,- Kč je právě zdroj lehkoživkosti, ke kterému stačí vybírat od "pražských vlčáků" stovku za brigády k vypuštění do okolních ÚS, vždyť v tomto systému, který držíte, jste nositeli význačných prostředků a s tím rátá i "velmi pokrokový" Jč.ÚS.... No a k tvé radě, ohledně informací z členské schůze musím pochybovat, zda-li jsi na nějaké stakové schůzi vůbec byla? Mně nezajímají informace typu odměny činily tolik, náklady tolik, investice tolik, protože prostě se přijmy musí rovnat výdajům. Je tedy jedno, zda si MO koupí 100 sítí, nebo jednoho zaměstnance. Tomu já nerozumím. Rozumím ale tomu, že tyto vynaložené peníze jsou z větší části zbytné a při jiném modelu fungování by to mohl být zdroj pro financování tohoto modelu, tedy nejsou to jen úvahy bez reálného podkladu. Ale jen jako úvahy to prosím tě ber.

Mrknato - Profil | Čt 11.2.2010 9:26:30

Turňa >> U nás už asi dva roky nejsou. Jsou jen ve statutu CS rybolovu jako stálá možnost! Rybářský orgán to ze své iniciativy vyčistil a bez sankcí... dobrák jeden. Ale princip fungování tak nějak zůstal, protože se nezměnili lidé, Franta zná Karla a Karel zase Pepu. Jen se to jinak jmenuje......

Jarda Š. - Profil | Čt 11.2.2010 9:18:29

iva >> Že by to bylo tak průhledné s tím kvelbem, se mi moc nezdá.

iva - Profil | Čt 11.2.2010 9:11:13

Mrknato >> nene,jsem na mateřské:-))))
Ale vážně: ty víš, i ostatní, odkud jsem. Dělám svoji práci, baví mě, v praze dost dobře nemůže každá organizace mít svoje revíry a btw, plánujeme:-)))).
Mě jenom zlobí ty čísla, která tu lítají bez absolutní znalosti věci, to, že organizace "vybírá" peníze od členů neznamená, že jsou její, zůstanou jí a ona s nimi může nakládat. už to tu někdo psal, prodáme tisíce povolenek, ale tržby za ně odvádíme ÚS a víš kolik třeba konkrétně máme z jedné povolenky? Celých 15kč za jeden kus.
Tím netvrdím, že nemáme příjmy ze zápisného,části brigád a části známek.
Lidi, který neznají postup při vyúčtování všech poplatků - at už stanovených Radou nebo samotnou MO - pak díky těm hláškám tady mají dojem, že miliony se rozdělují mezi případné zaměstnance MO. Nesmysl. Práce, kterou děláme, obnáší naprosto normální náklady - svítíme, topíme,platíme nájem,pojištění,dph,telefon.
ANo,jsem zaměstnanec a beru plat, všechna čísla jsou k dispozici členům, členská schůze je dobrá cesta, jestli chceš získat informace u Vaší MO.

Jarda Š. - Profil | Čt 11.2.2010 8:54:26

Turňa >> Poděbrady patří mezi samostatně hospodařící MO s Labem v územním rybolovu, což je anomálie, která mimo náš ÚS nemá obdobu. Členové těchto MO majíí nárok jen na omezenou územní povolenku.

Venca888 - Profil | Čt 11.2.2010 8:52:46

Mrknato >> no vidíš, jakej je tenhle princip nesmyslnej. A tohohle problému (a spousty dalších) se právě zbavíme, pokud dojde k novýmu výběrovýmu řízení a spoustu revírů začne obhospodařovat někdo jinej než ČRS.
Protože to, co píšeš je výsměch logice, zdravýmu rozumu i základnim principum trhu. Což je pouze výsledek fungování molochu jménem ČRS.

Turňa - Profil | Čt 11.2.2010 8:27:46

Mrknato >> Jo revíry "místního významu" mě štvou taky - pak ať si zůstanou na svém, typický příklad Poděbrady - svazový revír ponechají jen Labe, jezera jsou jejich místní a rejžují dvakrát. Viď Pánku?

Mrknato - Profil | Čt 11.2.2010 8:20:39

Venca888 >> Ale to, co píšeš v závěru šmudlovi je ošetřeno. Uživatelem rybníka v Horní Dolní je již nějaká MO, ne už ÚS, ale průser je a to ten největší, že členové MO Horní Dolní dělají brigády pro ten rybník kde já ani ty lovit nemůžeme. Na základě tohoto paskvilu si ale členové MO Horní Dolní mohou koupit CS povolenku a podojit kterýkoliv revír v ČRS, kde rybáři nemají v ve své MO soukromý revír a všechny ryby ,vzešlé z brigád, troubové "sypou" do územního. Rybáři u nás např. takový revír z principu nemají, chovají "levné ryby", právě pro rybáře z Horní Dolní, aby až přijedou k nám, nás nepomluvili, že u nás nejsou ryby. Obdobně se těšíme, že k nám zavítají i rybáři z CS povolenkou od p. Ivy až z daleké Prahy a zanechají nám tu koruny za "redistribuční rybu" hodnotově kapra, ale odvezou si štiky, sumce, candáty, protože jsme prostě "lepší oddíl".... Na druhou stranu je možné připustit, že hodnota redistribuce stoupá, jelikož přibývá těch, kteří ryby pouští.... ale nemyslím si, že to dosahuje ceny, kterou uvedl pan jednatel Štípek ve svém článku v Rybářství, tuším že to bylo 80,-Kč. To by se totiž p. Hladík tolik neježil, že prodělává majlant z důvodu návštěv CaR rybářů i když sype nemalá množství duháků, aby doma nastolil spokojenost a nebyl smeten "revolucí". Politika je swinstwo.

Mrknato - Profil | Čt 11.2.2010 7:56:21

iva >> nepracuji v MO, chodím na schůze, informuji se kde jen to je možné, relevantní, i samotné názory mě zajímají a na stránkách některých MO je uvedeno jejich hospodaření, počty zaměstnanců a rozpočty. To jsou konkrétní údaje. Také nekritizuji plošně MO, jelikož to není chyba MO, ale systému územního rybolovu, který není zrovna v nejlepší kondici a přesto umožňuje příživnictví většiny MO a prostřednictvím CS rybolovu příživnictví stovkových MO, zcela jiné konstrukce. Byla by hloupost a neomalenost kritizovat spolek, MO, který si vybudoval, nebo pronajal rybník a jeho členové tam rybaří, stejně jako Stč. MO. No a pokud kritizuji MO, tak ty "stovkové turistické" , bez revírů, které tomu nasazují ještě korunu. Nepracuješ zrovna náhodou v nějaké podobné?

Venca888 - Profil | St 10.2.2010 23:09:30

šmudla >> Ale tak to je dáno jejich nynějšim malym počtem a tim i jejich exkluzivitou. Nikde neni psáno, že by v případě změny vlastnickejch práv, ke který dojde, nemohly vzniknout revíry soukromýho charakteru (tedy mimo působnost centrálního svazu v dnešní podobě), který by nabízely služby za nižší cen samozřejmě s ohledem na svojí kvalitu. Ne každej rybář touží po tom chytat za každou cenu na revíru, kde se čeká na dvacetikilový kapry. Zkrátka to budou normální revíry, na kterejch bude hospodařit jinej vlastník. A já osobně raději zaplatim za povolenku á cca tisíc korun na "svejch několika revírech" než abych cpal v rámci koupě CS povolenky peníze do nějakýho revíru v Horní Dolní, kde nikdy nebudu chytat.

iva - Profil | St 10.2.2010 23:03:38

Mrknato >> ty pracuješ v nějaké MO a máš konkrétní údaje o tom, kolik se vybere,odvede a kolik zbyde?

Mrknato - Profil | St 10.2.2010 22:44:36

Darcy >> 2000 rybářů musí jen za brigády a příspěvky vybrat 1,5 milionu, plus chov ryb a ostatnní příjmy jsou minimum 2 miliony, tedy rozpočet. Je jasné, že náklady každé MO se musí rovnat přijmům a to je právě ta tragédie. Někdo, jako ty, to omlouvá spolkovou činností, jiný, chovem levné ryby, jiný rybářskými kroužky, nebo závoděním, ale to jsou pouze výmluvy. Takové MO v Praze nic obdobného nedělají a loví stejně. Já nechci rušit přirozenou spolkovou činnost, lov na malých vodách, které se svazu nevyplatí provozovat, ale za své. Jak dlouho trvalo, než si MO, které mají své revíry si je také alespoň formálně zarybňují ze svého, ne ze společného?
Nevím nic o tom, že by mělo dojít ke změně vlastnických práv k vodám, ale pokud myslíš výkon ryb. práva, tak ÚS mají zájem o všechny vody a pokud mají skončit v rukou soukromníka, nebo MO, tak je to úplně jedno.
Jen tak naokraj. Pokud násilně do rybařiny soukromníkovi naroubuješ MO, jako je naroubovaná do územní rybařiny, znechutí to a odčerpe prostředky stejně jako na většině územních revírů, kde na pstruhovkách se místo pstruhů do řek a potoků vysazují kapři do rybníků, místo mizejících původních druhů ryb kupují ÚS ubohé kapry od MO, když už na to padlo tolik peněz, posichrují to hospodáři volení v MO, protože ti jmenovaní to nestíhají a nemají ten láskyplný vztah k vodním čuníkům, no a aby se o MO nemluvilo stále špatně, tak na zbytku čistých a hodnotných revírů (přehrady, písáky), prosadí K70........

šmudla - Profil | St 10.2.2010 21:49:14

Darcy >> Nesouhlasím,
na svazových vodách jsem si zatím vždicky zachytal a nachytal dostatek ryb k mé spokojenosti. Soukromé revíry mají jednu naprosto zásadní nevýhodu : velmi, ale velmi vysoké poplatky za to že si můžeš zachytat. Za cenu svazové povolenky mám na výběr třeba 10revírů kam si zajedu. Zvyšující se počet samosttně hospodařících MO co si hrabou na vlastním písečku vnímám jako vzrůstající překážky pro rybolov. Koho baví chytat třeba celej rok na jednom revíru?
Třeba se budou ty soukromé MO sdružovat něco jako výměnný pobyty. Členové A nachytají X kaprů na revůru společnosti B. tedy Členové B si můžou taktéž zacyhtat na vodách A.

Darcy - Profil | St 10.2.2010 21:38:29

Mrknato >> Natas- Odměny funkcionářů, proč by je zveřejňovali, když se jich na to nikdo nezeptá.To máš jako s poslanci, ti si platy určují také sami. Nejedná se o malé organizace, mluvím o některých velkých. Členská schůze by měla stanovit jasná pravidla: max. výši odměny a max. celkovou částku na odměny, jinak se nahrává fámám. Pokud se jedná o 1 milion, to není čistý příjem, to je rozpočet ze kterého se hradí veškeré náklady organizace. Jedná se o organizaci s cca 2.000 členy. Proč MO mají málo na účtu? Se stoupajícími příjmy, rostou také náklady, které si zdůvodní výbor sám sobě, protože to členskou základnu nezajímá. Souhlasím s názorem, že zrušením MO by se ušetřily peníze, které by mohly jít do zarybnění. Ovšem došlo by k likvidaci spolkové činnosti, která má u nás dlouholetou tradici, zmizela by péče o rybářskou mládež atd. Zřízení krajského hospodaření bylo svého času přínosem pro rybáře. Bylo ovšem násilné a svým způsobem zlikvidovalo přirozený vývoj-sdružování rybářských organizací do větších celků na dobrovolném základě. Pokud by se zrušily MO, obávám se, že v brzké době, kdy určitě dojde ke změně vlastnických práv k vodám, územní svazy budou mít záíjem pouze o část těchto vod. Zbytek skončí v soukromých rukou. Mrzí mě jedna věc: ČRS není schopen vytvářet podmínky pro rybolov a proto hodně rybářů a přiznám se včetně mě, chytá na soukromých revírech. Bohužel, coby pesimista, vidím budoucnost svazového rybolovu černě.

Sven - Profil | St 10.2.2010 16:52:47

drozďák 30,42 >> Určitě by se něco našlo :-) Ale je důležité, že v zásadních otázkách ano.

drozďák 30,42 - Profil | St 10.2.2010 16:38:09

Sven >> a v čem zajedno nejsme? - Akorát si po svém přepsal můj ranní příspěvek.

Jarda Š. - Profil | St 10.2.2010 16:27:45

Mrknato >> Jasně, povolenky může dostat ten, kdo tam nebude chytat vůbec nebo jednou v roce, když k uživateli přijede na návštěvu.

Mrknato - Profil | St 10.2.2010 16:19:57

Jarda Š. >> No, asi není problém vydat virtuální povolenky na menší revír..... a těmi si zaplnit počty, pokud chci mít revír sám pro sebe..... asi bych to řešil tak.....

Jarda Š. - Profil | St 10.2.2010 16:08:21

Mrknato >> Maximální limit pochopitelně uživatel dodržet nemusí, ale nemůže se rozhodnout, že povolenku nikomu nevydá a bude tam chytat jenom sám.

Mrknato - Profil | St 10.2.2010 16:06:38

Jarda Š. >> Já jsem si myslel, že zákon stanoví pouze maximum vydaných povolenek na 1ha P a MP revíru, tedy že tyto počty nemusí uživatel závazně plnit......

Jarda Š. - Profil | St 10.2.2010 16:05:39

Mrknato >> Uživatel revíru, kdyby to utáhl z vlastního, by mohl povolenky rozdávat kamarádům, ale musí je vydávat.

Venca888 - Profil | St 10.2.2010 16:05:36

Mrknato >> to je dost invalidní příměr. Takhle bys taky mohl, kam bys chtěl... jen bys za to musel zaplatit... stejně jako bys platil, kdybys jel do Kanady... :-)

Mrknato - Profil | St 10.2.2010 16:03:14

Venca888 >> Už jsem to tu jednou psal. Moje krédo vystihli "Dva písaři", páni Bouvard a Pécuchet , když zavařovali do konzerv a výsledkem byly exploze. Jejich závěr, že vědí, že kdyby chtěli, že můžou, je přesně to, co vystihuje svobodu, i když toto je parodie, ale tím spíš. Dříve (před r.89) jsem byl v Rumunsku a v NDR. Po roce 89, v Chorvatsku, Rakousku, ale vím, že kdybych chtěl, tak můžu kam chci a to mě stačí....

Jarda Š. - Profil | St 10.2.2010 16:02:52

Mrknato >> V takovém případě by o revír mohl přijít kvůli neplnění zákonných podmínek pro výkon rybářského práva. Počet vydaných povolenek za minulý kalendářní rok je jedním z údajů, které uživatel revíru musí každoročně hlásit rybářskému orgánu.