JRC bivak Twin Skin 1 Man

Zdarec chlapi má někdo zkušenosti s těmto bivakem?Vydrží v pořádným lijáku a v silným větru?A kolik je tam místa na věci,lehátko atd.Vleze se tam jeden člověk v pohodě? Dejte když tak nějaký fotky.Díkec
Autor diskuse: dragoun - Profil , 9.12.2009 všeobecné - ostatní

Martin... - Profil | Po 14.12.2009 21:13:16

kalfos >> a co?

kalfos - Profil | Po 14.12.2009 21:02:51

už to jde

cerrtik - Profil | So 12.12.2009 13:50:19

dragoun >> tak tak...a kdyby bylo náhodou málo místa, tak si kup přehoz a místa bude dost...

dragoun - Profil | Pá 11.12.2009 15:32:20

cerrtik >> já sem právě váhal mezi 1kou 2kou.a nakonec sem vybral 1ku,protože si myslím,že mě bude stačit asi ten menší.jak říkáš.na víkendový výlety 1ka bude snad dobrá

dragoun - Profil | Pá 11.12.2009 15:26:40

Martin... >> tak to jo.teď sem se tam díval a mají tam fakt levný bivaky,ale od JRC tam nic nemají

cerrtik - Profil | Pá 11.12.2009 15:26:34

dragoun >> no, tak na ten víkend by ti ten menší mohl stačit...ale na delší výpravy bych bez váhání bral větší...

Martin... - Profil | Pá 11.12.2009 15:17:15

dragoun >> to nee...myslel určitě z UK (United Kingdom) tak to bývá opravdu levnější

dragoun - Profil | Pá 11.12.2009 15:14:00

Sla >> tos mysel E-shop ukaprika?já sem teď na těch stránkách byl a je tam ten bivak ještě 100Kč dražší než na chytapust

dragoun - Profil | Pá 11.12.2009 15:07:50

cerrtik >> já jezdím s kamošem vždycky tak na 2-3dny a jednou za rok,vyrazíme tak na 5dní.

cerrtik - Profil | Pá 11.12.2009 14:50:46

dragoun >> zdarec, já osobně mám JRC STI 2 man a pro jednoho luxus...viděl jsem u několika lidí i tu 1ku, kterou chceš ty a ta je dle mého soudu moc malá...kdyby jsi se uskromnil. tak se do toho vejdeš, ale na delší výpravy k vodě bych rozhodně volil tu 2ku, budeš mít větší pohodlí!! 1ka je fakt dosti malá...

Sla - Profil | Pá 11.12.2009 14:43:43

dragoun >> kdyby sis ho objedna z UK tak jsi mohl dost podstatne usetrit.

dragoun - Profil | Pá 11.12.2009 14:25:58

Imrych >> zdarec,tak sem si ho ještě včera večer objednal na chytapust,protože tam byl ten twin skin 1 man nejlevnější.co sem se teda díval na ostatní e-shopy.na tym bivaku semě líbí,že je dvouplášťový a podle popsaných rozměrů si myslím,že bude i prostorný.no uvidím v pondělí mě má přijít,tak si ho doma složím a pak posoudím jestli sem udělal s výběrem dobře,nebo jestli sem to posral:))))

Imrych - Profil | Pá 11.12.2009 13:05:49

dragoun >> ahoj tak já mám JRC STI R a jsem s ním taky velice spokojen vlezou se dva ale je to pro jednoho velký a pro dva troch tíseň.Kupoval jsem ho na www.chytapust.cz ted maj parádní akci velkou garáž od JRC +LEHÁTKO A TAŠKU NA LEHÁTKO+BUNDU jrc ZA 7990 kdybych to vše už neměl tak bych šel určitě do tohodle.

loda30 - Profil | Pá 11.12.2009 12:41:49

dragoun >> Tento bivak používám spokojeně jednu sezonu, ale jednoplášť. Vzhledem k tomu, že jsem jej užíval mimo chladná období, tak bez většího rosení. Jak uvedl níže Kurka, sem tam chceš být sám a to byl i můj důvod, proč jej pořídit. Je stabilní a já jej pořídil v akci za 5500,- i s lehátkem, takže i super cena. Byl asi 20krát u vody za různých podmínek a nemůžu mu vytknout nic, jsem spokojen, myslím že pro jednoho ideál. Liják jsem v něm extrémní nezažil, ale vítr ano, na hranici vichřice a vše přežil bez poškození. A hlavně hned postavený, ale to asi každá garážovka v této velikosti.

dragoun - Profil | Pá 11.12.2009 0:57:51

Kurka >> tak sem se teda rozhodl pro bivak pro jednoho.díkec za rady.koupím si ho pod stromek a na jaře si ho v pohodě odskouším.zatim zdarec

Kurka - Profil | Čt 10.12.2009 21:16:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ostrokohout >> jj,sem rád pokud ti to pomůže,když jsem začínal tak jedna s priorit mít bivak - stan společný s kolegou.Společné vázání,různý pokusy a zkoušky s monážema,ale postupem času jsem zjistil,že mít svůj bivak je lepší.Někdy je na rybačce nuda nebere to- je horko - prostě ryba nejde a chceš mít klid.Tohoto nikdy nedosáhneš - já osobně mám rád když ryby berou,ale je i čas kdy jim to moc nejde a to je ten pravý čas být samotnej zalezlej v bivi a pěkně si odpočívat a poslouchat okolí....Ptáš se na bivi ?Pokud ti nevadí a máš rád sem-tam být sám a pohodičce, tak ber bivak pro jednoho.

Ostrokohout - Profil | Čt 10.12.2009 18:42:26

Kurka >> Díkec,tak to sem přesně potřeboval vědět.

D.W. - Profil | Čt 10.12.2009 11:54:28

Pokud chceš poradit tak si přečti tohle.




Než koupíte Bivak


Jen mé zkušenosti na co si máte dát pozor,jak postupovat při koupi.
Chtěl bych upozornit že jde jen o mé zkušenosti , nemusí se shodovat se zkušenostmi jiných.


Posuzované značky : Capture - Tornádo , cena 3900 Kč
JRC -Coccon Extreme Dome ,cena 4900 Kč
JRC - 2 Quick Twin Skin II ,cena 8900 Kč
Ziko - Katalogové číslo 63330 ,cena 3800 Kč



1) rozmyslet se kolik jste ochotni a schopni investovat.
2) kolik trávíte času na rybách.
3) najít si firmu ,které důvěřujete a máte dobré zkušenosti reklamace a dostupnost.
4) určitě bych se zamyslel na rozměrech.



Trochu zamyšlení: Osobně bych si pořídil bivak ,který jsem osobně viděl a prohlídl
jsem si jej.Zeptal bych se kolegů jaké mají zkušenosti.

Rozměry.Zamyslel bych se určitě na to,že přijde noc vy musíte zabalit pruty a uložit je, protože se u nás samozřejmě chytá do 24 hod.
Pokud máte větší bivak dáte do něj mnoho věcí ,které vozíte sebou ,máte jistotu že o ně nepřídete.
Bivak 1 plášťový nebo 2 plášťový?Určitě bych si vzal 2 plášťový bivak.Důvod bude jednoduchý povětrnostní podmínky.Dvoj plášťový bivak by vám neměl propršet a také v zimě rychleji ho zadýcháte,bude vám tepleji.
Předsíň je to jen na vás v určitých věcech muže bit dobrá.Jedná se, když vyjdete ven vcházíte do sucha a pokud vlastníte bivak s menšími rozměry vejde se vám pár věcí do předsíně.
Podlážka určitě bych se zamyslel.V zimě v dešti super věc-tepelné vlastnosti.Jste v suchu pokud je napršeno a pokud bivakujete déle nemáte vyšlapané bláto..Dělají se varianty na suché zipy a na klasické zipy.
Kapsy v vnitřní časti jsou dobrá věc doklady-mobil atd.
Kolíky dívat se po tvrdším materiálu do tvrdé země těžko kolík dostanete.Pokud se vám bude líbit bivak ,který má měkké kolíky není problém v dnešní době dokoupit jiné.
Tyče mohou bít laminát nebo hliník.Možná jen k laminátovým uprostřed je guma která občas praská.
Větrání- okna.Je dobrá věc když jste zavření v bivaku před nepřízní počasí máte rozhled a vidět ven.Moskitijera proti komárům ano. I když v zápalu boje vylítnete ven a je to jedno jestli jí mate.
Váha bivaku a s přepravní rozměry.Pokud vlastníte auto nemusíte tento problém řešit.
Rady.Zkontroloval bych šití,zipy ,uchycení kolíků a kolíky.Pořídil bych si bivak ve výší kvalitě věřte, že je lepší si přidat a neošidit.Nejhorší bude to ,že jste promokly na kost jen z důvodu ,že jste ušetřili nějakou korunu.A pojedete z ryb domů ,protože máte vše mokré.Přídete zbytečně o pěkný strávený čas na rybách.A tak ušetříte také i peníze.Nebudete řešit reklamace a zbytečně se stresovat.Já osobně jsem skončil na ceně 9000 Kč.Po zakoupení bych doporučil rozložil než vyjedu na ryby , aby vše fungovalo jak má a hlavně naučil se bivak složit.Nebudete potom zbytečně u vody zmatkovat a učit se jak a kam má přít jaká tyč.Ušetříte si čas.










Capture – Tornádo – výroba Belgická.


Zkušenosti: Dvoj plášťový -prostorný bivak s předsíní – dobré rozměry.
Vchod ze předu i vzadu co je výhodné.V zadní části v chodu se dá uložit spousty věcí.Vejdou se do bivaku 2 Lehátka bez problému co je výhodou.
Oddělitelná podlážka na zip zpracování dobré.Vrchní část pláště je po gumovaný tím je těžší ,ale nepromokne trochu více se zapařuje.V nitřní plášť má postraní kapsu kde můžete uložit potřebné věci.Rozložení bivaku je rychlé.
Nevýhoda tohoto bivaku je špatné šití to má za příčinu párání ve švu tím je bivak hodně špatný.Uchycení kolíky spodní části solidní.Kolíky poněkud měkké-ohnete je v ruce.Taška tohoto bivaku dobrá. Rozměry:Délka:260cm,Šířka: 260cm,Výška: 167cm.
Tento bivak bych určitě nedoporučil.






JRC -Coccon Extreme Dome- výroba Anglická.


Zkušenosti: Dvoj plášťový- bivak s předsíní - špatné rozměry.
Tento bivak je určený pro 2 osoby , problém dostat 2 lehátka pokud budou mít více než 2 m.Málo prostoru na pohodlí pro 2 rybáře.
Prodejce uvádí rozměry vrchní části bivaku i s předsíní.S toho to jsem byl velice zklamán.Možná nevýhodou bych uvedl ,že nemá oddělitelnou podlážku.
Z pracování bivaku velice dobré a kvalitní.Uchycení tyčí-vkládá se do kovových ok,velice dobré.Otevření oken je do plastových sponek je také dobře zpracováno.Kotvící kolíky ,které nejsou ohebné v ruce. Rozložení bivaku je rychlé. Součástky kotvení jsou kovové .Taška je pěkná možná bych upozornil,že je otevírá ze strany a pokud bivak nesložíte opravdu dobře je problém jej nasoukat a uložit. Rozměry:Délka: 315cm,Šířka: 250cm,Výška:145cm
Pro 1 rybáře bych jej určitě doporučil.







JRC - 2 Quick Twin Skin II- výroba Anglická.

Zkušenosti: Dvoj plášťový- bivak.Dvě lehátka dostanete bez problému. Kotvící kolíky kvalitní ve zvláštním igelitovém pouzdře..Podlážka na suché zipy.A dobré je to ,že podlážka je z tlustého materiálu ,který by měl vydržet déle . Rozložení bivaku je rychlé. Taška je pěkná možná bych upozornil,že je otevírá ze strany a musíte bivak složíte opravdu dobře jinak je problém nasoukat a uložit.Detail na který bych poukázal je to že tyče chce trochu odgrotovat a setřít Steklou barvu ve vnitřní části zasouvání.Součástky kotvení jsou kovové. Rozměry Délka: 280cm,Šířka: 305cm ,Výška:145cm , Váha cca.17kg. Tento bivak je stabilní a určitě bych ho doporučil.









Ziko – výroba Čína.


Zkušenosti: Dvoj plášťový bivak s předsíni.Řekl bych cena je odpovídající kvalitě.Prostorný bivak vejdou se dvě lehátka.Podlážka je na suchý zip.Výhoda výrobce dodává náhradní laminátové tyče. Kotvící kolíky ,které nejsou ohebné v ruce. Rozložení bivaku je rychlé.U tohoto bivaku je jen 1500 vodního sloupce.Rozměr: Délka: 240cm,Šířka: 210cm, Výška:160cm + 120cm předsíňka.U tohoto bivaku bych to řekl takto je to Čína.Nečekal bych zázraky. Pro nenáročné rybáře a rybáře,kteří nejezdí na delší dobu můžu doporučit.Kolega tento bivak má druhou sezonu a je spokojen.










JRC - 2 Quick Twin Skin II




Capture – Tornádo





Ziko




Kurka - Profil | Čt 10.12.2009 11:40:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vody a větru se vůbec neboj,je to prvotřídní bivak,ale pokud máš jako já osminohé lehátko tak se poohlédni po něčem trochu větším a nebo se smiř s tím že to nebude na tancovačku,ale pokud si vše pěkně poskládáš tak se tam budeš mít královsky.

Martin... - Profil | St 9.12.2009 23:17:37

dragoun >> to nee páč ho mám nový ale kamarád ho měl pořád a všechno v pořádku...předtímto jsem měl QUAD a to je ten samý materiál ale v jednoplášti a při dešti jsem nezaznamenal ani kapku v bivaku...opravdu bych se toho nebál a v tom 1 man bude taky dost místa podle mě

dragoun - Profil | St 9.12.2009 23:14:56

Martin... >> takže myslíš,že v 1 man bude taky dost místa?a zažils už v něm nějakej větší slejvák?

Martin... - Profil | St 9.12.2009 23:04:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dragoun >> tento bivak je podle mě jeden z nej pro jednoho rybáře...dvojplášť zaručí že se ti nebude rosit vnitřní plášť a navích 10000mm mluví za vše....já jsme nakonec šel do 2 man abych tam případně mohl dát i druhé lehátko s přítelkyní nebo kámošem :o))