Pivovarské kvasnice v boilie - živá kultura

Chtěl bych vědět, zda s nimi máte někdo skušenosti při domácí výrobě boilie - dávkování, výsledky u vody
Autor diskuse: DAVISS - Profil , 24.8.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

DAVISS - Profil | Út 29.9.2009 20:54:50

Sla >> tak jsme to "plovoucí neštěstí" rozemleli a přidali do nové várky a přišlo tohle: 71cm, 7kg

DAVISS - Profil | Pá 4.9.2009 15:08:40

Ádoš >> no ta asi taky ...

Ádoš - Profil | Pá 4.9.2009 15:01:00

DAVISS >> Lucka? :o))

DAVISS - Profil | Pá 4.9.2009 14:49:20

flyman >> rozhodně to prubnu. Problém může být v tom, že to boilie je jako buchta - nadýchaný, plný vzduchu. Dlouho u háčku nevydrží, rozbije to bílá

flyman - Profil | Pá 4.9.2009 14:39:53

Najít správný poměr, tak by to mohla být na stojáku řežba. Neutrál o jedný kuličce. Kór při opatrných záběrech nebo nedobírání.

Pokki - Profil | Pá 4.9.2009 14:38:24

DAVISS >>
To skus vyměňit v hospodě za pivo :o)
Máš si zkusit nejdřív udělat toho jen trochu :o)
Ikdyž já když jsem začínal dělat svoje boilie taky jsem vyházel desetikila těst a koulí než jsem na to přišel, co a jak.
No jo tak máš alespoň zásobu :o)

DAVISS - Profil | Pá 4.9.2009 14:26:58

flyman >> budu nad tím přemýšlet ... ;-)
I když se nějaká ta kulička po čase potopila, tak se na dně kýble chovala spíš neutrálně - při nepatrným pohybu vodou se vznášela. Musím to vyzkoušet u háčku

flyman - Profil | Pá 4.9.2009 14:22:50

Návod na POP UP by se asi měl objevit v receptech tady na MRKu. :-)

mi-ku - Profil | Pá 4.9.2009 14:22:40

MatesJ >> se to nezdá, ale nejlepší byla kobra...dáš tam 5-6 kuliček a mrskneš to vodorovně do křoví a máš ca 50% šanci, že někdo s kvikotem vyběhne..jj. Izer je Izer

MatesJ - Profil | Pá 4.9.2009 14:16:38

mi-ku - takze takova slabsi verze Izerovi totalni vybijene :-D ti to zase hrali se strilkou na prasata

mi-ku - Profil | Pá 4.9.2009 14:00:36

Sla >> neboj našli uplatnění....v té době bylo modní ten paintbal, ale my měli rybářskou verzi...na návsi každej kyblík boilie, někdo prak a někdo kobru...dobrej vaťák, lyžařské brýle a přilbu...vítez bral flašku slivovice, ale nějak jsme to nedomysleli...páč to nebarvilo tak jsme nevěděli kdo už je mrtvej a kdo ne..tak jsme počítali modřiny a zapíjeli tou slivkou....

DAVISS - Profil | Pá 4.9.2009 13:58:54

mi-ku >> ani trošku, přerazil to robin red
Proč se ptáš?

mi-ku - Profil | Pá 4.9.2009 13:56:17

DAVISS >> myslíš jako mšky pivovarský zombie?....testli je to tekuté...usmažit na oleji a to už nerozchodí....ale pro jistotu bych každou přeživší buňku dorazil špendlíkem...teď vážně...mělo to tvé boilie aoma po kvasnicích, nebo se to přehušilo?

Sla - Profil | Pá 4.9.2009 13:53:24

mi-ku >> 40 kg plovouček-to je huste:))

DAVISS - Profil | Pá 4.9.2009 13:50:17

Sla >> no nad tím jsem přemýšlel taky ale mám obavu, aby se ty mršky pivovarský neaktivovaly znovu

flyman - Profil | Pá 4.9.2009 13:50:13

Opravdu zajímavá představa krmení na Labi na hladině. Nicméně díky za návod na POP UP. A já přemýšlel, jak to dělaj. Pořád jsem tam cpal korek.

Sla - Profil | Pá 4.9.2009 13:48:29

DAVISS >> tak rozemlit, pridat normal smes a uvalet znovu-trochu prace navic ale šlo by to:)

DAVISS - Profil | Pá 4.9.2009 13:47:51

mi-ku >> to jako že se vám tam dostalo nějaký mikroskopický množství vzduchem a výsledek byl stejnej jako u nás? No to se pak divím, že ty naše nelítaly vzduchem jak balóny.
Řešením by bylo prodat je na střelnici ...

DAVISS - Profil | Pá 4.9.2009 13:43:49

Sla >> nacucat vodou jsme je nechali aspoň tři hodiny - plavaly
stejně tak jsme je sušili na prach a pak namočili - plavaly

mi-ku - Profil | Pá 4.9.2009 13:41:01

DAVISS >> neházej flintu do žita a to plovoucí boilie nikomu neprodávej...počkej tam, dojedu a dotáhneme novou techniku "lov s boiliem na mlaskačku se zakrmením"...jj. kvasinky jsou potvory a během tvé tepelné přípravy bylo pár sekund, než byla vnitřní teplota těsta optimální pro vývin CO2 což se projevlo...takže dávat málo...ale to už není asi "živá kultura", nebo jak jsem níže popisoval inaktivovat to droždí před přidáním do těsta....PS.já asi před 8 lety nadělal s kolegou ca 40 kg koulí , ale dělali jsme to pomalu a protož to bylo na pekárně a v teple tak se tam vzduchem nějaká kvasinka dostala a měla dost času na tvorbu pop-up ...a je to sranda zakrmovat na Labi...a koukat jak ca 1O metrů níže po proudu vyplová naše dílo...

Sla - Profil | Pá 4.9.2009 13:40:14

DAVISS >> kdyz to nechas nacucat vodou tak by treba neplavali. popripade vyvrtat malou dirku, dat kaminek, zadelat testem a muzes krmit:))

DAVISS - Profil | Pá 4.9.2009 13:24:14

flyman >> kolik krabiček bys potřeboval? :-)))

flyman - Profil | Pá 4.9.2009 13:22:56

DAVISS >> Nakrabičkovat, dodat dip a prodat jako pop up :-)

DAVISS - Profil | Pá 4.9.2009 13:20:52

Pokki >> raději mi řekni co teď s patnácti kilama plovoucího boilie ;-)

Pokki - Profil | Pá 4.9.2009 12:03:25

DAVISS >> :o))) No zase je člověk o něco zkušenější :o)

DAVISS - Profil | Pá 4.9.2009 11:39:11

nemměl jsem čas se tady o tom rozepisovat, takže až teď pár slov - opravdu se mi stalo, že při přidání ''živé kultury'' pivních kvasinek mi plavalo boilie. Namíchal jsem suchou směs + vejce a kvasinky dávkoval ''přiměřeně'', to znamenalo asi půl litru husté kaše kvasinek. Po uvaření (v páře) nic nenasvědčovalo, že nebude něco v pořádku. Zamražené boilie jsme přivezli k vodě, připravili flek a jelo se zakrmit. Jeden v lodi, druhý na břehu. Po vysypání partiklu následovaly koule. Jedna hrst, druhá ....... plavaly okolo lodě. Závěr - kdyby jsme nedělali s esencí oliheň ale třeba bílou čokoládu nebo švestku, mohli jsme je na vánoce upíct místo cukroví ;-)
Takže bacha na dávkování a asi bych raději doporučil kvasinky v suché formě