Ochucování rohlíkového boilies

Jakým způsobem ochucujete domácí rohlíkové boilies? Když se to dá do dipu tak se to celé rozpadne, tak mi poradte nějaké techniky kterými to ochucujete a ovoňujete vy.
Autor diskuse: bukaj - Profil , 28.6.2009 všeobecné - domací dílna

sneakhead - Profil | Út 3.8.2010 19:47:12

dneska sem si vyrobil rohlikovy boilie a zajimalo by mne jestli je rohlikove boilie plovouci. nemam jich moc tak to nechci zbytecne hazet do vody. a kdyby ne myslite ze byse z toho udelal popup po upeceni v troube. udelal sem prichute chilly anýz česnek a chci udelat med obalenej susenym mlikem. myslite ze ty prichute pojedou

Pextr - Profil | So 7.11.2009 8:10:17

bukaj >> a nebo můžeš dát maggi do vody nad kterou boilies napařuješ

Ka-vec - Profil | Ne 1.11.2009 18:17:54

Dělám je bez příchuti a nasáknout v ochucovadle nechám až před náhozem.

bukaj - Profil | Ne 1.11.2009 18:10:44

já jsem někde viděl že se má rozmíchat nějaké aroma ve vajíčku a pak to vymáchat v tom vajíčku, že se to nerozleze

sauron13 - Profil | Ne 1.11.2009 17:12:33

Nasypat do kelímku od Ramy,jemně zalít aminokomplexem 3XL,zavřít kelímek,zaklepat a poté zasypat obalovacím těstem 3XL.Proklepat,nemíchat :)))).Mňamka na blbnutí.Dobrou chuť :)

Pextr - Profil | Ne 1.11.2009 17:07:14

bukaj >> Nalij si trochu toho aroma do nějaký nádoby. Boilie tam dej a hned ho vyndej, ale fakt hned jak se ponoří. Když se boilie rozleze, ale málo tak to taky uschne. A dělěj to po jednom pak to dej sušit a máš hotovo.

bukaj - Profil | Ne 1.11.2009 17:00:50

Pextr >> ale když na to nakapu to aroma tak se mi ten rohlík tak jako rozleze

Pextr - Profil | Čt 29.10.2009 7:57:17

bukaj >> Kup si vanilkové aroma (které se mi nejvíc osvědčilo) mají i jahodu, malinu, višeň. Seženeš to v drogerii teta. Můžeš si koupit i potravinářské barvivo a boilies obarvit. Potom dej boilies sušit na topení a je to.

jambo - Profil | So 18.7.2009 20:57:38

bukaj >> ahoj, rohlíkboilí dipuji převážně těsně před lovem a to přímo na háčku (niti) např.javor sirup, med, balachan,melasa apod. Pro zlepšení pak nadipuješ ještě v práškovém dipu různé koření, práš. mléko, puding,rybý moučky, no je toho dost jen zkoušet.

calipo1 - Profil | Ne 28.6.2009 21:19:50

tazik >>šak peťa říkala ,že kdyby jí nebylo ,tak nevíš,že sa to dá dělat :-DDD ... ruka v rukávu ,no ... vlčnov 4 ,chlípníku. až ty nebudeš doma a budeš daleko od baráku, tak si vezmu dovolenů a hluboce si oddychnu ... A už tady neoblbuj rybáře .... oni aspoň narozdíl od tebe neco chytijů :) .Ve středu jdem na ně ...

Rytíř - Profil | Ne 28.6.2009 20:32:43

bukaj >> rohlikove boili 1den uschle ochutim tak,že rozmicham ve vodě želatinu,namočim do toho rohlikače a obalim třeba v pstružich granulich a nebo v praškovych přichutich co koupiš v ryb.obchodě a nejvic se mi osvedčil ořech,nevim jestli to byla nahoda nebo ne ale jinak na neochuceny byla intenzita zaběru da se řict stejna jako na ochuceny.

tazik - Profil | Ne 28.6.2009 20:26:59

Páňa >> calipo1 >> a kdyby nebylo mna tak ani nevis ze sa to da delat doma....myslim ten boilies.....;)...ty vole ja nevim co budes delat az ja odjedu nekam daleko na dovolenu a budes moset byt sam doma....
bukaj:jinak calipo1 ma pravdu

Baummi 10 - Profil | Ne 28.6.2009 20:19:45

Rohlikové boilies děláme tak že na to nasypu vanilkovy pudink a zavřu do sklenice a po 2 týdnech na to chytam...

calipo1 - Profil | Ne 28.6.2009 18:47:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na dochucování používám obyčejnou potravinářskou tresť ,která stojí Kolem 17 kč a uděláš z toho kolem 80-ti kuliček. Ryby na to berou stejně jako na original dip,můžu říct že ještě líp. Prodává se různé aromata (malina ,jahoda ,ananas ,vanilka ,rum ,pomeranč ,boruvka ...prostě cokoliv).Pokud budeš chtít něco masového ,tak jednodušše nech rozpustit v horké vodě bujon a pak to namočíš v tom. a vyjde to téměř zadarmo.Jako barvivo používám klasické potravinářské ,které stojí asi 8 kč sáček . Připrav si malou hlubší misku ,nasyp tam trochu toho barviva ,nalij tam asi půl té malé lahvičky trestě,kapni do toho trochu vody,promíchej a hned jak vytáhneš rohlík ,tak ty kuličky nahaž do té misky a vyválej to v tom dokud se to trochu nevsákne ,ale moc s tím nemíchej ,at se ti ty kuličky nerozpadnou...ze začátku si té tekuté složky udělej míń ,at se ti to nerozpadne a po pár dávkách dned poznáš ,kolik je optimální. Pak si to dej na malý plech a strč to na chvilku do trouby třeba na 50-100 stupnů ... ale jen na nějakou chvilinku...sotva pár minut ... musíš to hlídat aby se to nepřipeklo.když to dáš do trouby ,tak se ti to moc nenafokne ,trošku se ten vršek připeče a a nerozpadne se to ,když to budeš navlíkat... z vrchu je to trochu tvrdší a uvnitř pořád měkké ,tak to navlíkni na šňůru a nech aspoň 3 dny v suchu viset ,pak až to važ ,jinak se to rozpadne ... jinak mě nejvíc berou na čevené jahoda ,malina a žluté vanilkaTakto vyrobený boilies vyjde na zlomek ceny co originál ,ryby na něj berou stejně a na háčku mě vydrží dýl než originál ... tak hodně štěstí

jarousinecicek - Profil | Ne 28.6.2009 18:10:28

Já používám různá koření v oleji. Používám to ale na lisovanej pařenej rohlík. Ke kostičkám (v tvém případě kuličkám) toho dávám pak pár kapek a lehce protřepu.
Ty kostičky jsou sice ublemcaný, ale nedostane se do nich pak tak rychle voda a drží mi déle na háčku.
Mě se osvědčil anýz a česnek. Udělám si toho do lahvičky, nechám uležet (u česneku uležet nenechávám, není to potřeba) a vždycky jenom přikápnu. Možná by šlo takhle promíchat s olejem nějakej práškovej posilovač.

tomku - Profil | Ne 28.6.2009 18:09:31

Ne viem prečo tie predošle linky nefungovali...:(
Skúsim tam dať ešte jeden link, prejstotu som ti tu napísal nejaké základné údaje.
Výrobce: AMINOMIX
Aromatický roztok speciálně konstruovaný pro dipování rohlíkového boilie!! Jednotlivé příchutě v detailu položky!! (javor,tutti frutti ,frankfurtská klobása, brusinka ,mušle ,oliheň,jahoda, scopex,krab, švestka, anýz, česnek, játra,med, vanilka)
http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.​milobrno.cz/images/sklady/1_am-aroma-na-rb.jpg&imgrefur​l=http://www.milobrno.cz/nastrahy-navnady/&usg=__ezbjio​5oFcJ_515xJHS2XYAjf7Y=&h=80&w=80&sz=3&hl=cs&start=19&um​=1&tbnid=UFVYwzTEsAGNUM:&tbnh=74&tbnw=74&prev=/images%3​Fq%3Ddipy%2Bna%2Brohl%25C3%25ADkove%2Bboilies%26ndsp%3D​18%26hl%3Dcs%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds​%26rls%3Dorg.mozilla:cs:official%26sa%3DN%26start%3D18%​26um%3D1

bukaj - Profil | Ne 28.6.2009 18:07:05

a něco čím bych moch ovonět domácím dipem?