Nárok na vydání povolenky k lovu

Ahoj. Jaký máte názor na fakt, že na vydání povolenky k lovu nevzniká právní nárok ani po splnění všech povinností, předepsaných stanovami ?
V podstatě je člen MO rukojmím činovníků, kteří mu ji mohou anebo také nemusejí na základě svých subjektivních pocitů, sympatií či antipatií vydat.
Díky za názory.
Autor diskuse: sven - Profil , 8.6.2009 všeobecné - RŘ, MO, svazy

kakr - Profil | Ne 21.6.2009 10:10:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přemas >> CarpHunder >>
Na vola narazíš všude, je to jen o lidech. No a když se volů sejde na jednom místě více, mohou utvořit i výbor o.s. Pokud je jich trošku více, je to senát,a množství více než velké parlament ČR.
Nevybereš si.......

syny - Profil | Ne 21.6.2009 10:03:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kakr >> to říkám furt,že si bafuňáři žijou nad pomněry a na nějaké kačce jim nesejde...to je jen chlastání...píchání ...hérečky...:o))

kakr - Profil | Ne 21.6.2009 9:59:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přemas >> CarpHunder >>
To je úsměvné, neb příjem za brigády je příjmem MO. Tedy vlastně okrádá MO sama sebe.
Ale možné to je.

Mrknato - Profil | Ne 21.6.2009 9:35:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přemas >> CarpHunder >> Já doposavad nevím, co je to v MO "hospodařit dobře". ( V Sč. je situace trochu jiná) ale v ostatních ÚS slouží hospodaření k utracení prostředků vybraných od rybářů a získaných obchodní činností MO. To, jak se mají prostředky utratit, navrhuje výbor a dostavivší jedinci to na VČS schválí. Je téměř jedno, na co a kde peníze utratí. Ono i dost MO nemá kde hospodařit a s čím hospodařit, ale ve finále o to vůbec nejde, zda se odchová x tun kapra za 500000,-Kč a prodá za 250000,-Kč, nebo se za peníze uspořádá výlet k moři, či jiná zábava, nebo si MO postaví restauraci u vody, či se pošle předseda MO do USA na měsíční "zkušenou"...

Edit : No vidíš a já ten bordel zas vidím právě v tom systému hospodaření, které je jistě podle všech parametrů účetnictví v pořádku...

CarpHunder - Profil | Ne 21.6.2009 9:24:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >> tak teď nevím z čeho si tento výrok vyčetl, že šlo o moc? Sám víš, že mnoho MO nehospodaří dobře a někdy nejen že blbě, ale i z porušováním zákonů a pravidel zdravého rozumu. Jasně máme možnost vypsat stížnost tam a tam, ale co se stane? nic nic nic, protože Pepa kreje Frantu.

Pike - bez funkcí - Profil | Čt 18.6.2009 21:27:22

Minnow67 >> Moc krásný příspěvek, skoro jak z nějaké knížky.

Ale důvod ti řeknu. Na MRK chodím proto, že mne to tu baví, rád čtu příspěvky některých lidí. Příspěvky kolegů Cottuse a MRKnata se mi nelíbí, tihle dva zazdí většinu diskuzí, které pro mne měly nějaký náboj a obsah.
Číst je nechci, tak jsem je vypnul. Ostatní nechť si je čtou a vypnou si třeba mne.
Klika je, že každý dnes může číst to,co chce. MRK umožňuje díky programátorské zručnosti MM si kohokoliv vypnout, jsem za to rád a klidně to využiju.

PS: Ideály na netu nehledám, chodím sem opravdu za zábavou.

drozďák 30,42 - Profil | St 17.6.2009 13:42:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

spíš než systém přestupů mezi MO (kterýžto je mi ve skutečnosti u prdele) tato diskuse ukazuje jediné:

systém je závislý na kvantitě, každý člen dobrý a i těch pár šušňů z každé duše není k zahození. Protože každá hydra musí žrát a velká hydra žere velký porce. Jenže velkou porci členstvo neunese, takže musíme mít hodně členstva, z něj vypadne hodně zrníček a hned je na megapilaf...

Výsledek? Matrix jak kráva, členů jak nasráno, kvalita členské základny k zblití a cesta z toho ven žádná. Krom defenestrace.

hraji - Profil | St 17.6.2009 13:32:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

drozďák 30,42 >> nevím jak to je v Čechách, ale u nás neřešíme důvod, proč dotyčný mění MO. Pokud má od minulé MO potvrzení, že má u nich vše v pořádku a vyřízené, neptáme se po důvodu. Na přestupním lístku ani důvod vyžadovaná není.

drozďák 30,42 - Profil | Út 16.6.2009 20:38:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Geneticist >> můžeš to zkusit. Je to tvé členské nezpochybnitelné právo

Káceč - Profil | Út 16.6.2009 19:43:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

taťka >> Já Ti děkuji, že jsi mne dal do jednoho pytle se svenem.Je to dobrá společnost.To, že se Ti zdá, že jsme utvořili ten pravý team čestných lidí je skutečnost.Až to dovedeme k dokonalosti, bude můj nick Kácečosven:-).Život mne naučil věřit lidem kteří jsou volení členskou základnou ( jakéhokoli spolku) , protože jsou léta "prověřováni" svými voliči, ať v bydlišti, zaměstnání či v hospodě. Rozhodně nevěřím pletichářům, kteří po rozebrání funkcí vládnou systémem já na bráchu, brácha na mě. V případě že jim někdo začne vidět do karet, je okamžitě brán jako obtížný hmyz, kterého je třeba se zbavit.

drozďák 30,42 - Profil | Út 16.6.2009 17:51:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Geneticist >> slovíčkaříme, je to o úhlu pohledu.
Ne vždycky existuje účinné řešení jenom proto, že chceme aby bylo po ruce. Ono prostě není.
Na druhou stranu nechci, aby můj přístup působil nějak defétisticky.
Rval bych se o povolenku hodně, rval bych se dlouho a vím v jakém ringu bych ten souboj podstoupil. Jenže vím, že nemám žádnou oporu v zákoně, nemám právní nárok - tečka, finito.

Samozřejmě bych jednal tak, jako bych ho měl. Že mi nárok na povolenku i po splnění členských povinností nevzniká vím já, ale nemusí to leckdy vědět můj protějšek... :-)
Točil bych se kolem splněných členských povinností, operoval Stanovami, dozorčí a revizní komisí při výboru MO, přinejhorším na krev stížností u výboru příslušného ÚS.

Geneticist - Profil | Út 16.6.2009 17:31:16

drozďák 30,42 >> Samozřejmě, že potřebuju víc. Za jasně uchopitelný závěr rozhodně nepovažuju to, že stížnost můžem poslat tak max. do pr..le. Shrnuto tady toho bylo dost, ale pořád chybí nějaká možnost, účinné řešení!

Kakr: Jen doufám, že to neprosákne až do MO Celakovice...

drozďák 30,42 - Profil | Út 16.6.2009 17:22:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Geneticist >> nic zvláštního v této diskusi nevidím. Víceméně panuje shoda, že si ve Stráži dělají co chtějí, manipulují a ohýbají předpisy a vnitrosvazovou legislativu jak se jim to zrovna hodí a v podstatě není páka, která by jim v tom mohla zabránit. Jelikož i po splnění všech členských povinností ti nevzniká právní nárok na vydání povolenky a případnou stížnost můžeš adresovat tak maximálně do prdele.
A je každého svobodná vůle, jak s těmito fakty naloží a přizpůsobí se jim.

Co se ti na takovém jasně uchopitelném závěru nezdá? Potřebuješ snad něco víc?

kakr - Profil | Út 16.6.2009 17:01:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Geneticist >>
Ovšem pokud máš méně než 15 let a jsi členem MO Stráž pod Ralskem máš smůlu. Musíš na přezkoušení, neboť návrh byl přečten na VČS. To dle místního obyčeje stačí, aby každoroční přezkoušení mládeže bylo platné.
Když přezkoušení odmítneš, povolenku nedostaneš -- tak je to spravne, tak to ma byt---

drozďák 30,42 - Profil | Út 16.6.2009 16:26:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Geneticist >> to je fajn, že se tím živíš.

Jenže to nedává odpověď na vznesenou otázku. V podstatě tvá reakce mi ani nedává důvod myslet si, že jsi nadhoz ode mne mohl vzít jako nějaký impuls k hlubšímu zamyšlení.
To se zjevně taky nepovedlo, takže ti přeji, aby si se dedukcemi živil tak úspěšně, jak to v rámci možností jenom lze...

drozďák 30,42 - Profil | Út 16.6.2009 16:07:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Geneticist >> zajímavá dedukce. Myslíš, že o tom rozhodují případní normální přispěvatelé nebo aktuální rozpoložení rybářského orgánu, který ti povolenku blahosklonně vydá?

Anebo nevydá, já nevím, třeba kvůli ksichtu....

Cottus - Profil | Út 16.6.2009 11:21:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sven >> sven >> blahopřeji k odvaze

Miloš Dia: ..ty mě už dávno :-)

prof. MUDr. Hnátek Herbert, dr.h.c. - Profil | Út 16.6.2009 9:46:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Snad srozumitelný výklad (částečně i se soudní oporou):

- na povolenku právní nárok nikde ustanoven přímo není
- výdejce povolenky však nemůže jednomu, co splní podmínky, vydat a druhému, co též splní podmínky, jen tak nevydat, sic se může dopustit diskriminačního jednání, které má právní kvalifikaci hned v několika variantách

Káceč - Profil | So 13.6.2009 23:01:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sven >> sven >> Gratuluji k odvaze.Doufám,že po tomto Tvůj oponent odstoupí ze všech funkcí vaší MO a velice pečlivě zváží i své členství.Ale osel zůstane oslem i kdyby zlaté sedlo měl.

sven - Profil | So 13.6.2009 22:41:58

Mrknato >> No, všechno je jednou poprve. :-)

Mrknato - Profil | So 13.6.2009 22:38:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sven >> sven >> Tak teď s tebou mohu poprvé souhlasit. Ale trvalo to, než jsi dostal odvahu napsat pravdu...

kakr - Profil | Čt 11.6.2009 9:46:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kolega sven odpustí, mimo rámec otázky, přesto k tématu.
Bavíme se o vydání, či nevydání povolenky členovi (ČRS MRS). Existují také povolenky pro nečleny, které svazy vydávají.
Občané ČR (neorganizovaní ve svazech), cizí státní příslušníci. Vydání povolenky pro nečlena je podmíněné vlastnictvím platného RL.
Položím zákeřnou otázku, je povinností vydávajícího, cizinci vlastnícímu platný RL a ochotnému zaplatit povolenku vydat?
Přímo se nabízí Werichova pohádka a citát - cizinec není našinec.

Milos_Dia - Profil | Čt 11.6.2009 7:46:19

Dalimil:
Uživatelem revírů není občanské sdružení, ale subjekty se zcela jasnou právní pozicí. Těch subjektů je pokud vím 6 a jmenují se územní svazy.
A ty konstrukce "uživatel revíru je ZMOCNĚN k vydávání povolenek"....to si děláš prdel a nebo se tady konečně objevil erudovaný právník, který si dělá prdel?