Izotop nebo klasicke chem. svetlo ?

Blizi se leto,budu vlastne denne vyuzivat umele osvetleni splavku pri nocnim lovu a nevim,jestli pouzivat klasicke chemicke svetla nebo zainvestovat a podridit izotop.Mam zkusenost pouze s chem.svetly,po dosviceni jsem je vyhodil.Ale jak po skonceni lovu zachazet s izotop?Je potreba ho uchovavat asi ve tme,nebo je to snad jedno?Vubec s tim nemam zadnout zkusenost.Budu rad kdyz se se mnou podelite o nejake rady a tipy,popripadne znacku a cenu,za kterou jste ho poridily.
Autor diskuse: Jealoussy - Profil , 14.4.2009 plavaná - techniky lovu

Malda512 - Profil | Po 7.9.2009 10:41:38

X-Kmen >> Jealoussy >> V Lídlu prodávají chem.světýlka- Někdo říká že jsou špatná někdo dobrá. Asi záleží na várce která je v podeji. Cena je asi 90 kč. Jinak záleží v jakých místech lovíš. Zda lovíš kde není ztráta světýlka velká( stromy , nahazování pod větvě atd.) Tak doporučuji Izotop ( neboli uranová světýlka) Já jsem je koupil před 8 lety a to 850 kč za kus a stále svítí. Jinak pokud použiješ klasických světýlek tak se dá po skončení lovu ještě použít. Stačí je dát doma do mrazáku a druhý den je znovu použít. Nesvítí sice už tak jasně ale pokud ti zrovna došli tak i tak se dá přežít třeba víkend.

Dulf - Profil | Po 7.9.2009 10:32:23

Tady se není o čem bavit.Jednoznačně izotop.Daleko ekonomičtější a praktičnější řešení osvětlení swingrů,splávků atd.Mám je asi šest let a svítí pořád stejně.A to se vyplatí.

I.M.O.T.H.E.P. - Profil | Po 7.9.2009 10:03:35

Orfelo >> Orfel >> s tvou odpovedí uplně souuhlasím 100% zde je řečeno uplně vše izotop COOL COOL

Orfel - Profil | Po 7.9.2009 9:28:17

Izotop sice zní děsivě, ale světlo o kterém je řeč se už století používá na ciferníky hodinek. Já měl jako kluk taky svíticí ciferník. Takto zpracovaný izotop nevyžaduje žádnou zvláštní péči. Je mu úplně jedno zda je na světle nebo ve tmě. Prostě ve tmě září a je ho tak málo, že opravdu nejde o zdraví. Sám mám v úmyslu si izotop na osvětlení splávku koupit. Těch 300-400 kč není zas tolik abych si to nedopřál. Nakonec údajně svítí i třicet let. Svíticí splávek prostě vrátím do krabičky a žádná starost.

šmudla - Profil | St 15.4.2009 13:30:05

Nedaly by se třeba v Temelíně ty izotopy trošku nasvítit v reaktoru aby to dýl vydrželo?
Nebo ozářit si přímo radioaktivní splávek a k vodě nosit brýle s RTG filtrem, prej to jde vidět i z vesmíru.

Lauri - Profil | St 15.4.2009 13:13:58

X-Kmen >> Jealoussy >> my jsme v rybářských potřebách izotopy měli, tenkrát stál jeden čtyři sta kč(nevím kolik stojí teď, ale čtyři sta je dost) a výrobce dával záruku ,,věčného" světla dvacet let. Všem jsme to tak říkali,až jeden asi po dvou letech zhasnul,od té doby jsme je už tolik
nedoporučovali :(( . Nejlepší jsou chemická světýlka máš je za pár korun a když se ti jedno nerozsvítí tak nemusíš tolik truchlit jako nad ,,mrtvým" izotopem.

malamut - Profil | St 15.4.2009 12:46:51

šmudla >> asiati napodobujou a prodávaj už i lámací světýlka, to je mazec :-)))))

šmudla - Profil | St 15.4.2009 12:44:00

lámací chemický světýlka kupuju 10Kč balení 2ks u rákosníků. Kupuju jenom žlutý, nebo červený. Modré jsou strašně slabě vidět. Po lovu dám světýlka do mrazáku, tím se zastaví nebo velice vyrazně zpomalí ta chemická reakce a vytáhnu až jdu zase večer chytat(když je obložím mraženou kukuřicí nebo ledem tak jdu k vodě i dřív).
Vydrží takhle místo jednoho chytání i třikrát.
Koupil sem na zkoušku i bateriovou diodu s baterkou(cca 80Kč 3roky dozadu), strašně špatně se tam zapínal ten spínač, svítilo to celkem dobře ale hrozně málo to vydrží(jen cca 8hodin svitu). Asi se taky mrknu v suprmarketu kácecích stromů po Ekonomickém Packu za stovku. I když zase takovou spotřebu nemám takže zatím v klidu vystačím i s občasným dokupováním u rákosníka.

Jealoussy - Profil | Út 14.4.2009 16:00:51

Taxem si tedka koupil par lamacek na zkousku.
Dik za reakce ohledne tech izotopu,asi budou fakt lepsi lamacky.Po tech z marketu se poohlidnu,dik za radu.

tomm - Profil | Út 14.4.2009 15:50:31

X-Kmen >> Jealoussy >> Mám zkušenost pouze s izotopy od Solaru. Do swingerů jsou ideální, protože svítí jen slabě a není to v noci moc nápadné.
Do splávků bych to určitě nedával, podle mě by to nebylo vidět, klasická lámačka bude lepší. U toho Solaru je veliký rozdíl ve svítivosti mezi jednotlivými barvami. Nejméně asi svítí modré, sám je mám a ta inenzita je asi stejná jako u pozičních diod na hlásičích, takže velmi slabá. Kamarád má stejné, ale ve žlutozelené barvě a ty svítí o poznání víc (na můj vkus až moc) i když do splávku je to podle mě pořád slabota.

gx1 - Profil | Út 14.4.2009 15:39:16

Kamarád mi je kdysi přivezl zAnglie.Jak už tu někdo psal,používej je pouze do svingru,jsou asi stále dost drahý a já o ně přišel právě tak že jsem je používaldo splávku a vzhledem k tomu že už za komoušu stály asi 500kc za jedno tak mi srdce krvácelo.Ovšem pravda je že mi vydrželi skutečně několik let a nic jsem s nimi nedělal,měl jsem je stále ve vercajku a případě potřeby jenom nasadil.

whitehunter - Profil | Út 14.4.2009 15:28:31

malamut >> jj, letos sem si je taky koupil. Až na ty modrý (kterejch je tam nejmíň) svítěj dobře. A za tu cenu...

malamut - Profil | Út 14.4.2009 15:13:02

X-Kmen >> Jealoussy >> v jednom nejmenovaném obchodním řetězci, (pověstném kácením stromů před svými provozovnami) mají občas lámací světýlka po 50ks za 99Kč, super cena, super kvalita, můžu doporučit z vlastní zkušenosti.

Sla - Profil | Út 14.4.2009 15:06:22

no nevim jestli davat isotopy na splavek-pokud ho urves tak mas cca 300 az 400 kč v p**i a taky pro prirodu to nebude to prave ořechove. jsou delane primarne do tech svingerů.
byt tebou tak zustanu a tech lamacich.

whitehunter - Profil | Út 14.4.2009 15:01:41

X-Kmen >> Jealoussy >> Neaktivují se vůbec. Probíhá tam nějaká rakce, která je nastartovaná už při výrobě. Ta minimální svítivost se uvádí 20 let, ale prej to bude asi ještě víc.

Jealoussy - Profil | Út 14.4.2009 14:49:13

whitehunter >> Zatim diky."Aktivuji" se tak samo,jako chem.svetylka?Zlomenim?Ted sem dohledal par informaci a vyrobce uvadi svit i 20 let,coz je hukot :))ovsem jaka bude pravda...

whitehunter - Profil | Út 14.4.2009 14:43:32

Já mám izotopy už asi třetim rokem. Používám je do swingerů při kaprařině a nebo do meziočkovejch policajtů, když lovim candáty a úhoře na položenou. Nemusí se nijak zvlášť uchovávat, ale mají tu nevýhodu, že sou docela křehký. Alespoň co sem slyšel, tak ty od Foxe prej hodně praskaj (ale jenom sem to slyšel). Jinak sem viděl ještě od Solaru a já mám nějaký 30+ (nebo tak nějak se ta firma menuje - anglická bižuterie na kaprařinu). Kolik sem za ně dával si už nepamatuju, ale něco mi řiká, že asi tak 300 kus. Je tam, oproti klasickejm knicklightům, určitej rozdíl ve svítivosti - ty izotopy nejsou tak výrazný, takže na splávek (na větší vzdálenost) bych si je asi nepořizoval. Určitý rozdíly sou i mezi jednotlivejma firmama. Kamarádovi svítěj míň než mě (co má za značku nevim). To je asi tak všechno, co mě k tomu napadá :-)