Ostré krmení

Přátelé_ můžete mě říci jakým způsobem se nastavuje "ostré krmení" jako je Sensas, Milo apod. Setkávám se v poslední době s případem, že když krmím na ostré krmení, tak to má úplně opačný účinek. Ryby berou všude okolo. Je to možné?
Autor diskuse: jiří - Profil , 8.6.2004 plavaná - nástrahy, návnady

miki | Pá 25.6.2004 18:13:29

fanik: pak to necháš ztuhnout a následně to drtíš??

fanik - Profil | Po 21.6.2004 19:31:38

:) hodne casto davam prednost cerstve strouhance, mam ohromnou zasobu suchych rohliku ktere pred strouhanim narvu na 20 minut do rozehrate trouby trouby na 150 stupnu. Nekdy je to docela mazec. Samozrejme to lze ruzne dopiplat. Jinak ten kokos a karamelizovany cukr vyzkousejte udelat spolecne, kokos pak nezlukne a je to No.1. :)

mirmen - Profil | Ne 13.6.2004 23:03:47

ostré dávám do krmítka, které nahazuju při fídrování na krmné místo. Vycházím z toho, že ryba si vybírá dlabanec stejně jako já. Když vidím švédskej stůl, tak nebudu žrát otruby, když je na place šunka. Proč by se rybě i pochoutka na háčku ( případně místo nejblíž háčku ) neměla zvýraznit ?

Pavel | So 12.6.2004 20:17:12

Kombinuju Sensas Etange s pšeničnými klíčky na stojatou vodu. Určitě by tam šlo přidat ještě krmení na cílovou rybu. Krmení Sensas určitě snese ředění 1:3-4, je silně aromatické.

siro | So 12.6.2004 10:51:56

No nevim.Cukr podobně jako sůl docela dobře konzervuje.Například popsaný karamel ani nekvasí.Ten mam nadělaný dopředu a přidávam ho do "žvance" společne s melasou.
Kokosové hobliny vypražené v troubě žlukly ze všeho nejdřív i samostatně.
Šrot bych nezbouchal,ale ta polenta docela šla;o)

miki | So 12.6.2004 8:26:57

Myslím, že ti to žluklo díky tomu cukru a ne kvůli kokosu, i když to je teď asi jedno.
Každopádně, ten tvůj recept bych spíš použil na výrobu dortu, nebo ovocného můsli. Když jsem to četl, dostal jsem na to chuť sám.

Siro | Pá 11.6.2004 15:59:13

Nakonec jsem z lenosti přešel ke komerčnímu krmení,které jen naředim.
Jeden receptik co docela šel,ale byl trochu pracnější hodim do placu také.Nechal jsem zkaramelizovat cukr,ten jsem rozpustil ve vodě do které jsem dal skořici a badian(rozemletý).Než se karamel rozpustill krásně natáhl vůni badianu a skořice.
Touto "vonavkou" jsem prolil kuk. šrot,dal na chvíli do mikrovlnky aby šrot lépe sákl karamel a nechal jej uschnout.Po uschnutí se musely rozemlít vzniklé hrudky společně s ovesnými plackami,přidal sunar a strouhaný kokos.
U vody jsem to vmíchal do rozmočeného chleba,nebo mixnul se strouhankou+nějaký posik.V té době to byl tušim super bremix nebo neco od Hodonského(nebo Těšínský???) co připomínalo skořici a bylo v zeleno bílých pixlách s červ. víčkem.
Dokonce jsem se jeden čas do toho patlal s polentovými plackami(jemně odsátý kuk šrot,sunar,umělé sladidlo a hodně skořice nebo fraisix a vařit),které jsem po ztuhnutí nakrájel na hrouhátku na sálatové brambory na kostičky.ty jsem pak vmíchal do krmení a i na ně chytal.
Dnes bych do toho asi napral ještě kopru s melasou.
Docela to mohli cejni a pěkní karasi.
Jen to bohužel díky kokosu rychle žluklo,takže toho nešlo nadělat moc do zásoby.

miki | Pá 11.6.2004 11:45:10

Siro: to že by se měly chytat velké ryby jen tam, kde opravdu jsou je samozřejmě pravda a bohužel si to hodně lidí nedokáže uvědomit a po vybrání "špatného" fleku nadávají, jen že chyba je spíše v nich, než např. v krmení.
A co se týká kombinování všech možných "smradů"? Sám jsi napsal, že jsi to použil při závodech. Když tam každej naháže kila krmení, ty ryby si vybíraj a kolikrát je nadchne právě takováhle "sračka". A na víc jsi třeba mohl kombinací oněch dvou posilovačů, namíchat právě tu správnou vůni.

Co se týká mého krmení, dám ti jeden recep, který příjde na cca 30Kč --15% strouh.perníku, 35% kukuř. šrotu, 15% strouhanky, 15% oves. vloček, 15% konopného semínka(mletého) a do toho někdy přidávám ještě posilovač-Bremix, Carpix, nebo Tutti-frutti od M. V.D. Eynde. Zkus to..................
A jak jsi na tom ty s přípravou návnad z domácích komponentů??

Siro | Čt 10.6.2004 17:45:11

Miki:nepíši nikde že bych měl zkušenosti s tím že to funguje na velké ryby,spíše naopak.Jen to že je to někdy pro mne nelogicky funkční.Zajímalo mne jestli někdo dokáže rozumne vysvětlit proč tomu tak je.
Jediný recapt jak se dostat na pořádné kousky je prostě chodit na vodu kde opravdu jsou;o)
Zní to blbě ale je v tom to největší moudro na které člověk časem přijde.

Spíš by jsi mohl ty odkrýt nějaká svá "kouzla" týkající se míchání domácích směsí;o)

jiří - Profil | St 9.6.2004 21:32:36

Díky za zajímavou polemiku.U mě se to týkalo hlavně závodů na stojačce viz.Polička apod.Tam většinou vyhrává 15 litrů patentek a Sesas ale na to já nemám finance.Prubnu to neřeďování 1:3 a uvidim.

miki | St 9.6.2004 20:21:26

Siro: tak to je O.K, já používám origoš směs opravdu jen zřídka. Jestli ty máš zjištěný, že to funguje na větší ryby, tak proč to nepoužít?

Siro | St 9.6.2004 17:37:22

Miki:já si troufnul ale má to většinou za následek velmi rychlý nájezd a stejně fofrózní útlum,nebo ryba stojí několik metrů po proudu a paběrkuje a nakonec se mi zdá že jdou průměrně menší kousky.?.
Párkrát se mi stalo že jsem pěkně odchytal.Prostě radši neriskuji a používam podobnou smráďoru jen když jsem zoufalý.

Mandarin:ve zveráku,nebo v ryb. prodejně.

Mandarin - Profil | St 9.6.2004 12:32:10

Borci - kde se kupuje konopny partikl? Ich bin zacatecnik...

miki | St 9.6.2004 11:43:39

siro: proč by sis při běžné chytačce netroufl ani na poloviční mix??

zubáč | St 9.6.2004 7:37:00

Osobně ostré krmivo používám jen a jen do krmítka při chytání na feeder, ale většinou i to ředím, např. strouhankou, kuku šrotem a pod. v poměru aspoň 1:1 ( na stojácích spíše však 1:2), přidávám partikl v závislosti na vodě a lovené rybě ( řepka, konopí, kukuřice a pod. ), max. ještě troška anglických vloček a posilovače a vybaveno...

whitefish | Út 8.6.2004 21:00:31

Zkusil jsem "ostré" několikrát míchat s Partiklovou koulí (Mosella) asi v poměru 1:3 a přidat ještě Aromix Sensas (příchuť dle lovené ryby) v doporučeném ředění. Vůně jako v cukrárně, vynikající konzistence a ryby nadšené. Já pak taky.

siro | Út 8.6.2004 17:01:42

Je zajímavé že při běžném chytání na ostré krmení jde ryba často i 4-5m po proudu.V sobotu jsem v druhém kole na závodech namíchal ostré krmení a jako zofalý pokus do něj ještě nadřel super bremix a karamelový V.d. Eynde že by to porazilo vola a světe div se rybám to nejen že nevadilo,ale naopak najely prímo na krmné místo a začaly zobat.Při běžné chytačce bych si netroufl ani na poloviční mix.
Jak to že rybám někdy nevadí podobná koncentrace?

miki | Út 8.6.2004 9:57:53

Už párkrát jsem napsal, že pro běžné chytání(bez účasti na závodech) je zbytečné vnadit čistým, komerčně vyráběným krmením. Já jej ředím v poměru 1.1 se svou vlastní směsí, kterou tvoří zpravidla strouhanka, kuku. šrot a oves. vločky.
To, že berou ryby všude okolo není výjmečný jev. Ryby někdy pouze "inhalují" pachy právě z takto ostrého krmení. Několikrát jsem dělal pokus na mělčině písáku, kde byla čistá voda a pozoroval jsem ryby, které sice najely na krmení, ale krmení nepřijímaly, jen stály nad ním, jezdily okolo a................."fetovaly"

karelc - Profil | Út 8.6.2004 2:08:46

oprava: bilo jako bilo, ne bylo jako bylo. prostě aby se aromata nepřeb Í jela

karelc - Profil | Út 8.6.2004 2:07:15

jiří: zkus ho "naředit" něčím takřka neutrálním. Např. strouhanka je vynikající. Pokud ji neupražíš, tak nemá výrazné aroma, které by se bylo s tvým komerčním krmením. "Ostré" futro je dobré např. do krmítka na feeder nebo na těžko, pokud kolem vnadím naředěným. Ryba žere krmné koule, co tam nahážu a hledá "zdroj", což je právě ostrý krmení na krmelci.