MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Odstranění kůže z kapra

Zdravim.Letos bude kuchání vánočního kapra na mě a chtěl bych poradit kuchat sice umím,ale mamka říká ať toho kapra stáhnu z kůže a to jsem ještě nikdy nedělal poraďte pls.diky

Autor diskuse: kony296 ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 9.12.2008

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 2 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Chramolák - ® Út 23.12.2008 21:24:14
Od ledna 2009 soukromý revír. Bylo vysazeno cca 3 metráky kapra /mírového/lín, okoun a sumec.Po seznámení s postupem, budou vydávány jednodenní povolenky. Určím lokalitu později. Pár foto.
N Cottus - ® Po 22.12.2008 22:20:40
Paja.luksiK >> ...to patří k proceduře...
N Cottus - ® Po 22.12.2008 21:47:28
Paja.luksiK >> člověče Ty nic nevydržíš....
A ten kapr musí.
N sliver - ® Po 22.12.2008 21:42:31
Paja.luksiK >> kapr je kámoš, že jo.
N R.P. - ® Po 22.12.2008 21:41:10
Paja.luksiK >> jestli na vánoce žereš živýho kapra tak seš frajer, ale někdo ho nejdřív zabije a pokud nechce kůži musí ji stahnout, a kapr jak je známo je ryba takže s rybařinou to asi něco spolenýho má
N Paja.luksiK - ® Po 22.12.2008 21:17:38
Myslíte pánové,že je vhodné dávat nechutný fotky už k tak dost stupidní otázce?Nevim co má tohle společnýho s rybařinou.

Cottus: Ale ty si vyhrál,to je fakt hnus.Dělám se mi z toho špatně.:(
N Martin02 - ® Pá 12.12.2008 9:21:17
http://www.ceskatelevize.cz/program/10067830680-30.08.2006-12:40-2.html?deid=924 Dole na prostředku stánky se to zapíná a je tam video jak stáhnout kapra.
N petr b. - ® Út 9.12.2008 23:52:05
kony296 - no návodů máš už asi dost, ale nejjednodušší mi přijde kapra normálně vykuchat a naporcovat na podkovy a kůži stahovat až z podkov - ze vnitřní strany břicha odřízneš cca 1cm masa ke kůži (pozor, ať neprořízneš i kůži), chytneš a snadno stáhneš až ke hřbetu ... z druhou podkovou to samé a je to ... navíc já moc nemusím rybí tuk, kterého je nejvíce právě v tom odříznutém kousku na spodní straně břicha - a je to tak jednoduché, že se to hned naučí pro příště i mamka :-)
N sliver - ® Út 9.12.2008 22:08:14
Cottus >> ty, který si dává svazové činovníky k svačině ? Nevěřím.
N Cottus - ® Út 9.12.2008 22:02:39
sliver - samolibý vůl >> sliver >> tak velkého kapra bych se bál...:-)
N sliver - ® Út 9.12.2008 22:00:19
Cottus >> jenže ta lysčí kůže je tučná a není dobrá, tfuj. Já mám nejradši na jídlo kapry mezi 5 - 12 kg a ti už mají pod kůží dost tuku. Takže filetovat, tuk ořezat, důkladně utřít utěrkou a pak je daleko lepší než nějaký násaďák. Svalová kůstka musí mít aspoň 8 cenťáků.
N sven - ® Út 9.12.2008 21:41:19
Cottus >> klika, že kapři nemají nože. Dopadlo by to asi nějak podobně.
N Cottus - ® Út 9.12.2008 21:35:35
sliver - samolibý vůl >> sliver >> tak to já neumím...
buď toho lysce pouze sjedu tupou stranou nože a trochu opařím, nebo šupináče dělám tak ,jak iwanhoe popsal níže.(ostrý,pružný nůž)
N ToMiHoTedaVyndej - ® Út 9.12.2008 21:34:41
Nejlepší je naříznout nožem u skřelí a pak tam vrazit prsty!!!!!!!!!!!! a spolu s kleštěma!!!!!!!!!! to protrhávat až k ocasu. :-) takle to teda aspon dělám já!!!!!
N sliver - ® Út 9.12.2008 21:29:24
Cottus >> ještě lehčeji, neb má třikrát silnější kůži.
N Cottus - ® Út 9.12.2008 21:28:14
sliver: já to chápu ...
Jen při lyscovi by to asi tak lehce nešlo..:-)
N sliver - ® Út 9.12.2008 21:26:22
Cottus >> však to je jen kůže , takhle jsem jej vyfiletoval.
N Cottus - ® Út 9.12.2008 21:17:18
Nat >> byla asi desátá v pořadí...:-))
N Nat - ® Út 9.12.2008 21:12:57
Cottus >> Taka mala ryba a tolko krvy. :)))
N Kalužmistr - ® Út 9.12.2008 20:47:11
Kapra stahovat je velká škoda. Pod kůží je to nejlepší co rybí maso má a taky hodně prospěšné pro naše zdraví. Kdo nechce kůži tak při konzumaci obere maso a kůži nechá na talíři. Dobrou chut.
N Cottus - ® Út 9.12.2008 20:30:46
iwanhoe >>
Chápu , že metoda tebou zmíněná je pouze pro estetičnost darovaného kusu masa.
N iwanhoe - ® Út 9.12.2008 20:20:31
jinak - kapra nežeru, bo jest hnusný ...
N Cottus - ® Út 9.12.2008 19:33:36
Sven >> sven >> to je vánoční - ten se nevrací!

jen by mě zajímalo,zda sliver by jej dokázal také tak stáhnout z kůže - jak toho šupináče na snímku níže...
N sven - ® Út 9.12.2008 19:23:52
Cottus >> Kapr ošetřen Clinicem a vrácen vodě.
N sliver - ® Út 9.12.2008 19:09:41
toto je pouze kůže z kapra, nejlepší je filetovaný.
N Cottus - ® Út 9.12.2008 19:03:10
Sven >> sven >> kačeny mám raději...:-)
N sven - ® Út 9.12.2008 18:25:43
Blažík >> vydrýsek říční >> máš pravdu. Je to jako stáhnout kůži z pečené kachny.
N vydrýsek říční - ® Út 9.12.2008 18:23:53
když rybu stáhneš přijdeš o to nejlepší co na ní je!
N grizzly72 - ® Út 9.12.2008 18:21:50
kony296 >> dělám to jako svatik, ale jěště něco,stahuju ho od hlavy k ocasu a zároveň od břicha k hřbetní ploutvy kde přestanu a když je celej kapr(kromě hřbetu ) staženej tak vemu za kůži a směrem od ocasu jí strhnu i s hřbetní ploutví a HLAVNĚ se spoustou malých kostiček ze hřbetu.
N Cottus - ® Út 9.12.2008 18:19:49
iwanhoe - viz .níže - má plnou pravdu....

Jen je v začátcích problém s volbou "správného" nože...
N kony296 - ® Út 9.12.2008 18:09:22
Forest 1 >> no tak fotit je asi nebudu :)bych vypadal jak nějaký úchyl :D
N Forest 1 - ® Út 9.12.2008 18:07:50
Bischop >> pekne napsany,souhlasim s tebou,jen az se budou ty sestrenice olizovat tak by to mohl nafotit a dat sem :-))
N Bischop - ® Út 9.12.2008 18:03:35
Kapra nestahuj, to je lepší koupit vinnou klobásu, umotat z ní šneka, prošít do kříže špejlema a obalit místo řízku. Garantuju ti že se sestřenice budou olizovat až za ušima.
N juric - ® Út 9.12.2008 17:59:34
Sven >> sven >> neboj z toho se neotrávíš ale je lepší když je to z hladkýho nebo lysce ze šupináče to jde taky ale není to ono je to chutnější když je trochu mastnější at se má co pěkně vyškvařit

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 2 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového (všeobecné)
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Umrti

S litosti Vam oznamujeme,že nas dne 18.11.2016 opustil naš dlohiletý přìtel,rybàř pan
JIŘÍ LINKA
V organizaci působil od roku 1977 a od roku 1985 jako jednatel.
Přejeme...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniKaždý den nadělujeme Dárky!

Adventní kalendář pro rybáře Vás odmění každý den!


akce, rybarenicoast hl7- sada svítilny a čepice

Za 1 140 Kč s DPH.
čelová LED svítilna s proměnným ohniskem a proměnnou intenzitou světla.


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen