Preparace sumčí hlavy

Nemáte prosím někdo návod na preparování sumčí hlavy? Já to zkoušel jenom se štikou a to se mi docela povedlo. Ale u sumce si myslím, že to bude trochu jiné, protože má oproti štice silnou vrstvu tuku. Tak prosím o radu zkušenějšího, nebo mi alespon dejte tip na nějaké stránky, kde bych si o tom mohl něco přečíst. Já našel jenom něco o štice a candátovi, o sumci nic. Předem děkuji.
Autor diskuse: trnkáč - Profil , 18.11.2008 dravci - domací dílna

Flying trout - Profil | Út 13.9.2011 19:57:03

johny163 >> určitě jsou tý štiky ... žádná protéza .. mám štiku 103 cm, má ještě o kousíček delší zoubky

johny163 - Profil | Út 13.9.2011 19:55:04

Stavba >> tie zuby su prave? alebo pridane ?

: vydrák - Profil | Út 13.9.2011 18:52:21

Sysel70 >> Proti gustu žádnej dišputát. Každej je na něčem ujetej.Já mám kupř.plnej barák starýho rybářskýho harampádí.Manželka mi to zatím trpí:-))

Sysel70 - Profil | Út 13.9.2011 18:29:57

: vydrák >> To je přesně to na co narážím.
Lovecká,rybářská chata či restaurace.Ano , to má své opodstatnění ale jinak .....

: vydrák - Profil | Út 13.9.2011 18:26:14

Sysel70 >> Což ryby,ale měl jsem doma několik vycpaných ptáků a kančí kůži.To byli panečku lapače prachu.
A kde myslíš že skončily? Na popelnici! :-))

Sysel70 - Profil | Út 13.9.2011 18:19:34

: vydrák >> Ano. Je to jen dobré na usazování prachu.A po čase to vidím na popelnici.
Zkušenost z dob minulých a o estetice útulného domova ani nemluvě.

: vydrák - Profil | Út 13.9.2011 17:48:05

štikobijec >> Nechci do toho kecat,ale představa,že mi visí v chodbě preparovaná hlava štiky - kterou jsem nechytil,se mi teda nezamlouvá.
Ale věřím,že někdo si takovou hlavu na zeď pověsí:-))

štikobijec - Profil | Po 12.9.2011 19:34:27

ahoj nevím kam to zařadit, třeba se nekdo ozve,, známí chytil štiku 105 cm a nabízí hlavu k preparaci ,kdyby měl někdo zajem tak S.Z

Stavba - Profil | Ne 13.9.2009 15:18:13

tahle mela 96 cm, delal ji jeden rybar od nas, rok sem ho premlouval nez mi ji udelal, bylo mi ji lito vyhodit.... oci jsou z plysaku, dobarveni minimalni, delal ji cca 3 mesice

Sumík1965 - Profil | Ne 13.9.2009 13:39:46

Osobně jsem nikdy nepreparoval. Sumčí hlavu nám preparoval kolega a postupoval podle rad z:
http://www.obec-lukov.cz/rybareni/clanky/clanek-je​dnoducha-preparace-rybich-trofeji.html

Podle mého názoru se mu to asi povedlo, protože hlava sumce visí na chatě a manželka nijak neprotestuje.

jasan2 - Profil | Ne 13.9.2009 13:28:23

Feroxhunter >> Muskiehunter >> Ahoj mohl by jsi mi psoalt kontakt na toho cloveka co preparuje hralvy ryb? a odkud je a kolik to stoji diky

Neo - Profil | Út 11.8.2009 21:09:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, sumce jsem zatím nědělal, jen amura a teď mám rozdělanou tresku. Takže bych doporučoval pořádně vybrat maso a při vyplňování dbát na co nejlepší vyplnění bez vzduchových bublin aby nedošlo k nerovnoměrnému sesychání.
http://www.chytej.com/fotoalba/1144/preparace-amur​a/

numen - Profil | Út 11.8.2009 20:35:01

Matt91-cz >> u nás bylo sumců hodně a bílá ryba tam byla. dokonce na jednom uzavřeném rameni ,bylo mraky cejnků co nerostli,dalo se tam dost sumců,nějací tam i již byli a najednou cejni začali růst. Těch zakrslejch vošklivejch rapidně ubylo. Sumci se vychytali,cejni co vyrostli za těch 5-6 let se zmastili taky a teď se téhle krásné vodě vyhýbám. Je tam houby. Letos se tam vysadili líni a brali to po 10kusek domu. Teď mi jeden řekl,že tam bude ještě nějakej sumec ,prej je vyžral. Co k tomu dodat:-(

Martin Havránek - Profil | Út 11.8.2009 20:21:03

Ja si ted nechám udělat od znamího za pakatel (děla vždy za pakatel, ale ted to nebude pakatel spíš na nakup chemie, ani to snad ne) dvě hlavy sumců, jednu klasicky vypreparovat na zed a jednu na lebku, dlemeho nazoru je i lebka docela hezká a dekorativní, a je to mnohem jednoduší a co je na tom nejlepší tak pokud se vam preparát nelibí tak z něj můžete lebku sice pracněji použít, a nakonec jí jen vybělit v 32% peroxidu vodíku (vždy ve vhodných rukavicích).
Martin

Matt91-cz - Profil | Út 31.3.2009 18:43:58

Muskiehunter:Pytláctví je velmi hojné,protože zde je RS,která vůbec nekontroluje své revíry.Kdyby začala rybářská kontrola více hlídat své revíry,tak by to mohlo dospět k tomu,že by ubylo pytláků.

Muskiehunter - Profil | Út 31.3.2009 18:12:05

Matt91-cz >> Sumec není škůdce, byl tu vždy a ryb byla hojnost! Problém jsou masařky co se na konci roku chlubí že mají 10 metráků ryb, to je alarmující, 2 ušlechtilé ryby denně jsou alarmující, nedostatečné kontroly RS jsou alarmující, pytláctví je tím pádem alarmující! Ale hází se to na sumce :-)) sumec si chytne co potřebuje, jen na přežití..

Matt91-cz - Profil | Út 31.3.2009 15:55:29

Ale zase na druhou stranu je sumec škůdce pro ostatní druhy.

Matt91-cz - Profil | Út 31.3.2009 15:42:16

Muskiehunter:Tak přesně takovej názor mám taky,aspoň by si každej dobře zachytal,ale z masařema se stejně nic neudělá.

Muskiehunter - Profil | Po 30.3.2009 20:06:59

Ozzy Osbourne >> Tak aby to vypadalo takhle to doma neudeláš a recept si každý dobrý preparatér chrání,moc dobrých lidí není co umí udělat hlavu přirozeně! Ty hlavy nejsou moje, nechával si je u nás dělat jistý pán v bývalé práci.....

Ozzy Osbourne - Profil | Po 30.3.2009 20:02:17

Muskiehunter ty hlavy vypadají docela dobře mohl bys mi poslat návod

Muskiehunter - Profil | Po 30.3.2009 19:53:46

Já znám člověka co to dělá takhle, sám preferuju puštění ryby i když z dřívějších dob mám jednu štičí hlavu, je to neco jiného jak tu nekdo psal, je to prostě 3D ale fotky ryb od vody jsou lepší....snad to jednou lidem dojde, doufejme že brzo!

SHARK1974 - Profil | Ne 29.3.2009 21:50:58

já mám doré zkušenosti s tím, že udělám pár fotek celé ryby no a pak dám ještě hlavu na stěnu....., jinak preparace dělá i chlápek v Lednici na Moravě

Ozzy Osbourne - Profil | Ne 29.3.2009 19:37:19

dle mého názoru je fotka a trofej tak nastejno všechno má svůj rub i líc u fotky mám jak píše PERCHan dobrý pocit z toho že ryba žije dál ale trofej je určitě působivější asi je to životní velikostí a třemi rozměry