Recept na boilies

Ahoj kluci pomuze mne nekdo chce skusit udelat boilies ale nevim co mam pridat nebo ubrat jsou to vece od K.Nikl snat mne nekdo pomuze, nebo jestle ma nekdo nejakej recept.Pomocte mne dekuj predem.

1kg Euro mix 50/50 boilie mix
10ml Kořeněná klobása
10g Vitamix Carp
20g Játrový prášek 100%
10g Betain
50ml oil komplex Frankfurtská klobása
Autor diskuse: ANDREAS - Profil , 13.11.2008 kaprařina - nástrahy, návnady

liborcarp - Profil | Čt 13.11.2008 20:29:11

Jo je to asi fakt pravda, podle příspěvků je patrné že se u nás v ČR-fakt dost hulí.-)

Kyselinár - Profil | Čt 13.11.2008 15:06:46

Andreas ak ti ryby idú raz na jahodu inokedy na kraba tak urob jahodového kraba :-)) PS:v tvojom prípade by možno stačila trpezlivosť.

Marda - Profil | Čt 13.11.2008 13:50:04

ANDREAS >> Možná bych se ale víc zaměřil na výběr místa k lovu, strategii krmení a prezentaci nástrahy ;-)

Marda - Profil | Čt 13.11.2008 13:39:22

ANDREAS >> Jestli máte mlsné kapry a je na vodu velkej tlak, zvážil bych, jestli na ně jít se směsí 50/50.... Pokud si za tím stojíš, tak bych doporučil nějaké neokoukané atraktory (třeba zrovna ten španělský pepř). Volba jiné esence než používají ostatní je dobrá, možná bych zkusil jí úplně vypustit. Na prochytávaných vodách to bývá dobrý trik. Každopádně potom bych ale volil jiný mix s lepšími, enzymaticky upravenými, moučkami a lepšími ptačími zoby. Například RRR Pepper, Enzym Salmon nebo 3XL. Na jaře a v létě často neni esence vůbec potřeba.

Portos - Profil | Čt 13.11.2008 13:35:47

ANDREAS >> Dejme tomu, že bys měl základní mix:
1kg Euro boilie mix 50/50
20g Játrového prášku
50g Robin Redu
Z jara bys mohl použít komplex brusinka, scopex&oliheň nebo něco jiného, no a s oteplující se vodou komplex klobása, krab ...
Výběr je jen na tobě.

ANDREAS - Profil | Čt 13.11.2008 13:01:51

potrepoval bych neco vymecnyho unas jsou te kapre tak rozmasleni.nevim jaky boilies mam vyrobyt jednou jdou na jahodu pak zase na kraba nevede co by zrale tak jsem mislel tu Frankfurtská klobása ale cim to kombinovat co ktomu.

vitold - Profil | Čt 13.11.2008 12:12:56

Fishky>> Já, když dostanu ránu, tak mě to upozorní, že už to nemám zkoušet. Ne že je to dobrý.

Marda - Profil | Čt 13.11.2008 11:51:11

Fishky >> nemusíš... ;-) Pozdravuj parťáka ;-)

Fishky - Profil | Čt 13.11.2008 11:42:02

Marda >> parťák říkal, že na tebe musím být hodnej, že mi pak třeba taky možná helfneš, tak budu raději hodnej :)))

Marda - Profil | Čt 13.11.2008 11:16:00

Portos >> No to je asi wono... Když mi teď v listopadu večer otevřeš u vody lahváče, udělá se mi bzz bzz husí kůže ze zimy po celým těle. Když otevřeš slivovici a třeba tu tvojí, přikvačím k tobě jak psík pro pamlsek :-)
Fishky > > To už se dnes na MRKu nic nedozvím? Jdu teda něco dělat... ;-)

bik kapr - Profil | Čt 13.11.2008 11:12:21

Ja používam Frankfurtskou klobasu i ted a musím řict že šlape dost dobře.A klidně bych ten recept použil tak jak píšeš. Batain bych tam určitě nechal.

Portos - Profil | Čt 13.11.2008 11:04:36

Marda >> Fishky to myslel s tou esencí tak, že když otevře lahvičku s esencí, tak to udělá bzzzzz. Takže asi něco jako když si otevřeš lahvové u vody :-D

Fishky - Profil | Čt 13.11.2008 11:00:38

Marda >> pro dnešek mám vyčerpaný dobrý skutky co se smysluplných odpovědí týče, víc zas někdy příště :o)))

Marda - Profil | Čt 13.11.2008 10:53:42

Fishky >> Aha, zajímavý, ale jak rozpoznáváš, která esence patří nebo naopak nepatří do téhle skupiny? Když si čuchneš, udělaj ti chlupy v nose bzzz bzzz? ;-)
Napadá mě jediný - mít to vyzkoušený. Já třeba hodím 1 kuličku do plné sklenice s vodou a dám to do lednice. Když se začnou uvolňovat esence a jiný atraktory (kontrola vizuelně a čichem), nebojím se to takovou věc nastražit a když pak navíc dělá signalizátor taky bzz bzz, nemá to chybu :-)

Fishky - Profil | Čt 13.11.2008 10:43:39

Mitchell >> brzké jaro a pozdní léto, to je rozdíl vody přes 10°C, to pak už raději obměnit směs, hm? :))
Marda >> "bzzz" to je jakoby "negativní náboj" esence, tak, aby ve vodě pracovala a dráždila, jako když si lízneš baterie a dostaneš ránu, tak tak nějak by to mělo fungovat ve studený vodě, praštit kapřika přes čumák a upozornit "tady je něco dobrýho", ale není nad praxi, to máš pravdu, kde šlape Scopex & Oliheň, tam není nutné experimentovat ;-)

Mitchell - Profil | Čt 13.11.2008 10:36:32

Fishky: kup si misto esence boili od berklyho to dela bzzzzzzzzzzz

Mitchell - Profil | Čt 13.11.2008 10:35:42

Fishky - ®: kdyz prida robin rer a treba ty pomlete pstruzi granule tak si myslim ze to bude uplne v pohode na jaro leto jak kolega Andreas pise ze to bude pouzivat. Mam to takhle odzkousene a fungovalo to dobre.

Marda - Profil | Čt 13.11.2008 10:31:23

Fishky >> Jak vypadá to "bzzzz"... To je to, co potom dělá signalizátor? Mě to takhle se zmíněnou esencí funguje ;-)

Fishky - Profil | Čt 13.11.2008 10:29:43

Marda >> Scopex & Oliheň? Nejsou mo celkem "mdlé" esence? Paisley to popsal celkem zajímavě, jak to nedělá "bzzzz", tak to nehážu do vody, brusinka, pomeranč nebo skořice a klidně v kombinaci s kořením...
Mitchell >> ještě zvýšit podíl rybiny? Ufff... to raději kvalitnější ptačák ;-)

Mitchell - Profil | Čt 13.11.2008 10:26:52

osobne bych se nebal do te 50/50 smesi pridat i nejakou tu moucku treba ancovickovou nebo olihnovou nebo zkus pomlet na jemno zepar pstruzich granuli. mohlo by to taky dobre fungovat a zase to nestoji tolik penez. Momel treba 200-300g

Marda - Profil | Čt 13.11.2008 10:12:37

V případě těch esencí (ať už samostatných nebo v nějakém komplexu) na tohle období souhlasím s Portosem. Já teď chytám na Scopex & Oliheň.

ANDREAS - Profil | Čt 13.11.2008 10:12:36

dekuj us jsem to ubravil jeste pujdu cekat
Portos -mam to pak na jaro a leto

Fishky - Profil | Čt 13.11.2008 10:10:53

Portos >> při teplotě vody pod 10°C to s esencí nemusí přepálit, ale je fakt, že kořeněná, nebo ještě lépe kombinace kořeněné a ovocné (ale kyselé), taková co by udělala ve vědě "bzzzz", by byla zajímavou (nejlíp kryticky vyvážená). S olejem je to diskutabilní, obecně nástrahu v chladnější vodě uzavře, ale při tomhle množství, no raději bych šel asi do dipování. /předminulou zimu jsem při teplotě kolem 4°C natřískal neskutečný množství kapřího dorostu na obyčejný arašidy, teoreticky by ve vodě neměli při jejich složení šlapat tak jako jiný partikl, ale kapři to brali a moc slušně /a to se na arašidech udělal v zimě takový jakoby "filc" a vypadali, že nepracují vůbec.../

Portos - Profil | Čt 13.11.2008 9:59:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ANDREAS >> U Tebou uvedeného receptu by jsi to přepálil esencí. V komplexu už obsažená esence je. U toho dávkování atraktorů bych to klidně tak nechal. Jinak pokud to chceš teď už do chladnější vody, tak bych dal přednost před klobásou a vsadil na nějakou chytlavější příchuť. Scopex&oliheň, Ananas&butyric, Javor&indian spice nebo třeba brusinku. Na škodu by nebylo přidat Robin Redu.

Marda - Profil | Čt 13.11.2008 9:52:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ANDREAS >> Myslím si, že tam máš moc esencí. Samostatná esence Kořeněná klobása a potom ještě Oil komplex - v něm je taky esence. Použij jen jedno z toho.
Vynechal bych betain a vitamix carp a buďto bych přidal ještě trochu víc jater nebo bych ponechal jak máš a přidal nějaké koření (robin red nebo španělskej pepř).

Fishky - Profil | Čt 13.11.2008 9:31:51

ANDREAS >> rozuměj, recept se skládá primárně ze surovin, tohle je polotovar, resp. "Euro mix 50/50 boilie mix", tedy nelze se vyjádřit k mixu, když jeho složení zná jen KN, resp. lze, ale pak se obrať přímo na něj ;-)

ANDREAS - Profil | Čt 13.11.2008 9:16:00

Fishky:to vim take ale chtel bych susit ten recept co jsem napsal ale nevim jestle to pujde dobry jestle tam neni neco moc nebo malo nebo jestle nemam neco jeste prijdat.

Fishky - Profil | Čt 13.11.2008 9:07:53

ANDREAS: ...to je jakobys řekl kdo mi pomůže opravit mé auto a řekl, že máš Opel astra a doufal, že se najde telepat automechanik, co ti poradí co mu je a jak ho spravit. Ikdyž, jestli ti jde jen o to jak udělat boilies, tak přidej cca 10 vajec a dle konzistence přidavej, potřebuješ uhnětat těsto a z toho udělat kuličky ;-))) ať se vede