Nafukovací člun s nafukovací podlahou

Zdravím, chtěl bych si udělat do člunu pevnější podlážku.V bazaru jsem viděl jeden námět ale špatný detail. Máte nějaký typ ,zkušenost s její výrobou.Materíal,provedení Fotky vítany. Polystyren,montážní pěnu máme již za sebou ,malá životnost.Předem díky
Autor diskuse: DanX - Profil , 14.8.2008 kaprařina - náčiní, doplňky

Carlos - Profil | Pá 15.8.2008 19:15:35

Mám lavičku ze širokého prkna, do ní dvě díry na navlečení přes držáky prutů a nic se ani nehne.

Bachy - Profil | Pá 15.8.2008 14:03:38

DanX - Teď už to ani nepřivazuju, nemám s tím problémy vůbec. Přivázal bych to jen v silném větru když bych chtěl nechat člun na vodě.

DanX - Profil | Pá 15.8.2008 13:59:34

Jak se tak na to dívám napadlo mne na tu desku přišrubovat nějaké oblouky z drátu,plast trubka ohnuté desky a nebude hrozit sesunutí .Máš to jen přivázané k poutku pokud se nepletu?

Bachy - Profil | Pá 15.8.2008 12:01:55

Petr Koch - Základní lavička, sedí se na tom pohodlně, dalo by se ještě i zvednout posed + ........

Bachy - Profil | Pá 15.8.2008 12:00:37

DanX - Nevím, ale nezdá se mi že by to pevná podlážka vyřešila. Pokud bude uvnitř člunu, spodek nafukovací podlahy by se dřel stejně. Jinak myslím že by stačila širší deska položená napříč tak, aby tam byla pevně, to stačí uříznout na míru a zaoblit hrany, na to pevné došlápnutí by to stačilo v poho. Já třeba na hartě taky mám ostré šutry, nenafukuju podlážku (abych neměl moc pokrčené nohy při celodenním pádlování), nahážu do člunu věci které potřebuju a skočím tam koordinovaně tak abych se hned chytil kraje nebo pevné desky na které sedím, ta ve stabilitě taky hodně pomůže a je výše než ten blbý nafukovací sedáček, člověk si tak nekrčí nohy, dá se o ní pěkně opřít, cokoliv na rovný podklad položit, přišrubovat....echo, kotva, držák prutu, druhý držák prutu, jakákoliv vychytávka, třeba i několikapodlažní přihrádka na věci - podle fantazie a potřeb.
Petr Koch - Budu tam ještě dělat úpravy, do dvou týdnů ti pošlu foto.

Petr Koch - Profil | Pá 15.8.2008 11:48:17

Bachy - ® : máš někde fotky té své úpravy posedu? Přemejšlím, že něco podobnýho pořídím. Na Tov budou potřeba dvě a už je sice máme, ale mně se na těch bortech či nafouknutých sedácích blbě sedí.

DanX - Profil | Pá 15.8.2008 11:46:09

Bachy No ono jde spíše o naskakování dál od břehu, protože na kraji jsou ostré šutry a při klasickém nasedání máme obavy o propíchnutí a v brodácích to taky není ono. Je to jen o odzkoušení v případě zajímavého typu, klidně to zvládnem i tak zas takové nemehla nejsme.To vyfouknutí plus karimatka s touto myslenkou jsem se v průběhu otázky pohrával taky. Našel jsem něco v historii
lamely udělat z laminátové podlahy + podlepené kobercem.Jak se Vám osvědčilo tohle?

Bachy - Profil | Pá 15.8.2008 11:09:19

DanX - Určitě víš proč to chceš, ale mě přijde jednodušší se naučit nasedat a vysedat i bez pevné podlahy než tahat k vodě další bazmek. Já třeba podlahu nenafukuju vůbec, klidně se v tom člunu i postavím a nemám s tím problém ani při vysedání, člověk má ještě ruce aby si pomohl.

DanX - Profil | Pá 15.8.2008 7:23:59

Pat a mat : díky za konkrétní typ. Jde nám jen o lepší nasedání do člunu(naskakování) na špatně přístupném terénu se šutry jako je třeba na D5 zejména v chladnějších měsících , a částečně i to propíchnutí . Uvažoval jsem o hobře případně o karimatce jak uvedl GUGU ,ale ta pěno guma by mola být super. Uvažoval jsem i o nějakých lamelách nebo dřevěné kterou jsem zahlédl v bazaru.

rybar-carp teamu, MAT a PAT - Profil | Pá 15.8.2008 5:27:25

N GUGU - ® Souhlas. Záleží hrozně na tvém člunu a co od toho očekáváš !!! My jsme do člunu dávali tvrzenou pěnovou podložku.Dá se koupit ve stavebninách.Používá se jako izolace při betonování.Chce se to poptat,je toho moc druhů.Doporučuji tu kterou používají řemeslníci při osazování schodů na schodištích,je taková lehká, modrá,tvrzená pěno- guma, mám pocit,že tu pěno-gumu používají mezi schody a stěny?

GUGU - Profil | Čt 14.8.2008 22:49:55

DanX : co je to pevnější podlážka? ,pevnější o kolik?,abys tam mohl stát,nebo jde jen o zpevnění nafuk. podlážky,abys tam mohl bezproblémově kleknout,nebo jinak zatížit a nemít strach že tím prorazíš nebo poškodíš nafuk .podlážku,nebo ji v mělčině nenatlačíš na kémen?...pro ty poslední způsoby použití stačí nekolik vrstev asi 8-10mm karimatky !!-je to lehoučký,a dá se to i přehodit přes bok nebo třeba prední část člunu,a tam dát i něco co by běžně propíchlo nafuk. člun...foto není teba !

Carlos - Profil | Čt 14.8.2008 12:21:12

DanX - ® : když jsem naposledy měl Seahawk II s nafukovací podlahou, koupil jsem v prodejně asi 1cm tlustou gumovou rohož, která se prodávala na metry a vyříznul jsem tvar podle podlahy. Nebylo to úplně tvrdé ale dalo se po tom normálně chodit a neměl jsem strach, že to něčím proříznu. Nevýhodou byla váha.

Stanley 87 - Profil | Čt 14.8.2008 12:05:02

Hamon - ® když se nakloníš a odháčkuješ rybu ve vodě problém není,ale musím uznat že se taky v laminátu cítím bezpečněji,ale občas potřebuju něco skladného

Hamon - Profil | Čt 14.8.2008 11:25:50

Stanley: Evidentne si este nechytil zubaca :) Ten vie spravit peknu paseku:) Aj ostriez 40cm uz je dost nebezbecny. Takze asi chodis vlacit len bolene :) Inak moja rada, na taku lod chod radsej vzdy s vestou. Mal som nieco podobne a potom, co mi tam natekal prud vody, som si hned kupil laminat :)

Stanley 87 - Profil | Čt 14.8.2008 11:15:39

s kamarádem vláčíme na člunu s nafukovací podlážkou a po 2 letech jsme zatím bez potopení:-)Je to člun z globusu za cca 500, -.Po vyzkoušení v jiném člunu vyřezané překližky radši jsem již nic jiného nezkoušel.Nafukovací podlážka prozatím stačí