dobrý plavačkový podběrák

Poradil by mi někdo prosím s výběrem plavačkového podběráku,měl by být pevný. Vámi vyzkoušený...děkuji
Autor diskuse: FishKus - Profil , 26.3.2008 feeder - náčiní, doplňky

Machy* - Profil | So 19.12.2009 13:22:09

Ja sem si koupil pred dvema lety tycku sema emotion 3m prvni dva dily tleskopicke a spodni dil deleny cena 800kc a hlavu middy match black a jsem s nim spokojen taky jsem chtel od shimana alë zdali se mi dost predrazeny a krehky staci mala chyba a praskne to

Petrrrrr - Profil | So 19.12.2009 9:45:03

Zdravím, chci si na jaro koupit podběrákovou tyč Shimano BeastMaster a mám dotaz ohledně podběrákovývh hlav. "Pasují" na tuto tyč hlavy od Mivardi nebo třeba od Mila? Nebo mají nějaký průměr, že na ni pasují jen hlavy od Shimana ( slyšel, že u starších modelů podběráků Shimano to tak bylo).

mpmaik - Profil | Po 8.12.2008 16:49:39

Majsher - Nevím jak udávají přesně ty rozměry ale teď jsem ho přeměřil , oficiálně 45x38 skutečnost 50x38 a věř že už od pohledu je ten podběrák větší než co běžně používají bobkaři. Jak se ptáš na tu parmu či kapra +-60 vůbec bych se neobával. Určitě tam zajede jak do peřinky.

Louda - Profil | Ne 7.12.2008 22:34:59

Majsher >> tak to je to poslední čeho bych se bál mám očko 45 (kulaté)
a kapr 55 úplně v pohodě

Majsher - Profil | Ne 7.12.2008 21:19:17

mpmaik >> a nejsou ty očka dost malá? jde mi o to, aby příležitostně zvládla i parmu či kapra k 60 cm.. tak nevím, jaké si vůbec mám velikostně pořídit - v obchodech toho moc nemaj a přes net to je sázka do loterie :)

mpmaik - Profil | Ne 7.12.2008 18:26:36

Majsher- já jsem si ho pořídil ten tvar A a profil B a ktomu i semáckou tyč http://www.grundik.cz/cz-detail-134528.html a jsem spokojen přesto že je ta tyč sklolaminátová ale dělaj i grafitku za cca 800kč ve 4m

Majsher - Profil | So 6.12.2008 23:05:14

Dnes jsem si objednal tu tyč od Sarfixu-tak jsem na ní zvědavý :ů
ještě tak sehnat schopné očko. Nemáte někdo zkušenosti se Semáckýma? http://www.fishop.cz/produkt/podberakova-inline-hlava_2000/

sven - Profil | Út 25.11.2008 18:24:08

Hiram >> Díky.

Hiram - Profil | Po 24.11.2008 23:35:54

plavan >> Jakej rozdíl je v tom jestli je stěna na kterou je něco přilepené tlustá nebo tenká? Záleží jen na stykové ploše a ta je v obou případech stejná.

Pár podběráků jsem viděl a na ceně opravdu nezáleží. Ale každý člověk od něho čeká něco jiného a je potřeba mít z určité věci hlavně osobně dobrý pocit.

Nikdy jsem neměl problém s tím že by mi jakýkoliv ať už ten opravdu protiskluzový nebo jakýkoliv hladký povrch klouzal, nikdy jsem neměl problém s tímhle. Rozhodně bych tomu nepřisuzoval důležitost při výběru. A když už jsme u toho, daleko víc ocením hladký povrch líp se s ním manipuluje a je citlivější k pokožce ruky.

Jestli si myslíš že se Ti nějak vysmívám nebo to považuješ za nějaký útok na Tebe mýlíš se. Pokud Tě to neubezpečí, jednoduše to nečti. Prostě to tady neberu tak smrtelně vážně a nepitvám každé slovo a nehledám v něm několik skrytých významů ;-)

plavan - Profil | Po 24.11.2008 23:19:14

Hiram >> To jsem rád, že se u toho tak bavíš nad mojí hloupostí. Buď si ze mě děláš srandu nebo jsi opravdovou ( bohužel ale dosti drahou ) ručku neviděl ani z rychlíku. O tom co je to protiskluzový nástřik máme oba dva jinou představu. Ty jsi viděl tyčky asi pouze nalakované. Nevadí. Pokud jsi někdy držel v ruce třeba boloňku ( prut bolonězového typu ) tak to držadlo má taky protiskluzový nástřik. A přesně takový je, dle mého názoru, dobrý u podběrákové tyčky. A že ti drží ručka s očkem i bez nýtu ? Ano, ale ne tyčka z tenkého uhlíku, ale z kompozitu.

Hiram - Profil | Po 24.11.2008 23:02:17

Plavan: jejda jejda, já tady z toho mám jednu velkou srandu, chodím na MRK abych si přečetl něco o rybaření ne abych se s někým přel. Já píšu takové rozhodné postoje o dvou závitech a dobrých tyčkách s úsměvem na rtech/klávesnici tak klídek :-) A jen postřeh, závěry si vyvoď pro jistotu sám :-)

Mám tyčku tubertiny za 400kč už cca 7let a ta má závit jen a jen přilepený, nikdy jsem nepocítil ani náznak toho že by jednou mohlo dojít k vytržení. Chovám se k té tyčce jako prase.

Díly grafitových podběráků které nejsou ošetřeny nástřikem barvy a laku (ty tenké) mají daleko drsnější povrch. Drsná věc mi v ruce neklouže.

Hi Hi Hi stejně neodolám.... některá lepidla se díky svým pojivým vlastnostem používají místo svarů.....
Protiskluzová? Co je to proboha za nesmysl :-) .-) :-) dyť jen ty postříkaný díly kloužou :-)

Neber to zle, fakt se jen bavím :-)

Laky - Profil | Po 24.11.2008 23:00:00

plavan >> to s tím kyblíkem jsem ještě neslyšel ale proč ne. (:-) jinak alespoň jsem ji před zimou vyčistil.
To bylo odemne vše k podběríku ať si každej koupí co chce.

plavan - Profil | Po 24.11.2008 22:46:40

Laky >> tak to se ta tyčka rázem vyšvihla mezi mé favority. Ten nýt je opravdu důležitý, protože ryby většinou přitahuješ v sedě a ručkuješ podběrákem k sobě. A kapr nad dvě kila tu koncovku většinou utrhne, protože při každém dotahování ručky k očku to lepidlo časem narušíš. Ti opatrní ho nenaruší, protože mezi ručku a očko před dotažením dávají vysoký těsnící kroužek. Navíc jsem dost neobratný a tou ručkou si nabírám vodu do třílitrového kyblíku, kdy mi očko slouží jako zarážka na kyblík.

Laky - Profil | Po 24.11.2008 22:37:44

plavan >> + Hiram: No dobře na druhý závit jsem opravdu nemyslel, neb si též myslím, že lepší tyčky druhý závit zpravidla nemají. Mimochodem tato má lakované díla dva. A schválně jsem se šel podívat jestli je tam ten nýt je a musím prohlásit, že tam pod tím neoprenem skutečně k mému překvapení je. Ale ten smrad co se tam schoval od pátku co jsem ji výtáhl naposled...

plavan - Profil | Po 24.11.2008 22:28:52

Hiram >> na to, že jste mě ani jeden nepochopili, jste mi to dost dobře vysvětlili. Já nejsem váš nepřítel ani nepřítel Sarfixu. Myslel jsem to přesně jak si napsal. Jestli je závit i na druhém dílu od špice. A dostal jsem od tebe odpověď, že není. S tím, že to je teoreticky i prakticky blbost nesouhlasím a že žádný jiný slušný podběrák nemá dva závity, s tím už vůbec ne. Ty slušné tyčky ( dle mého ), které znám, mají dva závity proto, aby jsi , jak si správně napsal, mohl oddělat buď nejtlustší nebo nejtenčí díl. A rybáři, kteří tuto volbu mají a které znám, si vybírají při oddělení ten tenkej díl. Protože ten tlustej koncovej je opatřen protiskluzovým nástřikem a jak napsal kolega, má na konci většinou gumovou zátku, aby se nedostával dovnitř bordel. Všichni vědí, co udělá malý kamínek, když se při spojení tenkých uhlíkových dílů dostane mezi ně. Dále se přikláním k názoru, že ty tlusté díly méně pruží. A že by přinýtování koncovky narušilo blank, je sice pravda, ale zatím všechny ručky bez nýtů, které jsem viděl, svoji koncovku s podběrákovým očkem a větší rybou ztratily. Ale musím říct, že Turbo to v práci přilepil nějakým lepidlem na plasty z autobobilového průmyslu a drží to už dva měsíce dobře. Jestli bych se mohl ještě na něco zeptat, tak by mě zajímala váha té ručky. A ještě jednou, nic ve zlém .

Hiram - Profil | Po 24.11.2008 22:05:30

Plavan: myylím že Laky nepochopil co jsi myslel tím oddělováním :-) :-) Některé tyčky totiž mají závity 2 a to proto abys mohl místo 4.dílu (rukojeti) oddělit ten nejhornější (nejslabší). Teoreticky je to blbost a prakticky ještě víc, nikdy bych nic takového nechtěl! Sarfix má jako každý jiný slušný podběrák závit jen jeden! :-) Ruku do ohně bych za to v žádném případě nedal, al myslím si že tam nýt je! Nejsem doma a nemůžu se na něj podívat.... takže netvrdím to na 100%. Každopádně pokud si ten podběrák koupíš budeš jen a jen spokojený, já jsem lepší (cena/kvalita) zatím neviděl. A tak je to i se spoustou jiných produktů od Sarfixu!! Takže se nenechte odradit tím že to není u nás známé.

plavan - Profil | Po 24.11.2008 21:05:34

Laky >> Děkuji ti, odpověděl jsi úplně na všechno, co mě zajímalo.

Laky - Profil | Po 24.11.2008 20:31:27

plavan >> Ahoj nějak moc nechápu tvé otázce. Ale pokusím se na ni odpovědět. podběrák není teleskop ale dělička. ztoho plyne, že pokažde když jej rozložíš je nutné vyndat všechny díly a složit jej. A je jen na tobě kolik dílů si složíš. jestli ti bude stačit jen jeden což asi ne(:-) dva někdy už mohou stačit, 3díly (asi většina případů na stojáku) nebo všechny 4 třeba na řece. Ztoho vyplívá že si jich složíš kolik potřebuješ a na nic top nemá vlív. max pokud by jsi byl hodně citlivka můžeš si pořídit nějakej kryt pokud to nebudeš používat na plné délce aby ti nelezl nepořádek do dílu. Kdysi jsem si udělal všechny takové zátky z korku od šampaňa postupně jsem je, ale zcela přestal používat neb je to zhola zbytečné. Ten závit je asi vlepen a poslední díl na konci u toho závitu je oblepen takouvou jako neoprenovou omotávkou. Nýt tam není alespoň nic nenaručuje blank. Jo a mám ho dva roky a dle počtu mojich vycházek, je to více než většina "normálnich" rybářů na něj odchytá za hodně dlouhou dobu ne-li za celou dobu jeho morálí životnosti.

numen - Profil | Po 24.11.2008 18:33:29

já mám červenou. Doufám ,že není dost červená.

plavan - Profil | Po 24.11.2008 18:21:58

Laky >> Prosím tě, když chci ten sarfix zkrátit na tu délku 3,20m, musím odebrat ten nejtlustší díl nebo má závit i na druhém nejtenším a dá se odebrat nejtenší dílec ? A ještě by mě zajímalo, jestli má tu koncovku se závitem k tyčce přilepenou nebo i přinýtovanou ?

KóĎA - Profil | Po 24.11.2008 16:44:56

Esox >> právě toho clinkera jsem měl v třímetru i čtyřmetru. Navíc alespoň ze začátku ve spojení s obří hlavou z jemné modré síťoviny fa colmic. Brrrrr

Esox - Profil | Po 24.11.2008 16:29:08

KóĎA >> jj, jasně pardon, je pravda, že vycházím ze své pozice tedy lov převážně na stojáku. I když na druhé straně ten Clincer nějak zásadně žvejkoidní není ani v proudu. No každopádně pokud peníze nejsou limitujícím faktorem tak je lepší koupit hned něco pořádného

Šlapeto - Profil | Po 24.11.2008 16:28:17

KóĎA >> něco na tom bude:-) Já měl taky neskutečný problémy dostat toho lína do "žvejkoidní" 4m.Pokaždý ,když jsem položil podběrák do proudu tak se po něm sjel a ohnoul:-)

KóĎA - Profil | Po 24.11.2008 16:26:32

Esox >> příliš nesouhlasím. Uteklo mi dost ryb, které jsem v proudu naháněl na žvejkoidní teleskopické tyčce. S tvrdou děličkou už tenhle problém neřeším.

Esox - Profil | Po 24.11.2008 16:21:12

osobně si myslím, že pokud to chceš na běžné chytání tak stačí teleskop za cca 300 a v poho s tím vystačíš např. Colmic Clincer, ale v případě, že uvažuješ o závodech atd. tak určitě nešetři a kup něco pořádného věřil bych např. tomu co říká Hiram a Laky

KóĎA - Profil | Po 24.11.2008 16:15:00

já jsem kdysi kupoval třímetrový teleskop od mivardi za dvě kila. Žádná sláva, pak jsem ho dal kámošovi za pivo a ten s tím odchytává třetí sezonu :-)