Rybařina - o čem vlastně je

Když to tady pročítám,proč mám pocit,že kaprařina a rybolov vůbec,začíná bejt o tom,kdo jakej má cajk apod.Já se věnuju kaprařině,ale samozřejmě každý z nás upřednostňuje svou techniku,či druh ryby.Ale neznám moc lidí,kteří jsou ochotni chytat v extrémech.Např. jet v mrazech pod bivak,brodit se v bahně,zavážet v metrovejch vlnách apod.Setkávám se jenom s řečma,jako ty seš blázen,to já bych nejel,ztráta času.Strašně rád vyhledávám místa,co nejméně navštěvovaná.A to bejvaj právě ty extrémní.A o tom si myslim,že to celý je.Zplynout s přírodou a pokusit se porazit některého z místních šupinatých veteránů.Bejt utahanej,pokousanej od různý havěti,nebo srkat v prosincovém ránu horkej čaj s rumem a přez třeba neůspěch bejt šťastnej.
Co vy na to?Píše tady blábol,nebo na tom něco je?Díky,za jakejkoli názor
Autor diskuse: Kec2 - Profil , 12.3.2008 kaprařina - ostatní

berlinan - Profil | Pá 25.7.2008 20:04:36

Tak o te vybave je to urcite trochu taky, osobne mam kvalitni veci rad. Neznamena to ovsem, ze se neda prozit neco nezapomenutelneho a neopakovatelneho i s obycejnym starym laminatem a korkovym splavkem po dedovi.

Kec2 - Profil | Pá 25.7.2008 18:37:23

Díky všem za názory.Jsem rád,že je nás víc........... :-)

Kapitán Rumpil - Profil | Po 14.7.2008 0:33:40

Souhlas,ale na otázku příchozího"dělá to něco" nebo podobně,nikdy neodpovídám odmítavě,vždycky odpovídám tak,jak bych si přál aby bylo odpovězeno mě.
Taky je samozžejmě radit někomu z okruhu přátel nebo rodiny,než někomu "od vody".
No já jsem byl mimo republiku rok,a už se moc těšim,až si snad tak za týden konečně po tom roce zachytám na sladký vodě.

Mr.Stick - Profil | Po 14.7.2008 0:25:00

Občas radu potřebuje každý z nás, taky když vím, poradím - jak vést nástrahu, jakou barvu zvolit, hodnocení prutu nebo navijáku atd., ale na otázky typu: "Kde si dobře zachytat?" zásadně nereaguju. Jednak proto, co jsem napsal níž a pak taky proto, že ono objevování je na rybařině to hezký.

Kapitán Rumpil - Profil | Po 14.7.2008 0:21:11

To je pravda,o tomhle by se dalo mluvit celý hodiny a stejně by to bylo jen hodnocení zážitků a nakonec-každej na to má asi trochu jinej názor,jak moc je dobré utajovat, a někoho zase do jistý míry potěší,když může i někomu poradit.A řekněme si upřímě,kdo z nás není občas za někou radu a pomoc vděčnej?

Mr.Stick - Profil | Ne 13.7.2008 23:53:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

@Kapitán Rumpil: Ono to tajnůstkaření ma jednoduché opodstatnění. Nikdo nebude dávat k dobru svoje tajná místa, když vidí, co se děje. Mohlo by se stát, že za pár dní na svém oblíbeném fleku, kam nikdo nechodil a kde bylo plno ryb, najde vyšlapaná místa a oškrábané šupiny na břehu. Osobně bych nikdy nevzal na místa, co mám rád, nikoho, komu 100% nevěřím a neznám ho. To samé platí o úspěšných nástrahách atd.

Kapitán Rumpil - Profil | Ne 13.7.2008 23:48:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pravda pravdoucí.Když jsem byl malej,bylo normální že když jsme šli s tátou kolem břehu,poptali jsme se rybářů co a jak,jak to jde a na co..a oni poradili,většinou byli sdílní a milí.Ale dneska tě málem pošlou do prde..,a hrajou si na hrozný tajnůstkáře a pány revíru,když mají ve vezírku pěknýho kapra.Ale i tak kolikrát narazím na slušný lidi,párkrát jsem dostal i úspěšné krmení!..A sám tak občas činím,když se při odchodu míjím s přicházejícím rybářem.
Vždycky jsem rád když u vody je cítit více přátelská atmosféra,než nasranost že ten zasedl místo tamtomu apod..

Kec2 - Profil | Ne 13.7.2008 23:10:17

kuna: - turbadurek: díky ,musim souhlasit

trubadurek - Profil | Út 13.5.2008 18:11:39

Kec2 - dobrá otázka. Poslední dobou je to opravdu hodně o lenosti a drahém vybavení... Já se zabývám sumcařinou, narval jsem do ní několik desítek tisíc. Mám rád pěkný věci, a když můžu tak si je koupim. Není to však o tom, že chytá ten, kdo má drahej cajk, ale při lovu je to takovej příjemnej bonus. Člověk který chce být opravdu profik a lovit trofejní ryby (sumce a kapry) ten drahej cajk asi opravdu potřebuje.

kuna - Profil | Út 13.5.2008 17:04:37

Dnešní rybařína je jak jí sleduji v mích očích je o pomlouvání ,lhaní ,zavisti ,netolerování jeden druhého,nikdo už nikomu nechce pomoc ,poradit ,když radí tak - tak druhý mu vyhrožujou - zbitím atd ,.aby náhodou nenachytal výc ryb, než ten druhej,nebo mu nesedl na místo ,zveřejnoval jistej revýr ,chlubení cajkem ,a ruznejch blbostí ,a jak sem zjistil od mích zahraničních kámošu -tak se o českejch rybářích ( kaprařů nebaví dost dobře )

Kec2 - Profil | Út 25.3.2008 20:12:31

Tak děkuji za vaše názory.Musím říct,že byli vyčerpávající :-))))))

match-oun - Profil | Út 18.3.2008 1:56:48

Je jasný (a nejen z toho co tu píšeme),že každej jsme jinej a preferujeme rozdílný způsoby rybolovu. Ale ve finále nás spojuje tahle společná záliba (i tenhle web:-)) a je celkem zajímavý počíst si názory a zapřemýšlet, co znamená rybařina pro mne.

Já to mám asi takhle: Zachytat si v pěkný přírodě, cítit to nejistý napětí jestli zabere, vylovit rybu a pustit jí zpět ještě třesoucíma se rukama - toť slastný zážitek pro mne:-)

Na cajk moc peněz nezbývá, ale radost si občas taky udělám. Mimochodem design některých prutů a navijáků, to sou dle mýho skutečně precizní dílka a rozhodně nejedno oko potěší. Ale né že by to celý bylo jen o tom...Asi tak no:-)

Dada87 - Profil | Po 17.3.2008 23:06:38

Kec2 - Souhlasím s tebou. A myslím že to neni o vybavení, když jsem byl malej chytal děda 10kilový štiky na bambusovej prut a na obyčejnej silon.

martas19 - Profil | Po 17.3.2008 23:02:35

Taky se mi to stává a je to fajn

megalodon - Profil | Po 17.3.2008 22:47:02

Kec2- Není zač:-)

Kec2 - Profil | Po 17.3.2008 22:22:19

megalodon: nic,než souhlas.myslim,že jsi za mě něco dopsal.:-)díky

megalodon - Profil | Po 17.3.2008 22:03:39

Tak to vypadá že z původní otázky o čem je vlastně rybařina,co koho baví atd... se místy stává diskuse o politice,zákonech atd... Já uznávám názor že to bude nejvíc o lidech-jak se k věcem staví,co je zajímá a nezajímá atd...
Je fakt že některý rybářský zákony by stály za změnu.....

K otázce: Mě rybařina prostě baví už od mala.Rád chodím do přírody,hlavně k vodě-je tam krásně:-) .Je tam klídek(většinou),pohoda v přírodě a hlavně ta voda s rybama:-) A mám rád když se podaří přelstít rybu a pak ten boj. chci si prostě zachytat. Jestli pustit nebo ne,to už je jiný téma. Pokud někdo říká že je to hlavně o čase stráveným v přírodě,tak potom nemusí ani nahazovat,nebo se může jen procházet,ale to je každýho věc. Stejně při každé vycházce k vodě tam člověk jde s tím že chce nějakou rybu ulovit. Holt rybář = lovec.
Opravdu,někteří rybáři to s demonstrací svýho vybavení a ukázkou svých finančních možností přehání,že to až vypadá že jsou "neschopní" spolehnout se na vlastní zručnost a šikovnost a spoléhají jen na techniku. U několikadenní výpravy to má svý opodstatnění,ale u výpravy na pár hodin je to podle mě zbytečný. Ale stejně se zase dostaneme tam,že každej dává přednost tomu svýmu způsobu. Někoho baví zakrmit místo,postavit stojany,nahodit,sednout do křesla a čekat,jinýho baví jít kolem vody a zkusit to na více slibných místech se splávkem atd... Já osobně využívám několik způsobů-od několikadenní výpravy se stanem,přes noční lov sumců,ranní vycházku na kapry a pobíhání kolem vody se splávkem nebo s káčou a rybičkama,až po vláčení.
Takže bych to shrnul-ať si každej v rybařině najde a provozuje co se mu líbí,ať při lovu výrazně nebo schválně neobtěžuje jiný rybáře a nenechává u vody a ve vodě bordel.
PS-tohle jen můj názor,tak prosím nekamenujte mě vy co nebudete souhlasit. lovu zdar:-)

petar2 - Profil | Po 17.3.2008 22:03:38

Je to relax, vic nic.

Kec2 - Profil | Po 17.3.2008 21:32:23

já to nechtěl tak na hulváta,ale máš pravdu PRASATA.Nejhorší je,že s tim nikdo nic neuděláme.A vždy se najde dobytek,kterej to prostě naháže do vody,nebo nechá na břehu.Ale toto je boj s větrnými mlýny

elhierro - Profil | Po 17.3.2008 21:25:34

Kec2: ne v zápalu vzteku, nechají to tam proto, že jsou normální prasata. :-(

Kec2 - Profil | Po 17.3.2008 21:10:03

elhierro:já už se někdy nedivim ničemu :-) jo,jdou se uklidnit k vodě a vzápalu vzteku tam zapomenou petku a plechovku od trinčanských párků :-D

elhierro - Profil | Po 17.3.2008 20:58:51

Kec2. ty bys ses divil kolik lidí se tu rozčiluje nad názory jiných.......... A pak se jdou možná uklidnit k vodě. :-)

Chose - Profil | Po 17.3.2008 20:43:40

Kec2-bude,nebot na mrku je dost blaznu.)))

Kec2 - Profil | Po 17.3.2008 19:11:15

chose:souhlasim.A tady tě nikdo mlátit nebude :-)) Tady je svobodná diskuse a může si tady psát každý svůj názor.Jaký koli.A nikdo se zlobit nebude.Každý má svůj pohled na věc.

Chose - Profil | Po 17.3.2008 12:44:34

Pro mě je rybařina prostě koniček,ale boužel začina tu trend v tom,kdo ma lepši vejbavu a většiho kapra.Dle mého,spousta lidi už to nemá jako zabavu,ale prostředek jak se ukazat před ostatnimy.Au au au,nechte mě bejt,napsal jsem jen pravdu.

elhierro - Profil | Po 17.3.2008 10:38:01

MRKnato: asi jo. Já legislativu neřeším, vím že stejně nic nezmůžu, tak proč bych se tím trápil. Já skutečně u vody ten relax mám, problémy nevyhledávám a i jsem spokojen, že se občas ledy pohnou, protože jsem na Orlíku mohl loni v létě lovit nonstop. Kvůli blbům v ČRS a MRS si nebudu kazit svého koníčka - rybařinu. Nikdo mi nevezne radost třeba z nového vercajku, krásného dne i noci u vody, popřípadě úlovku, který občas skončí na ohni, ale většinou rybu vracím do své domoviny. Vidět jak odplouvá je krásné a vždy si říkám, jestli ji zase někdy přelstím. Toť vše k této diskuzi z mé strany.

MRKnato - Profil | Po 17.3.2008 10:31:02

tak to by "věšením" rybařiny jen začalo.... asi se dívám na rybařinu z jiné strany, ne přes miřidla tripodů...

elhierro - Profil | Po 17.3.2008 10:26:23

MRKnato: tak rybařinu pověs na hřebík, když ti vadí ten "bordel" okolo a dej se k myslivcům, budeš mít klid na duši.