Cucák - Profil | Čt 13.3.2008 11:42:13
Fuldík : Kvasnicema by to mohlo být snad jedině v případě, že bys jich tam dal fakt hodně ( víc než 150 g / kg ) a ono Ti to nakynulo a provzdušnilo se to. Jinak sušený pivovarský kvasnice patří spíš k těžším ingrediencím.
Na plovoucí boilies chytám celkem často a většinou používám komerčky ale v případě domácí výroby jsem obaloval korek těstěm. Zajímavě jsou řešený např. plováky od CDB, kde je korek namletej přímo do směsi.
Sla - Profil | Čt 13.3.2008 8:21:26
orgon123: korek de v poho pouzit, nevim v cem vydis problem.
lovec3 - Profil | St 12.3.2008 20:45:15
Petr.J -a do toho pohara ,v ktorom mas boilies davas aj vodu alebo su tam len gule a vzduch?
carpmaner - Profil | So 23.2.2008 11:55:51
V mikrovlnné nebo klasické,teplota 200-300st. 6-10minut,čím delší doba pečení,tím budou tvrdší.Na plechu podložit papír na pečení,občas je obrátit.
Fuldík - Profil | So 23.2.2008 11:19:49
Já jsem plovoucí vyrobyl nechtěně přidáním sušených kvasnic.(možná by to mohl někdo zkusit,jestli to nebyla nějaká haluz)
Petr.J - Profil | St 20.2.2008 22:29:15
Koule zavařuji asi tak 1 hodinu, mám to normálně potopené ve vodě a ta se tak lehce vaří, teploměr tam nedávám. Plavou tak den, postupně klesají, ale mě to tak stačí.
R.S. - Profil | St 20.2.2008 20:34:44
Petr .J
A jak dlouho plavou ?
lovec3 - Profil | St 20.2.2008 20:20:25
Petr.J -a ako dlho tie gulicky varis,pri kolko C°?
Petr.J - Profil | St 20.2.2008 13:38:23
Davep No s těma polovkama od těšáka.... to nevím, všechno jiné má OK ale plovoucí koule teda určitě ne, za krátkou dobu jsou rozmáčené, ten dip, co dodává v tom balení nedrží zavřenej, takže většinou vyteče do kuliček a to je chyba jak píše výrobce. Jinak co se týká hotových plovoucích koulí, tak zatím nejlepší co jsem měl jsou Tandem baits řada top edition, to se s J.T. vůbec nedá srovnávat, plavou snad pořád a aroma mají opravdu velice slušné a narozdíl od koulí J.T. jsem na ně i něco málo chytil.
sadraj - Profil | St 20.2.2008 12:13:51
Přidívám odpad soco vznikne při proušeníé pěnovýho polystyrenu cca 20% do směsi jako jakoukoli jinou moučku a pak to plave jako divý. jen se to občas blbě valí musi to bejt lepivější směs.
Davep - Profil | St 20.2.2008 10:44:59
jedině v mikrovlnce,je to ale piplačka,záleží na složení směsi, nutno odladit dobu, nejlépe plavou ty spálené, některé plavou chvíli, některé i týden a nespálené.s korkem nebo polyst plavou lépe ale zase se rozpouští nejlepší plovoučky má těšák,to jsou uplné pontony ty plavou tak že udrží i dvě 25 neplovoucí.
Mitchell - Profil | St 20.2.2008 9:29:14
vetsinou clovek moc kulicek nepotrebuje kdyz si delam plovoucky tak si koupim korkove kulicky nebo si z korku udelam kulicku a pak to obtahnu boilim testem a uvarim a mas plovoucku
Petr.J - Profil | St 20.2.2008 9:21:46
K uchování boiles používám zavařování do skleniček, velice dobrý způsob i když trochu pracnější, ale koule vydrží i několik let a jsou pořád jako čerstvé, ale o tom jsem psát nechtěl, na zavařování je potřeba boiles nechat uschnout alespoň 2-3 dny, jednou jsem spěchal a hotové kuličky jsem nechal jenom zaschnout a hned šly do skleniček, jaké bylo mé překvapení, když jsem je na rybách otevřel a oni plavaly a to velice pěkně a dlouho. Tenkrát to bylo na škodu, ale od té doby tento efekt využívám k výrobě plovoucího boiles, vždycky si udělám několik skleniček od dětské výživy a ty mám pro případ, že se uchýlím k použití plovoucích. Nesmí se do skleničky moc namačkat, protože při zavařování kuličky nabobtnají a když by tam byly moc nacpané tak se blbě vyndavají.
Petr Koch - Profil | St 20.2.2008 8:24:52
lovec3 - ®: jednou se mi podařilo udělat plovoučky, ale nechtěně. Jednoduše se člověk chybama učí. Nadělal jsem si boilís s 20% podílem krevetové moučky, byl to pokus. Přišel jsem k řece už za šera, k padlému stromu jsem si lehce zakrmil, nahodil montáž a šel chrnět. Ráno jsem se probudil a že si předmočím pár kuliček v kyblíku. A ejhle plavaly všechny a to 24h. Dávám to za vinu právě krevetové moučce, ale dál jsem s ní neexperimentoval. Zkusím udělat kuličky s velkým množstvím krevetové moučky a dám vědět, jak dlouho plavala.
delkim - Profil | St 20.2.2008 7:58:13
dej tam korek a nebo polystyren, z těch směsí ti to od pár metrů hloubky stejně už jen leží na dně a neplave...
Doktor - Profil | St 20.2.2008 7:11:28
Jak píše Pele směs Polaris od mainline smícháš 1:1 se svou směsí a máš plovoučku nebo 1:3 a máš neutrálně vyváženou.
Koubas - Profil | St 20.2.2008 1:11:31
Normalne si kup mix na pop up mas to akorat tam pridas co cches no jako u normalni boilie smesi...
ogon123 - Profil | Út 19.2.2008 21:55:23
Petekol - jasny v takovym pripade je nejlepsi nakej min poddajnej to je jasny...proste kazdej revir, kazdy rocni obdobi ma to svoje:))
Petekol - Profil | Út 19.2.2008 21:45:15
ogon123:Máš pravdu každý revír je jiný. Moje zkušenost je taková, že měkkčí dřív rozbije bílá ryba pro kterou je pop-up taky lákavý.
cody - Profil | Út 19.2.2008 21:33:21
ahoj.skus vajicka pred pridanim do zmesi rozslahat.ale tiez by som to nevaril.vela ich urcite nespotrebujes.
ogon123 - Profil | Út 19.2.2008 21:20:03
Petekol -je zbytecny se dohadovat je to revir od reviru na nakym neni potreba nic vymyslet naopak na nekterych zalezi na kazdym kroku...a nekdy rozhodne aji takova blbost to me ver...
ogon123 - Profil | Út 19.2.2008 21:16:27
Petekol -proste z jara verim vic tem mekcim ktery muzes nasmerovat aji na lepsi rozpustnost, vim ze na tom nekdy pramalo zalezi zvlast u pop-ups ale rad chytam na,,svoje''
Petekol - Profil | Út 19.2.2008 21:06:38
ogon123:A kde kapr přijde na to, že pop-up je tvrdší než ostatní koule na prokrmeném místě? Jedině, že bys je chytal z hladiny.
ogon123 - Profil | Út 19.2.2008 20:52:45
Petekol -taky sem pouzival normiko kupovany pop-ups a aji budu, ale treba na jaro mekci plavouci a hlavne cerstvi bude mit taky neco do sebe:))
Petekol - Profil | Út 19.2.2008 20:47:30
Jestli není jednodušší si ho koupit vzhledem ke spotřebě
ogon123 - Profil | Út 19.2.2008 20:39:51
zeptej se Petra Kocha na jeho zkusenosti s krevetovou mouckou:D korek tam nedavej, plavouci boili sem jeste nesoulel, ale chci to zkusit je to v ingrediencich spis nez naky smely v podobe korku atd..:)