Povinné členství v ČRS či MRS

Dávám do diskuse tento námět: ČRS i MRS jsou občanská sdružení, která mají současně postavení uživatele mnoha revírů. Myslíte si, že je správné, pokud tito uživatelé vyžadují k vydání povolenky (pro občana ČR) členství v příslušném občanském sdružení? RS přitom nemůže kontrolovat členskou legitimaci (ač to mnoho z nich dělá!!!!!). Nestálo by za úvahu, aby oba svazy začaly prodávat povolenky i nečlenům z řad občanů ČR (přičemž pro členy by byly třeba cenově zvýhodněné)? Není povinné členství v tuto doby přežitkem?
Autor diskuse: Petr_S - , 22.5.2004 všeobecné - RŘ, MO, svazy

hraji - Profil | Pá 29.9.2006 14:16:48

Miloš: neznám ten váš systém hlasování, ale slyšel jsem o nějakých koeficientech. Pokud zrušíte brigády a peníze potečou na kraje a svaz, bude se jednat asi o dost velké peníze. To bude tedy opravdu sranda. Kdo navrhnul zrušení brigád v ČRS? U nás to byla jedna MO.

Miloš_dia | Pá 29.9.2006 14:09:24

hraji:
v zásadě se snažím vyhýbat se problematice MRS, můj názor na MRS znáš.
Návrh o kterém mluvím se týká ČRS a české MO už řvou taky. Každopádně ovšem ovlivní plusově příjmy US a Rady z členského příspěvku. Osobně jsem přesvědčen, že by u nás projít mohl, což by byla sranda až na půdu.

hraji - Profil | Pá 29.9.2006 14:04:55

Miloš: no pokud projde, u nás v MRS neprošel, protože MO, které mají rybochovy závislé na brigádnické práci členů to neodsouhlasily a protože u nás má každá MO stejný hlas, neprošlo to hlasováním. Ale co se stane v ČRS nechci předjímat. Jestli to co tady dovozuješ je pravda neumím posoudit, neviděl jsem údaje o brigádách v ČRS mnoho let.

Miloš_dia | Pá 29.9.2006 14:00:08

hraji:
citace:
"Ten cenový rozdíl byl, pokud si to dobře pamatuji, zdůvodněn tak, že člen svazu se podílí na hospodářské činnosti svazu.
Takže můj názor je, že rozdílná cena pro člena a nečlena svazu je v pořádku."

Já se domnívám, že pokud projde návrh na zrušení brigádnické povinnosti a bude nahrazen zvýšeným nivelizovaných členským příspěvkem, tebou citovaný důvod pro lichvářské znevýhodnění nečlenů by mohl zaniknout. Jako nečlenovi mi pak stačí uhradit jednorázově k ceně povolenky v normální ceně navrhovaných 700 kaček jako jistý bonus pro Svaz a problém by mohl být vyřešen. Je to sice fabulace, protože ten návrh rozumně uvažující MO smetou ze stolu, nicméně, v případě úspěchu navrhovatele nebudou brigády, nebude "podílení se"...

Pike | Pá 29.9.2006 13:44:11

Slamak: Sekej tam nekdy ty carky, pak to lustit je hodne vesele. Jinak urednici zajiste delaji plno zbytecne prace, o tom se nepru. Co se tyce Svazu a rybarskych listku, tak Svaz v tom bez viny nebude, staci si precist v minulem ci predminulem Rybarstvi vyjadreni celnich predstavitelu Svazu a zris, jak jsou s timto stavem spokojeni. Pan velky sef si to dokonce pochvaloval. Takze v tomto bych Svaz nebranil, protoze kdyby poradne chtel, jiste by to mohl v zakone upravit.

Pan Slamáček | Pá 29.9.2006 13:30:22

Pike> jen na vydani RL urcite ne ale kolik zbytecne prace tam takovy urednici delaji?
o cizich zemin neni nutne mluvit, proste to maji jinak v zakone. i na SR musis mit RL a koupis jej na blbem info centru treba. a kdyz ti kamarad kterymu ho kupujes spi, neni problem si listek koupit a potrebne informace zavolat pozdeji tak aby jsi se nemusel znova vracet. proste zakon toto tak nesmyslne nehlida jako u nas. hazet kvuli tomu ale spinu na CRS/MRS ze to tak je? nemam informace jako milos z tajne vysoke ruky, abych mohl tvrdit ze to CRS/MRS pos....l. v pripade milose ovsem vidim zaujatost az skoro nenavist a blahovou predstavu ze trh vyresi vsechny jeho problemy.

Pike | Pá 29.9.2006 12:48:18

Slamak: Na vydavani rybarskych listku jiste special urednik nebude. Bude to delat uz existujici urednik, kteremu pribyde zbytecne prace.
A co se tyce vydeje rybarskych listku, tak to vymyslel blb, ktery chtel byt ohromne dulezity. Opet priklad z jedne severske zeme: Pri objednani ubytka jsem se zeptal pana v kempu, jestli nema rybarske listky. Samozrejme je mel. Prijeli jsme, vystavil na obyc papire bez laminovani za 5 minut, penize se zaplatili a vsichni byli spokojeni. V one zemi turisty radi vidi, maji pro ne plno materialu, vse je maximalne jednoduche.

hraji - Profil | Pá 29.9.2006 12:06:30

Miloš: ano, já ti rozumím, ale nemohu s tím nic dělat. Než se dostal MRS někam jinam, rozbil jsem si párkrát držku.

Miloš | Pá 29.9.2006 11:47:30

hraji:
Hele Jirko, 99-vítku znáš i pozpátku, všechny potřebné souvislosti tam jsou jak na talíři. Reálně ten zákon prošel, jestli byl vytuněný korupcí, to tady nehodlám probírat, a ty dobře víš proč.
Systém ČRS je v hajzlu, možnost volby neexistuje pokud nejsem ochotný zkousnout rozdíl v cenách povolenek v návaznosti na produkt, který za to dostanu.

hraji - Profil | Pá 29.9.2006 11:39:08

Miloš: vidíš, já taky. Bohužel si neumím představit účinnější formu lobování v parlamentu bez skutečné a reálné korupce.

Miloš | Pá 29.9.2006 11:35:56

hraji:
teď mimo MRS - o lobování představitelů ČRS už mám dost relevantních informací.

Pan Slamáček | Pá 29.9.2006 11:35:19

Milos> vis co by predstavovalo pro urady kdy by se jim odebrala povinost vystavovat RL? vim o tom prd ale dusledky si velmi jednoduse dokazu spocitat.
1) neporizeni tech foliovacich zarizeni
2) nevydani RL (5minut na kazdy)
3) nevedeni evidence
4) neodeslani na zpracovani nekde jinde
5) nezpracovani nekde jinde
.....

co to tedy asi tak znamena? jsi bystry kluk tak te mozna stejne jako mne napadne ze by nebylo potrebne mit urednika. a to si nasi zakonodarci preci nemuzou dovolit zvysit nezamestnanost lidmi, kteri by se jinde jen stezi uplatnili. ....to je treba taky jedna z teorii

hraji - Profil | Pá 29.9.2006 11:32:20

A aby tu zaznělo i něco k otázce, povinné členství ve svazu je podle mě krávovina. Každý má mít právo volby.

hraji - Profil | Pá 29.9.2006 11:24:59

Miloš: právě že se jen domníváš, to nic nestojí a taky to nic nezmění. Domnívat se mohu co chci, bez jakéhokoliv vlivu na okolí. O lobování tady byly popsány stránky a nic se nevyřešilo.

Miloš | Pá 29.9.2006 11:17:44

hraji:
to podle mě nejsou problémy. Navíc se domnívám, že pokud by Svaz loboval ve věci RL stejně aktivně jako u 99-vítky ve věci par.34, byly by RL v pohodě.

hraji - Profil | Pá 29.9.2006 10:09:25

Miloš: MO musí předem nahlásit na MZe termín konání zkoušek, musí evidovat výsledky a archivovat protokoly, musí evidovat vydaná Osvědčení.
My o to nestáli, uložil nám to zákon, nejlepší bylo, když si každý zašel na úřad, koupil RL a byl pokoj.

Miloš | Pá 29.9.2006 10:02:41

hraji:
Nevidím důvod, proč by vydávání RL mělo generovat svazům problémy. Pokud si je ovšem svazy ochotně nepřidělaly samy.
A žádné informace nepožaduji, alespoň jsem si nevšiml, že bych ve svých dnešních příspvěvcích nějaké chtěl.

ZN - Profil | Pá 29.9.2006 9:56:18

hraji:
díky.

Ervin - Profil | Pá 29.9.2006 9:38:51

Miloši máš velkou pravdu.Na těch úřadech sedí ženské od vařečky a ta se bojí o svou práci (i bez znalostí)a ovládají tolik tisíc hektarů vody .Potom si mohou uzákonit odchyt na "sportovním "revíru a výtěžek prodávat !!!Je to bordel. Ahoj u vody.ERV.

Pan Slamáček | Pá 29.9.2006 9:38:37

Petr_S> vubec nic bych nenamital pokud by nebylo clenstvi povine, tim by ovsem sdruzeni zaniklo. proto bych pro zruseni clenstvi nehlasoval, protoze ja stale vinmam prinos svazu spis kladne. co bych vsak v kazdem pripade umoznil komukoli tak to je stat se clenem svazu a tedy dostat se k povolenkam za prijatelnejsi peniz. to by se samozrejme melo tykat osob ktere na nasem uzemi budou dele nez jeden tyden.

hraji - Profil | Pá 29.9.2006 9:32:12

ZN: jen ti chci sdělit, že ty vaše výjimky byly pro příští rok schváleny.

hraji - Profil | Pá 29.9.2006 9:29:04

Miloš: paskvil, jakým je vydávání RL, není z dílny žádného ze svazů. I svazům přináší mnoho zbytečných problémů. Tohle je pláč na špatném hrobě.
A zase trapně útočíš. Co víš o mě a o vydávání RL. Nic, jen si vymýšlíš.
Drž se faktů, prosím. EDIT: pokud nejsi schopen pochopit, že tím svým zbytečným útočením se k žádným informacím nedostaneš, klidně útoč. Zkus mi napsat, proč bych sem měl psát cokoliv konkrétního, když tobě jde jen o to urážet.

šeptal - Profil | Pá 29.9.2006 9:24:22

To je fakt systém na pos****. Jako kdyby se dálniční známky prodávali jen na DI a ještě pouze proti vyplněnému znalostnímu testu. Je to hnus, velebnosti. Bohužel se jím musíme prodírat.

ZN - Profil | Pá 29.9.2006 9:21:18

Miloš:
určitě. Ale já nikoho nepoškozuji, kritizuji státní aparát. Svaz ať si dělá, co chce.

Dodatek: já bych jim dal, těm šmejdům turistickým.

Miloš | Pá 29.9.2006 9:18:27

ZN:
bacha, Alda už dopis dostal, co u vás na jihu v samostatném svazu, taky tam máte poškozování dobrého jména ? Btw. prokazování "znalostí" úředníkovi bez "znalostí" je klasický zmrdomatrix, který si prolobovali zmrdi ovládající 35 tisíc hektarů vody systémem modelářského kroužku se státním dohledem a podporou.

ZN - Profil | Pá 29.9.2006 9:16:32

já bych zavedl podobnou povinost i pro zahraniční lyžaře či cyklisty. Chcete u nás lyžovat či jezdit na kole? V pondělí a ve středu od 8-17 hod máte možnost prokázat v dohledu úředníka své dovednosti a znalosti. Nebo předložit papír o způsobilosti od státem určených instruktorů.
PS: na turistický ruch se můžeme vybodnou, prachů máme u nás jak sraček.

Miloš | Pá 29.9.2006 9:11:48

šeptal:
no jasně, na RL je Hraji přísnej, být to na něm tak by zkoušky neudělalo 99% členů svazu.