PLANKTON

nevíte jak se dá rozmnožit plankton, který žerou ryby? Slyšel jsem že to jde pomocí nasekané trávy, která se hodí do vody a plankton se na ní rozmnožuje.
Autor diskuse: BHR - , 12.5.2004 všeobecné - nástrahy, návnady

Máťa | Pá 21.5.2004 22:05:39

Když už v nádrži nějaký plankton máš, tak ho udržíš přidáním kvasnic do vody (živiny pro něj), ale s rozumem.... Jsem i akvarista a něco občas chytám něco na krmaní a potom se snažím i "pěstovat".

hraji - Profil | St 12.5.2004 16:59:32

Pojem plankton zahrnuje obrovské množství různých živočichů. Když dáš do vody trávu nebo seno, vyvinou se ti nejdříve nálevníci, kteří jsou vhodní pro krmení rozplavaného plůdku. Podle toho jak velký plankton chceš musíš i tzv. naočkovat.
Jestli chceš buchanky, nejlepší je sehnat rybník kde jsou a poměrně hodně jich nalovit a vypustit do rybníka kde chceš plankton mít. Ten přídavek hnoje je pro dodání organických látek, které rozvoj planktonu podporují. Je třeba však dát pozor, některé větší potvůrky, např. větší buchanky, jsou schopny plůdek poštípat.

Forest - Profil | St 12.5.2004 5:55:24

Co já vím tak se do vody dává chlévská mrva-hnůj, ale přesné množství Tineřeknu.

Véna | St 12.5.2004 5:36:51

no plankton nevím ale v 7.třídě sme v přírodopisu dělaly laboratorku ,že jsme dali do sklinky seno,zalili vodou a nechyli na vzduchu. Časem se tam objevili nějaky mali potvory........ už nevim co to bylo. Pak sme to skoumali pod microskopem. Jo ještě si pamatuju že je v tom nálevu nikdo nenašel.....