Posilovač do krmení

Chtěl bych se zeptat jaký mám použít posilovač do krmení na plavaou nebo feeder jestli práškový a nebo tekutý.Krmení dělám z strouhanky a kuk. šrotu a jiných složek.Mohli by jste mi nějaký doporučit, třeba od firmy Sensas nebo jiné?Lovím cejny,plotice ,kapry vetšinou na stojaté vodě.
Autor diskuse: petr.k - Profil , 7.5.2004 plavaná - nástrahy, návnady

miki | Po 24.5.2004 17:44:29

HrubecT: a má takovou moc boilies?, má takovou moc Rapala, nebo stačí obyčejná lžička?, má cenu vůbec krmit a má cenu vůbec něco napichovat na háček, nebo stačí pouze nějaký zbytek od oběda?, má cenu investovat do lepší výbavy-vždyť i kus větve místo prutu stačí......Ne , ale vážně. Správná volba posilovače, který je použit ve správnou chvíli s vhodnou kombinací krmení, má zcela určitě vliv na intenzitu záběrů. Ostatně, přečti si to pode mnou...................

petr.k - Profil | So 22.5.2004 21:46:47

ten carpix je docela dobrej jsem ho vyskoušel a brali mi na něj kapříci a hlavně plotičky,pak jesem měl záběr na feeder ,zaseknu a něco mi urvalo 10 návazec.
zdálo se mi to spíše ukousnutý takže asi štika.Mohu potvrdit že jsem měl výc záběrů než obyčejně.

HrubecT - Profil | Út 18.5.2004 13:17:43

Mají posilovače v krmení takovou moc, že stojí zato za ně utrácet?? Nebo je rozdíl hlavně v psychice lovce - mám tam posilovač, tak určitě berou líp, taky aby ne za ty prachy... :-)

Vlasta | Út 18.5.2004 11:24:47

Siro: lína vyzkoušeného nemám a díky Tobě ani radši zkoušet nebudu.

Vlasta | Út 18.5.2004 11:22:25

Siro: tak to používáš téměř stejné krmení jako já. Už jsem to psal před časem, ale přijde mi, že na rozdíl od italských krmení i po správném navlhčení málo pojí, proto tam přidávám (hlavně na řekách) colatant od V.d.Eyndeho a funguje to moc.... Přitom 1 krmení a složky od 3 firem

siro | Út 18.5.2004 7:12:07

Vlasta:lorpia jdou "říznout" i V.d.Eynde a spokojenost.Osobně dělam takovej miš maš-Lorpio cejn + sensas super bremix + V.d.Eynde fraisix.

Zkoušel někdo od lorpia lína?
Mě osobně fungoval spíše jako repelent na ryby.Nikdy více jsem jej nekoupil.

Martin M. - Profil | Ne 16.5.2004 11:05:56

Osobne tekute aromata do smesi napridavam, snad do vody, v ktere varim partikl.
Sypke posilovace jsou ale casto take jen cukr nasaknuty tekutym aromatem. Obzvlaste takove ty hodne jemne mlete (snad Fraisix?). Naopak treba v Strawberry od V.E.D. jsou videt hrubsi slozky, snad i zrnicka jahod nebo co. Nebo koreneny Brasemix od Sensasu, tam je videt pomlete koreni. Myslim, ze takove posilovace pak funguji i po dlouhe dobe pod vodou.

mirmen - Profil | So 15.5.2004 20:07:38

petr.k: při teplotě vody nad 10°C dávám do krmení cca 10-15% partiklu. Lovím převážně na mírně tekoucí řece. Preferuji jako zrna kroupu nebo rýži. Už tu při přípravě ochucuju ( u krup sypu do vody na nabobtnávání cca 1-2 polévkové lžice práškových posilovačů, v téže vodě vařím, viz.mé připomínky v archivu otázek, zda v sítku či hadru, aby se nemuselo míchat a kroupa se nepřipálila ke dnu). Používám jen práškové posilovače, které míchám s ostatními suchými složkami krmení ještě před začátkem navlhčování. Používám levné posilovače, od SENSASu či TOP SECRETu, určené na bílou rybu. Krmení v ě t š i n o u obohacuju i o spařené ovesné vločky.
Nepřemýšlím často ani nad složkami. Občas doma něco je a něco chybí. Pak improvizuju. Spíš se snažím o poměr mezi lepivými a rozpadavými složkami, o to, aby směs po pár přesetích přes síta dýchala, byla snadno zmáčknutelná a nezozpadala se při nárazu na hladinu ( mluvím o řece). Někdy mi to připadá jako alchymie, když se snažím kouzlit ze zbytků a občas nadávám jak sviňa, když to správně neodhadnu a musím u vody něčím dosypávat nebo jinak řešit, např. hlínou , drceným suchým listím atd.atd.
Docela účinný je prachobyčejný pudink nebo směs drceného konopí nebo aršídů ve směsi se sušeným mlékem a hrstkou cukru.

petr.k - Profil | So 15.5.2004 19:52:29

Tak jsem koupil Sensas Carpix a SensasSuper Bremix vyskouším a napíšu jak jsem uspěl.

rybar3 | Út 11.5.2004 14:11:16

na stojatej vode by som osobne dal prednost tekutym posilovacom pretoze tekuty posolvac sa v stojatej vode lepsie rozplyva ako praskovi a tak aj ryba z vacsej dialky skor najde krmne miesto.ja pouzivam posilovace Sensas a som smimi nad mieru spokojny

Vlasta | Po 10.5.2004 11:54:58

Many: To není chyba. Taky používám Lorpio a Sensas posilovač a funguje to. Je ale lepší přidávat posilovač, když slábnou záběry, tzn. v průběhu lovu

Many - Profil | Po 10.5.2004 11:38:28

Já používám většinou tekuté posilovače Sensas-Brémes nebo Carpix.Kámoši,kteří jezdí se mnou používají pšeničný šrot a máčený chleba.Chytáme stejně,rozhodně nemám o mnoho záběrů víc.tak nevím.
Směsi používám Lorpio Kapr,Cejn.Možná je chyba,že přidávám posilovače do již ochucených směsí.vaše zkušenosti?

Palo - Profil | Pá 7.5.2004 19:15:08

Skus tekutej Sensas Aromix - vers de vase (patentky) je to puch, ale maj to rády.

whitefish | Pá 7.5.2004 18:39:34

Nejspokojenější jsem zatím byl s tekutým Aromix - Brémes od Sensasu. Před přidáním do vnadicí směsi jej v odpovídajícím poměru rozředím ve vodě. Cejn na něj chodí spolehlivě, společně s další bílou rybou (hlavně plotice, perlín, cejnek).

beda | Pá 7.5.2004 17:24:00

tak puzivej od chytila

miki | Pá 7.5.2004 14:53:23

Já používám většinou-to neznamená vždy- posilovač od Sensasu-Carpix a to jak na řeku, tak na stoják. Beru ho jako univerzál na všechny kaprovité ryby. Na cejny je dobrý Bremix, tak jak psal "siro". Dalším mím favoritem je i TUTTI-FRUTTI od M.V. den Eydne. Na plotice je výborný např. Big Fish od stejné firmy. Kdysi jsem používal i posilovač od firmy Kremkus v modré dóze, ale nevím, jestli se dá ještě sehnat. Ke všem posilovačům jen jednu radu: používej je hlavně tehdy, až ryby najedou. Tak dosáhneš pravého účinnku, pro který je posilovač vyroben.

Pete - Profil | Pá 7.5.2004 10:46:03

Souhlasim s JuraČ používám Sensas Fraisix má pronikavou ovocnou vůni a krásně zbarví krmení do červena a jde na něj spolehlivě bílá ryba i Kapr

JuraČ - Profil | Pá 7.5.2004 10:43:27

Totéž co siro ale nejvíc dávám SENSAS Fraisix. Na cejny a kapry tam kde chytám já super.Je hodně pronikavej a jedno balení mam na 3-4 docházky.

Vlasta | Pá 7.5.2004 10:10:52

jak psal siro, Sensas super bremix na cejny. Funguje ale i na ostatní bílou rybu. Je fakt dobrej...

Mário | Pá 7.5.2004 8:08:38

Práškový by mal byt rýchlejší = prenikavejší alebo rýchlejšie rozpustný do okolia ale z dlhodobejšieho hladiska tekutý vo vode bude dlhšie aromatický. Hádam som to napísal správne ak nie prosím opraviť. :o) Mne sa minulú sezónu osvedčil pleskáčový excelent. Treba ho dať trochu viac ako pri niektorých iných lepších ale spokojnosť. Jahodový V.d.Eynde mne akosi nechce moc fungovať ale ostatný ho hodne vychvalujú ale hodne záleží od vody.

siro | Pá 7.5.2004 6:40:48

Nejoblíbenější: cejn-Sensas super bremix a caramelovej V.d.Eynde+sensas concentrix caramel nebo lackto(ten již méně).
Skvěle fungoval posilovač od Hodonského(nejsem si úplně jist)-bílá krabička zelená etiketa a červéné víčko.Voněl po skořici a byla to bomba.Bohužel jsem jej sehnal jen jednou a od té doby jsem ho nikde neviděl.
Kapr:Top secret Karp killer(jak posik tak tr. enzimy-tektý),jahodový V.d.Eynde(asi nejoblíbenější).Na letošek mam od sensasu ještě Carpix(tušim-voní trochu jako fialky),ten jsem zatím ozkoušel minimálně.