Kaprařská výprava na Dyje 5

Koncem září jedeme ve dvou na týden na 5.Moc to tam ale neznáme, proto bych vás chtěl poprosit o nějakou tu radu(na co si dát pozor, co nepodcenit a jak se celkově vybavit na tak náročnou výpravu).Jedeme tam s obrovským přáním pokusit se zvětšit osobáček.Slušné chování k rybám a okolí je samozdřejmostí.Předem díky
Autor diskuse: Pavel - Profil , 4.9.2003 kaprařina - nástrahy, návnady

pavel - Profil | Út 9.9.2003 11:12:53

Chlapi dík.pavel

Benvenuto | Po 8.9.2003 14:09:34

Něco z praxe: jakmile přijedeš na "Mlýny", zastav se na hrázi mezi 5 a 6-kou ( věstonická ), projdi se kolem rybářů a poptej se. Když to tam pude, kupte si oba povolenku a chytejte. Určitě si ještě objeďte celou pětku a poptejte se rybářů - ideální je vzít si kolo - zabere to půl dne, ale jdeš na jisto - Strachotín, Šakvice, Nové Mlýny, Milovice, Pavlov schody .... Než pojedete, vytiskni si předpověď počasí z www.windguru.cz .Na Mlýnech musí foukat, jinak se ryba drží ve sloupci. Máš li předpověď, vyhledej místo tak, abys neseděl po větru. Dobrých míst je hodně, ale komfort není všude ( komfort - myslím auto na dohled, blízko do hospody atd.. ) Pokud máš loď a echolot, vyčisti si místo na dně od silonů. Klidně přípravě obětujte den, dva, vyplatí se to. Sedět týden bez záběru leze na mozek. Co si vzít? Pořádné oblečení a lampu kořalky, jak fouká, je to dřina. B.

Pavel - Profil | Ne 7.9.2003 18:50:40

Ahoj.Tak jsem se teda toho moc nedozvěděl, co se dá dělat.Přivítam každou dobrou radu, klidně i na mail.Díky

Fisch | Pá 5.9.2003 9:26:10

záber do 2-3dní

Fisch | Pá 5.9.2003 9:25:23

V prvom rade by som nepodcenil výber miesta.To je to najdôležitejšie.
Keďže som tam nikdy nebol ťažko mi je radiť al enapíšem aspoň ako by som zmýšlal ja.
Idete dvaja to sú 4 pruty.Pre začiatok by som umiestnil každý prut na iné miesto do rôznych hĺbok prípadne inak charakteristické miesto (korene , stuliky ,oká trávy a pod.)Pokial by sa nedostavil záber do 2-3 tak zmena miesta.Ale je to diskutabilné pretože nám kolkokrát prišiel záber až 4 deň.
Sazmozrejme,že na každej udici by bolo niečo iné.
Druhá možnosť -rozkŕmiť jedno až dve miesta a chytať na nich.Ak chcete chytať na boilie tak by mi určite nesmela chýbať rybyna (oliheň,losos)a asi vtačí zob.
Nepodceniť - počasie,noci začínajú byť chladné.
Určite si zobrať čaje a samozrejme nejakú tu láhvinku.
No a potom treba hlavne veriť v to čo robíte a obrniť sa trpezlivosťou.