Boilie od K. Nikla

Zkoušeli jste boilie od Karla Nikla RED FISH - ROBIN RED (popřípadě jiné) a pakliže ano jaké jsou vaše zkušenosti.
Autor diskuse: Koťón - Profil , 3.9.2003 kaprařina - nástrahy, návnady

rover - Profil | Ne 6.7.2014 21:24:49

agig >> Ahoj Martine, krásná rybka, ...navíc ve správných rukách. Ono se holt musí umět, na "nástraze" pak už málem ani nezáleží. Měj se chlape, a ať ti to stále tak šlape :-)

agig - Profil | Čt 3.7.2014 22:34:20

rover >> Ahoj Pavlíku zde můj letoší osobáček boostr Noční Můra ;-)

agig - Profil | Čt 3.7.2014 22:24:59

rover >> ahoj roku jsem si všiml a to co jsem napsal za tím si stojím ta směs fakt nic nepochytala ale ty boostry fakt makaj měl jsem dovolenou tak jsem si fakt zachytal a už ty boostry makaj 5 let fakt paráda ;-) nedám na ně dopustit zatím čus ;-)

arnošt - Profil | Čt 3.7.2014 17:07:07

Modrý šílenec >> Jasně...Na dravý kapry. :)))

Modrý šílenec - Profil | Čt 3.7.2014 17:03:34

Fishky >> Ta čivava je jako nástraha ? ;-))))))

Slavíček - Profil | Čt 3.7.2014 16:14:59

Killer.Caha >> Osobne to tak nevidim ani sebelepsi místo nezaruci ze clovek uspeje pokud rybe nebude nástraha vonět chutnat .Takze prikladam i vyberu nástrahy velky dil k uspechu navíc kazda voda není stejna .Je zajimavi ze hodne velkych ryb se každý rok chytne na komerci přitom většina je prave zalozena hlavne na esenci navíc nekteri to ještě primo dipuji v cisty esenci a nechytaji zrovna male ryby . Spis to vidim jinak cim dele vic clovek krmi tim méně esence . Na rychle chytani z minimem krmeni je esence jako atraktor dobra

Kocháč - Profil | Čt 3.7.2014 14:30:49

Fishky >> Budu na sebe tvrdej a pochytám domácí šepleť z vody, ze které si budu následně odvážet dva candáty v igelitce Billa směr pekáč:o)))

Fishky - Profil | Čt 3.7.2014 14:24:32

Kocháč >> Na nástražky jsem jel včera po práci MHDčkem s čivavou v kabeli, to dáš levou zadní, víc času jsem ztrávil přestupováním z šaliny na šalinu, než samotným lovem. Jestli chceš, prozradím GPS kde v Brně skáčou nástražky do kýblíku sami :)

Kocháč - Profil | Čt 3.7.2014 14:13:55

Fishky >> Je to možné, nějak jsem ale ztratil motivaci. Vyhovuje mi současný stav. Třeba zítra jedu na ryby, ale budu se pokoušet o lov dravců na položenou, což jsem dlouho neudělal. A předcházet tomu bude lov nástražních rybek pod břehem, tedy na ten lov dravců možná ani nedojde, protože jsem se zařekl, že rybičky prostě kupovat nebudu :o))
Beru i kaprařinu a i nějaká ta koule do vody padne, ale priorita bude kamínek na navijáku a pod ním plechovka :o)

Fishky - Profil | Čt 3.7.2014 14:08:25

Kocháč >> zkusil jsi na to někdy kouknout obráceně? Věř mi, že až na to koukneš i z druhé strany, pak přeskočíš všechny své známé, resp. když jedeš v zajetých kolejích, nikdy nemůžeš předjet toho, co jede v těch samých kolejích před tebou. Abys byl lepší a srovnal si to, musíš vybočit - a porovnávat - a dávat si to dohromady. Pak uvidíš věci, které ti zatím zůstávají skryté. Jen se toho nebát a vybočit.

Kocháč - Profil | Čt 3.7.2014 13:54:40

Fishky >> Z dvojky by to na bednu bylo, kdyby jste ji nelosli vy. Závod typu Rosničky s omezeným krmením a mírou bodované ryby na rybách od 58cm nám do karet moc nehrál. Na počet ulovených ryb by jsme tu bednu určitě dali, ale větší rybu jsme z místa nevytěžili. Před totálním debaklem nás zachránilo pár malých amurků.

S koulísem od Karla a touto otázkou je to zhruba tak jak píšeš, jen bych si netroufl říct, že je nejlepší. To nevím a netroufnu si porovnávat. Každopádně jsou kvality koulí od Karla, Michala a Jardy podle mě porovnatelné. Ale to není vůbec podstatné.

Fishky - Profil | Čt 3.7.2014 13:43:00

Kocháč >> Je toho gadžilion, škoda že na Svitavách jste to nepraktikovali, byl by to zajímavý závod (z dvojky to bylo na bednu :), resp. tam bys v reálu zjistil, co svšechno máš či máte zažité (třeba i z ligy) a v reálu nefunguje... třeba i ty backleady - na závodech je to jako neúmyslný faul :)

PS: co s koulema od Nikla? Nikl, dělá nejlepší komerční boilies v ČR, lepší než konkurence a taky se kolem něj motají odborníci. Opakoval bych se, ale jestliže seřadíme priority lovu za sebou, někde vzadu je koule a ještě víc vzadu je fakt, od koho je. Takže bych to nehrotil, začal bych čtením vody, učením házet, děláním návazců... až tohle dotyčný zmákne, pak může laborovat nad tím, co za koule tam dát. Jestliže začne v obráceném pořadí, vše jsou vyhozené peníze...

Kocháč - Profil | Čt 3.7.2014 13:38:30

Šela123 >> Doufám, že autor nebude naštvanej, že se téma odklání trochu jinam. Podle mě může tato diskuse ne jen o koulích Karla pomoci více než když jen dostane spoustu rozdílných reakcí na daný výrobek. Ve finále se stejně nic moc nedozví.

Osobně považuji za bonitní pouze takové informace, co jasně řeknou jak koule pracuje, jak moc je atraktivní, jak dlouho vydrží ve vodě, jestli dejme tomu " odpuzuje " nežádoucí rybu,...atd. Informace typu, chytal jsem na to a zachytal nebo nezachytal jsou v podstatě o ničem.

Kocháč - Profil | Čt 3.7.2014 13:29:53

Fishky >> Bude to znít divně a cílený lov trofejní ryby to bude asi trochu degradovat, ale proč ne. Ano, toto považuji v určitých situacích taky za cílený lov trofejní ryby. Nevidím na tom nic špatného. Na jednu stranu se o moc velké aktivitě mluvit nedá, ale i ten čas mnohdy hraje svou roli. Mohu jen spekulovat, jestli jsou trofejní ryby natolik opatrné, že potřebují klid a trochu víc jistoty pro získání důvěry v nástrahu a proto tam leží třeba celý den a při tom u nástrahy ryba už několikrát byla. proč někteří svoje koule namáčí x hodin před lovem v miskách s vodou z revíru? Třeba i proto, že chtějí v opatrných rybách vyvolat dojem, že tam koule leží už dlouho jako volná návnada. Ta koule není tak agresivní a do okolí neuvolňuje už tak silný signál. Nevím jestli mám pravdu, ale i tak to může být. I tyto postupy považuji za snahu o cílený lov trofejnějších kusů.

Zmínil jsi závody a váhové průměry některých týmů co to tam švihnou zadrhnou zip biwaku a celou noc spí. Jo, jejich lov sice menšího počtu ryb, ale s vyšším váhovým průměrem je asi dán tím, že mají ryby v lovišti větší klid. Na závodech jsou mnohdy vody prošité vlasci. Ty třeba back leady považuješ za kravinu a zbytečnost, nevím, ale já si myslím, že cestování ryb a jejich ostražitost často ovlivní. Mám osobní zkušenost a to ne jen ojedinělou, že ryby na vlasec prostě reagují a hranice sektoru k sousedům se dá "uzavřít jak plotem" právě vlascem ve sloupci na hranici sektoru. Někdy jdou vlasce, u těch co mají pruty vysoko a při nepoužití back leadů do vody hodně daleko. Potom se nabízí možnost chytat relativně blízko a zase jsem zažil, kdy tým z této situace zásadně těžil. Z dálky, kde chytali sousedé na hraně trdliště nic a ryby co vyjížděli pod vlasci jim to braly.

Ale asi jsme od koulí Karlose trochu odbočili.

Šela123 - Profil | Čt 3.7.2014 12:25:51

Souhlas s Kocháčem ,ale v diskusi se začíná ztrácet téma které by mělo být zkušenosti s boilisem od Nikla.Je jasné že každý preferuje jiný druh lovu a setkává se pravidelně s jinými velikostmi ryb než ostatní. Také si někdo nemůže dovolit 400 Kč + za 1kg a druhý zas těžko v garzonce bude válet 20 kg.Mě například krill chytá i když nachytám i na hotovku kolem 250 Kč.(Carp-b,Inferno,Václavík atd.)

Rick - Profil | Čt 3.7.2014 12:19:15

Kocháč >> Presne tak, vim spousta reviru kde plave 25+ ale tam se nesednu protoze odmitam sedet v rade, mit spousta prutu kolem mne v vode. Potrebuju svoje prostor abych mel ten pocit ze muzu ja ovlivnit svoje flek sam a ne v zavislosty na ostatni. Jsem rad kdy se povesi velka ryba ale mne jde spis o zpusob jak se dostat vubec k rybe nez jeji samotnou velikost. Stejne tak mne potesi vic 10 kg lysec nez 14 kg supik, to je osobni deformace ktery zkusim nakrmit

Kocháč - Profil | Čt 3.7.2014 12:14:55

Mnohe zapalene kaprre ten cil v podobe trofeje paradoxne od toho uspechu vzdaluje. A to je osobni zkusenost a vyzkousena. Frustrace ten neuspech jen pritahuje.

Kocháč - Profil | Čt 3.7.2014 12:10:19

chendler >> Ona je casem cilem spis ta cesta nez trofej :o)

Fishky - Profil | Čt 3.7.2014 12:08:01

Kocháč >> Viděl jsem XY velkých ryb chycených náhodně, tak moc náhodně, až to bylo pravidlem, resp. zajímáš se o závody, koukni na výsledky některých závodů a sleduj průměr. Věř mi, že takřka na všech závodech jsou teamy co chytají větší váhový průměr (neobsadí bednu svým pasivním lovem) ale chytají větší ryby, a čím to je? Tím že tam fláknou kouli a nechají jí ležet v noci jdou chrápat, nepřehazují, malá ryba se u nich nezdrží, zatímco velká se u nich cítí fajn, protože je vytlačena z jiných partií revíru hlukem? ...a pak jim zabere. To je cílený lov velké ryby?

chendler - Profil | Čt 3.7.2014 12:03:50

Kocháč >> motor mame kazdej a myslim ze casem,se zkusenostma,si kazdej vytahne ten svuj sen....chcem to vsichni,kdo chodime na ryby a ten cil se s casem na rybach je zvetsuje.

chendler - Profil | Čt 3.7.2014 11:59:35

hraji >> ano,presne tak,ryby,ale myslim,ze nikdo nechce ryby vseobecne,ale kazdej chce to nej a tak to nefunguje. Ale moje reakce na cilene,je takova,ze chces to nej ce se da a to neumi nikdo. Rict,dneska vytahnu tuhle co jsem videl tady. To proste nejde. Zajel jsem do hloubky,urcite jo.

Kocháč - Profil | Čt 3.7.2014 11:53:35

chendler >> Já nejsem žádná hvězda, sice se snažím přemejšlet, ale mnohdy zvítězí spíš pohodlnost a ta klasická bobkařina jako u většiny, prostě si jdu odpočnout. Ten motor, co by mě hnal za trofejí, je trochu zadřenej :o))) ale jsem přesvědčen o tom, že jde udělat hodně pro větší šanci být úspěšný. A to je hlavní předpoklad cílového lovu. Vědět jak a chtít.

hraji - Profil | Čt 3.7.2014 11:52:30

chendler >> to se dá připustit, ale ty nevíš, zda je to protože ryby nepřijímají potravu vůbec, nebo protože nepřijímají návnadu a nástrahu.
Proto jsem ti napsal, že takto obecně pojaté, jak jsi to napsal, je to nesmysl. Ryby se dají velmi lehce přimět k tomu, aby dělaly to, co chce rybář.
Hlavně, když píšu ryby, myslím ryby, nikoliv jen kapra.