Jak se stát členem rybářské stráže???

Poraďte prosím jaký jsou podmínky pro přijetí k RS a kde se všechno dělá.
Autor diskuse: angler - Profil , 29.6.2003 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Radynek | Čt 3.7.2003 14:23:00

Lupen: jak pises. Akorat vyrazit sam do terenu by nemuselo skoncit dobre. Ze zacatku urcite se zkusenejma lidima s RS.

Lupen | Čt 3.7.2003 8:09:06

Samozřejmě to vše záleží na tom jak funguje vlastní organizace. Organizace má za ůkol mít ve svých řadách RS a kolik je předem dáno ( krajská působnost ) a s místní působností to si myslím není omezeno. Organizace by si měla držet předepsaný počet RS s krajskou působností a případně doplňovat. Pokud se chceš stát RS musí tě daná org. navrhnout na dříve kraj ke zkouškám a k tomu potřebuješ potvrzení od doktora, výpis z trestního rejstříku. Oni si tě pak pozvou na určitý termín a ty před komisí napíšeš testy a pak poznávačka ryb. Testy mají nějaké procento chyb, poznávačka musí být 100%. Při úspěšném vykonání zkoušek a dovršení 21 let převezmeš odznak a průkaz a můžeš vyrazit do terénu.

zubáč | Čt 3.7.2003 7:29:41

Radynek: U nás se mužeš nahlásit sám, že máš zájem být členem RS, výbor MO to posoudí a v případě potřeby doporučí... Tak to chodí u normálních lidí, protože jak by výbor MO potom určoval, kdo bude RS, přece musí s lidmi o tom mluvit, jinak se to nedá zjistit... Samo, že MO zpracovává návrh, ale podnět musí přijít od dotyčného rybáře, který má zájem stát se členem RS.....

Véna S. - Profil | St 2.7.2003 14:28:35

Radynek: Protože takto je to stanoveno příslušným zákonným ustanovením - na návrh MO, viz můj příspěvek níže.

Radynek | St 2.7.2003 9:25:33

zubac: proc? Asi aby se nemohl nekdo nahlasit sam. V roce 2000 pri zkladani zkousek to nekolik lidi zkouselo.

zubáč | St 2.7.2003 7:31:03

Radynek : Proč nanominovat????
Aspoň u nás to funguje následovně. Chce-li být někdo RS, přijde do Domu rybárov, nahlásí zájem některému z funkcionářu MO, ten ho odevzdá vedoucímu RS, dotyčného si předvolají - seznámí ho s tím co činnost RS obnáší a pokud splňuje podmínky a je potřebný ( z hlediska obměny nebo dopnění RS ) předloží návrh na schválení výboru MO, potom dělá zkoušky ...a je vyjmenovám OÚ, a potom funguje ....

Véna S. - Profil | Út 1.7.2003 14:39:33

Zapoměli jste dodat, že RS ustanovuje (po složení předepsaných zkoušek) a odvolává na návrh MO příslušný orgán veřejné správy na revíry této MO. Případně po dohodě s územním svazem ČRS pro revíry tohoto ÚS (rozšířená působnost).

brach - Profil | Út 1.7.2003 10:25:29

Přátelé, neustále se chováte jako členové, kteří mají jen povinnosti a žádná práva.
V naší společnosti je bohužel neustále jeden velký bolák. Postižený člověk, který udělal chybu, chybu nepřizná a začne okolo sebe kopat a mstít se. Vždyť jsme Češi..

Hodnocení RS u nás proběhne po odevzdání úlovkových listů. Dokonce jsme museli v minulosti jednu RS vyhodit, protože se celý rok flákal, pak obešel pár známých a dopsal jim kontroly.

Raďošek - Profil | Po 30.6.2003 15:24:07

brach: a jak řadový rybář přijde na to, kdo je jak často v terénu? Tak to se nakláním k názoru od Noeho: ruka ruku myje a zvlášť na malých MO.

Např. vedle mě přišel včera hospodář naší MO, řekl zdar a začal třpytkovat nějakých deset metrů ode mě...

Radynek | Po 30.6.2003 7:43:10

Podminky jak pisou ostatni+te musi nekdo nominovat ( ted nevim jestli nekdo od rybaru nebo drivejsi OkrU). Asi bych se ale zkusil domluvit s nekym ze straze a sel bych s nema do terenu. Abys vedel do ceho des.

zubáč | Po 30.6.2003 7:24:42

Na Slovensku je ještě podmínka, že musíš být 3 roky členem SRZ, nesmíš mít za tu dobu žádný přestupek na úseku rybářství, není pravda, že by členové výboru MO museli být členy RS, pravdu má brach, u nás je to tak, že pokud člen RS aktivně nevykonává svoji funkci 3 měsíce muže byt odvolán a samozřejmě nahrazen jiným.... Každá MO musí mýt jasno kolik členu RS potřebuje. V SR je pusobnost RS ustanovená na všechny vody SRZ a ne jen na vody MO...

brach - Profil | Po 30.6.2003 6:51:09

Na revír je určený počet členů RS. Takže, pokud některý z nich neskončí, nový se nepřibere. Pokud však některá RS nevykonává svojí činnost, je třeba na to poukázat při VČS a nahradit ho novým.

Ychtyl | Ne 29.6.2003 20:28:58

Názory Ychtyla pramení z velmi dobré znalosti věci, nic ve zlém. Žádost na RS mi ležela na MO snad pět let pořád jsem na schůzích slyšel že nejsou lidi a ať jdeme k nim, ale pak když jsem chtěl, tak mi řekli, že musím počkat, až někdo zemře. Jinak povolenka zadarmo je jen krajská takže to není zas takovej šolich, když člověk započítá noční akce za vlastní benzín, spoustu času a podobně. Jo a jinak pro DeD, vždycky jsem si zakládal na tom, že moje názory nepramení z neznalosti, tak nevím, kde se v tobě bere to odsuzování někoho, koho jsi ani nikdy neviděl...

DeD - Profil | Ne 29.6.2003 13:19:09

Podmínky jsou věk 21 let a čistý výpis z trestního rejstříku.Pak samozřejmě školení a zkoušky na referátu životního prostředí dřívějšího OkrÚ.Jsem předsedou MO,která má cca 650 členů a zodpovědně tady mohu prohlásit, že budeme vděčni za každého nového vhodného zájemce.Názory Ychtyla a noe pramení jen z neznalosti, nebo jiných osobních důvodů ve vztahu k RS.Jinak noe - ruce se myjí!

Fery | Ne 29.6.2003 8:22:48

Někde je to naopak.K RS se lidi moc nehrnou.Zajdi za vedoucím RS a zeptej se,když bude mít zájem tak si to na vedení prosadí.

noe | Ne 29.6.2003 7:47:31

již níže ychtyl - jednou jsem se o to pokoušel, mohli jsme na 600 rybářů 10 porybných, ale kdepak již to bylo dávno vše zadané, 10 členů z výboru si to rozebrali, no povolenky zdarma že :o), kontrolovat chodí pouze jeden z nich.......takže pokud u vás organizace funguje jako u nás /ruka ruku mije/ tak na to zapomeň.....

Ychtyl | Ne 29.6.2003 1:31:48

Největší překážkou je podle mně neochota k přijímání nových členů:-). Jinak bych se nerad mýlil a jsem línej to hledat, ale myslím že podmínky jsou osoba starší 21 let, trestně bezúhonná, občan ČR, složení zkoušek na KÚ.