Má to vůbec cenu ?

Chodím k vodě pouze na pár hodin a to zejména o víkendu.Má smysl používat boilí na tak krátkou dobu ? Jestli- že ano poraďte nějakou nej hotovku dle Vašeho názoru dobře a rychle fungující.Myslím ,že je to problém i širší obce rybářské a doufám ,že nejsme o tento velice efektivní lov kapra ochuzeni. Nemusím zde zdůrazňovat,že pouštění trofejních ryb je samozřejmostí.
Autor diskuse: Tony - , 14.3.2003 kaprařina - nástrahy, návnady

Stoupa7 | Út 18.3.2003 9:14:16

To je zajímavé téma. Já měl několik pokusů na lov na boilies, někdy úspěšně a někdy neúspěšně. Pravda je ta, že ne každý kupovaný boilies rybě chutná, to je bezesporu. Kupoval jsem různé druhy boiliesu a výsledky byli různé, ty dražší byli úspěšnější, jenže kilovka za 500 Kč, to je dost, sice to vydrží na dost dlouho, pokud se chytá na malé vodě, ale každé roční období žádá jinou příchuť. Já měl největší úspěchy na mušli a to především proto, že na vodách na kterých jsem chytal se vyskytovali různý škebne a mušle. Další boilies je asi klasika a to především v létě a tou je jahoda. Super jsem si v létě zachytal na boilies s příchutí bílá čokoláda. Byť jsem si na boilies zachytal někdy skvěle, nedám dopustit na kukuřici, kterou nastražím stejně jako boilies a nemusím několik dní dopředu krmit. Nějak jsem se tu rozepsal od položené, já mám nejraději plavanou na ten vlas je dá taky chytat a u splávku přeci jen líp vypadá kukuřice než boilies :-))))) Už aby se to tu odhájilo a šlo se na ryby, tak Petrův zdar

s.kapr | Po 17.3.2003 21:12:48

Kdyz,tak skus Mailine,nebo se podivej na www.jetfish.cz/mailine/I kdyz cenove vyssi,tak ono to fakt funguje.

Z.N. | Pá 14.3.2003 12:22:40

Při víkendovém chytání nastražuji boilies na jeden prut s několika půlkami boilies na rozpustnou PVA šňůrku. Na druhý prut dávám obvykle na vlas kukuřici nebo na háček sendvič např. červ-extruda-červ. Hlavně když je u vody pohoda, klid a není tam nepořádek; to je horší než zůstat bez záběru.

Shakespeare | Pá 14.3.2003 8:31:49

Mohl by jsi je navyknout na vikendove hody.
Nejdulezitejsi je - verit, verit a verit. Jezdime na kapriky ve dvou a nijak se nepodobame nikomu z tech clanku o kaprech, ale kdyz se to rozjede, je to fakt zadostiucineni :)) Cloveka tenhle zpusob proste chytne a ma spoustu omluv sam pro sebe proc zrovna tyhle kulicky za tyhle prachy musi mit :)) A co se tyce moznosti pozorovat v klidu vodu, zviratka a vubec prirodu neznam lepsi metodu lovu.

Rick | Pá 14.3.2003 7:55:43

při pravidelní krmění a dobry odhad aktivni obdobi se dají chytit na boilie pravidelně i více kusy za pár hodin. Já skoro nikde jínak nechytám a celkem ti kapři dostanu.