Vybudování rybníku v rámci svazu.

Jaký je Váš názor na vybudování nového rybníku v rámci rybářského svazu pro metodu chyť a pusť.Pojem vybudování by vždy nemusel být přesný,protože by se mohlo jednat o jeho obnovení.Dále, by se dalo určitě využít i jeho ekologického významu pro čerpání dotací z fondů EU.Měl by, podle Vás, konkretně MRS prostředky na vybudování a zajištění chodu takového rybníku?Nelíbí se mi stávající situace ,kdy vlastník či uživatel vody je k rybářovi v komerčním vztahu.
Autor diskuse: Mira Ř - , 31.10.2006 kaprařina - příhody, kuriozity

Mira Ř | Po 6.11.2006 14:42:13

Pyzda-nemoh jsem to mazat ihned.Skupina lidí co tu byla v tomto období se již vyčerpala.Byly tu všestranné názory a věřím,že s těmi optimistickými a nápomocnými se spojím.Skupina ,která používá slůvko opruz,napadá a píše o ničem,zde dostala morální políček.Snad v tématu budeme po čase pokračovat.Takže pokud máte k tématu,Napište.

Pyzda | Po 6.11.2006 14:02:25

Míra Ř : trochu jsem se v tobě spletl..... diskuse skončila. Nijak ti ale nezazlývám pomazání osobních, nic neříkajících exibicí, nesouvisících s diskusí. Těch nebylo tolik.

Mira Ř | Po 6.11.2006 9:05:29

V rámci určité objektivity jsem mnoho vymazal.Nebylo to k tématu,nicméně jsem rád že se tu vybouřila otázka,která se na určitých tématech MRKu táhne.Styl úrovně diskuze od některých byl zarážející.Byla zde uvedena řada nepravdivých údajů,v rámci léčby svých mindráků.B5 vysazuje celý sortiment ryb.Zarybňuje rybníky i řeku.S výdejem povolenek v Hrušovanech nejsou problémy.Pokud uděláme ,my místní,brigádu na Syrovickém rybníku ,tak se práce udělá.Organizujeme závody na kterých nám výbor B5 pomáhá.Druhé věci nemůžu přímo posuzovat,protože osobní zkušenost nemám.TÍMTO UKONČUJI DEBATY VEDENÉ TÍMTO SMĚREM.
K TÉMATU!!!!!

Mira Ř | Po 6.11.2006 8:06:34

Hoši,3dny jsem tu nebyl,tak tu hromadu příspěvků prostuduji a budem pokračovat.

JKL - Profil | Pá 3.11.2006 15:39:38

Dovolil bych si shrnou relevantní poznatky.
1. Je nutné vytipovat lokalitu - koupit, případně uzavřít dlouhodobou nájemní smlouvu.
2. Nechat vypracovat projekt a záměr
3. Finance - dotační tituly z EU mohou být uplatněnny jen ve vazbě na neziskový sektor, na ekologické a krajinotvorné projekty.
Dotace státu jsou ještě hůř dosažitelné, byla by vhodná spolupráce více subjektů - OÚ, myslivci, ochranáři.. Samofinancování ze zdrojů MO je utopie, Svaz se tím příliš nezabývá. Spolupráce s OÚ v oblasti protipovodňové ocrany, požárního zdroje nebo rekreace smrdí střetem zájmů.
4. Pro možnost atraktivního rybolovu nutné oplocení, RS, - nevyhovuje ekofunkci, rekreaci a p.
Při zachování přirozeného rozvoje nebude rybolov pro většinu členské základny zajímavý.Pestrá druhová skladba, samovýtěr a biorovnováha neskýtá přílišnou šanci na trofeje.
5. Vybudování kaprodromu a duhákodromu v režii svazu (MO) podle všeho nevyhoví liteře zákona , který svaz bere jako OS. Rybolov na takové lokalitě by i při aplikaci důsledného CH+P by se stěží vešel do cen povolenek, vznikl by vlastně jakýsi RMV jako zdroj financování ostatních aktivit MO.
A včíl mudruj - chceme to tak?

MrKos - Profil | Pá 3.11.2006 11:41:46

Mira Ř: teorie je to pěkná ale obávám se že je stále málo nadšenců kteří by pouštěli rybu s vědomím že to dělají proto aby si ji chytili znovu... když to tak vezmu z praxe tak znám poměrně široké spektrum rybářů s kterými jsem denně v kontaktu a není mezi nimi jediný který by mírovou rybu pustil... vyjímkou jsou lidé z MRKu ovšem to je slabá náplast...
a na zaplacení funkčí profi RS ( i když na jeden rybník ) by to ročně byly statisíce které asi težko lze vydolovat z členské základny pro potěchu několika nadšenců... nemluvě o tom že těch 80tis lidí je z celého MRS a tím je patrné že minimálně 80% by nemělo na takové akci zájem už z důvodu dopravní dostupnosti... možná se pletu a byl bych tomu i rád...

MrKos - Profil | Pá 3.11.2006 11:36:45

boyscout: no vida... tedy to považuji za konečný verdikt a to ten že jsi spokojen se zarybněním stojáků MO B5...
no měl jsem o Tobě jiné mínění avšak zajisté víš o čem mluvíš a zajisté ty stojaté pidirybníky hojně navštěvuješ aby jsi svoje slova opřel o zkušenosti z praxe...
jen dodám přívětek že ani nevíš jak jsem rád že ostatní MO mají ve vodě často jinou obsádku...

Mira Ř | Pá 3.11.2006 11:20:11

boyscout+MrKos :kluci nechci tu dělat mezi váma arbitra a mazat.Vymazal jsem 1:1 a končím.Oba dva jste schopni se bavit velmi dobře k tématu a možná strchnete pozitivně i další.
Pokud bude MRS hrát taktiku mrtvého brouka,tak jednou, až si ty klapky sundá, tak možná zjistí ,že nic a nikoho nemá.Mylím si ,že pod MRS by to bylo nejlepší,ale musí šlapat!

boyscout - Profil | Pá 3.11.2006 11:05:38

Mrkos>
1)takže ještě jednou...mlčením jsem ti nic nepotvrdil, za svojí MO si stojím...kdyby byli všechny jako tato, je svaz někde jinde...tečka
2)starejme se každý o svoji MO- pak nebude důvod k hádkám.
3)Mira Ř>pokud to zase smázneš tak smázni i tu mrkosovu větu že jsem mu něco potvrdil, jinak to bude nefér :-)
4)dále znám jednu vodu kterou spravuje jedna MO a kde jsou podmínky přesně takové o jakých sníš ve své otázce.....bohužel patrně brzo přestane v této podobě existovat a stane se sní klasická voda kde se všechny velké ryby (kapři, štiky, candáti, líni..) za rok vymlátí, chytat se bude jenom v povolených dobách lovu dle BP atd...takže přestaň svůj sen spojovat s MRS, právě poměry v něm způsobí že tato voda brzo zanikne :-(

Mira Ř | Pá 3.11.2006 11:00:03

Mažu,v rámci objektivity.Napsáno dobře,ale ne k tématu.

Mira Ř | Pá 3.11.2006 10:16:42

MrKos-vždyť to říkám, tady to někdy jiskří, ale u vody bychom byli asi všichni kamoši.
Přesně takové otázky mě napadly.Není to jednoduché.Už jen jakou rozlohu zvolit.Na rybí obsádku by to chtělo též názor specialisty.Jdou všechny ryby k sobě?Dřív byla obsádka v rybníce velká, takže by mohla být alespoň tak pestrá.Zvolit metody lovu tak, aby nebyly zabíjející.(u dravců zakázat systémky a víceháčky.Z výchovného hlediska třeba i zákaz na živou rybku).Jednoznačně oplotit a stálá profi RS.Zní to utopisticky, ale věřím že by se to dalo zmáknout.Je nás V MRS 80 000 a to je síla.Mě třeba mrzí, že se tu neobjevil názor někoho fundovaného z výboru kraje.(ale třeba je tento web nezajímá).Zajímavé to samozřejmě nebude pro rybáře masaře či kdo bere rybu.Jenomže mnoho rybářů, beroucí rybu je motivováno tím, že když ji pustí, tak stejně druhý si ji vezme.Tak ji vezme sám.Tady by měl určitou velkou šanci, že vydrží a udělá radost ze zdolání i jiným a možná i opětovně jemu.Je toho však moc, to by musel dělat tým lidí .

MrKos - Profil | Pá 3.11.2006 9:39:11

Mira Ř: oukej, upravil jsem to ačkoliv myslím že o pár příspěvků níže jsem na svoji osobu vyslechl horší věci...
pokusím se vyjádřit i k tématu... přeskočím prvopočátek protože to už tu padlo... vybudování podobné vody by bylo zajisté přínosem pro určitou část rybářské populace ale je otázkou jak velká by byla tato část... také si myslím že jedna věc jsou finance na vytvoření a druhá věc finance na udržení v chodu... můžeme předpokládat že v takové vodě nebude jen bílá ryba ale především jiné zajímavé ryby jak druhem tak velikostí... a to už povede k tomu že je třeba zajistit jednak šetrné zacházení s rybou ale také je třeba zabránit pytlačení... nemám představu jak toho docílit v praxi a kolik by to stálo... a také z čeho by se to financovalo...

MrKos - Profil | Pá 3.11.2006 9:32:50

boyscout: nikde jsem nenapsal že mě tato voda fascinuje a ani že je to super voda... za tím že okolo Brna nenajdeš vodu s větší druhovou pestrostí si však stojím... děláš tradičně z komára velblouda a překrucuješ moje věty do podoby jaká se Ti hodí... to že jsi tam byl dvakrát na hrouzcích není dokladem ničeho... nebo snad jsi ukazatelem zarybnění a stavu vody? ... dokonce nikde nevidím nic o tom že bych měl univerzální pravdu a pokud se pletu tak se rád nechám opravit a uznám že jsem střelil kozla... to ovšem Ty nedokážeš, že?

nicméně jsem rád že jsi mlčením potvrdil moji myšlenku o neuspokojivém ( pozor, neuspokojivý nemuší být vyloženě špatný ) stavu zarybnění stojáků MO B5... nebo se opět pletu? :-)

Mira Ř | Pá 3.11.2006 9:27:38

MrKos-mažu pro tu jednotku.Urážíš diskutujícího.

Mira Ř | Pá 3.11.2006 9:23:04

boyscout - ® -to se snese.Eticky jsi upozornil na neetiku.Když se tu objeví malé poznámky,které s tématem nesouvisí a nebudou se od toho odvíjet další články,tak proč ne.

boyscout - Profil | Pá 3.11.2006 9:01:46

MRKos>píšeš:
A nezlob se na mě ale Tvoje argumenty o Svitavě jsou opravdu trochu mimo protože určitě dobře víš jaké je tam zarybnění ( druhová pestrost atd. ) a stejně tak dobře víš že asi těžko by jsi hledal v okolí Brna podobnou vodu.

Pokud tě tato voda tak fascinuje, já ti to neberu. Dokladem mé fascinace je to že jsem tam za poslední 2 roky byl 2x a to letos pro ty hrouzky. Kdyby to bylo pro mě tak super jak píšeš, asi bych tam jezdil častěji, ne?
MiraŘ>smaž to všechno co sem do tvé otázky nepatří....když čtu takové věty tak bych leda už napsal něco sprostého :-) Nevím proč lidé kteří nemají žádné argumenty používají argumentaci typu: však ty víš stejně dobře jako já že....(je to to nej).....:-)) jsou to prostě jasnovidci a vědí co já vím....jejich přesvědčení = univerzální pravda a nespochybnitelný fakt :-)

Mira Ř | Pá 3.11.2006 8:00:07

MrKos-současnost pitvat můžeme,ale ne stylem :co o tom víš?Nic?!Já ano.Tak do toho nekecej!(tuto dendenci budu zastavovat).Žádné vyčítání co kdo udělal.V duchu rybářského pokecu a pohody.Ano,musíme zanalyzovat současnost z hladiska možností legislativy,možností lidí a reality.

MrKos - Profil | Pá 3.11.2006 7:19:56

Mira Ř: nic nemaž :-) pitváme současnost ...

Mira Ř | Pá 3.11.2006 7:18:48

Hoši,hoši kašlete na napadání.Nikdy jsem nemazal,ale nyní o tom uvažuji.Otázku svedli jinam hraji a MrKos-začali jste napadat MO,což neodpovídalo duchu tématu.Je to horší,že jak se dozvídám,tak hraji si tu ohřál nějaký mindrák a Mrkos mu přihříval.To moc fér není.Svůj postoj k mojí MO jsem tu v oblasti otázky napsal,přestože otázka takto koncipovaná není.Jde o výhled,ne o pitvání v minulosti.Jde o metodiku ,jak by se dala tato otázka řešit.

MrKos - Profil | Pá 3.11.2006 6:37:58

boyscout: no tak ještě řekni že stav stojáků MO B5 Ti vyhovuje a už to bude kompletní... :-)
jestli si dobře pamatuju tak jsi to byl Ty který jsi začal srovnávat a tahat sem jiné vody z jiných MO. Já jsem jen napsal že stav zarybnění B5 se mi nelíbí a za tím si i stojím. To ještě neznamená že na ty vody nemůžu jezdit i když vím že se tam na rybu 50+ pravděpodobně nepodívám. Víš dobře že nejsem žádný masař, ba dokonce možná jsem v tomto trochu extrémista protože ryby nežeru, a i proto je můj pohled na věc do jisté míry objektivní.
A nezlob se na mě ale Tvoje argumenty o Svitavě jsou opravdu trochu mimo protože určitě dobře víš jaké je tam zarybnění ( druhová pestrost atd. ) a stejně tak dobře víš že asi těžko by jsi hledal v okolí Brna podobnou vodu.

drda - Profil | Čt 2.11.2006 21:49:26

boyscout: měl jsem konkrétně na mysli Svratku 1. Tam je ten nepořádek opravdu excelentní. a se Svitavou podle mě nesrovnatelně větší. Ostatní tebou jmenované se už dají srovnávat.
A nenech se zmýlit tím, že Svitava je relativně mělká voda a tedy je tam dost nepořádku vidět.
Neznamená to, že když nedohlédneš ve dvoumetrové hloubce na dno, že tam není nepořádek.
Ale nechme toho. Nezdá se mi, že je tahle debata moc smysluplná. Mě vadí bordel u vody bez ohledu na to, zda jde o revír mé MO nebo kterýkoliv jiný. A v tom se asi spolu shodneme.

boyscout - Profil | Čt 2.11.2006 21:36:33

drda>Nerozumím které revíry máš na mysli? Křetínku? Dyji? Svratku? Moravu? Slezskou Hartu? Kde si viděl podobný bordel?

drda - Profil | Čt 2.11.2006 21:30:12

boyscout: hm, dobře. Můžu pochopit, že jdeš chytat na smetiště, když potřebuješ hrouzky.
Ale co nechápu je, že ve svazu jsou nějací protivníci, o které se někdo otírá.
A co se Svitavy týká, dávám ti částečně za pravdu. Je tam fakt spousta věcí, co tam nepatří. Ale stejně jako já víš, že MO Brno 3, která na revíru hospodaří, se tento stav snaží změnit. Nakonec ty můžeš líp než já srovnat stav Svitavy třeba před 10 lety a teď.
Apropos, svazové revíry, kam chodiš lovit, si s nepořádkem na Svitavě moc nezadají. Rozdíl je snad jen v tom, kdo ten nepořádek způsobuje.

boyscout - Profil | Čt 2.11.2006 21:10:12

drda>nerozumíš psanému textu?
potřeboval jsem nástražní rybky a S1 je nejblíž a jen tam jsou v Brně hrouzci.....:-)
Zloba mluví spíš s někoho, kdo nevynechá jedinou příležitost aby se nějak neotřel o své "protivníky" ve svazu. Kteří sem navíc asi ani nechodí, takže je pomlouvá za jejich zády. ....jak šlechetné :-)

drda - Profil | Čt 2.11.2006 21:01:09

boyscout: mluví z tebe zloba. Kdybys opravdu chtěl být objektivní, tak bys o Svitavě takhle nemluvil. Není právě v tom něco osobního ?
Proč tedy chodíš chytat na smetiště, když má být rybaření krásný relax ?

boyscout - Profil | Čt 2.11.2006 20:48:28

MrKos>ad "argumenty" typu "Mein kampf" apod....no comment....co se týká revírů, je to prosté....když se ti naše revíry nelíbí, nenavštěvuj je...snadné a jednoduché řešení...ale když na ně chodíš tak často (častěji než na vlastní) tak to asi tak zlé nebude, že? Já byl na tvém budoucím smetišti (S1) letos jenom 2x a to jenom proto, protože jsem potřeboval nástražní hrouzky do zásoby.....cca 60 už jich mám v sudě a tak už tam letos nemusím....udělej to podobně a nekaz si náladu na našich diletantsky obhospodařovaných rybnících...rybaření je krásný relax, je škoda sedět někde kde se ti to tak strašně nelíbí :-)

MrKos - Profil | Čt 2.11.2006 18:35:57

Pyzda: ono to bude asi podobné všude... striktně bych netvrdil že někde je to celé v prdeli a naopak stejně tak bych netvrdil že někde je to dokonalé... maximálně některé MO fungijí líp a některé hůř... ofšem co to je líp a co to je hůř? jak to vlastně jsme schopni posoudit? myslím že jen podle toho co v daných vodách chytáme... jiné měřítko v současnosti neexistuje... k čemu nám bude kolik kdo prožral mega a nebo co kdo a kde odbahnil... pořád nás bude asi jen zajímat co tam a tam jsme schopni chytit a za jakých podmínek....
a podmínky okolo vody si stejně z největší části děláme sami... částečně i ve vodě ale tady už jsme odkazaní na to co do ní padne a co se vytáhne...
no vyřešené bychom to měli... ofšem myšlení masy masařů nezměníme... :-(

MrKos - Profil | Čt 2.11.2006 18:31:55

boyscout: zase to otáčíš do jiného směru než byl původní záměr a než bylo původní téma... hraji napsal že Mírova MO nepožádala a hotovo... to beru jako fakt protože nemám důvod tomu nevěřit... na to už Míra nereagovat a podobně jako Ty začal přetáčet téma... s tím nemá nic společného ani MO B3 ani žádná jiná a taktéž s tím nemá nic společného to jaké kdo čerpal dotace... že Ty jsi se na to zeptal a odpovědi se nedočkal to je Tvůj boj... a vrátím li se ještě k tomu jak hospodaří a funguje která MO v Brně tak každopádně B5 není nikterak zázračná protože to vidím v jejich vodách a zrovna od Tebe bych nečekal že budeš tvrdit opak... ostatní fakta mně nezajímají protože jsem jenom rybář a tím i zůstanu... stejně tak se mi nelíbí stav vod B4 protože to opět vidím... sice je to o něco ( o dost ) lepší než B5 ale není to dokonalé... a tedy si můžu vybrat, ne? a také že si vyberu a přejdu od 2007 k jiné organizaci... myslím že zvolím tu která se stará o tekoucí smětiště jak jsi uvedl... z pohledu rybáře má slušně zarybněnou vodu, můžu si brigádničit na jejich chovňáku a na schůzi dostanu řizek... :-) a pokrytec nejsem... neboj...

Pyzda | Čt 2.11.2006 17:40:50

MrKos : u nás je to obdobné, proto zde diskutuji, ne se snahou něco změnit, ale pochopit. Může to být chápáno lecjak, ale na to já seru. Cožpak si nejde s rozumnými lidmi, navíc rybáři něco říci, vysvětlit, pochopit i nesouhlasit ? Myslím že my to máme vyřešené ne ?

boyscout - Profil | Čt 2.11.2006 17:36:40

MrKos>i pokud by tato informace byla pravdivá, nedává žádnou možnost posouzení (srovnání)pokud se současně neřekne, která další organizace požádala (a dostala) kolik peněz. Shrnuto: pokud MO3 požádalo a dostalo dotace za 10 milionů, a dalších x organizací za 1 milion a jenom MO5 nic tak by to naznačovalo to co z toho vyvozuješ. Ale to nevíš ani ty ani já. Ptal jsem se na to v této otázce ( Čt 2.11.2006 13:06:49) a odpověď žádná....ostatně jako obvykle....místo faktů jenom poučování oponenta že o tom ví prd :-)

MrKos - Profil | Čt 2.11.2006 17:33:35

drda: máš pravdu... jdu něco užitečného dělat ... :-)

MrKos - Profil | Čt 2.11.2006 17:32:46

boyscout: čteš opět nepozorně... o příspěvek dál hraji napsal že Mírova ( a teď už i Tvoje ) MO nepožádala za posledních několik let o jedinou dotaci... a na to už Míra nereagoval a stále mlel svou v trochu pozměněném podání... to bylo jediné na co jsem reagoval a myslím že je to z toho textu jasné na první pohled... pokud by jsi to chtěl vysvětlit ještě podrobněji, ptej se... opakuji že o MO B5 s hrajim nediskutuju a jeho vztahy s tamními funkcionáři mně ani nezajímají... napadáš mě tradičně mimo mísu a už jednou jsem Ti psal aby jsi měřil všem stejným metrem a ne jak se Ti zrovna hodí...

MrKos - Profil | Čt 2.11.2006 17:28:38

Pyzda: v tom máš pravdu... jestli to tak z mé strany vypadalo tak to rozhodně nebyl ůmysl... jen jsem nabyl dojmu že vážený kolega Míra Ř argumentuje občas bez některých znalostí jen na základě toho co slyšel a nebo toho co si myslí ( nechci říct že vymyslel ) ... a pořád tvrdím že pláče občas na cizím hrobě...
se stavem některých svazovek i na Moravě nejde jinak než nesouhlasit ale mám vážnou obavu že my to tady nezměníme ani kdybychom se na hlavu postavili... možná je to špatné řešení ale snažím se to obcházet jedinou možnou cestou a to je ta že na takové vody nejezdím...
dokonce i u jmenované MO chytávám občas na některých vodách ale je to taková ta chytačka kdy už předem vím co asi chytnu... ofšem je to kousek od Brna takže na pár hodin proč ne...

boyscout - Profil | Čt 2.11.2006 17:28:14

Otázka: co jednoznačně dokázal? je to jen jeho tvrzení a ty si se k němu bezvýhradně připojil....
ostatní tvoje výplody nekomentuju, zaslepen vztekem(a závistí) je tady někdo úplně jiný .....:-)

boyscout - Profil | Čt 2.11.2006 17:24:29

Takže tohle si nenapsal ty?
MrKos - ® Čt 2.11.2006 15:34:37
Mira Ř: pořád kličkuješ... kde jsi vyčetl že hájím MRS? jen jsem narazil na to jak jsi toufal o stavu vaších tří rybníčků a přitom hraji jednoznačně dokázal že plačeš na cizím hrobě protože za stav si z velké, a to převážné, části můžete sami... nic víc, nic míň...

drda - Profil | Čt 2.11.2006 17:23:53

hraji, MrKos: vůbec se mi nelíbí, jak tady nehospodárně mrháte svojí energií. Místo abyste ji smysluplně využili při realizaci a přípravě akcí, které nás v nejbližší době čekají a kde by vaši snahu ocenilo mnoho vašich kolegů, snažíte se tady vykutálet do kopce obrovský balvan, o kterém víte ( a už jste se o tom také několikrát přesvědčili), že vykutálet prostě nelze, nicméně se o to snažíte stále znovu a znovu. Zde ovšem nelze neocenit vaši trpělivost :-)
Důrazně vás proto žádám, abyste s tímto vaším počínáním okamžitě přestali a smířili se se skutečností, že se vaše snaha naprosto minula účinkem :-)
Příspěvek ukončím slovy klasika: "člověk by neměl zestárnout, dokud nezmoudří". Ale stane se ...)

MrCement: tak to jsem si chtěl vzít na starost já. Založil bych si na to nový sešit, kde bych si napsal, kdo má jakou velikost :o)

MrKos - Profil | Čt 2.11.2006 17:22:38

boyscout: s hrajim jsem o MO B5 nikdy nemluvil... takže se laskavě přestaň navážet do mého názorového spektra a starej se o svojí jedinečnou MO B5 ... a s tou B3 jsi vedle jak ta jedle... dokonce kdyby jsi pozorně četl mojí kartu, zrakem nazaslepeným vztekem, tak by jsi to věděl... a dokonce stav Svitavy ( tady se píše tvrdé ) je mi znám a s bordelem okolo vody jsem také seznámen... ofšem na to je MO krátká... sám dobře víš kdo okolo přavážně žije a odkud ten bordel pochází...
a uklidni se laskavě... nic špatného jsem Ti neudělal a uvědom si že na mně Tvoje výplody neplatí...

boyscout - Profil | Čt 2.11.2006 17:15:53

MrKos>protože hraji říkal...máš na něco i vlastní názor? hraji má své osobní důvody proč těžce nesnáší MO 5 a jeho představitele...ty důvody nejsou vůbec tak spjaty s nějakým hospodařením apod. jsou daleko víc na osobní lidské bázi.....takže se laskavě přestaň navážet do mé domovské organizace...starej se o svoji dokonalou, budu hádat že to asi bude MO3 ta je nej na celém světě....stačí když jsem se nedávno prošel podél té vaší slavné Svitavi která mi ze všeho nejvíc připomíná smetiště, tolik bordelu a komunálního odpadu ve vodě se hned tak nevidí :-)

Pyzda | Čt 2.11.2006 17:10:11

MrKos : jistě, chápu, beru zpět, ale co mě hodně vadí, je, že při kontroverzních diskusích se i na aktivního a rozumného diskutovatele sesype smečka "nohsledů" která se staví za svého vůdce, z pozice že on ví vše nejlépe. Tak jsem to vnímal já. Každý z nás se zde sekne, zafabuluje, ale zo k diskusi patří. Důležité je, že se o věcech hovoří, samozřejmě se základními znalostmi.