Jak zakrmit

zdar rybari chtel bych se zeptat jake mnozstvi mam zakrmin na prehrade hloubka 10-16metru....kdyz pojedu v patek kdy mam zakrmit dekuju moc
Autor diskuse: čenda22 - Profil , 4.6.2007 kaprařina - nástrahy, návnady

Mirek Saf. - Profil | Čt 7.6.2007 12:25:27

Otázka krmení v takových podmínkách a v tuto dobu je naprosto podružná.
Jseš si jistý, že tam budou ryby a když, že budou žrát. Teplota vody +- 5 st. C. Myslím, že je jedno jestli budeš lovit tam nebo v zadradní žumpě. Rada tedy: hledej ryby a tam krm.

Petr Koch - Profil | Út 5.6.2007 14:14:13

Fishky - ® : jsem rád, že jsem dostal podložku enduro od těšíňáka, teď můžu jezdit bez postele, ale s tím deštníkem si to asi ještě rozmyslím, teď o víkendu v kuse 20h pršelo a nebyl by to asi žádnej med:o)))

Fishky - Profil | Út 5.6.2007 13:57:17

Petr Koch: jj, onehdá debata s Bachym a pak s tebou a Ešpim celkem změnili můj pohled, asi sem krapet "dostal rozum" :))) //mimochodem, když jsem o víkendu rozbalil podběrák u vody, všechny ryby odjeli - fakt budí respekt, až mě přestane bavit vozit bivak, přespím v podběráku, rozměrově je to takřka nastejno :)))
čenda22: záleží na tom - co je pro tebe cílová ryba, podle toho přistupuj k lovu. Je to jako když jdeš na zajíce - to taky nesedneš v noci hustého lesa s flintou s dalekohledem, ale zvolíš jiný přístup. Víkendový lov = vcelku krátký časový úsek na to, aby jsi dokázal zavést novou nástrahu či efektivně a s větším úspěchem dokázal ukecat větší rybu. Tedy nejspíš se zaměříš na menší či průměrnou rybu - a podle toho zvolíš i rychlou nástrahu - partikl, nikoliv boilies. Pelety jsou fajn věc, ale nevidím v tom žádné větší pozitivum, než třeba u šrotu či částečkového partiklu - ten taky dokáže na lovné místo upozornit a rybu podržet a "donutit" ke sběru. Co se množství týče, toto záleží od možnostech vody a aktivity ryb. Za víkend můžeš zkrmit 5 ale i 50 kg, tohle od PC těžko někdo typne. Jestli máš možnost vyjet na místo s člunkem, dej partikl do koulí se šrotem a pozvolna je "spusť" nad vybraným místem (toto si zapamatuj, či označ, je-li to možné). První zakrmení bych viděl tak na 3 kg a pak dle reakcí ryby, možná by ještě stálo za bádání a zkusit přidat do šrotu nějakou "vzestupnou" složku, co by po dopadu na dno zpětně stoupala do sloupce a upozorňovala na betální dlabku na dně...

Unca - Profil | Po 4.6.2007 17:47:40

Já bych vůbec nekrmil dopředu. Někdo tě uvidí a zasedne ti místo. Potom sou u vody zbytečné hádky. Osobně bych krmil až při lovu a pouze boilí. Pelety a kuku zbytečně stáhnou malé ryby.

Petr Koch - Profil | Po 4.6.2007 17:30:20

Fishky - ® : sleduju s potěšením tvoji změnu přístupu k debatám :o)))

Fishky - Profil | Po 4.6.2007 15:14:49

Toraryk: na přilákání bílé ryby, aby to aspoň něco potáhlo, když o to kapři nebudou jevit zájem...

TORARYK - Profil | Po 4.6.2007 15:13:55

no a když budete vnadit peletama,a budete chytat na boilies-tak to nevadí??.Nebo proč vnadit peletama,když na ně chytat nebudu.

čenda22 - Profil | Po 4.6.2007 14:20:07

Jikr dik a myslis ze bude stacit 7 kg krmeni na to zakrmeni a pak to prokrmovat dal treba uz jen tak kilo dve?

Těšínský - Profil | Po 4.6.2007 9:36:28

No hele ja bych to prohodil peletama kukurici a boilisem a postupně bych prokrmene misto zmensoval jinak souhlasim s Jikr.

Jikr - Profil | Po 4.6.2007 9:24:07

Zakrmit co nejdřív, předpokládám že je to velká voda tak doporučuji hodně pelet nejlépe několik druhů. Nemusí být ty nedažší. Stačí kukuřičné 60% a zbytek různě velké a z různě dlouhou dobou rozpadu.Asi tak 1/2 - 1kg kg boilie. a nějaký partikl.Rozhodil bych to do velkého prostoru. Pokud máš čas. Dalším krmením bych prostor zmešoval. Idealní je pokud tam nejsou lavice obsadit několik hlobek né moc daleko od sebe. Záleží jak to tam vypadá na dně. Zlomy lavice překážky. Pozor někdy bývají lavice a prohlubně zanešené blátem. a to i na písčitých a kamenitých dnech.Je dobré si dno prohlédnout.V místech kde budeš lovit protáhnout olovem a očuchat některé bláto smrdí. Je spoustu dalších možností ale já bych postupoval zhruba takto.