Úslava 4 a 5.

Zajímají mě Vaše zkušenosti, výskyt kaprovitých ryb, způsoby lovu.Na Úslavě by měla být tůň Staré řeky, nevím ale kde.Díky za reference.

Véna S. - Profil | Po 5.6.2006 9:35:16

Robert: Jediná MO v záp. Čechách, která ma RMV na tekoucí vodě. Není to ohrazené, co uplave, to uplave.

Robert(původní) - Profil | Po 5.6.2006 9:01:53

Kurňa, jak může být kus řeky RMV? To to mají ohrazeno sítí aby oddělili svazové ryby od vlastních nebo co?

Véna S. - Profil | Po 5.6.2006 7:16:22

Když pojedeš na Úslavu, tak si dávej pozor na tohle:
431 076 ÚSLAVA 4 - MO
Ždírec 8 km 10 ha
Přítok Mže - Berounky. Od jezu koupaliště ve Vlčicích (ř. km 38,9) až k jezu Železný Hamr u Srb (ř. km 46,7), osada Vilémov včetně tůně staré řeky, mimo potok Přešínský.

Úsek od Urbanovic jezu pod Smederovem proti proudu až k druhé lávce přes řeku (Pod chmelnicemi) - RMV.

Ajven - Profil | Po 5.6.2006 5:58:58

Ahoj, v tomto období ti doporučuji obec Klášter u Nepomuka. Místní organizace tam má svůj rybník a z něho vytéká řeka (nebo tedy ten potok:) přístupná i rybářům odjinud. Každopádně si v ní teď zachytáš - v sobotu se mi tam na feeder za 4 hodiny lovu pověsilo kromě spousty plotic a cejnů i několik kapřích dorostenců. Na trofeje to tam asi není, ale na C&R vynikající. Souhlasím s Petrem, že do července tam bude nejspíš vymeteno:) Viděl jsem tam totiž docela dost postarších rybářů, o kterých si nedělám iluze, že by někdy něco pustili zpátky do vody...

Petr T. | Ne 4.6.2006 10:28:25

Řeka v podtatě spíš potok. Dost proudná a mělká. Na tůň staré řeky zapomeň, neboť jde o polovyschlou strouhu, kterou dříve vedlo hlavní koryto. Dokonce mám tucha, že teď už není ani propojená s hlavním tokem.
Kaprovité ryby se vyskytují hlavně kolem obcí, tj. Ždírec a Srby, páč si tam místní organizace vysazují. Ovšem musíš počítat s tím, že do července jich ve vodě moc nevydží. Dej mi vědět na mail nebo ICQ