Má na to MO právo?

Jeden můj známý mne poprosil, abych sem zadal tuhle otázku:
Prosím o radu, zda je v pořádku, když je lovný revír,
zapsaný v celosvazové povolence, téměř každoročně slovován elektrikou členy MO.
Podotýkám, že nejde o záchranu ryb před nízkým stavem vody, neboť je slovován dolní tok a ryby údajně vysazovány na horní tok.
Na upozornění, že revír je lovný, mě bývá sděleno, že pro ně je chovný a oni si mohou slovit, co chtějí.
Je toto opravdu v kompetenci MO ?
Přál bych Vám vidět, jak nádherná říčka Budišovka po nájezdu těch vyder vypadá....
Autor diskuse: Marin - Profil , 20.4.2006 všeobecné - RŘ, MO, svazy

ХАХАР - Господар на приватизацията - Profil | Po 1.5.2006 14:55:25

Pitris: v beznem prostredi trhu, kdy ma poskytovatel sluzby zajem o zakaznika, by v komunikaci ke svemu klientovi musel postupovat jinak, i kdyby se stokrat jednalo o dulezitou cinnost na jeho vode ... proto zmrdosvazy apod.

a je opravdu smutne, jak mnozi rybari zde neustale zaviraji oci pred jasnym problemem. Mnohdy take z lenosti myslet prejimaji honosne a moralne hodnotne vypadajici (ovsem pouze vypadajici) zmrdonazory svazoobrancu. Je to kurevska schizofrenie vyuzivat stastne zakony trhu v mnoha sferach zivota a branit se jim v jinem prostredi. A taky je to znak naprosteho loooosera.

Pitris - Profil | Čt 20.4.2006 16:02:42

ХАХАР - "Jinak je to jen a pouze ukazka, jak to funguje ala monopoly zmrdosvazu (plati pro Cesky zmrdosvaz i Moravsky zmrdosvaz) ... bez tlaku trhu, preziti na nem, snahy prilakat zakazniky" - mohlo jít o slovování generační ryby pro účely umělého výtěru. Na to by ukazoval i termín. Mohlo i nemuselo, ale tvoje reakce mi připadne trochu přehnaná.

ХАХАР - Господар на приватизацията - Profil | Čt 20.4.2006 14:51:57

prectes-li si zakon, zjistis, ze samozrejme na hospodareni na reviru pravo ma (prostredky mohou byt take v poradku).

Jinak je to jen a pouze ukazka, jak to funguje ala monopoly zmrdosvazu (plati pro Cesky zmrdosvaz i Moravsky zmrdosvaz) ... bez tlaku trhu, preziti na nem, snahy prilakat zakazniky

tomad - Profil | Čt 20.4.2006 10:52:25

My tiez chodime zlovovat ryby agregatom ale podotykam ze sa jedna o pstruhovy potok a ostatne ryby potom presuvame na ine potoky a naspat sa pustaju pstruhove ryby.
Ale odpoviem na otazku, myslim ze je to v kompetencii MO.

hraji - Profil | Čt 20.4.2006 8:07:21

Na tuto otázku nelze odpovědět úplně obecně. Ale uživatel revíru, tedy MO, má právo provádět na toku, a i když to je revír, hospodářské zásahy dle uvážení hospodáře MO. Tedy i odlov agregátem, pokud pro něj má vyřízenu výjimku ze zákona.
Bohužel tvoje informace nejsou úplné, bylo by třeba znát jakou rybu loví, co s ní potom udělají atd. aby bylo možno posoudit, zda to je nedovolené konání.