Lín v Praze a okolí

Po vyplnění úlovkového lístku jsem si uvědomil, že už jsem pěkných pár let nechytil tuto nádhernou rybu. Kde se dá v Praze a okolí ještě chytit lín?
Autor diskuse: sojka - Profil , 6.1.2006 všeobecné - revíry, cestování

Petrson - Profil | Ne 22.1.2006 8:08:41

UPŘESNĚNÍ - REVÍV V PŘEZLETICÍCH
Jak jsem psal níže, poptal jsem se mailem na statut revíru v Přezleticích, hospodář ÚSm. Prahy mi odpověděl toto:

"Vážený pane,
patrně se z Vaší strany jedná o záměnu nádrží. Ctěnická nádrž je skutečně součástí revíru Vinořský potok 1 a platí zde povolenky MP celosvazové a MP povolenky ÚS města Prahy. I když tato nádrž spadá do k. u. Přezletice, nalézá se na okraji Vinoře u zámku Ctěnice. V obci Přezletice se nachází malá požární nádrž (v ulici Cukrovarská), na které je lov ryb skutečně povolen pouze na zvláštní povolenku MÚ Přezletice. Tato nádrž ovšem není rybářským revírem dekretovaným ČRS, a proto se s ní v popisu revírů ČRS setkat nemůžete.
S pozdravem
Ing. Jindřich Vintr
hospodář ÚSm. Prahy

Petrson - Profil | Po 9.1.2006 21:50:13

>> Šlehy > Ok, dík, budu jedno veliké oko :-)

Šlehy | Po 9.1.2006 21:41:02

Petrson:Pročítat plkárnu nemusíš.Bývá to po pravé straně v "oznámení".

Petrson - Profil | Po 9.1.2006 21:01:15

>> Petrus > To bude tím magickým datem - vždycky mi to nějak ulítlo nebo jsem nemoh z časových důvodů. Na MRKu ani nejsem denně a plkárnu zpětně většinou celou nepročítám. Ale tento "poslední čtvrtek" mám volno, takže se tam snad potkáme :-) Můžeme domluvit společnou výpravu na Kyják etc. A díky za info, chlapi.

Vláďa S. - Profil | Ne 8.1.2006 22:16:16

doncoyote> No ono z té hospody vždy vzejde nějaký sraz 3-8 lidí někde na rybách - řekl bych pokaždý a někdy je těch rybosrazíků i několik - i te´d v zimě ...

doncoyote - Profil | Ne 8.1.2006 22:13:13

A´, tak změna. Před létem jsem se jednou zúčastnil, ještě to bylo v hospodě někde u Ruský ve Vršovicích, pak jsem to už nikdy nestih, nebo jsem fakt něco upřednostnil. I to se stává. Leč myslel jsem, že se něco koná v Praze venku (ne v zahradní restauraci :o), u vody.
Tak mi to snad zase někdy vyjde. Já vím, že to šlehy dává každý měsíc, až na poslední okolováneční pomýleníčko s daty. Tak vidíte, trochu to sleduji. Zdravím pražské MRKače. :o)

Vláďa S. - Profil | Ne 8.1.2006 21:50:19

doncoyote> Každý poslední čtvrtek v měsíci (pokud se náhodou z nějakého důvodu nevolí jiný termín) se pořádá sraz rybářů z MRKu v nějaké pražské hospodě. Vždy 2-4 dny předem je v Oznámení v Plkárně ohlášeno, která hospoda a od kolika ... EDIT: Petrus je rychlejší :-)

Petrus | Ne 8.1.2006 21:45:40

Doncoyote : Smutné ,že jako Pražák neznáš magické datum ,,poslední čtvrtek,, v měsíci . Proto nashle 26.ledna - na MRKu se dočteš ve které hospodě .Akce jsou to povedené ,tvrdé jádro čítá asi 12 lidí .Pokud nemáš pravidelný přístup k netu kontaktuj Šlehyho - většinou obesílá jádro i přes SMS - INFORMACE platí i pro ostatní ,protože kdy už na sraz ,když ne v neproduktivním období !

doncoyote - Profil | Ne 8.1.2006 21:32:44

Petrus - ač z Prahy, jsem neznalý. Co je to Pražský MRKosraz? Kdy se konal, kolik lidí se sešlo, kdy se bude konat další, pak-li že se bude konat. A není li to Top secret. :o)

Petrus | Ne 8.1.2006 21:25:52

Petrson : Kontaktní telefon na Horoušany je 737282528 pan Bohunek .Na Kyják také občas zajdu a rád dám společný lov - když už na Pražských MRkosrazech absentuješ !

Petrson - Profil | Ne 8.1.2006 8:26:33

>> Sojka > s těmi ledy to rozhodne někdo tam nahoře :-) Vidím to tak březen - duben, zima má být mírná, ještě záleží, kdy letos dorazí jaro. Dal jsem si Tě do upomínky, takže se Ti ozvu, až to bude aktuální. Na Kyjáku taky chytávám, klidně se můžem někdy sejít tam. Jinak ohledně těch labských tůní - jezdím k Mělníku a Lysé n. L., znám tam pár fakt dobrejch vod na líny, podrobnosti kdyžtak na mail.

>> Marda > to je ona, je to tam jediný svazový revír. O tom RMV jsem slyšel, že prej jsou tam potřeba nějaké místní povolenky od místního OU. Docela by mě zajímalo, co to má být za "domobranu", official v soupisech to je normální revír, o nějakém omezení žádná zmínka. Asi se poptám šéfiků v Praze, co o tom ví.

>> Petrus > o těch Horoušovicích jsem taky něco zaslechl, je to prý obecní voda v soukromém pronájmu, přímo od paní na OÚ jsem zjistil, že tam ale předmětem pronájmu nesmí být provozovaný rybolov. Mohl bys prosím Tě upřesnit, jak to tam prakticky chodí? Dík.

>> Sumík > na Zámeckým chytávám, hafo malejch karasů, kapři, slušní amuři, líni žádní (za poslední 2 sezóny). Tím netvrdím, že tam nejsou, jen jsem tam zatím žádnýho nechytil.

Petrus | So 7.1.2006 21:39:00

Pokud máš nějaký peníz nazbyt tak je stoprocentně nachytáš v Horoušanech .Z jara jsem něco chytil na Sadské a hodně i když menších na malém rybníčku u Českého Brodu.

Frk - Profil | So 7.1.2006 12:58:19

PT/401003/02 z Mníšku po staré řevnické, po asi kilometru u vodárny po pravé straně se dáš do leva. Vcelku malý a malebný revír trpící nedostatkem vody. Zarybňuje se pouze na jaře.
Obsádka/ kapr, lín,perlín, štika a sumec.
Pokud jde o pohodu, tak tam ano.

Sumík | Pá 6.1.2006 14:47:49

Pár Línů jsem chytil v Čakovicích na zámeckém rybníce vysazovali se tam po napuštění cca 3roky? a měli 28 cm. Dělal jsem tam rozhodčího na závodech a to se jich chytilo a zase pustilo celkem dost. Musíš se , ale připravit na to že je tam přemnožený karas, který sežere všechno co tam hodíš.

Marda - Profil | Pá 6.1.2006 14:01:50

Petrson > Myslíš hasičskou nádrž v Přezleticích? Tam byli, to je pravda, jako kluk jsem tam na ně chodil - tak do roku 1990, nej 47 cm.
Už tam pár let nebydlím, tak nevím, navíc si z toho místní udělali něco jako RMV.
Tůně u Labe - nemyslíš tím Kostelec a Staré Labe? Tam jsem jich na bič před 3 roky taky pár nachytal.

Leo01 - Profil | Pá 6.1.2006 13:53:24

Leo01: Karlos: Co je Rémě pěkného? Že tam Šimůnek nasype nymburským masařkám hafo kapříků jako držhubné, oni je zjara vymastí a na podzim tam zase nic není?

Karlos | Pá 6.1.2006 13:37:21

Docela to slo s linama (a na podzim byly uz i vyaszovany) na reviru Labe 21 A (Mo Nymburk-Remenence) peknej revir na plavacku a i klasiku....

sojka - Profil | Pá 6.1.2006 12:25:00

Petrson: díky za nabídku, určitě bych se rád přidal. Prahu a její revíry moc neznám, neb zde působím teprve 4 roky a chytal jsem loni poprvé (myslím v Praze a okolí). Loni jsem vyzkoušel Kyjský rybník (paráda, hlavně s feedrem), Hostivařskou přehradu (o ničem) a vlačku na Vltavě 7(vůbec nic), tak budu rád, když mi nějaká spřízněná duše ukáže, jak na to. Aloisov jsem nezkoušel, když jsem dal loni na podzim dotaz na tento rybníček, tak mne většinou odrazovali, že tam nic není krom nástražních rybek.
Kdy tak roztávají ty tůně na Labi?

plavčík Tom - Profil | Pá 6.1.2006 11:59:51

Frk: mohl bys prosím poradit, kde přesně bych našel rybník "Pod Skalkou"? Mníšek trochu znám, ale tenhle rybník mi se nepodařilo vypátrat. Prostředňák je na můj vkus dost velká voda:-)

Frk - Profil | Pá 6.1.2006 11:12:38

Zkus revír 401003/04. Vím co tam dávám.

Petrson - Profil | Pá 6.1.2006 3:03:36

>> Čau Sojko, dobrá otázka, taky jsem si lámal hlavu s tím, kam asi všechny ty líny nasypali (viz www.rybaripraha.cz > Zarybnění). Sjezdil jsem docela hodně stojáků kolem Prahy, bohužel by z toho byl dlouhý výčet revírů, kde nejsou :-( Pár línů jsem chytil na Vltavě 5 pod soutokem s Rokytkou (naposled předloni asi metr od břehu 40-átníka, ale mám dojem, že to byla ryba, kterou jsem na stejném místě lapil a pustil coby prcka 2 roky před tím). Takže žádný terno. Ještě jsem slyšel, že by měli být na rybníku v Přezleticích a možná Papeži (Dobříš). Co Aloisov, tam si na ně nenarazil?
Nakonec líny řeším tak, že na ně jezdím k Labi.Krásně se tam daj mrskat na plavačku, feederem...Pohoda. Jakmile tůně roztají, razím tam zas, kdyby ses chtěl přidat, není problém.