kaprařina v zimě

letos jsem se poprvé odhodlak k šílenství v podobě lovu na boilie i v zimě.přečetl jsem pár článků,kde se ulovení kapra při teplotě vody pod 5stupňú celsia nezdá být velký problém.jenže..........skutečnost bývá většinou jiná.ozvěte se někdo,kdo už podobné šílenství zkusil.zajímají mě výsledky a třeba i nějaká dobrá rada.díky
Autor diskuse: robo - , 21.12.2005 kaprařina - techniky lovu

Pvl - Profil | Čt 22.12.2005 21:58:26

Marda: nemám taky velké zkušenosti s lovem kaprů těsně před zamrznutím. Ale trochu jsem lov pokoušel v loňském roce. Chodil jsem týden přes den krmit . Trochu kuku-naložené, tak asi 10 kuliček . Kapříky jsem chytl . Sice malý ( první den) na bolky. Další dny jsem kuku chtěl vynechat .a pokračovat jen bol. Ale zamrzlo to.... Kapři tam evidentně byli ale velikost jsem už nepořídil zjistit .:o( Krmil jsem jen na vzdálenost co jsem hodil rukou. Boilies jsem vařil zhruba stejně jako zhcarp. ( brusinka do st. vody +agent )

Marda - Profil | Čt 22.12.2005 10:23:27

Nemam zatím zkušenosti s lovem kdy je voda těsně před zamrznutím, ale pokud někdo jo, zajímalo by mě jestli vaří boilie stejně jak popisuje zhcarp.

zhcarp - Profil | St 21.12.2005 23:19:16

Asi před čtyřmi roky jsme s kámošem vyjeli 6.12. na dva dny na jeden písák. Mrzlo snad i přes den- hrůza, první den bez záběru, boilie jsme zkoušeli co nám zbylo v mrazáku. Druhý den jsme ukouleli a uvařili pár čerstvých koulí, asi z 500 g směsi,příchuť kořeněná a ejhle, dvě hodiny po zavezení se roztočila cívka a byl z toho kapr 7 kg. Voda měla snad 3 st. V noci to zamrzlo, ráno jsme museli ze člunu rozbít pádlama led aby šly stáhnout silony a jeli jsme domů. Boilí jsme vařili jenom krátce a k montáži jsem přihodil jen 5 rozmačkaných kuliček. Před lety jsem byl párkrát v Maďarsku, ale pouze v březnu a taky se dalo nachytat. Voda měla okolo 5-9 st,jak kdy. Tam fungovalo lecos, hlavně ovoce na rybině. Letos jsme zkusily řeku koncem listopadu, voda 7-8 st a taky to šlo, rybina, ovoce. Pokud by to šlo asi bych teď seděl někde na řece, bohužel můžu akorát čumět na monitor. Přeju hodně štěstí při zimní kaprařině.

Pvl - Profil | St 21.12.2005 20:04:35

robo : zvolil bych nějaké překážky na stojáku , na řece klid. voda +přek. :o) (?)

Hrouzek - Profil | St 21.12.2005 19:50:46

Je to velice zábavný chytání :o))..tohle jsem absolvoval v unoru v Itálii,nejdříve na jednom místě 3 dny voda měla kolem 3C,výsledek,možná jeden záběr..ale nebyla jistota,jestli to nebyla velká myš..kterých bylo plno...Pak jsme se přestěhovali do 5C vody a za 2 dny jsme museli kuli hrozným podmínkám odjet dom,ale přece jedna noc vyšla 84cm 12,5kg a 79cm asi tak stejné váhy...A třetí záběr? Bylo tak hnusný počasí,že po dvou zdolání jsme už nechtěli už záběr,promočený od deště se sněhem, od bláta, zmrzlí od větru... Takže to dopadlo tak,že jsem se vyhrabal k prutu pozdě a kapr už byl pryč.... Aneb příští rok zase unor jedem :-)) Ale už budem mít lepšejší zabezpečení proti sněhu,větru atd...
Dobré rady...no jednoznačně znát místo,kde se ty kapři zdržujou a hlavně vytrvalost..myslim,že kapři nežerou pravidelně,ale velmi ojediněle a pak zas dlouhá pauza... protože druhou noc jsme neměli ani potah..ale to je jenom myšlenka.. A taky je důležité zvolit dobrou nástrahu... v našem případě to byl okrájený scopex ,trumfnul HNV robin red,klobásu...

Tady foto toho 78cm, škoda,že to nebylo na sněhu, druhej den po jeho chycení ho bylo skoro 10čísel. :-(

m.kindl - Profil | St 21.12.2005 19:43:04

Určitě bych se soustředil na řeku,tekoucí voda přeci jen trošku nutí kapry k pohybu a tím spotřebovávají energii kterou musí zase doplnit.Vyhovující jsou spíše pobřežní hlubší oblasti a spíš se mi osvědčila návnada na bázi mléčných proteinů s ptačíma zobama + Robin Red a hotovky od Nutry Cream Cajouser včetně pelet.

béčko - Profil | St 21.12.2005 19:26:56

jo já ti dám pár rad beze všeho.nesmí být led pak jsi to připrav prut a tak.nahoď dokrm a čekej.za hodinu to zbal uteč a nevracej se chytíš prdlačku!to vim :-))))).bys musel někde u výpustí.tam je chytají !