Jak začít s muškařením?

Zdravím, měl bych menší otázku - jak bych měl začít s muškařením?
Věnuji se rybolovu už dobrých 15 let, 12 z tobo mám vlastní povolenku, ale vždy mimopstruhovou.
V rybářském kroužku, před těmi 12ti lety nás vůbec muškaření neučil a v rodině to také nikdo neumí (všichni umí jen standartní mimopstruhové věci).
Našel by se někdo, kdo by mi doporučil nějakou příručku, co koupit, jak začít, nebo by mi na nějakém revíru "ukázal" jak na to?
Uvažuji, že si letos koupím i pstruhovou povolenku totiž.
Děkuji a s pozdravem. :)
Autor diskuse: vasekvidon - Profil , 2.3.2016 muškaření - techniky lovu
6 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NSharry - Profil | So 25.2.2017 11:41:52

Zdar chlapi, maly dotaz, :-) ~ ktere z uzlu ( po pripade i jine) pouzivate na ujimany navazec, pokud si je delate? Ja osobne kdyz napojuju pleteknu na FC pri vlacce, nebo kdysi odhozovy silon, tak pouzivam/val ten prvni - modrozelrne znazorneny, ale pri napojeni 0,50 monifilu na 0,35 se mi to moc "nelibi" ... (ale udajne by se to po nahozu melo rozbalit spolehlive) dik za info ;-), tak jako tak to vyzkousim. Ale drive radeji udelam vice moznosti, at to muzu prostridat rovnou na miste, az vyrazim na "cvicne bojiste" potrenovat...

NLSD - Profil | So 25.2.2017 10:29:09

wanman >>
Naprostý souhlas.
A ještě když člověk začne tu starou trávu sbírat
:-)))

Troníčci

NAC/DC - Profil | Ne 19.2.2017 10:25:53

Kentaur >> na trávě ti postačí cancour z vlny na konci návazce, na vodě můžeš i omylem něco chytit, když tam prdneš mouchu...:-) A na ulici radši vopatrně...ale taky to jde...dal jsem hnedle babku s igelitkou...:-)

NSharry - Profil | So 18.2.2017 13:27:02

Zdar chlapi, trochu zneuziju tuhle diskuzi a poprosim Vas taky o radu. ;-). Mam prut Thompson 9ft AFTM 6/7. Koupil jsem ( pouzite) snury Hardy ice blue DT6-F, Hardy WF8F, Snowbee classic HI-VIZ WF6. Mam stale problem pri nahozu. Nejhorsi je to s tou 8mickou...Dostanu se na max 9 m. Kdyz chci hodit dal, tak se mi snura jakoby sekne ve vzduchu a na cca 10m hranici se sesune dolu na kupu - viz obrazek( je z mobilu, takze s rezervou :-)). Je to jen nezvladnutou technikou, nebo ta sestava co mam je tezce nesladena a chce to zainvestovat.? Diky za kazdy typ a radu... ;-), jsem zacatecnik a mam v planu to pouzivat na male strymry...

Nvasekvidon - Profil | Ne 10.4.2016 12:44:00

Takový krasavec... musel bohužel do podběráku, bo jednak měl přes 30cm a to na udici nahoru nezvdnu a druhak to měl až v prd*li bodlý. :D
Na bílýho blešivce

Nvasekvidon - Profil | Pá 1.4.2016 23:28:46

Dnešní úspěchy na Svitavě 1.
Děkuji všem a zvláště lipanovi.

(celkem jich bylo asi 8 + 1 labrador)

NShafi - Profil | Po 14.3.2016 11:25:51

vasekvidon >> Něco na tom bude. Jako kluk jsem četl nějakou knihu o karate, ale Chuck Norris ze mě není. Nicméně mě to dovedlo alespoň do oddílu, kde jsem si to vyzkoušel. Nejúspěšnější období lovu se pro mě stal podzim. Skoro pořád taháš něco z vody :))) Po desetitisícím listu se mi podařil nakonec i jeden tloušť.

NShafi - Profil | St 2.3.2016 20:48:42

vasekvidon >> Taky jsem se asi před necelým rokem rozhoupal a šel jsem do toho setu od Brčála, který ti navrhoval Timb a rozhodně toho nelituji. Chodil jsem k vodě a zkoušel a zkoušel. Měl jsem a vlastně stále mám velkou radost, když se mi povede položit šňůra hezky na hladinu a občas se i něco splete. Není nad to, když na suchou mušku záběr nejen vidíš, ale i slyšíš:) Držím pěsti a jdi do toho.