Chataři, jejich výhružky a nároky na místo u vody, které jim nepatří?

V hodně diskusích se dočítám, že jsou případy, kdy chataři vyhrožují rybářům ohledně lovného místa. Zajímají mne vaše zkušenosti. Také uvítám názor, jak se tomuto bráníte, jestli sklopíte uši a jdete jinam a nebo bojujete za svá práva, když máte zaplacenu povolenku a máte nárok chytat na revíru. Předpokládám, že to, že má někdo někde chatku mu nedává vlastnické právo na státní vodě si přivlastňovat část revíru?
Autor diskuse: Shawt - Profil , 16.6.2014 všeobecné - příhody, kuriozity

Narazili jste na agresivní jedince a jak jste se zachovali?

A) Diplomaticky jsem to ukecal a chytal jsem, kde jsem chtěl21%

B) Raději jsem šel jinam29%

C) Došlo na pěsti8%

D) Nenechal jsem si vyhrožovat a zavolal jsem Policii5%

E) S nikým agresivním jsem se nesetkal37%

Od 17.6.2014 hlasovalo 92 čtenářů.

richi69 - Profil | St 25.6.2014 15:06:55

jedna z Jesenice

kakr - Profil | Út 24.6.2014 13:12:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pár fotek od Pálavy jejichž autorem je kolega syny....

Tloušťobijec - Profil | Ne 22.6.2014 9:58:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

asi takto...jsem chatař co vlastní chatu na břehu řeky...místo u vody si samozřejmě opečovávám a udržuji, (nikdo se z chaty nechce dívat na dvou metrové kopřivy)...trávník, kytky, vstup do vody atd...rybáři se většinou takovým místům vyhnou a ani na ně nechodí. A ti co tam chodí, tak se dělí na několik skupin. Ty slušní co se zeptají jestli si tam můžou zachytat (i když se ptát nemusí), udržují zde pořádek a chovají se ohleduplně...no a pak ty naprostá hovada, co vše zdupou, zlámou a zanechávají po sobě haldy odpadků. Založí si i ohniště !!! Dokonce jsem se setkal i s volem, co z nudy kolem sebe vypaloval trávník !!! Potom se nedivte, že na takové pako jsou lidi hnusní a vyženou ho. Taky jsem se setkal s rybářem, co jsi pod mé molo uvázal vezírek s kapry. Já si ho nevšiml a když přišla RS, měl jsem s tím nemalé problémy, dokázat, že ten vezírek není můj, ale rybáře co sedí vedle a k úlovkům se nehlásí...takže abych to shrnul...vše je v lidech a když se rybář bude chovat ohleduplně, tak nemám problém aby mi lovil přímo pod chatou. Těm slušným, jsem totiž ochoten i poradit, pokecat si a dokonce nabídnout i kafe ,-)

elhierro - Profil | St 18.6.2014 8:47:57

splávkař >> Co se týče alternativ rybolovu mimo ČRS, tedy na soukromých vodách, tak já si myslím své. Dnes nabídka vysoce převyšuje poptávku. Znám spoustu lidí, co se již odvrátila od návštěv soukromých revírů. Já jsem jeden z takových případů. Dříve jsem jezdíval hodně, nebylo mi líto dát i tisíc Kč za 24 hod. rybolov. Dnes říkám, soukromák nikdy více. Tedy až snad na jeden jediný, ke kterému mám nějaký osobní vztah. Navíc si myslím, že běžnému rybáři nejde o trofejní úlovky, ale o to, zachytat si, mít hafo záběrů a k tomu si domů za ty peníze dva kapře odnést. Toto pochopilo již několik majitelů soukromáků a takto to praktikují. Týden co týden do vod sypou nové ryby, týden co týden se je rybáři domů odvážejí. Pro toto mám pochopení, kapr není kámoš, kapr je žrádlo. Točí se ryby, točí se prachy a navíc ryby nejsou v takové vodě otrokem. Není nic horší, než pohled na zdevastovaného kapře, který je pomlácen, má potrhanou a často zdeformovanou tlamu.

elhierro - Profil | St 18.6.2014 8:14:19

splávkař >> posílám statistiku členské základny do roku 2011. V letech 2012-2014 k výraznému poklesu také nedošlo, tuším něco okolo 2%. Uvidíme, co další "pětiletka" přinese, já myslím, že nic převratného.