Chataři, jejich výhružky a nároky na místo u vody, které jim nepatří?

V hodně diskusích se dočítám, že jsou případy, kdy chataři vyhrožují rybářům ohledně lovného místa. Zajímají mne vaše zkušenosti. Také uvítám názor, jak se tomuto bráníte, jestli sklopíte uši a jdete jinam a nebo bojujete za svá práva, když máte zaplacenu povolenku a máte nárok chytat na revíru. Předpokládám, že to, že má někdo někde chatku mu nedává vlastnické právo na státní vodě si přivlastňovat část revíru?
Autor diskuse: Shawt - Profil , 16.6.2014 všeobecné - příhody, kuriozity

Narazili jste na agresivní jedince a jak jste se zachovali?

A) Diplomaticky jsem to ukecal a chytal jsem, kde jsem chtěl21%

B) Raději jsem šel jinam29%

C) Došlo na pěsti8%

D) Nenechal jsem si vyhrožovat a zavolal jsem Policii5%

E) S nikým agresivním jsem se nesetkal37%

Od 17.6.2014 hlasovalo 92 čtenářů.

19 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NDawemaster - Profil | Út 17.6.2014 9:56:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jeden chatař na mě nedávno zkoušel,že místo u vody je "jeho" a že tam má zakrmeno na kapry atd...jen jsem mu s úsměvem opáčil,že kapry nechytám,že se nemusí bát,že bych mu to vychytal,že jdu na úhoře a jestli chce,tak mu klidně uvolním kousek místa a může chytat se mnou na svém zakrmeném fleku a vesele jsem si rozbaloval cajk dál a nevšímal si ho. Ještě chvilku za plotem něco remcal ale když viděl že ho mám na háku,tak to po chvilce vzdal a zalezl zas do chaty. Podle mne si jen potřeboval rýpnout,než že by chtěl skutečně chytat. Co by mi taky mohl jiného udělat,když místo u vody nemohlo být ani omylem "jeho",protože místo u vody dle rybářského řádu patří všem rybářům a jeho skutečný oplocený pozemek se nachází 15 metrů od vody a na místo u vody vede cesta mimo jakýkoliv soukromý pozemek. Výhrůžky na mě neplatí,tomu se jen usmívám a mávnu rukou. Kdyby byl někdo agresivní tak neváhám zavolat policii,nebo si to s ním vyřídím podle potřeby ručně a stručně sám. Nejsem žádný chcípák a mých skoro 100 kilo tělesné váhy,boxerský výcvik,léta v posilovně a nůž u pasu odradí mnoho zájemců o neodůvodněný rozpor se mnou,tak si většinou jen něco brblají pod vousy ale k odvážnějšímu činu se nedostanou :-))). Oni vědí že nemají pravdu,tak nakonec vždy ustoupí,když vidí,že si z nich člověk nic nedělá a nesedne si z nich na zadek. Já o problémy nestojím,nevyhledávám je a pokud možno se jim vyhýbám ale zase si nenechám kálet od kdejakého dědka na hlavu a dělat ze sebe blbce.Sice se říká "moudřejší ustoupí" ale taky se na druhou stranu říká "když všichni moudří ustoupí,tak svět bude patřit blbcům"....

NTloušťobijec - Profil | Ne 22.6.2014 9:58:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

asi takto...jsem chatař co vlastní chatu na břehu řeky...místo u vody si samozřejmě opečovávám a udržuji, (nikdo se z chaty nechce dívat na dvou metrové kopřivy)...trávník, kytky, vstup do vody atd...rybáři se většinou takovým místům vyhnou a ani na ně nechodí. A ti co tam chodí, tak se dělí na několik skupin. Ty slušní co se zeptají jestli si tam můžou zachytat (i když se ptát nemusí), udržují zde pořádek a chovají se ohleduplně...no a pak ty naprostá hovada, co vše zdupou, zlámou a zanechávají po sobě haldy odpadků. Založí si i ohniště !!! Dokonce jsem se setkal i s volem, co z nudy kolem sebe vypaloval trávník !!! Potom se nedivte, že na takové pako jsou lidi hnusní a vyženou ho. Taky jsem se setkal s rybářem, co jsi pod mé molo uvázal vezírek s kapry. Já si ho nevšiml a když přišla RS, měl jsem s tím nemalé problémy, dokázat, že ten vezírek není můj, ale rybáře co sedí vedle a k úlovkům se nehlásí...takže abych to shrnul...vše je v lidech a když se rybář bude chovat ohleduplně, tak nemám problém aby mi lovil přímo pod chatou. Těm slušným, jsem totiž ochoten i poradit, pokecat si a dokonce nabídnout i kafe ,-)

Nkalaban - Profil | Út 17.6.2014 9:44:28

Mimo velice specifických a naprosto vzácných případů, je rybář deroucí se na něčí zahradu naprosto stejnej hňup jako ten, který si odkrokuje 3 metry a sedne si vedle vás, ač má kolem "x" metrů jiného volného místa. Je to znak naprosté debility a bezohlednosti v jednom "balíčku". Pokud tito lidé stojí o chlapskou společnost anebo trochu "vzruchu" mají navštívit buď gay klub nebo se mají jít porvat s podobnejma lulana, třeba z fotbalu...

NMrCement - Profil | Út 24.6.2014 15:06:28

Šmudla si jen žije svůj internetový sen neohroženého bojovníka a tvrďáka. V reálu by takový plot ničil 3h. Pak by zjistil, že má první puchýřek na dlani a plotu ubylo max. 3,5m. Zkusil by ještě 5 min intenzivní destrukce, ale tříska v dlani a 6 kapek krve by ho dostalo do vývrtky. Po týdnu by ho vrátili domů, kde by mu žena dala mokrým hadrem.

NSven - Profil | Út 17.6.2014 13:21:55

Shawt - >> Já bych v tom žádný problém nehledal. Jako majitel podobného, příbřežního pozemku bych se sám o možnost rybolovu z něj, nepřipravil. Tedy bych ho nezakazoval..
Žádného zájemce o můj pozemek bych nevyháněl ale naopak ho vítal s otevřenou náručí.
Vyznačil bych prostor pro placené parkoviště, řekněme bratru za 50,- Kč/hod. a prodal mu místenku na některé z vyhrazených míst, za 500,- , platnou od 08:00 - 22:00hod., po dohodě i s možností prodloužení. Přidal bych i zpoplatněnou chem. kadibudku, elektro i vodovodní přípojku.
Že nejsem pes, tak klidně bych mu i zdarma uvařil kafe :-)
Chceš si postavit bivak ?? Klidně si postav bivak...... Jen předem složíš vratnou zálohu za případný úklid po tobě.. Přece jsme lidi, ne ?? A musíme si pomáhat... :-)

NRST - Profil | Čt 26.6.2014 18:11:19

Malda512 >> No ty jsi toho tady k této otázce napsal:-))) Souhlasím se všemi co se ti tady snažili vysvětlit svůj pohled na věc a které jsi urážel a vyhrožoval jim, konečně jak je tvým dobrým zvykem.
Kdosi ti tu níže napsal že jsi "řezník", doplnil bych to. Jsi řezník z mozkem a vychováním řeznického psa, a lidem které tu urážíš, ať Petra H. a nebo Hrajiho a další, nesaháš ani po kotníky, seš prachsprostá agresivní lopata.........

Nhraji - Profil | Čt 26.6.2014 14:44:29

Abychom se vrátili k tématu. Na našem revíru Svitava 1 je dost velká část revíru, kde chataři a jejich stavby na samém břehu řeky v podstatě znemožňují výkon rybářského práva jinak, než broděním při lovu. To je samo o sobě ten menší problém. Větší problém je pytlačení chytařů.
Ale zpátky k pozemkům. Je těžké rozhodovat, zda má přednost právo lovit ryby a nebo právo hájit vlastní majetek, to v tom případě, že je chatař skutečně majitelem pozemku až k vodní ploše či toku. Mělo by se jednat o záležitost, kde se uplatní maximální ohleduplnost. Já osobně jsem přesvědčen, že vlastnické právo má před právem výkonu rybářského práva přednost.
Jiný případ je ovšem tam, kde si chatař neoprávněně nárokuje i pozemek, který mu nepatří. V takových případech by měla MO vyvíjet tlak na chataře, aby od takového konání upustili. Na druhou stranu, pokud půjdu lovit ryby na takové místo, musím se smířit třeba s tím, že nám majitel přilehlého pozemku za zády spustí cirkulárku a bude doplňovat zásoby dřeva na zimu, což rozhodně není idylka.
Takže ohleduplnost a vyjít si vstříc tak, kde je právo spíš na straně chataře, a totéž tam, kde je právo na straně rybáře.
Za sebe, chodím tam, kde nikoho neobtěžuji a nikdo neobtěžuje mě.

NMrCement - Profil | Čt 26.6.2014 12:13:15

Maldo: argumentace, věcnost, férovost, sebereflexe. Neporozumíš si s mnoha lidmi v životě, ale žít s tím umíš. Je mi líto tvého okolí. Tím, že dáš všechny co nekývou hlavou jak ty chceš do ignorace, tak tím nezměníš svět (tím jen zavřeš oči, uši ..... ale dýchat můžeš .... to zase jo :-) )

NMrknato - Profil | Čt 26.6.2014 8:48:57

hraji >> Ale i za Šmudlou je kus poctivé práce. Proč stále zdůrazňuješ jen sebe? Rozumím tomu, že když se nepochválíš, tak to nikdo jiný neudělá, ale tvoje práce je viděním zákona 99/2004 zcela bezvýznamná, ba dokonce škodlivá. Připomíná mně někoho, kdo se 20 let drbe levou rukou za pravým uchem a chce, aby ho všichni obdivovali........ Tak založi organizační složku, která tuto činnost nabízí i členům a dokonce v tom pořádá závody...... V rybařině nejde jen o vlastní ucho, ale o záležitost, která náleží všem ....... o to je to horší.

Nšmudla007 - Profil | Út 24.6.2014 14:41:09

hraji >> Odstranění nelegálního plotu je záležitost na cca pět minut práce. Stačí štípačky na drát, krompáč sekera a pokud je ze dřeva tak ještě sirky na úklid hromady dřeva.
Stejný postup lze aplikovat na nelegální chatu(chatrč). Pokud je lodička tak pletivo sloupky lze uklidit na věčné časy pod hladinu která nebývá daleko.
Ono něco zničit nedá tolik práce jako to vybudovat.
Na takovýhle šolichy bych vůbec bezzubý stavební úřad neobtěžoval a vyřešil to hned.
Hlavně nenechat žádný svědky.
Když se nedá projít někama kudy by se projít mělo dát, tak nezbývá než si cestu prorazit vlastními silami. Nejlepší je brzy na jaře v týdnu podvečer, nebo mimo sezónu.. a opakovat postup pokud překážka vznikne opět.

Nvydra Lucky - Profil | Út 24.6.2014 8:57:47

Jo, jo, mít tak chatu u vody, abych mohl nahodit z postele ... to byl vždy můj sen. Poté, co se u nás začaly poměrně často objevovat lehká zvýšení hladiny a inzeráty typu - prodám chatu na Berounce, k vidění u Karlova mostu, už mě to tolik neláká ... Ale musí to být fajn nevláčet bágl k vodě, jen otevřít okno, verandu a ... sakra !!! sedí mi ve výhledu nějakej trouba. Udělám mu kafe, troška projímadla a on odtáhne. Život je nádhernej,

NRK - Profil | Pá 20.6.2014 12:57:03

elhierro >> Nechci působit jako levicový hovado, ale jak je možné prodávat kus řeky , která tu teče 60mil.let. Kdo dává právo prodávat a kdo morální nevědomí kupovat?
Chápu , co je byznys, ale znám i pocit jít na ryby tam, kde mi nic nepatří, ale můžu zadarmo dýchat vzduch a zadarmo být šťastný. A to je určitě lepší, než být majitelem vzduchu a štěstí lidí odkázaných na můj majetek.
PS: Já určitě nejsem naivka a nevyléčitelný romantik, ale když se za prachy dá koupit všechno,tak to se mnou hejbá.

NRK - Profil | Pá 20.6.2014 12:36:51

splávkař >> Ahoj.
Nikdy jsem se nezajímal o právní stranku věci. Ale nedávno jsem byl na jezeru Sadská. Roky jsem se tam chodil koupat. Dnes jedna strana rozparcelovaná, takže veškeré pláže jsou v soukr.rukou.
Parcely jsou oplocené až k vodě. Vůbec nechápu, jak je možné ,aby to takhle dopadlo. V důsledku se člověk nemůže projít okolo vody. Ale určitě chápu, že parcely získal ,,někdo" z lidu a ,,transparentně". Čím jsem starší, tím víc mi tahle doba sere. Ale když se může parcelovat Měsíc,tak co se divím......

NMalda512 - Profil | Čt 19.6.2014 20:40:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Shawt - >> zrovna včera jsem tuhle situaci řešil a to když si pár ředitelů koupilo pozemek u vody a rovnou to obehnali plotem kterej vedl ještě 3 metry do vody. Jejích výhružky a kecy mě vůbec netížili. jakmile jsem jim sdělil že budu volat polici tak se uklidnili. ALE už mnohokrát jsem zažil kdy chataři vyhnali rybáře lovícího poblíž jejích chatky. Ten rybář ani nevěděl, že on je v právu a oni mu lžou . Když jsem mu sdělil jak se věc doopravdy má tak druhej den seděl chataři jen skřípali zubama. Já chápu, že si pronajmou nebo koupí pozemek a chtějí tam mít klid. Ale to je nezbavuje povinosti umožnit tam lovit rybářům.

NSimík1987 - Profil | Čt 19.6.2014 16:59:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >> Pořád nechápu, co tady řešíš... Můžu ho tam mít, tak ho tam mám a co je na tom??? Kdyby to někomu vadilo, tak si myslím, že už ho tam dávno nemám. Přišli na kontrolu ze stavebního úřadu, řekli, že je vše v naprostém pořádku, tak o co go? Nikde nemám napsáno, že tam nesmím být. Je to na kolech, je, přístřešek taky rozebíratelný je a nikomu nic nevadí. Jako nevím, ale tohle už mě příjde jak závist.. Bráním někomu v něčem? Nebráním. Jen jsem přidala příspěvek k této diskuzi, jak já beru rybáře, kteří mi sednou před chajdu a ty tady máš problém s tímto?!

Nvydra Lucky - Profil | Čt 19.6.2014 9:30:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ano, jsou tací, kterým přijde psaní některých přispěvatelů jako román, ba co víc - blbej romám, co nemá ani smysl číst. Každého věc, jakou literaturu má rád a jaký druh zábavy vyhledává. Já se držím hesla - jak se kdo chová ke mě, tak já k němu - neboli na hrubý pytel hrubá záplata. Normálně se lidé domluví, ale s hovadem to možné není a někdo tu napsal krásnou myšlenku - mouřejší sice ustoupí, ale pak bude svět patřit blbcům. Moc pěkné. Takže lidi, nenechte blbce vládnout :-) A když se vám to nezdá správné postavit se neprávu, nestěžujte si, jak je to u nás v Kocourkově zvykem. Nejvíc chytří jsou většinou ti, co vše sledují pěkně z povzdálí a radují se jako malé děti, jak si to tam ti dva (tři, čtyři ...) rozdávají. Stejné je to i tady. Přijdou, zasmrdí, podle šťouchnou do zad a když by mělo dojít na argumentaci jakéhokoli druhu zmizí, jen ten smrad zůstane. Ale je nutno připustit, že ani já s některými takymrkaři diskusi odmítám ...... Zcela se to míjí smyslem a nechat se urážet od ..píp.. nemám za potřebí. Taky román, ale snad k věci. Prima den, rybaříci.

Nelhierro - Profil | St 18.6.2014 18:43:41

Shawt >> OK, za sebe sorry, zapojil jsem se do diskuze, která je mimo téma. Tedy k chatařům. Prasata jsou mezi chataři a chalupáři, prasata jsou mezi rybáři. Tedy jedna skupina nemá co vyčítat té druhé a naopak. Odchod na pivo. :-)

Nelhierro - Profil | St 18.6.2014 7:54:48

splávkař >> I tvůj příspěvek má logiku. Ale nemyslím si, že se od svazu odklání čím dál více rybářů. Ze statistik vyplývá, že v ČRS je stále okolo 245 tisíc členů (+/- 5%). Drtivá většina se vůbec nezajímá o dění ve svých MO, natož o celkové hospodaření celého ČRS. Tedy nemyslím si, že se něco bude v nejbližší době dramaticky měnit. Jak to tak chodí, drtivá většina si vyzvedne povolenku, za ni zaplatí, zacvaká bez mrknutí oka brigády (ani v tomto případě se nezajímá, jak jsou ty peníze využity), zaplatí za známku a hurá k vodě. Za rok si rybář odnese od vody rybí maso dle jeho gusta a rok co rok se toto opakuje. Myslím si, že aby došlo k nějakým změnám, bylo potřeba alespoň 30% členské základny, ne pár jedinců vystupujících na MRKu. A dám takový malý příklad. Jsem členem SVJ, kde je dalších 200 členů. Jde o náš majetek a stejně nejsme schopni se na ničem domluvit. Tak jaká asi může být domluva u 245 tisíc lidí? Já osobně jsem zastáncem svazového rybolovu, trochu bych centralizoval výkonnou moc a určité věci zprofesionalizoval. Nelze dnes pracovat na základě dobrovolné činnosti, bez řádné odměny. Odjakživa platí, že "NEJDRAŽŠÍ PRÁCE NA SVĚTE, JE PRÁCE ZADARMO" :-)

PS: Myslím si, že je vlastníkům vod (tedy hlavně státu) úplně jedno, jak si rybáři na vodách hospodaří. V tomto případě, pokud se nemýlím, totiž stát o nic nepřichází.

Nhraji - Profil | Út 17.6.2014 20:45:28

splávkař >> já tedy nechci polemizovat o cenách, ale celoroční povolenka MP na 6000 hektarů revírů v MRS stojí 800 korun. Denní povolenka na nejlevnějším soukromáku co znám, navíc chyť a pusť, přijde na 250,- Kč/den. To je cca 3,2 dne a je cena roční povolenky vyčerpána. Co je na tomto faktu diskutabilního?

NMrCement - Profil | Út 17.6.2014 9:50:27

kalaban >> patrně pane kolego narážíte na kolegu, který přišel na břeh Brněnské přehrady a přestože na dohled tj. min. 100m na každou stranu nebyl žádný další rybář, tak si sedl vedle vás ve vzdálenosti 3,001m. Chybí vám velkorysost ..... chtěl si jen najít kamaráda a určitě na tom místě den předtím ulovil kapitálního kapra 46,20 cm.

NFullnek - Profil | Čt 26.6.2014 16:37:33

Malda512 >> Jako nezaujatý se tě ptám, ,,,,,,Venuj se zadaní otazky a nevsimej zi me.....toto jsi napsal v čase 15:43:36,,,,,,,Když jsem se vrátil k posledním řekněme zhruba 45 tvím reakcím na kohokoli ,KOLIKRÁT JSI SE VĚNOVAL TÉMATU TY??????ani jednou a jen a jen dovedeš všechny urážet ,proto ti napíši co jseš,,,,,K----!!!!!nenapíši,k tomu se nesnížim ,stejnak to každej ví.

Nhraji - Profil | Čt 26.6.2014 16:27:15

Malda512 >> nevím sice co je arogantního na tom, že jsem ti napsal, že jsi pacient, protože to je zcela zjevně pouhé konstatování stavu. Navíc, soudě podle toho, jak ti přeskakují písmenka v příspěvku LSR usuzuji, že jsi ve velkém stresu a hrozí ti mrtvice.
Za to ti to určitě nestojí, abys tahal nohu a slintal z koutku, tak se uklidni. Nebo ti fakt praskne cévka. Pokud považuješ za vulgaritu pouhé konstatování, že znáš málo, pak ano, jsem vulgární směrem k tobě. Protože ty fakt znáš málo. Tím pro dnešek skončím. Hezký večer

Nhraji - Profil | Čt 26.6.2014 16:15:06

Malda512 >> jsi regulérní pacient, to je asi tak všechno, co se k tomu dá napsat.

NAntonM - Profil | Čt 26.6.2014 13:17:29

Jako vždy se ukázalo jak na tom kdo je.

A také se ukázalo proč Malda512 dělá to co dělá. Mám pocit že je to maximum co může. :-)))))

Málo argumentů a inteligence ale hodně machrování.

Ostatně jako vždy když se člověk potká s hlupákem.

Maldo dík za ignoraci alespoň už nemusím číst ty "Jantařiny" co plodíš.

NLSR - Profil | Čt 26.6.2014 12:15:54

Malda512 >> Ale Cement neříkal, kdo si začal. Na školkovou hlášku "ale on si začal" tu spoléháš především ty. Já také souhlasím s tím, že tvé příspěvky vůči hrajimu jsou psány o dost hruběji a agresivněji, než on píše tobě.

PS: Klidně si mě dej taky do ignorace. Pozorovat, jak tu skáčeš půl metru vysoko a pliveš na všechny, co s tebou nesouhlasí, to je moc pěkné divadlo. Přemýšlím, jestli si za to necháváš platit nebo to děláš zadarmo.

NMrknato - Profil | Čt 26.6.2014 11:47:21

Shawt - >> Je ještě jeden pohled. Rybářům se nelíbí načerno postavené ploty, která možná odporují zákonům, ale byly postaveny na ohlášení, resp. stavební úřad na toto ohlášení stavby nereagoval. Taková to stavba se má za legální.
To samé ale dělají rybáři. Stanovují si BP, které může věcně udělit formou vyjímky pouze stát, a žádají o vyjímky MZe, které místně příslušné orgány vydat nemohou a mají z toho stejný neoprávněný prospěch, jak ti chataři.......

Řešení je jednoduché, ale většině se nelíbí......

NMalda512 - Profil | Čt 26.6.2014 11:38:28

Petr Havlíček >> OK ... tak jsi četl jen to co se ti hodilo do krámu. Nejsi jedinej kdo to tady tak dělá. Dívej ja proti Hrajimu nic nemám. Psal jsem to tady mockrát. Ale on si nebude otírat hubu jen tak kdy se mu bude chtít. Nikdo s přítomných ... nikdo.. tady nikoho celou debtau neurážel . To začal on. Nemusím se tady před nikým obhajovat a nebo někomu něco dokazovat. Píšu ti to jen ze slušmosti a především proto aby se zde nerozoputalo další urážení. Chci klid ale zase nechci aby mě někdo neprávem obvinoval.
Ps. Dál bych to nerozebíral protože o tom debata není. Jinak to můžeme probrat přes SZ

Nfox international - Profil | Čt 26.6.2014 11:10:36

ale fakt chlapi,musíme sa k sebe chovať ako ľudia,i keď sú tu istí šmejdi,ale nezabúdajme prečo vlastne holdujeme tomuto prekrásnemu koníčku,musíme sa chovať k prírode s úctou,a chlapi väčšie ryby púšťajte späť do vody,zaslúžia si to! inak tu naše deti nebudú mať nič!a budú na nás nadávať.a chatárov pošlite do p...keď Vám budú robiť problémy,alebo si nájdite také miesta kde ste sami s prírodou,a máte pokoj.

NPetr Havlíček - Profil | Čt 26.6.2014 10:58:51

Malda512 >> Malda512, elhiero - 26.6.2014 10:54:35 >> pánové jděte se vycpat ... výhružky, nadávky slušným lidem :-(((( ... docela se divím, že vás tu MM strpí ...

NMalda512 - Profil | Čt 26.6.2014 10:58:30

Shawt - >> čau omlouvám se t za zasekanou debtau-,. Takto to vždy dopadne když sem vleze ten vypatlanej egoisktskéj onanista Hraji.

NMalda512 - Profil | Čt 26.6.2014 10:54:35

hraji >> Už mě nebaví číst tvé blaboly. jak ze sebe děláš něco na co nemáš.
No vidím, že jako člověk ale i jako RS jsi stejnej trotl za jakýho se zde prezentuješ. Plný mrazák kaprů ?? No furt lepší mražák plnej ryb, než mraky pochcípaných ryb po závodech. Ty jsi stejnej dobytek co sakuje vše co uloví a pak to polomrtvé pouští zpět s pocitem... Catch and release. Jinak tvá samochvála je zde už legendární. Jak jsme psal níže... ty narazíš. Otevřeš si hubuna nějakého týpka kterej se nebude rozpakovat ti šlápnout do ksychtu. Pěvně doufám, že to bude brzy. Aby jsi se konečně probral. Jsi jen ubohá nicka která by bez placky a análního horolezectví nic nedokázala. Dávám ignor protože nemíním zde zrtácet čas s vypatlaným psychoušem jako jsi ty .

Nfox international - Profil | Čt 26.6.2014 10:04:32

AntonM >> len dúfam že tie ryby púšťa naspäť

NRST - Profil | Čt 26.6.2014 4:51:35

Malda512 >> Člověče ty nezklameš:-)))))) Jak bylo v hospodě??

P.S. Píše se ...už při koupi pozemku... a ne "....už při koupí pozemku..."

Nhraji - Profil | St 25.6.2014 22:49:45

Malda512 >> vidím, že jsi stejný virtuální silák a hrdina jako šmudla007, tak se starej, ať neskončíš jako on. Co se týče tebou zmiňovaného Zdeňka Smolky, tak ten ještě pořád RS je. Takže si zase jen bohapustě vymýšlíš a lžeš. Co k tomu dodat?
Až si kamarádi příště pojedou kupovat kapry do Jívové, nechám tě pozdravovat. ;-)

Nrichi69 - Profil | St 25.6.2014 16:58:27

Mrknato >> já kašlu na ryby na Jesenici dal jsem to sem jen pro zajímavost a majitelovo syna si vopíchej sám, HOWG!

Nelhierro - Profil | St 25.6.2014 13:18:16

Klasický MRK. Lidi se tu hádají, urážejí se, každý má svou pravdu. Kdyby aktuální diskuze o chatařích viděli samotní chataři, popadali by se smíchy za břicha a řekli by si: vypatlaní rybáři. :-))) 14 popsaných stránek a co se vyřešilo? "Houno jako vždy".

Nšmudla007 - Profil | St 25.6.2014 12:06:16

hraji >> představ si chudáka chataře co si nelegálně postavil plot až do vody a vyhání rybáře... Tak prostě chudák chatař bude spravovat plot, protože na úřady si jít stěžovat nemůže(protože ten plot tam být nesmí).. a když bude řvát na rybáře tak jednoho krásnýho dne mu celá chata shoří na popel. Kam si půjde stěžovat? Koho bude žalovat? Já mylsím že mu zbydou akorát oči pro pláč a třeba pochopí že takhle se chatařit nemá.
Lidi co mají ploty v pořádku jak mají být, takový problémy nemají. Buď bez plotu nebo plot končí 3 metry od břehu aby se dalo projít. Volně pobíhající pes se dá zastřelit, když napadne kolemjdoucího.
Stačí zvednout telefon, přijedou měštáci nebo cajti a pobíhajícího psa zpacifikují + pokuta pro majitele zvířete. Navíc takový volně pobíhající pes se dá velice lehce otrávit.
Chyba je na straně nevychovaných majitelů daných pozemků, to se musí řešit jako příčina. Úřady s tím nenadělají nic.

Nmarmyš - Profil | Út 24.6.2014 16:45:21

hraji >> šmudla má dobré řešení,jenže my jsme národ přizdisráčů.

NMalda512 - Profil | Út 24.6.2014 12:59:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

První řadě je vždy stejně sednout jinam než někomu před chatu. Většinou se jedná o místa kde se ryby až tak moc nezdržují. Ale malér je když přijedeš k vodě a na místech kde se rybám líbílo stojí chata s pletivem. Nikdo s majitelú chat nemá právo oplotit pozemek až do VODY !!! Protože na tohle nedá povolení nikomu žádnej uřád. Takže je zřejmé, že tyhle místa jsou udělané na černo. Už jak by na mě někdo začal vyřvávat než bych došel k jeho pozemku okamžitě bych mu sdělil, že volám polici a budu trvat na odstarnění toho plotu který tam je protiprávně. Před 3 roky jsme navštívili jeden revír ( řeku) kde jsem chtěli na druhé starně umístit trhačky na sumce. Kamoš to přeplaval člunem a na větev vázal trhačku. Vtom vylezl nějakej seschlej dědek a okamžitě mu vyhrožoval. Následně na něj pustil psa. Naštěstí 20 kg jezevčík sotva lezl . Děda vůbec nechápal , že pozemek který si koupili jeho děcka je součástí revíru. A tak dědu nenapadlo nic jinýho než vzít pilku a větve ořezat .Pak se chopil sekačky. Po asi 3 hodinovém sekání trávy ( od sekačky lítali už jen kameně ) a neustálé házení všeho možného do vody jsme to zabalili. Dnes je tam chatová osada ... okolí vypadá jako měsíční krajina. Co bylo zelené je vykácené. Každej si nadělal schůdky do vody. Břeh je saméj jekl, hranol. deska. beton. ....Jelikož je to CHKO tak se tam na tyhle věci nehraje. A tohle je důkaz toho, že ti zasraní panáci kteří sedí na uřádech vůbec neřeší jaké pozemky prodávají. Nezajímá je vco se tam děje. Tady vzniká kámen urázu. Nikoliv u majitelů. Ale už při samotném prodeji. Bavím se o pozemkách které jsou ve vlastnictví měst.. obcí... krajů..

Nfox international - Profil | Po 23.6.2014 0:36:40

a prečo si staviate chaty úplne pri vode?nestačí tak 20,30 metrou od vody???alebo si ich postavte v lese,nikto nieje na Vás zvedavý,a nikomu sa nechce s Vami hádať,ale to je vlastne váš účel stavať oplotenie až do vody pomaly, lebo si chcete zaistiť miesto na celú sezonu,je mi z Vás na vracanie,a nehovorte že nemám pravdu lebo tak to je!

Nelhierro - Profil | Pá 20.6.2014 12:46:29

RK >> Zvláštní je, když si pronajmou či koupí pozemky u vody chataři, tak je všechno špatně. Když si rybář koupí či pronajme celý rybník, tak je to v pořádku. Holt je to tak, jak pravil sám mistr JV. Již není doba, kdy vše patří všem, na prodej je dnes v podstatě všechno.

Nsplávkař - Profil | Pá 20.6.2014 11:06:32

derata >> Jako rybář by ses měl chovat především jako slušně vychovanej a rozumnej člověk neb i z tvého chování si může kdejaký nerybář,turista,kolemjdoucí či chatař udělat obrázek o tom,co jsou ti rybáři zač.
Obecný zájem bude jistojistě zahrnovat i ochranu soukromého majetku a pokud ty sám máš alespoň jízdní kolo tak bys myslím nebyl rád,kdyby na něm jezdil bez tvýho vědomí někdo jinej a to i v době,kdy na něm zrovna nikam jet nechceš a nepotřebuješ. To,že kdosi udělá někde plot by myslím mělo stačit na to,aby bylo patrné,že je tam nezvaný host nežádoucí(myslím teď plot co si s ním majitel vytyčí svůj prostor). Ty jsi příkladem toho,jak k častým sporům mezi rybáři a majiteli pozemku dochází a to,že třeba svaz více nedbá na opatření jimiž by to eliminoval se poškozuje a zadělává špatný obraz v očích veřejnosti i k tomu,že nějaký třeba chatař,co se mu byť i za plot začnou stěhovat kočovní osadníci s pruty,chystá ke dveřím vidle.

NSiven Polní - Profil | Pá 20.6.2014 9:21:59

Simík1987 >> Já převážně vláčím. Přijde-li někdo (a zrovna ho zahlédnu - i s jeho protaženým obličejem), kdo chtěl "bobkařit" a já mu tam vláčím, tak ho vyzvu, ať si klidně vybalí a rozprostře cajk, že stejně brzy zmizím. Většinou si i parádně pokecáme a vše je OK.
Ovšem dojímá mě, když naběhnou týpci a bez ptaní mi za prdelí začnou stavět kaprařský koncentrák. Protože holt vláčím a tudíž se prostě budu muset posunout, neboť je mým údělem být aktivním rybářem, že...
Před chatou či karavanem schválně neprudím, ale zase - vše je jen na lidech, ještě mě však nikdo nevyfuckoval - spíš mi řeknou, že viděli lovit štiku 50m od místa, které jsem obsadil. Já poděkuju za info, odběhnu tam jak trotl a je klid. :)

Ncomputerfish - Profil | Čt 19.6.2014 13:55:53

Mrknato >> Hele mícháš hrušky a jablka. Pozastavoval jsem se nad jednou věcí. A to nad počty členů a vydanými povolenkami. Z údajů vychází, že téměř 1/4 členů si nekupuje povolenku. není to divné? A to počty vychází ještě příznivěji, protože někdo si kupuje povolenky dvě a předpokládám započítání i povolenek pro nečleny. Čili o nějakých cenách a platbách se vůbec nehovoří. Příště čti pozorněji. (:-)))

Ntonda1953 - Profil | St 18.6.2014 19:31:18

Shawt >> S hovadem se nedá diskutovat,je lepší odejít.Pokud s ním budeš diskutovat,tak se během diskuze po nějaké době můžeš nechtěně dostat na jeho úroveň:-)

Nelhierro - Profil | St 18.6.2014 15:28:30

Z mého pohledu je právě placení brigád socialistickým přežitkem, který určitým lidem vyhovuje. Raději bych navýšil cenu povolenek a peníze rozdělil jinak. Jaká je vůbec kontrola nad pěnězi, co se vyberou za brigády?

Ncomputerfish - Profil | St 18.6.2014 13:22:01

elhierro >> Cena CS povolenky + cena hostovačky na MRS = ceně celorepublikové. Takže je to jedno, je to pro obě strany výhodné, nemusíš někde na Moravě nahánět prodejce. Jinak toho "kakra" ber s rezervou. On to má asi v náplni práce kvákat o tom, jak to dělají v MRS dobře. Takový malý funkcionářský internetový politruk.

Nelhierro - Profil | St 18.6.2014 12:28:20

kakr >> No kdyby byl pouze jeden svaz, stačila by pouze jedna rada, jeden sekretariát...... Tedy máš to s tím Adidasem a proužky nějak divně. Jinak bych zrušil celorepublikové povolenky, člen MRS ať si rybaří na vodách MRS, členi ČRS zase pouze na vodách ČRS. Chceš na "cizí" vodu? Zaplať si nečlenskou povolenku, nebo si zaplať hostovačku jako cizí státní příslušník. :-) A tvá poznámka na Čehůny? Jen ze sebe děláš troubu.

Ncomputerfish - Profil | St 18.6.2014 11:05:40

elhierro >> Máš zajímavá čísla. Napadlo mě spočítat procento povolenek ČRS:
1) Celkový počet členů v roce 2011 = 246 435
2) Celkem prodaných povolenek v roce 2011 = 189 919
3) Celkem 56 516 člen si nekoupilo povolenku, což je téměř 1/4 !!!!

Tomu se mi nějak nechce věřit. Nevím, jaké počty jsou vykazovány. Zda prodané v Kč nebo vydané? O tom zpráva nehovoří. I tak je to údaj zajímavý. Pokud se počítají jen tržby, tak odečtu část rybářů, kteří si papíry jen udržují a vyjde mi zůstatek coby počet povolenek vydaných zdarma. I tak se mi zdá číslo hodně vysoké. Zdroj je běžně dispozici na internetu.

NDida - Profil | St 18.6.2014 9:54:03

Kdo dřív příde ten dřív mele, chraň bůh aby mi někdo vyhrožoval, že sem mu sednul na místo a vyháněl mě z něj...naštěstí sem se s nikým agresivním nesetkal:-), kromě Rumunů ve Španělsku, ale po nechtěném přejzdu jejich montáží 50 hp motorem a pár nadávek to bylo v cajku:-))

Nsplávkař - Profil | St 18.6.2014 9:10:04

Těžař samozřejmě může daleko snadněji reagovat na poptávku a také tak činí. Nevím,proč je soukromák brán automaticky jako místo,kde si každý rychle a snadno chytne kapra 20kg?? Já tu píši o rybnících co znám,včetně jejich správců a na těch rybnících takovýho kapra ani nemají bo vědí,že do vody co mají ani nepatří.
Jsou to rybníky do pár ha a rád si tam zajedu sednout navečer a zachytat třeba cejny pod nohama,pozorovat jak ta voda žije a jak to kolem vypadá. Líbí se mi přístup k tomu jak na svý vodě hospodaří kdy je to celý nastaveno tak,aby to bylo pokud možno trvale udržitelný. Už na prvním stupni nás ve škole učili,že třeba dravci jsou nedílnou součástí vodního ekosystému.Koukni se na svazové vody a vyjmenuj mi ty,kde je dravců tak,jak by bylo vhodné? Já takovou neznám a paradoxně neznám ani vodu,kde by hospodář ty dravce nějakým funkčním způsobem chránil. Pak se tam přemnoží bílá,degeneruje,do toho karas,střevle,hospodář reaguje tím,že sadí kapra 2kg protože ví,že nenaroste a jsme tam kde jsme.
Mám poruce tři rybníky kde si těžař dravce chrání,nijak výrazně je nenasazuje a třeba takovej candát se mu tam pravidelně množí a prosperuje,stará se o rovnováhu a příležitostně potěší i nějakého lovce.To samý s okounem,štikou-tu si většinou reguluje a v ten rybník si žije jako z učebnic,v dnešní době kdy se skoro jako obecné mínění bere to,že to z nějakýho důvodu nejde.
To je chování těžaře.Hospodář co má málo dravců aj jiných ryb zapomene na vzdělání, vyslechne přání davu a místo aby chránil tak dá lovcům do ruky zbraň aby měli možnost ulovit i to,co se tam ještě někde v koutě krčí. Kam tento ve svazu nastavený trend může vést?Proč se tomuhle říká vůbec hospodaření??

Nelhierro - Profil | St 18.6.2014 7:09:42

splávkař >> Mě se osobně zdá cena celosvazové povolenky nesmyslně nízká. Za celkový náklad 2950 Kč/rok mám k dispozici tísíce ha vodní plochy a dle RŘ si mohu odnést neskutečné množství ryb. Navíc tak kvalitního masa, jako je např. candát či štika. Za kg takového masa dáš v obchodě až 370 Kč/kg. Tedy stačí chytit jednoho velkého candáta a povolenka je zaplacena. Mysli si co chceš, mysli si, že jsem masař. RŘ je pro mě svatý, 70% chycených ryb pustím. Rybolov mám mimo jiné i o lovu, tedy rybařím nejen kvůli pobytu v přírodě, ale i kvůli tomu masu. Kdyby povolenka stála 10 000 Kč, koupil bych si ji také. Petrův zdar!

Nelhierro - Profil | St 18.6.2014 6:42:53

Kozič origin >> Zabil už chatař rybáře? :-)

Nkakr - Profil | Út 17.6.2014 16:37:55

splávkař >>
Jsi hodně mimo mísu. Znám i dost příkladů, kdy se nový správce zachoval jako blb. Pro příklad nemusím chodit daleko, měli jsme dva malé rybníčky,které nám sloužily jako rybochov pro reofilní rybu. Patřily jedné brněnské městské části a pan starosta s místostarostou z ptákostrany která na radnici tehdy vládla nám zrušili nájem s tím, že budeme koukat co z nich udělají. Koukat můžeme dodnes, udělali z nich džungli......

Jak chceš ovlivňovat členskou základnu by dodržovala zákony, když kaprikona a velkovýrobce koulís napíše do offis časopisu ČRS (Rybářství), že on tedy v noci lovit bude neb mu žerou velcí kapři a je to v souladu s moderními trendy EU.
A svět se točí dál....

K té nenahraditelnosti jen tolik, nahradit se pochopitelně dá každý včetně ČRS i MRS.....

NSven - Profil | Út 17.6.2014 13:28:45

Rybatorstr >> No jistěěěěě..... náš zákazník náš pán :-)))

NRybatorstr - Profil | Út 17.6.2014 13:26:42

Sven >> A ke kávě i jeden malý zákusek :-))

NJarda Š. - Profil | Út 17.6.2014 12:43:37

Shawt - >> Nevím, co máš na mysli, jestli to, že rybář-chatař nechce jiného rybáře pustit na flek u jeho chaty nebo o to, že chatař zakazuje rybářům lovit z pozemku u jeho chaty. V prvním případě by šlo o vyhrazování místa k lovu, což předpisy zakazují. Ve druhém případě by chatař byl v právu v tom případě, že bys chtěl lovit z pozemku, který má ve vlastnictví nebo v nájmu a tento pozemek tvoří s chatou jeden funkční celek, tedy je součástí jeho "rekreačního obydlí" (dle judikatury rekreační obydlí požívá stejné zákonné ochrany jako obydlí trvalé, tedy bez souhlasu uživatele tam jiné osoby ani nesmí vstupovat, vyjma zásahů policie, hasičů ap.).

Nhraji - Profil | Út 17.6.2014 10:35:02

Siven Polní >> pokud jsi po břehu prošel ty suchou nohou, potom tam projde velmi pravděpodobně i RS i ostatní rybáři a tak se nejedná o případ popsaný výše.
Lidi vymýšlíte krávoviny, furt dokola.

NMates PB - Profil | Út 17.6.2014 8:50:03

No jednoduchá rovnice: když chce někdo s tebou vymrdat, musíš mít větší koule než on a vymrdat s ním ještě víc. V Čechách to ani jinak nejde.

Návod ti nedám, na to si každej musí přijít sám.

Nsplávkař - Profil | Út 17.6.2014 7:06:44

Tento problém bych neviděl tak jednostranně a tak jako jsou chataři co si nějakým způsobem snaží urvat kousek místa pro sebe jsou i ,,rybáři,, co si nárokují pozemky co jsou třeba právě chatařů.
Jdou na to skrz své právo ke vstupu na pobřežní pozemky v rámci lovu ale ve skutečnosti se chovají jak kočovní cikáni-přitáhnou si svý povozy,pár dní dělaj bordel,kdeco zničí,pos....,pob..... ,pak si zbalí co se jim bude třeba ještě příště hodit a zase odtáhnou. Nedivím se,že se to kdekomu nelíbí a snaží se to nějak řešit. Tady by měl myslím zasáhnout ten kdo na revíru hospodaří a taková místa pro rybáře v rámci dobrých sousedských vztahů pro rybáře uzavřít.