Rybářská stráž - vykázání od vody

Čau kolegové , chci se Vás zeptat na pár věci co se týká rybářské střáže . Dnes jsem byl s kamarádem na rybách chytali jsem karásky , plotice kolem 10cm .... přišel pan porybný a zkontroloval papíry pak nám položil otázku jestli víme čeho jsme se dopustili .... řekli jsme že ne a on že nevytahujeme každou rybu podběrákem a nepoužíváme pean i když to ryba měla slabě za koutek .... vykázal nás od vody a chci se zeptat jestli je povinen napsat do povolenky důvod vykázání od vody nebo stačí že napsal vykázán od vody .... děkuji za odpovědi
Autor diskuse: jenke - Profil , 1.3.2014 všeobecné - ostatní

Sven - Profil | Ne 2.3.2014 1:07:58

jenke - >> zapoměl jsi dodat, že to nebylo za náhodné nepoužití podběráku ale jste ryby tahali nahoru po této zdi a pak je z výšky házeli zpět ....
Já bych ti tu povolenku rovnou sebral.

Sven - Profil | Ne 2.3.2014 10:54:36

Tak abychom to tu nějak uzavřeli.. Původně jsem se nechtěl z pochopitelných důvodů rozepisovat ale nejednalo se "pouze" o plotičky.
V okamžiku přistižení, právě takto jeden s aktérů, sportovně po zdi táhl parmu cca 45cm.....
Bohužel byli viděni předsedou příslušné MO, který jednak nebyl "ve službě" a tedy vybaven pro RS nezbytnými proprietami a druhak spěchal za jinou, neodkladnou povinností.
Z pozice předsedy příslušné MO a rybáře, rozhořčeného tím co viděl, udělal na sportovce otcovské bububu a doporučil jim aby revír opustili, když se na něm neumí řádně chovat. Pro jistotu jim přestupek zapsal do povolenky.
Nemohl se tedy, jak se někteří domnívají, dopustit zneužití pravomoci úřední osoby, protože oficiálně jako RS nevystupoval. To se jen vystrašení chlapci mylně domnívali.
Vědomi si svého přestupku, prostě stáhli půlky a odebrali se domů, zřejmě na některý z 16-ti revírů místního významu, MO Liberec....
Pokud by býval jako RS vystupoval, tak lacino by jim to neprošlo.
Žádný předpis neupravuje, kdo je nebo není kompetentní k zápisům do povolenky.
Ze zákona k tomu není zmocněna ani RS a přesto tuto činnost s oblibou vykonává...
Pokud tedy toto žádný předpis neupravuje, je celkem lhostejno, píše-li tam kdokoli anebo nikdo.. Není to nic, proti ničemu.
Trochu mě zaráží drzost přestupce, který se tu přišel vyplakat ale neupírám mu právo na obhajobu... daleko víc mě zarážejí reakce některých diskutujících, kteří takové chování u vody schvalují.
Pro nově příchozí, doporučují shlédnout zápis na první straně....

RST - Profil | Ne 2.3.2014 20:01:17

jenke >> No zamotal ses dobře, a hlavně že jste chytali jen karásky okolo 10cm.

Odpověď sem ti dal už někde dole, ale ještě jednou.

RS nemá právo vykázat tě od vody.
Chytit Vás tam já jste okamžitě bez papírů pro nešetrné zacházení s rybou.

kakr - Profil | Ne 2.3.2014 11:24:23

Sven - 2.3.2014 10:54:36 >>
Pan předseda měl kliku, že narazil na mladé, vyplašené kluky na které bafnul a oni mu povolenku předložili. Nebyl k tomu oprávněn, kontrolu lovících může provést pouze RS hospodář revíru a PČR.
Zápis do povolenky má relevanci vytí šakala na měsíc, to jsem psal kousek níže.

Nicméně , čin předsedy i když nebyl zrovínka košer hodnotím kladně, rybář by neměl být lhostejný k tomu co se děje. Vyřiď mu můj obdiv, takových lidí moc není.

tuzemak - Profil | Ne 2.3.2014 11:04:04

Sven >> a přesně jak sem to tušil,a ty si to napsal,přišel sem se jen vyplakat,že mu nikdo do tý řiti nenakopal..

kritik - Profil | Ne 2.3.2014 10:57:56

Sven >> Zápis měl doplnit několika bodrými otcovskými kopanci do zadku. V tomto případě by to bylo na místě.

vydra Lucky - Profil | Ne 2.3.2014 8:32:30

Obrtlik >> Podle sebe soudíš druhé? Souhlasím, že nejhorší je srážka s blbcem. Ale co když to není zrovna ta RS, ale ten ublížený ? Tady si jen ublížení stěžují a nikdo nenapíše, až na vyjímky, že porybný konal v rámci pravidel, které se postiženému jaksi nehodí do krámu. U vody vládne ignorantství, anarchie a když si někdo dovolí vyžadovat plnění pravidel, bývá on postaven do role toho blbce, se kterým se pouštěč ochranář srazil. Když bývá nejhůř, byl porybný, co ho nachytal na hruškách, pod vlivem .... Stačí, když si lidi přečtou, co je stanoveno za pravidla včetně místního dodatku a nebude se pak nikdo ničemu divit. Soudit druhé bez potřebných podkladů a znalosti problému může na základě pohledu jedné strany, a bývá to ta ublížená, tak TV Noha. Tady je to také běžné. Přeber si to jak chceš.

solich76 - Profil | Ne 2.3.2014 20:16:31

jenke - >> takže to shrneme a nebudeme to nafukovat. Chytali jste ze nějaké vyšší zídky. Je jedno co všechno jste chytli. Pozoroval Vás člen RS a všim si že i malé ryby lítaly z oné výšky a plácnutí šlo slyšet až na druhou stranu vody. No nediv se že vás vykázal od vody pokud to tak nějak bylo. Hoši trošku chování u té vody. U Odry jsou taky strašně vysoké břehy a pokud mám klasický podběrák tak se snažím najít si takové místo, abych mohl rybu podebrat. Myslím, že jsi z toho vyváznul hladce a vůbec bych se v tom nepitval a spíš se nad sebou zamyslel.

Woohooo - Profil | Ne 2.3.2014 12:12:02

Tak tohle me dojima :))) kluka kerej hodi rybu z 1,5m vysky zpet do vody tady plisnite jak svoji starou :))) a dementy co sakujou kapra celej vecer, chyta 24 tam, kde to není povoleno lajkujete :))) ... bando jedna :)))

TWIN 69 - Profil | Ne 2.3.2014 11:56:36

jenke - >> Vážený kolego,ve svých dvaceti letech by jsi měl být už schopen rozeznat co je a co není správné jednání.Jestliže by jsi byl nastalou situaci schopen vyhodnotit jako nespravedlivou vůči svojí osobě,tak by jsi s nadhledem poslal RS do patřičných mezí se všemi důsledky.
Jelikož jsi ale přijal vykázání od vody,tak Ti bylo v danou chvíli zřejmé,že ne vše, co jste tam s kolegou předváděli,bylo správné.Proto jsi od té vody odešel.
To že si tady vyplakáváš pozornost a stavíš se do pozice ublíženého je houby platné.Nikdo Ti zde nepomůže,protože každý z rozumně uvažujících by na posouzení, jestli bylo jednání RS správné ,musel slyšet i verzi RS.
Takhle se tady můžeš dohadovat hodně dlouho a stejně nic nevyřešíš.
Jseš-li nadále přesvědčen o svojí pravdě,můžeš si na postup RS stěžovat na patřičných místech.
Stěžovat si na Mrku je stejné jako napsat to na papír a spláchnout do klozetu.

lipan - Profil | Ne 2.3.2014 11:37:40

nofish >> že mi ruka neupadne zapisovat do takovýchto diskusí, ale musím. Evidentně patříš mezi lidi, kteří nadávají jakej je všude bordel a jak příslušné orgány nekonají, ale sami nejsou ochotni udělat nic. Ono já když v mládí udělal nějakou prasárnu a někdo starší mne napomenul tak jsem stáhl ocas a šel se zklidnit. I když jsem mnohdy na něho v duchu nadával. Dnes je to samá asertivita, připomínky může mít jen ten kdo má 50 průkazek a pověření, pokud mne nemá natočenýho tak si může trhnout, pokud mne natočil tak porušil mé právo na soukromí a záznam si muže strčit do špic. No a pak je ten bordel. Děkuji všem, kterým stav není lhostejný a jsou ochotni těm co nerespektují alespoň základní pravidla trochu znepříjemnit život.

JaČ - Profil | So 1.3.2014 23:04:32

jenke - >>
Porybný tě nemůže vykázat od vody.
Porybný, pokud zjistí přestupek, je povinen ho zdokumentovat a předat orgánům, které ho pak s dotyčným rybářem řeší.
Buď to bylo tak, že vám vytknul nešetrné zacházení s rybou - a to by měl taky do povolenky napsat a buď vám ji zadržet, nebo tam dopsat - řešeno domluvou.
A nebo to bylo ještě jinak?
Podběrák není v povinné výbavě a používat vyprošťovač háčků je nutno jen při opravdové nutnosti jej použít. V povinné výbavě ale je.
Jak to teda bylo doopravdy?

Tavris29 - Profil | Ne 2.3.2014 19:53:19

jenke >> Sven naznačovat nemusí. Pěkně jsi se do toho zamotal :o) Celej den tuto diskuzi sleduju,ani nevím proč.....Zezačátku jsem si říkal,že jsi narazil na nějakého blba,jako kdysi já. Ted si to ale nemyslím

solich76 - Profil | Ne 2.3.2014 17:28:39

Denny >> a děje se to proto, protože většina Čechů je banda vychcánků, kteří hledají kdejakou skulinu aby mohli s čímkoli a s kýmkoli socialisticky vyjebat. V Německu nebo Anglii tyto spekulace nikoho nenapadnou. Asi poctivci a my lumpi..............bohužel.

kakr - Profil | Ne 2.3.2014 13:14:43

Mrknato >>
Stále kvoká,stále kvoká:-))
BP MRS které stanoví míru kapra 40cm jsou dle §9 odst.9 zák.99/2004 Sb nedílnou součástí povolenky.
A povolenku je oprávněn hospodář kontrolovat, nebo ne??
Chceš ještě výklad co je to nedílná součást??

edit - týká se to hospodáře jmenovaného příslušným úřadem s průkazem hospodáře.
Ne hospodáře voleného, což je vaše špecifikum.....

MrCement - Profil | Ne 2.3.2014 13:03:47

jirkazez >> super taktika ......... já taky sem tam někoho zmlátím do krve...... proč ne ..... vždyť jsou mezi námi i vrazi. Takže jsem vlastně hodný kluk.

TWIN 69 - Profil | Ne 2.3.2014 12:16:55

jenke >> A za co by Ti ty papíry sebral?Moc dobře si byl vědom,že Ti je sebrat nemůže.Na nějaký kecy není nikdo zvědavý.Pokud budeš s úřední osobou jednat jako podřízený,tak se můžeš dočkat čehokoliv.Nikdy nesmíš zapomenout na to,že máš svoji hrdost.V okamžiku kdy jsem přesvědčen o tom,že jsem se ničeho nedopustil,tak může RS dělat i stojky na hlavě a neuspěje.
Za celou dobu svého chytání ryb jsem měl pouze jedno nedorozumění s RS a dopadlo to tak,že chlapík byl rád,že vůbec od vody odešel s řidičákem a plackou v kapse.To že někdo má placku RS v kapse ještě neznamená,že se z něho podělám.Pokud mám vše v pořádku a ničeho jsem se nedopustil,tak jsem v klidu a bavím se s ní jako rovný s rovným.

Sven - Profil | Ne 2.3.2014 11:32:25

nofish >> ahoj. Já si myslím, že ten řidičák by dal každý. Jak poznáš, že není policista ve službě ? .-))
Přikláním se k názoru kolegů s doplňkovým řešením... :-)))
Jen pro info, za to že tam takové a jiné vzácnější druhy ryb jsou, patří tomu "zlému muži" poděkování a úcta. Je to především jeho zásluha, že ve svém čase, nadšení a samorobo minilíhni, dokáže zachraňovat a rozhojňovat druhy, které jsou na samém okraji zájmu oficiální svazorybařiny....

kakr - Profil | Ne 2.3.2014 11:30:59

jenke >>
Můžeš nám napsat, proč jsi dával povolenku do ruky osobě, která nemá ke kontrole lovícího oprávnění?
Příště ji předlož trafikantovi v trafice, možná Ti do ní také něco napíše:-))
Inu říká se,že potrefená husa nejvíce kejhá.

timb - Profil | Ne 2.3.2014 9:48:19

kakr >> Pepřák ne, stačí klinik.

kakr - Profil | Ne 2.3.2014 9:46:05

Mrknato >>
Co s RS, která nechce pochopit moderní trendy EU??
Nastříkat pepřák do očí a šup s ním do vody, tam se mu rozbřeskne a moderní trendy pochopí:-))

RST - Profil | Ne 2.3.2014 9:30:47

ALE3 >> No ty seš panečku hrdina, bych tě chtěl vidět jak mě házíš do vody:-))))

mobbii - Profil | So 1.3.2014 23:45:37

A jelikož jsem jelito a neumím sem dát odkaz, tak dám prtsc revíru :-)

AntonM - Profil | So 1.3.2014 23:08:10

JaČ >>

Přesně na to jsem se chtěl také optat.

Byls rychlejší. :-)))

JAK TO BYLO DOOPRAVDY ????

jirkazez - Profil | Ne 2.3.2014 20:01:22

jenke >> Řekl bych, že máš jedinou šanci. Všem se omluvit za zmařený čas, uzamknout to tady a nějakou dobu se nikde neukazovat. A příště si dvakrát rozmyslet, než založíš takovou diskuzi.

Sven - Profil | Ne 2.3.2014 19:37:12

jenke >> .....seděli jsem na zídce---

..... takže z žádněho můstku jsme nechytali , koukám že všichni jste tam byli a všichni jste nás viděli ... a a když už jsem tu rybu dával do vody tak jsem si dřepnul naklonil aby ryba nešla z takové výšky .... a když se ryby nasazujou jak je tam dávaj ano maj rukáv , ale ryba se mlátí o jinou a třeba také o dno ... a to je v pořádku ...

....a tam ta zídka rozhodně 2 metery nemá .... a když už jsme takhle rybu vrátili zpět tak jsme si klekli a nahli aby ryba nepadala z takové výšky ...

tuzemak - Profil | Ne 2.3.2014 19:28:07

Bušák >> to nejní urážka,sem tě chválil...

Flip - Profil | Ne 2.3.2014 19:03:24

kasch >> solich76 - 2.3.2014 18:55:35 >> dělám, tu práci RS už hodně let a pár podobných situací už jsem řešil.
Když byl podběrák povinná výbava,tak jsem často slýchával argumenty typu,, já ale chytám jenom čudličky ap.". Dotyčný lovící si vůbec neuvědomil že mu na to klidně může hupnout třeba násaďák a na šutrech nebo na vysokém břehu je na problém zaděláno:-(
Takže si to v klidu chlapče sbal a přijď k vodě až ho budeš mít.

solich76 - Profil | Ne 2.3.2014 18:55:35

Flip >> možná je škoda že dotyčný člen RS tu není a nemohl se k tomu taky vyjádřit. Možná by bylo vše jasné jak to opravdu bylo. Každopádně tvá varianta a) je zajímavá a musím uznat že i logická. Ono to možná fakt tak bylo.

Flip - Profil | Ne 2.3.2014 18:51:09

osobně si yslím,že existují dvě verze ale nevím která je pravdivá.
a) lovící u sebe neměl podběrák ,přestože je to v danném revíru součást povinné výbavy a potom RS projevila schovívavost v tom,že dotyčnému rybáři udělila napomenutí a odpálila ho od vody s tím ať se vrátí až ho bude mít.
b) jednalo se o RS s trojkou v krvi popřípadě člověka co si léčil nějaký komplex-potom by bylo na místě jeho osobní číslo nahlásit na příslušný orgán s přiloženou stížností na zneužití pravomoci úřední osoby.

kakr - Profil | Ne 2.3.2014 18:37:21

antony >>
Kormorán,volavka,norek, vydra, člověk.
Protipovodňová opatření, regulace, betony,
Kult kapra, což je horší jako kult osobnosti....
Stačí??

solich76 - Profil | Ne 2.3.2014 18:33:52

antony >> a vypadalo to asi takto co .........skvělá nápověda



antony - Profil | Ne 2.3.2014 18:28:43

Sven >> za komančů jsme museli na základce znát všechny republiky CCCP (SSSR). Jediná výhoda oproti USA je to, že je jich o dost méně.

Denny - Profil | Ne 2.3.2014 18:27:29

jenke >> Ja muzu s klidnym svedomim napsat,ze za cela ta leta,co jsem rybaril v Cechach,jsem nenarazil na spatnou RS.Nevim,jestli jsem mel kliku na rozumne lidi, nebo je to proste tim,ze jsem nikdy nemel zapotrebi porusovat nejake rybarske predpisy,alespon umyslne rozhodne ne.Ja se spis tem lidem obdivuju,ze jsou ochotni tohle delat.

Sven - Profil | Ne 2.3.2014 18:24:35

jenke - >> Tak ještě jednou ti odpovím, když si mě oslovil. Pokud jste to jak tvrdíš nebyli právě vy, tak je to ještě horší, než to vypadalo.
Sám přiznáváš, že jste tam byly dvě partičky průserářů a dopoledne tam pak tedy stejnou činnost prováděly jiné dvě partičky. Shodou okolností všichni členové MO Liberec a všíchni na stejném místě..
Trochu divná náhoda, ne ?
Může se pak někdo divit, že mají všude liberečáků plné zuby ? Díky vám podobným, se s tím sklouznou i ti slušní rybáři.
Hele, máte doma svých 16 RMV + další, veřejné vody, tak také zdvihněte zadky a svépomocí si vysaďte nějaké atraktivní druhy a nejezděte dělat neplechu tam, kde se dřou a starají....
Mám takový pocit, že sis svým postojem, co do rybolovu na jistých revírech, nijak zvlášt neprospěl.
Místo abys byl rád, že jsi z toho vyklouzl tak lacino, tak to tu zbytečně hrotíš...
Nejlépe bys udělal, kdybys uznal svoji chybu, vysypal si popelnici na hlavu a tuto debatu uzamknl.

Piškothonza - Profil | Ne 2.3.2014 18:18:54

kasch >> solich76 - 2.3.2014 18:11:55 >> ahoj,mě v tom pořadu spíš zarazily vědomosti našich studentů....naší budoucí elity národa...to byla síla....)))))

Denny - Profil | Ne 2.3.2014 17:37:07

kasch >> solich76 - 2.3.2014 17:28:39 >> Ja si to nemyslim.Vsude na svete jsou dobri a spatni rybari,jen bych zkratka zrovna tohle narizeni nepovazoval za rozumne.Vital bych mnohem vetsi tolerance v nekterych vecech a na druhou stranu nekompromisni tresty za vazne poruseni radu.Jestli budu od prutu 2 nebo 10 metru,to me pripada naprosto nepodstatne a pokud za to nekdo chce postihovat,je to podle me spatne.Samozdrejme je to muj nazor a kazdy muze mit jine mineni.Ja jen vzpominam na dobu,kdy nebyl zadny problem, jit pokecat se sousedem,ktery chytal treba 15m ode me a nikdy zadne problemy nebyly.

solich76 - Profil | Ne 2.3.2014 17:36:34

MrCement >> Amíky beru jako trotly co neví kde leží ČR.......stačilo mi vyprávění mého bratra který tam 7let pracoval. Hloupý národ co.........

hraji - Profil | Ne 2.3.2014 17:24:46

matpo >> protože takovou sankci žádný relevantní předpis nezná, hmmm.
Zákon platí pro všechny stejně.

hraji - Profil | Ne 2.3.2014 17:08:38

martin37 >> nejste veřejný činitel, nemůžete napomenout, špatně v tom zákoně čtete kolego

Denny - Profil | Ne 2.3.2014 16:30:13

Vim,ze je to mimo debatu o tom,co zadal jenke,ale ta bezprostredni manipulace,nebo chcete-li okamzita reakce,po zaberu ryby je strasna kravovina.Pokud bych si to bral doslovne tak jak to vysvetluje JUDr. Šíma,tak napriklad vsichni ti,kteri chytaji na rybicku a prijde zaber by meli okamzite sekat.Zadne cekani treba 5 vterin,protoze tim uz porusuji RR.Chapu to dobre?Je jasne,ze to co pisu je na hrane a kazda RS by tohle mela a doufam,ze to tak I dela,posuzovat podle momentalni situace.Je prece rozdil jak muze rychle reagovat na zaber dvacetiletej kluk a sedmdesatilety rybar,stejne tak,jako nekdo,kdo je zabalenej ve spacaku a je 4m od prutu a ten,ktery sedi na zidli a je od prutu 8metru.

Anýzový dědek - Profil | Ne 2.3.2014 16:12:13

tuzemak >> Není nad to se dobře vysrat ve volné přírodě :-D

macc3 - Profil | Ne 2.3.2014 15:56:17

samozřejmě, že výklad termínu "bez prodlení" může stanovit jen soud a to na základě každého jednoho konkrétního případu ... pokud to tedy až tak daleko zajde.
Jinak se předpokládá, že lovící a i případný kontrolující umí používat zdravý rozum v intencích tohoto slovního spojení ... byť nešťastného :-)

computerfish - Profil | Ne 2.3.2014 15:56:01

Anýzový dědek >> A proč ty pruty dědku nestočíš, když víš, že si musíš odskočit?

kritik - Profil | Ne 2.3.2014 15:43:59

arnošt >> Né že bych s tím plně souhlasil, ale tohle je názor pána, co má před jménem JUDr ......:-)

Rybář je v danou chvíli lovec a jako takový si musí také počínat. Pokud by lovil, ovšem při tom nebo dokonce místo toho vykonával, byť v blízkosti nahozených prutů, úplně jiné činnosti, které ho plně zaměstnávají, pak nepochybně nevykonává řádně výkon rybářského práva. Je sice přítomen u udic , ale nemůže, zaujatý jinou činností, s udicemi bez prodlení manipulovat. Vzdálí-li se od prutů, pak s nimi nemůže bez prodlení manipulovat, nechová se tedy jako lovec. Bez prodlení znamená ihned, okamžitě, jakmile ryba zabere...... Právě tehdy se totiž rybář chová jako lovec. Výjimku lze připustit jen v těch vyjímečných případech, kdy důvod nepřítomnosti u prutů je po dobu zcela nezbytně nutnou akceptovatelný ( někdo přivolává pomoc zraněnému).
zdroj : Judr. Alexander Šíma, Rybářství říjen 2010

martin37 - Profil | Ne 2.3.2014 15:36:10

Rád bych odpověděl na Váš dotaz:jsem rybářská stráž,a od vody nemám právo Vás vykázat,zákon mi to neumožňuje v žádném případě/jednalo by se o zneužití pravomoci veřejného činitele/.Můžu Vás pouze napomenout,nebo odebrat povolenku.V případě napomenutí můžu,ale nemusím provést zápis do Vaší povolenky.Ve Vámi popsané situaci za nešetrné zacházení z rybou-pakliže by k němu došlo.Nemáte povinnost použít podběrák,když z rybou šetrně zacházíte např.ji odhačkujete ve vodě....Jestli máte pocit,že porybný nepostupoval v souladu ze zákonem,stěžujte si na to u úřadu,který porybného výkonem funkce pověřil.U nás v Praze je to magistrát,jinde Krajský úřad.Martin

arnošt - Profil | Ne 2.3.2014 15:35:39

Že musím být přítomen u prutů,abych s nimi mohl bez prodlení manipulovat?Jaká je to doba?Kdo to určí?Je to do jedné sekundy?Do 5 sekund?Co když pro mě bude dostatečná doba delší než pro někoho jiného?
Tohle je vůbec takový pojem,který nedává smysl.Přímo to vybízí ke zbytečné buzeraci nebo hádkám u vody...Nebo na Mrku...:))

GRUPA - Profil | Ne 2.3.2014 14:30:46

TWIN 69 >> je to marný, je to marný, je to marný...
:-)

milin - Profil | Ne 2.3.2014 13:52:41

Tady se sešla elita :-) Rychle pryč.

kakr - Profil | Ne 2.3.2014 13:33:44

matpo >>
Neodírej si klávesnici, zákony tu vykládá pouze kolega Mrknato a na něj nikdo nemá:-))

kakr - Profil | Ne 2.3.2014 13:04:55

Malá ukázka použití rukávu při násadě ryby domácí.....

kakr - Profil | Ne 2.3.2014 13:02:38

Mrknato >>
Máš naprostou pravdu, sice jsi nevěděl ,že hospodář je oprávněn kontrolovat lovící, ale zato víš zcela přesně co nesmí při kontrole provést.

Sven - Profil | Ne 2.3.2014 12:52:50

Tavris29 >> věřím ti, určitě se i takoví najdou.
RS je jen vzorek zbytku populace tedy ani lepší ani horší. Dej volovi úřad a ..... platí univerzálně
Já jen konstatoval, že osobně jsem jsem nikdy, nikde s žádnou RS problém neměl.
Tedy zatím.
A že bych někomu lezl do análu, tak to rozhodně ne.
Moje hlavní hobby je být u vody a rybařinu beru jako bonus. Za ničím se neženu, mantinely jsou pro mé potřeby dostatečné a tedy nemám puzení něco porušovat.

Sven - Profil | Ne 2.3.2014 12:31:45

jenke - >> zcela přesně si formuloval trend dneška.. " myslím si že platíme dost peněz za povolenky a některé jednání nekterých RS se mi prostě nelibí ..."
K tomu není co dodat ...

kakr - Profil | Ne 2.3.2014 12:28:25

jenke >>
No tak oskenuj či ofoť povolenku a hned uvidíme jak "zápis" vypadá a jak je podepsán.

jenke - Profil | Ne 2.3.2014 12:22:49

kritik >> ale Sven viděl úplně někoho jiného než jsme byli mi , takže taky o tom co se dělo nic neví... kdybych se k rybám choval jako prase neřeknu ani slovo , ale jak říkám na pstruhy který si neberu tak ani nesahám a rovnou ve vodě dostanou svobodu ... a už vidím jak používáš podběrák na každou rybu.... a hlavně mi přišlo i divní že už nám o něm vyprávěl ten rybář co tam byl s náma a 2 mladý kluci ....

kakr - Profil | Ne 2.3.2014 12:05:58

Mrknato >>
Pavlíku,Pavlíku, všude se Tebou chlubím, legislativec Tvého ražení který by měl sedět na Olšinách a neví, že hospodář i jeho zástupce jsou oprávněni kontrolovat lovící.
Tak se koukni do zákona 99/2004 Hlava III Lov § 13 odst. 4.
A už prosím nikdy, opakuji nikdy nevykládej na MRKu zákony.....

Mrknato - Profil | Ne 2.3.2014 11:50:10

jenke >> RS tě nemůže vykázat od vody. Co chceš víc vědět?

Edit: Ani po tobě nemůže chtít, abys udělal za trest 100 žabáků.....

mrazoun - Profil | Ne 2.3.2014 11:34:12

Mrknato >> Tato otázka poukazuje jen o drzosti jejího zadavatele. Choval se nešetrně k úlovkům a když byl přistižen a dostal přes prsty (navíc bez následů), tak kope kolem sebe.

jenke - Profil | Ne 2.3.2014 11:24:49

Takže za prvé parmu jsem ani nechytili , takže toho koho jsi viděl jsem my bohužel pro tebe nebyli , takže nevím proč na mě házíš tady všechnu tu špínu , když nevíš nic ..... ano pár ryb tudíš karasů jsme šoupli zpět u soutoku ploučnice s panenským potokem a tam ta zídka rozhodně 2 metery nemá .... a když už jsme takhle rybu vrátili zpět tak jsme si klekli a nahli aby ryba nepadala z takové výšky ... takže Svene koho jsi viděl my rozhodně nebyli .... chytl jsem kapra a toho jsem vyháčkoval přímo dole u mostu a ani na něj nesáhl ... myslel jsem , že diskuze maj sloužit k tomu aby se člověk dozvěděl něco nového a za druhé rozhodně si nestěžuju , jen jsem se chtěl dozvědět jestli se do povolenky musí uvádět důvod proč jsem byl vykázán od vody nebo tam stačí napsat "Vykázán od vody " , tak si prosím Vás tydle chytrácké kecy , když jste mě nikdo neviděl chytat ryby a jak se k nim chovám tak mě nesuď nebo se řídíš známím příslovím ??... díky za vaši úžasnou ochotu .....

mipa - Profil | Ne 2.3.2014 11:12:05

Sven >> takže mé pochybnosti se potvrdily ... "pohádka o ublíženém" je opravdu jinak :-)))
..... zadavatel projevil opravdu zvláštní "hrdinství" a nevím, co si zde chtěl dokázat .....

datel na entou :-) - Profil | Ne 2.3.2014 11:09:23

Už to vidím jak dnešní kaprař svým podběrákem 100x100 cm podebíra oběšenýho cejna :-)

mipa - Profil | Ne 2.3.2014 10:21:16

ALE3 >> tvé myšlenkové pochody a názory jsou "k nezaplacení" a pokud si ještě dobře pamatuji, tak každá třída či kolektiv má svého "šaška" ... zaplať za to, že jsi tu, protože by před nedělním obědem byla dost nuda :-)))))))))

kakr - Profil | Ne 2.3.2014 10:13:24

Autorovi diskuze zřejmě dělá velký problém odpovědět na zcela jednoduchou otázku, házeli ulovené ryby zpět do vody z výšky 2 -3m jak odpovídá obrázku kolegy Svena či nikoli??

Mrknato - Profil | Ne 2.3.2014 9:46:46

kakr >> Jen tak pro vyváženosť diskůsie. Z kolko metrov se "sypou" násaďáci z náklaďáku? Když je rukávu netřeba......

Tavris29 - Profil | Ne 2.3.2014 9:40:38

ALE3 >> 'Naštěstí pro tebe....

mipa - Profil | Ne 2.3.2014 9:37:55

nofish >> navíc tvrzení hned několika "férových" sportovců má přeci jinou váhu než slovo "pomateného" jednotlivce ... :-)))

MrKos - Profil | Ne 2.3.2014 9:10:59

jenke - >> nerozumím přesně tomu, proč to zde uvádíš jenom polovičatě a proč to nenapíšeš se vším všudy... takové trochu čecháčství že áno

jestli jste se k plotičkám chovali jako prasata, tam vám ty papíry měl porybný sebrat a byl by klid... narazili jste na moc velkého dobráka

Mrknato - Profil | Ne 2.3.2014 9:05:07

Sven >> Ty jsi u toho byl přítomen? Co si myslíš o "vykázání od vody"? Pokud to takto RS, byť i věcně správně napsala do povolenky, nespáchala tím větší přestupek, než ti kluci? Podle mě to je překročení pravomoci osoby úřední a je to "černé na bílém" v povolence...... Napsat že došlo k nešetrnému zacházení s rybou, by bylo na místě.

tuzemak - Profil | Ne 2.3.2014 8:16:24

jenke - >> vůbec se stebou neměl vybavovat,sebrat povolenku,a už by sis tu nestěžoval!!!

RST - Profil | Ne 2.3.2014 7:48:12

matpo >> Dobrá tedy RS nemá právo nikoho vykázat (i když se to běžně stává).
Správný postup by byl - pokud je spáchaný přestupek:
1. Zápis a nebo odebrání povolenky.
2. Jestli dotyčný pokračuje po zadržení povolenky v lovu přivolat PČR.

Chosé 2 - Profil | Ne 2.3.2014 3:47:00

Sven >> Není to poprvé se zde háže špína na porybné a on byl přitom velký dobrák :-)

Blue - Profil | Ne 2.3.2014 2:35:42

Jinak chtěl bych vidět blázna co kvůli 10cm. běličce namáčí podběrák

venca1 - Profil | So 1.3.2014 23:32:09

mobbii >> To cos napsal je blábol. Doslovně je uvedeno. Lovící je povinen mít u sebe podběrák, a dle okolností ho při vylovování ryby použít,

mobbii - Profil | So 1.3.2014 23:30:34

Já mám povolenku celosvazovou a nový řád jsem nedostal, pouze doplněk, ale to nic nemění na tom, že čerpán informace přímo z ČRS, kde je to jasně napsáno u popisku revíru viz. http://www.rybsvaz.cz/?page=reviry%2Freviry&lang=cz​&fromIDS=&typ=mpr
není to u každého revíru. Z rozumu mi přijde, že pokud bude RS debil tak tě bude jebat i za hrouzky, ale pokud bude normální tak pochopí, že je totální blbost, jak jsem psal je to o lidech. Já jezdím na revír, kde se známe, alespoň většinu lidí co tam jezdí pravidelně a RS tam je skoro neustále a vidí kdo co dělá, ještě se mi nestalo, že by někoho vyhazoval nebo nějak buzeroval, tedy pokud se choval tak jak má. Bohužel, za spoustu věcí si můžeme sami, když vidím jak se někteří lidé chovaj u vody se nedivím těmto trochu zvláštním předpisům. Nicméně můžeš napsat na http://www.rybsvaz.cz/?page=vase_dotazy&lang=cz&fro​mIDS=
a tam ti rádi odpoví odborníci, kteří stím mají co dělat :-)

salfi - Profil | So 1.3.2014 23:28:59

Denny >> podberak jsi dle jejich bp povinen mit u sebe. Pouzivas ho umerne rybe. Kdyz rs uvidi, ze maly kapry, karase, cejny zdolavas s podberakem a potom kdyz tahas dlanovy plotice a u nich podberak nepouzivas, tak ti nikdo nerekne ani slovo. Ale mit ho tam u sebe musis, protoze nikdy nevis, jestli nahodou neulovis rybu tak velkou, ze bez podberaku hrozi riziko nesetrneho zachazeni a poraneni ryby. Osobne si myslim, ze podberak by mel byt povinny vsude. Takova zatez to zase neni. Kdyz jdu na soulacku s bolonkou, taky si beru aspon raketak, prestoze v srs povinny neni.

Denny - Profil | So 1.3.2014 23:26:49

myranux >> Tohle prece neni o nejakem dokazovani.Kazdy by si mel uvedomit,kdy je a kdy neni vhodne podberak pouzit,tak aby vzdy prevazovalo slusne zachazeni s rybou.I velka nebo vetsi ryba se da nekdy vyndat z vody setrneji nez za pomoci podberaku a tohle by mela RS akceptovat.