Nemilka - zkáza či dobrá věc

zajimají mě vaše nazory na pronajem svazove vody na severni moravě se ktere se stane soukromy revir a taky vyjadřeni tomaše elnera (CARP- STEIN) ktery za vše muže tak že snad se vyjadří a přizná se jak to opravdu je
18 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NTOPR - Profil | Ne 12.1.2014 12:16:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nemilka-moje srdcovka.Posledních osm let jsem "kaprařil" už jen na této vodě.Docházek (dojížděk na né malou vzdálenost) jsem měl víc jak leckterej domorodec a zažil jsem si tam svá osobní velká vítězství i prohry.Příroda nesrovnatelná,divoká zvěř všeho druhu až do bivaku -) a do toho nesnesitelná rybářská stráž ve dne v noci.Nějakej ten flek se volnej vždycky našel a klid u vody z důvodu náročného pobřežního terénu zaručen.Tak to vypadá že jedna pohádka života zase končí -(I kdybych nadále chtěl na Nemilku jezdit a případně akceptovat nehoráznou sumu za soukromku tak stejně nevěřím že to bude ta voda co bývala.Klubová voda LK Baits v čele s prezidentem takové společmosti bude mít tolik přihazovačů a vlezdoprdelníků že si tam ani nesednu.Nehledě na to že ani nemám chuť se dívat kolem sebe na borečky ve stejnokrojích s logem již zmíněným a pokoušet se dokonce pro klid se s nimi přátelit.Tuto vodu jsem poznal a bral jako panu neposkrvněnou a nepodléhající všem kaprařským firmám a jejich lobbingu na chudáky rybáře a takto si ji asi aj uchovám do budoucna.

NRST - Profil | Út 14.1.2014 16:52:55

Nechci se Vám se moc cpát do krásně rozjeté diskuse, ale nedá mi to.
Je třeba si uvědomit že dnes má všechno svého vlastníka a dřív nebo později on sám rozhodne jak bude se svým majetkem nakládat. Je obrovská škoda že RS tak nějak spí a nejedná, ale to je bohužel věc každého člena MO a ne jen těch pár lidí co sedí ve výborech a kterým tu mnozí nemůžou přijít na jméno. Každá MO má takový výbor jaký si zaslouží její členové, a pokud členové nemají zájem výbor s tím nic nenadělá. Parádně je to vidět na čl. schůzích kde se pravidelně schází tak do 15% členstva a zajímalo by mě co proto aby Nemilka zůstala svazu někteří křiklouni udělali, tady ba MRKu je většina chytrá jako hrom ale jak dojde na lámání chleba zalezou a neudělají nic. Uvědomte si pánové že bez vás to půjde celé tak akorát do pr..... Ano kecat nadávat a vyhrožovat schovaný za klávesnicí je jednodušší než zvednout pr.el a jít něco dělat.........

NSven - Profil | Ne 12.1.2014 12:56:00

TOPR >> ahoj. Sice úplně neznám místní situaci ale dokáži si o ní udělat jakous takous představu, protože to je všude zhruba stejné.
Tedy mi narozdíl od tebe, těch domorodců a "staroušků" není líto ani za mák....
Vidím to ve svém okolí, jak všichni na všechno s odpuštěním serou, nikoho nic nezajímá, nikoho nic nepálí a když na nějaký problém poukážeš nebo před ním včas varuješ, tak jsi neoblíbený rejpal..
Všichni chtějí jen pozitivní informace a ne si něčím kazit svou pohodičku nebo si dokonce pálit prsty.
Na členské schůze dorazí v tom nejlepším případě max. polovina mančaftu ale většinou je to daleko méně.
Jejich největší starostí je, kdy už to bude končit a jestli bude guláš nebo řízek...
Nějaké hospodaření je vůbec nezajímá a pokud se náhodou někdo osmělí k položení dotazu, ostatní ho okřikují aby nezdržoval...
Měli dostatek času aby tomu včas zabránili... kdyby tedy bývali měli zájem...
No jak se říká: "lehce nabyl, lehce pozbyl"... alespoň budou mít čas přemýšlet, koho příště volit....

NRST - Profil | Čt 16.1.2014 5:20:20

Sven >> A uuuž je to tady - zloději a tuneláři, tak to si mě pobavil. Někdo Nemilku koupil a je v celku prostá věc že chce se svým majetkem nakládat tak jaká pak zlodějina. Pokud máš něco ve svém vlastnictví možná víš o čem mluvím. Svaz měl největší šanci tu přehradu získat a neudělal to a teď tu někteří pláčou jak strašný pan LK a jeho parta sebrala vodu chudákům co se o ni takové roky starali. Já prostě nevěřím že kdyby se starali a hlavně měli zájem tak si peníze na odkup pozemků vydělali a dnes by tato otázka byla zbytečná. Bohužel jsme v česku a je to taková národní nátura, k volbá nepůjdu ale na zvolené vedení a na jeho činnost budu nadávat co mi plíce stačí. Za to že to na Nemilce dopadlo tak jak to dopadlo si můžou členové MO sami a jen díky svému nezájmu, ignoranci a alibismu o tu vodu přišli. Dobře jim tak!!!!

Nfotojakes - Profil | Po 13.1.2014 22:12:59

A je to tu zase a bude stále častěji. Nemám vůbec tucha, kde se ta voda nachází a jak je to tam s pozemky, ale pokud to koupila nějaká soukromá osoba, tak to mohl koupit svaz (MO, ÚS), nebo se pletu? Je třeba si uvědomit, že doba, kdy všechno bylo všech a zároveň ničí je pryč čtvrt století. Zásadní podíl na ztrátě revírů díky prodeji pozemků, nebo zrušení nájmu neseme my rybáři (svaz, ale svaz jsme my všichni!), protože jsme nebyli schopni se za těch 25 let domluvit a postupně ty revíry od obcí a státu odkupovat, přitom se to ještě pár let zpět prodávalo opravdu za pár kaček.

Jenže nadávat na někoho jiného je mnohem snazší, než se podívat do zrcadla a přiznat si chybu, nebo se snažit něco s tím udělat? Hlavně, že se podepisují petice za hlouposti, ale přijít s návrhem na vytváření fondů a vybírání peněz na odkupy pozemků pod revíry nepřijde nikdo z těch, kteří tady tak nadávají.

Nksanda - Profil | Pá 17.1.2014 6:05:27

lukasin >> trosku te poopravim:
1. pan majitel se jmenuje Kauer, ale to jen pro poradek :-)
2. pan Elner podle mejch informaci v tom nema prsty vybrali jste si na pranyr spatnou osobu on k tomu prisel pozdeji az uz LK davno jednal s majitelem a co se tyce dalsich jeho prohresku do toho nevidim takze to si hosi musite s nim vyridit ve sve MO na svem pisecku, pokud je teda co resit...
3. kdyby si pozorne cetl vyjadreni Lukase Krasy docetl by ses tohle "Nemilka byla nabídnuta mnoho lidem, ale každý od toho ucuknul, mimo jiné před lety i svaz kterému to bylo nabídnuto za 1 kč několikrát (informace od majitele)" a "Jestliže já mám dobré informace tak ryb. svaz měl třikrát možnost revír odkoupit za babku (korunu). Neudělal to, obalkovou metodou koupil tedy p.Kauer, který vodu pronajímal RS." takze nikdy nerekl, ze je to 100% pravda, ze byla voda nabidnuta svazu za 1kč informace cerpal od pana majitele a jestli sou pravdive po tom nepatral ani nemel duvod, proto nechapu tvoji reakci a urazky jeho osoby!
4. LK niceho nezneuzil on jen dostal od majitele nabidku a jako podnikatel o ni uvazuje jestli do toho jit nebo ne... Stejne nabidky dostalo vice lidi a jak uz sem psal ne vsechny zamery jak s Nemilkou nalozit jsou zrovna koser, proto dle me je prevzeti reviru LK nejmensim zlem ze vsech variant nabidek, ktere ma pan majitel Kauer na stole...

Jinak samo s tebou souhlasim nadeje umira posledni, proto bojujte za svoji vodu, ale slusnou formou bez urazek a nasili, fandim vam... :-)

NRST - Profil | Čt 16.1.2014 13:08:19

Sven >> Kolektivní vlastnictví je blbost a jak ukázala doba i utopie, parádně je to vidět třeba na tom svazu protože jak má něco na triku kolektiv dopadne to vždy stejně, vždy to musí mít někdo konkrétní na starosti a vody na kterých svaz dlouhá léta hospodařil, alespoň jejich výrazná většina, nikdy vlastnictvím svazu nebyly a to že svaz prokaučoval okamžik kdy se na některých vodách mohl vlastníkem stát jen potvrzuje fakt že to kolektivní vlastnictví jaksi nefunguje.
Mě to jedno samozřejmě také není, ale na druhou stranu ctím vlastnická práva a pokud budu mít od souseda sto let půjčenou nebo pronajatou zahradu budu se o ni vzorně starat a on se rozhodne hospodařit si na ní sám a nebo ji někomu prodá, pronajme a pod., nenadělám nic a i když sem tam x let hospodařil musím ctít jeho právo, ta zahrada totiž moje nikdy nebyla. V případě Nemilky, jak vyplynulo z této diskuse měl svaz možnost přednostního odkupu a neudělal to (nevím proč neznám úplná fakta) a to je to co mě vadí. Na Nemilce nikdo nikomu nic nezcizil ta voda tam bude dál jen na ní bude hospodařit někdo jiný a dost možná že lépe než svaz doteď.

Nfotojakes - Profil | Čt 23.1.2014 22:52:47

lukasin >> Když máš tu vodu tak rád, jsi jistě člen RS a pomáháš chránit dodržování pravidel, nebo se pletu? Pak se tedy divím, že jsi jim ty papíry ještě neposbíral, když víš, že porušují pravidla.

A nájem pod 100 000 za rok u vody přes 20 ha, to je relativně málo vzhledem k soukromým majitelům. I od státu by to k tomuto účelu vyšlo kolem 50 (podle tabulek) U nás se vydražil nájem na jednu vodu (3,3 ha) v majetku soukromé společnosti na 109 000 ročně.

Jinak kloubok dolu, s řečma jako "nenechme si to od těch pracháčů líbit" bys udělat jako mladý radikální komunista i kariéru. Nevím podle čeho soudíš, že je Krása pracháč, ale co vím, tak to je drobný podnikatel, který zaměstnává pár lidí a věnuje se svému podnikání tolik, že ani na ty ryby už moc nejezdí.

Pokud chceš někomu nadávat, tak především sobě a svým kolegům z organizace, že jste tu vodu nezískali pro sebe, když to bylo možné.

Nfesoj - Profil | So 18.1.2014 14:39:23

Na Nemilce si užívám krásu přírody již 40 let,ten klid,který tam býval,když jsme chodili od Růžáku pěšky, už tam také není,jako býval,ale krásnější revír ve velkém okolí není.Bude mi také chybět,pokud to dopadne tak,jak píšete,protože nenavštěvuji a nehodlám navštěvovat soukromé revíry,ale urážky a nadávky pana Krásy nebo Elnera nepomůžou.Před léty se na schůzi hlasovalo,zda Nemilku koupit či nikoli a pokud si pamatuji,tak strach ze stavu hráze a její následné opravy převážil před koupí a později to udělal pan Kauer.Nastalou situaci můžeme podle mě vyčítat výboru MO a také sami sobě. Petrův Zdar

Nfotojakes - Profil | Čt 16.1.2014 14:12:00

Sven >> To je právě to selhání, které nedovedu pochopit. Stačilo vytvořit někde nahoře nějaký návod jak na to a zajistit odbornou právní pomoc. Peněz věřím, že bylo dost za ty roky, jen se to prohýřilo.

Ale to máš ve všem, vem si lidi, kteří raději platí celý život nájem i když ví, že už se stěhovat nikdy nebudou. To že si ten byt měli koupit od města za pár desítek tisíc při privatizaci jim dojde až budou v důchodu a po zaplacení nájmu nebudou mít ani na léky.

NRST - Profil | St 15.1.2014 3:05:05

nofish >> Otázka zní kdo to vlastně je ten svaz, je to pár lidí ve vedení a nebo cca 300. tis. členů????
Při tom je to hrozně prosté jsou to ti členové. A mělo by to fungovat tak, že každý člen se bude podílet na chodu MO dle svých možností. Jenže ono to nefunguje, lidé si zaplatí povolenku a ostatní náležitosti a chtějí chytat. Většinový názor názor je: "zaplatil sem tak se starejte" a to že by třeba on mohl nějakou formou přispět je tak nějak mimo realitu. Pokud se mi nelíbí práce výboru, musím udělat vše proto aby proběhla jeho obměna.....
Ano jsem funkcionář a informací mám dost a také proto jsem napsal to co jsem napsal. Doba kdy svaz chytal prakticky zadarmo je nenávratně pryč, žijeme v tržní ekonomice a pokud to členové nepochopí a hodně rychle s tím nezačnou něco dělat, zbude pro svazový rybolov tak akorát voda která patří státu, a nebo voda kterou nikdo nechce.
Svaz jako takový měl obrovskou šanci jak zachovat "stav" rybolovu v ČR ale prachsprostě ji nevyužil, Nemilka a ostatní podobné vody jsou toho důkazem.

Nksanda - Profil | Po 13.1.2014 23:29:20

Zdravim vsechny priznivce reviru Nemilka, dnes se me ozval na Facebooku Lukas Krasa a odpovedel me na nekolik otazek ohledne Nemilky, zde prepis rozhovoru:

ksanda: Ahoj Lukasi, hodne se ted mluvi o spojeni tve osoby a firmy LK Baits s prodejem rybarskeho reviru Nemilka u Zabrehu na Morave, tato nadherna svazovka ma od roku 2015 prejit do soukromych rukou a dle nepotvrzenych informaci se ma stat klubovou vodou LK Baits, co je na tom prosim pravdy?

LK: Nemilku vlastní Pan Kauer. Nikoliv já. Cca před 2 lety mi bylo nabídnuto hospodaření na této vodě. Protože se starám o více vod, nejsem ještě do této doby rozhodnut. Nicméně jsem o této vodě jednal a jednám. Není to jednoduchá situace, protože náklady na Nemilku by byly velké a jak víte, příroda je tam krásná a rozhodně to není typ vody pro nějaký kaprodrom. Nemilka byla nabídnuta mnoho lidem, ale každý od toho ucuknul, mimo jiné před lety i svaz kterému to bylo nabídnuto za 1 kč několikrát (informace od majitele). K Nemilce spadá velký náklad na každoroční revizi hráze a to nejsou zrovna nejmenší náklady...

ksanda: Ano naklady na provoz tam nejsou zrovna male to vim z informaci hospodare svazu. O nabidce pana Kauera svazu vim sve pan majitel si rad vymysli, ale to je jeho vec... Nemilka je nadherna voda a jak pisete nezaslozila by si, aby se stala klasickym kaprodromem hlavne by to melo obrovsky dopad na krasnou nedotcenou prirodu v okoli, protoze tlak na vodu by se urcite xy krat zvetsil coz by nebylo asi ku prospechu?

LK: Zdeňku (ksanda), Pokud by to měl být kaprodrom, nešel bych do toho. Tím ale nevím jak by Nemilka dopadla, protože jsou v jednání i jiné projekty, které s přírodou ani rybařinou nemají nic společného. Pokud bych se rozhodl pro hospodaření na Nemilce, rozhodně by to bylo o pár místech typu Hejlov. Je jasné, že se nelze zavděčit všem, ale mou vizí bylo nabídnout chytání místním rybářům za zvýhodněnou cenu...nicméně v současné době to jsou jen dohady...

ksanda: Pisete, ze pan Kauer ma na stole aspon to tak vyznelo vice nabidek, ktere zvazuje a rozhodne se nejedna asi o moc koser projekty, muzu se zeptat jak to je mysleno "s přírodou ani rybařinou nemají nic společného" co si mame pod tim predstavit? Mate nejaky datum do kdy se musite na 100% rozhodnout a bude jasno, ze do tohoto projektu pujdete a vytvorite z Nemilky svou klubovku?

LK: Já bohužel nevím co Pan Kauer má na stole, jen co jsem zaslechl tak se jedná o projekty mimo rybářské. Ale to vše může být zase uměle vytvořené. Takže bych lhal kdybych napsal cokoliv, protože jsem se naučil nerozšiřovat informace typu - slyšel jsem , doslechl jsem se. atd. Jestli mám dobré informace, tak ještě rok bude na Nemilce hospodařit svaz. Takže je to ještě hodně daleko. Je to o dalším jednání...

ksanda: Takze chapu dobre, ze jeste neni vubec jasne zda do toho projektu jdete a konkretni datum do kdy musi byt rozhodnuto neni?

LK: Vše je v jednání...

To je vse co me Lukas Krasa rekl, obrazek o jeho zamerech si udelejte kazdy sam. Za sebe muzu ric, ze to nemusi byt zase az tak spatne reseni a verim, ze Lukas udela vse proto, aby Nemilku zachoval tak krasnou jakou ji vsichni zname a ze nepodlehne kaprodrommanii... :-)

Nmilda61 - Profil | Ne 12.1.2014 20:43:49

Zdravím všechny, kteří na tomto krásném revíru pobyli a vědí o čem je řeč. Že je této vody velká škoda, tak na tom se asi všichni shodneme. Ať už bude organizace jakákoliv - 10 nebo více míst, pořát to bude kaprodrom. Také na tom, že MO Zábřeh mohl tuto přehradu kdysi koupit. Myslím, že to ale naní otázka stávajícího výboru. Co vím téměř s naprostou jistotou je, že je pronájem podepsán (o bližších podmínkách vím pouze něco málo z doslechu). Za vším tímto děním kolem Nemiĺky je však nejvíce zainteresován údajně nějaký pan Havlíček z Troubelic, u kterého mají i nakoupené ryby. Mám v Troubelicích známé, tak to vím od nich. Prý měl o tuto vodu zájem již dříve. Zřejmě že se spojením s Lukášem bude dostatek financí. Pokud se projdete po březích Nemilky, nenajdete téměř žádný nepořádek. Jak to bude s místy na lov nevím, neboť levý břeh je téměř celý soukromý a pravý lesů ČR (podle katastru). Takže letos posledních pár pěkných chvil a bude konec. V žádném případě však této vodě nepřeji vydrancování!

NRváč - Profil | Ne 12.1.2014 18:19:25

Diskuzi jsem přečetl celou od začátku až do konce a přidám teda něco vlastního.
Ohledně samotného odkupu přehrady, ta myšlenka už je celkem dlouho stará a prsty v tom má úplně někdo jiný něž tu byl zmíněn - každopádně to už je jen na něm, zda se zde k tomu nějak vyjádří nebo nevyjádří.
Jako druhý "viník" (dle mého názoru hlavní viník je MO Zábřeh), která si nechala tuto vodu vyfouknout. Dle info od některých místních rybářů (nezávazné, ale i bych tomu věřil) byla přehrada kdysi prodána p. Kauerovi za částku menší než 1mil Kč. V té době už to měl mít svaz podchycené, tuto vodu koupit, elektrátnu pronajmout (další zisk do svazu) a byl by svatý klid. Místo toho udělali co bylo v tu chvíli nejjednodušší a nejsnadnější a tuto vodu nechali být a domluvili se s novým majitelem na pronájmu (který určitě nebude zrovna malý - slyšel jsem cosi o 100.000 Kč/rok - opět bez záruky). Pokud někdo víte konkrétní částky - např ze schůzí, asi by bylo dobré to sem hodit a opravit mě, budu jen rád, když bude jasné o tom jak to ve skutečnosti je:-) Každopádně po bitvě je každý generál, těžko říct jak by svaz jednal dnes, ale myslím že stejně.
V naší MO už 4 rok dáváme každý člen 200Kč do fondu pro nákup pozmeků revírů - který slouží jen k tomuto účelu a už se nám podařilo tímto pár revíru zachránit a vedení v tomto pokračuje i nadále - díky Vám pánové!!!
Co se týče majitele přehrady, jak již zde bylo zmíněno - rozhodně bude radši když bude jednat se 2 lidmi než v ČRS, bude mít větší zisk, přehrada bude lépe udržovaná, čístá, uklizené, břehy opravené, aj... Být majitelem, jednal bych úplně stejně.
Poslední věc je nový revír - tato přehrada je bezkonkurenčně jedna z nejhezčích v vaší republice. Takové prostředí prostě jinde není. Tím pádem předpokládám, že by pánové byli sami proti sobě, aby z toho udělai typický kaprodrom kde sedí rybáři po 3m. Viděl bych to spíše něco ve smyslu "Hejlova", kdy na celé vodě bude max 10 lovných míst a vše bude "ideální" - z čehož ale vyplývá vysoká cena a velký nápor lidí, které si určítě "Lukyn" díky dobré reklamě zajistí:-) - kdo četl jeho knihu kapří tajemství a viděl jeho nová videa, kde se vystavuje na pontonu jak ve výloze, tak si asi taky dokáže lecos domyslet.
Aneb peníze jsou vždy až na prvním místě

Nchytden - Profil | Ne 12.1.2014 13:22:27

smike >> když se podíváš, většina takových revírů má ČRS možná i MRS v nájmu. Ono je celkem jedno, co si s tím jeho vlastník udělá. Osobně bych z takového rybníku, kde bych se rozhodoval, zda to pronajmout svazu nebo soukromníkovi, dám přednost soukromníkovi jednak z toho, že rybník bude v pořádku bez bordela okolo vody, bude tam zaveden jakýsi dohled z hlediska majitele a vím, že s ním bude jakásik domluva napřímo, kdežto na svazu je to často úplně naopak. Přeber si to jak chceš a zkus se zamyslet nad tím, kdyby ty bys měl rybník a chtěl jej pronajmout.

Nlukasin - Profil | Pá 17.1.2014 2:45:12

Ja už take musim.Jmenuji se Markytan Lukaš a jsem členem mo Zabřeh.Nemilku znam od mala-mam ji přes kopec z Hněvkova a jsem tam pečenej vařenej-srdcovka.Začnu od kraje.Pan vlastnik Kauler ji koupil jako vydělečnej kšeft pro stavbu vlak.koridoru na tzv zpevneni hraze vydelal balik a ještě mu post.elektrarnu.Lukaš Krasa keca jak vyčuranej sopel.Nemilka za korunu nikdy nabydnuta nebyla a už tenkrat byl určen majitel,ale netvrdim,že se někdo nenamastil-věřim tomu,že ano.V teto době je pan Kauler zřejmě bez peněz a Blbej Elner a Krasa to maji v kapse.Najem tam činil něco pd 100tacu za rok.Tahle voda je super zarybněna a bordel kolem vody tam žadnej neni a to,že se brali povolenky za spani je srandovni kec.Jsem take RS ktera na te lodi v noci jezdi a starej Elner o povolenku tam přišel a šlo to až k soudu a mladej měl jen zasrany štěsti!!!Ja doufam,že bude alespon slovena,ale nevěřim tomu-nebot to ma vše pod sebou Ostrava a ta se za nas nepostavy,neni to přece Harta!Je mi z toho smutno jak to dopadlo a rad bych Učinil veřejnej protest v Zabřehu na naměsti proti těmto lidem co nam berou to posledni co mame a to je Svoboda!!!Ale je to naše chyba že je podporujeme honbou za rekordy a cpeme jim naše penize a oni toho jen zneužiji ve vlastni prospěch-Lukaš Krasa a spol dalšich komerčaku!!!No a malej Tom Elner to bude mit zřejmě těžke přesvědčit 1200 rybařu že on nam vodu nevzal!! Pojdme udělat ten veřejnej protest a nebojme se prachaču vyjadřit co je svoboda-je to to posledni co vlastně mame!!!!!!! Naděje umira posledni a čas snad ještě mame-tak se ukažme!!!

Nfotojakes - Profil | St 15.1.2014 11:42:53

Tak dlouho se budou rybáři mezi sebou přít o kravinách, místo hledání společné cesty k tomu co je všechny spojuje, až je nebude mít co spojovat.

PS: Komu to nedošlo, to co rybáře spojuje jsou především ty vody! Bez nich je úplně jedno kolik peněz bude na zarybnění a kolik podložek je třeba mít.

Nnoap - Profil | Út 14.1.2014 19:45:17

Bohužel mám obavy, že osud který "postihnul" Nemilku čeká dříve nebo později většinu revírů jenž obhospodařuje ČRS a za něco stojí a zároveň nejsou majetkem svazu..... To, že MO Zábřeh měla možnost přehradu v minulosti koupit je holý fakt a bohužel největší chyba co se stala....... p. Kauer je klasický podnikatel, který chce vydělat a tak dal (logicky) přednost větší nabídce......to, že je to pouze kvůli vysokým nákladům stavby vodního díla, je zcestné - jelikož pokud vím tak tyto náklady byly rybáři hrazeny......
Nicméně otázka je, jak se věc mám do budoucna..... Osobně si myslím, že pro L. Krásu to nebude dvakrát nejlepší investice - revír neumožňuje plnohodnotné chytání po většinu roku a to už jen z toho důvodu, že prakticky bývá až do dubna zamrzlý, dlouhou dobu trvá než se voda oteplí a když už tak posléze celá zezelená........ co se týče úživnosti vody samotné, tak všichni co tam chytali ví, že kapři z této vody nejsou váhově srovnatelní s kapry z jiných vod.......což pro komerční kapraře honící se za trofejemi, není taky optimální stav...... ti chtějí velkou a tlustou rybu a ne kapra sportovce:) V neposlední věci bude i dalším možným problémem pobyt rybářů u vody - to co se p. Kauerovi nelíbilo bude teď mít možná ve velkém - spousty bivakujících rybářů, kteří za své peníze nebudou chtít sedět ve svahu, ale na upraveném místě.......přičemž příbřežní pozemky nejsou součásti pronájmu.... Jak se situace vyvine ukáže čas, ale vůbec bych se nedivil kdyby Nemilka v budoucnu patřila o5 svazu (jeslti bude) nebo prostě lidem....
Nicméně nechci vidět ty jatka tento rok...........

Ntuzemak - Profil | Ne 12.1.2014 17:19:32

Michal1966 >> tu jde jen o prachy,vytřískat ztoho co nejvíce,nějaký předkupní právo jde do.......

Nksanda - Profil | Ne 12.1.2014 17:16:22

TOPR >> pokud se podivas na zapisy ze schuzi tak MO uz to resi od zari-rijna 2013 s majitelem Kauerem, ale ten chce zjevne z toho vytriskat co nejvice penez a nemel moc zajem ze svazem to resit takze trestni oznameni bezpredmetne pokud se majitel kousne nenadelas nic...

Zapisy ze schuzi MO:
09/2013
Koordinační schůzka s majitelem přehrady k řešení stanovisek kolem revíru Nemilka, proběhla 23.10. Účastníci projednali vývoj kolem revíru, další krok je v kompetenci majitele a na základě toho bude pokračovat řešení ze strany MO a VÚS-úkol splněn.
p. Matýsek: informoval o jednání k Nemilce s majitelem, za VÚS přítomen p. ing. Jaroň. Byly rozebrány důvody, možnosti, hledány řešení k zachování revíru, které by byly přijatelné v rámci možností pro VÚS a MO. Majitel požádán, aby tyto návrhy zvážil. Další krok musí navrhnout majitel, pan Kauer. Dle toho pak bude jednáno dál.

10/2013 p. Matýsek: Seznámil výbor s dopisem p. Rataje, který reaguje na vývoj kolem Nemilky, a žádá výbor, aby tento revír udržela pro rybaření. Výbor oznamuje, že současná situace kolem revíru, z hlediska konečného vyjádření majitele, p. Kauera, není zatím rozhodnuta. Po několika absolvovaných jednáních a podaných návrzích, které byly majiteli navrženy k udržení revíru za výbor MO a za VÚS, se čeká na jeho rozhodnutí. Žel ukazuje se, že nás o revír svým jednáním připravují hlavně i někteří naši členové, pro vidinu vlastního zisku a jednostranné rybářské zábavy
p. Šmíd: informoval o opětovném jednání s p. Kauerem, k potřebnému posunu ve věci jeho rozhodnutí o Nemilce. Pan Kauer se v této chvíli přiklání k řešení, jak atraktivního lovu kaprů za poplatek, tak současně k umožnění rybolovu ve prospěch místních rybářů. Vzhledem k tomu, že toto navrhované řešení na rozdělení a užívání revíru, je složité z hlediska vlastnictví ryb a hospodaření, byl požádán, aby návrh bezodkladně projednal s vlastníkem revíru, tedy výborem VÚS.

11/2013 p. Matýsek: seznámil výbor s rozhodnutím majitele VN Nemilka (prostřednictvím advokátky Mgr. Ing. Bělicové), který vypověděl nájemní smlouvu na využití VN jako rybářského revíru, vlastníku revíru VÚS v Ostravě, výpověď nájemního vztahu zanikne 31. 12. 2014. Po diskuzi k tomuto rozhodnutí byly přijaty úkoly směřující k zahájení jednání s vlastníkem VN, vlastníkem revíru, úřady, k ukončení provozu rybářského práva, k možnému vylovení rybí obsádky, či úhradě za neslovené ryby a k zajištění případných změn v lovu ryb na tomto revíru v r. 2014. O rozhodnutích a změnách bude průběžně informovat výbor. Pracovní skupina: předseda, místopředseda, hospodář, zástupce hospodáře, ekonom. Informace budou podávány průběžně. Závěry a úkoly: zajistit nezbytné úkoly plynoucí z výpovědi majitele VN Nemilka, k ukončení rybolovu od 1. 1. 2015, včetně změn v režimu lovu ryb v r. 2014, a dalších kroků vedoucích k vyřízení a vypořádání náležitostí a nároků ke dni skončení smlouvy, např. úhrady, nebo slovení ryb...

Ing. Ervín Matýsek = Předseda MO Zabreh

Nnofish - Profil | Ne 12.1.2014 17:02:39

Michal1966 >> se tady zeptej... http://www.rybsvaz-ms.cz/diskuzni-forum.php
Chlapi, vy si pořád neuvědomujete, že za tyhle věci si "můžou" sami rybáři. Z části i tím že dají některým lidem vydělat velké prachy a ukážou jim cestu...

NMichal1966 - Profil | Ne 12.1.2014 16:43:41

Otázka je jak celou situaci (ukončení rybolovu k 31.12.2014) řeší uživatel revíru jenž na danou lokalitu má dekret k výkonu rybářského práva za účelem sportovního rybolovu. Myslím tím konkrétně Výbor územního svazu pro Severní Moravu a Slezsko. Zajímá je vůbec tato situace? Co v celé věci podnikly? Jaké konkrétní kroky? Proč se k nevyjádří konkrétní funkcionáři na webových stránkách Územního svazu? To pořád bude rybářský svaz tak nečinný.
Pokládám si další otázku-proč tedy máme placené funkcionáře a za co je máme placené, když už je tedy platíme z našich příspěvků. Abychom se dívaly jak pomalu ale jistě přicházíme o revíry?

NFILKO - Profil | Ne 12.1.2014 11:11:53

LukeSSS >> Jojo je to tak bohužel... Oni ti rádoby sportovní kapraři co házijou za jednu vycházku do vody kvanta boili, pak natáhnou ruky s 70ti centimetrovým kapříkem, foto pošlou nějakým komerčním stránkám viz. LK baits a poté se z té nástrahy stává akorát komerční sračka, která tak blbne další lidi a ti utrácí další kvanta peněz za něco, co nemá tu skutečnou pointu z toho, co máme tak rádi a tou je rybařina jako taková. Je celkem smutné tak se hazarduje s tím co nás tak baví... Je mi z toho až zle.

Nfotojakes - Profil | Čt 16.1.2014 12:33:28

Sven >> Sorry, ale asi jsi nepostřehl změnu 25 let zpět. Rybáři se měli postarat, aby ty vody jejich byly, což se z nepochopitelných důvodů nestalo! Stále většina rybářů spoléhá na to, že budou téměř zdarma využívat veškeré vodní plochy. Jenže všechny ty stojaté vody někomu patří a je jedno jestli soukromé osobě, obci, či státu, protože všichni chtějí ze svého majetku náležitý profit. Nehledě na to, že třeba obcím a správcům státních majetků to přímo ukládá zákon!

NRST - Profil | Čt 16.1.2014 8:38:24

FRANK71 >> Je jedno kolik stojí línek, zkušenost z různých výlovů svazovek je taková, že tam po sezoně skoro nic nezůstává. Takže převádět línky na peníze je mimo mísu. Ta úhrada zarybnění je funguje zpětně za poslední tři roky a troufnu si tvrdit že ve většině případů hodnota "odstupného" výrazně převyšuje hodnotu zbylých ryb..
Budu konkrétní - přehrada Luhačovice se před nějakým časem lovila do sucha. Podle slov hospodáře měla být voda plná trofejních Kaprů, Sumců a Candátů, ale ona nebyla plná trofejních Kaprů, Sumců a Candátů dokonce nebyla plná skoro ničeho a krom několika q cejna a tolstolobika tam nebylo prakticky nic. Český rybář je nesmírně šikovný a vodu umí vypucovat skoro dočista.

Nnofish - Profil | St 15.1.2014 22:06:11

ksanda >> Ano, to co kolega napsal je jediné racionální řešení co s vodou když na ni končíš. A nevykládej tu pohádky, že když ti bude končit nájem na zahradu, kde budeš mít jabka a hrušky, o které ses royk staral, že tam to ovoce na stromech necháš novému nájemci....Klidně to řekni, stejě ti to nikdo věřit nebude.

Nksanda - Profil | St 15.1.2014 21:56:07

Husaberk >> to jste presne vy vodu si prokaucujete a ted ji budete drancovat, kdyz ne my tak nikdo chce se me z vas zvracet!

Nfotojakes - Profil | St 15.1.2014 15:05:07

FRANK71 >> vody jsou státu, my tam jen hospodaříme a platíme nájem:-) Koníček to je, ale také způsob jak ukázat, že když se chce, tak to jde, jen se pro to musí něco udělat.

edit: Jeden zásadní rozdíl tam je, ta administrativa s tím spojená nic nestojí, naopak do toho vkládám své peníze, protože v začátku tomu věřilo opravdu jen pár lidí, takže místo nového foťáku, nebo bivaku jsem koupil líny, candáty, hrouzky, okouny a podobně. Doufám, že tento rok se hospodaření vyrovná na nulu a nebudu do toho muset zas něco přidat. Díky tomu, že nežere nic aparát a vše jde jen do nájmu a ryb, naši členové dávají polovinu toho co u svazu a přitom do zarybnění na hektar dáváme 3x více než svaz:-)

Nfiicak - Profil | St 15.1.2014 14:10:22

Sleduji tuto debatu od samého začátku. Celé je to dost smutné a smutnější je fakt, že když měla MO možnost získat tuto vodu za pouhou korunu, nechalo je to v naprostém v klidu a nepodnikli žádné kroky k jejímu získání.
Ono je lepší si vždycky najít tu snadnější cestu k danému cíli, v tomto případě pánů/soudruhů místní organizace. Na co něco vlastnit, když si to můžeme pronajmout a vyhnout se větším nákladům spojené s provozem této vody. Nebo ještě lépe "nějak bylo a nějak bude".
Každopádně je už jasné, že další voda je fuč a nezbývá než doufat, že nový majitel či nájemce, nebude hrabivý hovado bez citu. Věřím, že LK je v tuto chvíli nej řešení.

Není nic horšího, než když dáš volovi funkci:-) a v tomto případě MO jich měla asi v minulosti více než dost.



Nnofish - Profil | Út 14.1.2014 20:57:20

RST >> víš, to co jsi napsal je faj věc, souhlasím. Stát je takový, jací jsou lidé. A svaz je "malý stát". Ale ber to z druhé strany. Zapomeň na to, že jsi někde funkcionářem a zkus se dopídit k informacím. Momentálně třeba k tomu jaké změny nastanou se změnou ob. zákoníku. O rozpotech a podobných věcech raději mluvit nebudem. Místo toho aby svaz, jako celek, aktivně oslovoval své čley a snažil se využít potenciálu několika set tísíc lidí organizovaných jako rybáři (evím z hlavy to číslo), tak se furt jedná "o nás, bez nás". Lidi co se moc ptají nejsou vhodní a stejně rozumnou odpověď nedostanou. Je to jak politika, to samé a lidé už prostě rezignovali...

NTOPR - Profil | Út 14.1.2014 20:31:44

noap >> No právě těch jatek se bojím nejvíc.Rudému oku rybáře neuplave jediná ryba a půjdou aj ti pěkní kapři kteří se doposud podařilo díky K70 ochránit.A věřím i na velkou benevolenci místní ryb. stráže.Už to slyším,NENECHÁME V TÉ VODĚ NIC.

Nksanda - Profil | Út 14.1.2014 16:42:27

jeste jsem zapomel dodat pan Kauer nabidl MO, ze cast jezera by za urcitych podminek zustala svazovkou, ale bohuzel vedeni MO Zabreh tento navrh odmitlo...

Norgojchorchoj - Profil | Út 14.1.2014 16:04:43

CARP-STEIN >> vážený pane Elnere zavšechno můžete vy, protože si sem dotáhl Lukáše Krásu a je všechno v prde*i a jestli si myslíš že mu tam budeš dělat správce, tak seš na omylu, on má tolik curáků jako seš ty kolem sebe že neví co sněma má dělat a tebe akorád tak kopne do prdelee.. Toto už neukecáš brácho,ví to více lidí než si mysliš ty sám. Být tebou tak se moc na zizích revírech neukazoju radím ti dobře.Zdechni na nemilce a nese* se do dalších revírů!!!

NCARP-STEIN - Profil | Út 14.1.2014 15:25:28

Děkuji Lukášovi za objasnění situace , ke které jsem se doposud nechtěl vyjadřovat , protože argumenty některých rejpalů , mi přišly spíš jako mlácení prázdné slámy , než fakta související s problematikou okolo přehrady . Bylo by absurdní , abych já , který na této přehradě vyrostl a 90 % docházek k vodě trávím zde , si přál tuto vodu zničit a udělat z ní nějaký kaprodrom . Bohužel tento problém si způsobila sama organizace před několika lety , jak již bylo zmíněno a promarnila možnost vlastnit tuto vodu. Do dnes si vzpomínám na výroční schůzi , která ten rok proběhla , na které byl vznesen návrh , že každý člen naší organizace dá z vlastní kapsy 1000 kč a tento revír bude odkoupen . Tento návrh podpořila z celé naší základny jen hrstka lidí (včetně mě) , tudíž se tento návrh zamítnul. Jelikož organizace neprojevila (opakovaně) zájem o tuto vodu , stal se vlastníkem Pan Kauer . O možné změně dosavadního rybolovu na této ,,svazovce" , jsem se dozvěděl na podzim loňského roku a neměl jsem tušení , že se o této věci jedná už delší dobu . Nerad bych tuto vodu někdy viděl v rukou člověka , který by chtěl tak krásnou přírodu využívat k jiným , než rybářským účelům. Proto věřím , že pokud se o tuto vodu bude moci starat Lukáš , ať už s mojí pomocí , nebo někoho jiného , bude tato voda v rukou rybáře srdcaře a nadále se na břehu budeme moci setkávat s krásnými rybami a na rekreaci budeme využívat například nedaleko vzdálený Bozeňov .

NČapaCarp - Profil | Ne 12.1.2014 21:03:55

milda61 >> přesně tak jak řikáš žadnej bordel tam nenajdeš, krásná příroda a klid že za 4 dny tak nepotkáš ani nohu a teď jde všechno do kytek.

Nsmike - Profil | Ne 12.1.2014 18:14:09

jen by mě zajímalo, jak budou vypadat ty začátky článků jeho kluků z této vody...přijeli jsme na jednu severomoravskou přehradu, která byla ještě loni svazovou vodou....

NTOPR - Profil | Ne 12.1.2014 17:44:13

ksanda >> 10/2013 p.Matýsek-Žel ukazuje se ,že nás o revír svým jednáním připravují hlavně i někteří naši členové,pro vidinu vlastního zisku ...

Kdo pak to asi bude ???

NTOPR - Profil | Ne 12.1.2014 17:10:29

Nejde ani tak o ukončení nynější smlouvy o pronájmu vody s místní organizací.Voda patří majiteli a ten jde za ziskem což je pochopitelné.Ale jde o to proč to tak daleko zašlo a při tehdejším prodeji svaz tuto vodu nezakoupil,když měl určitě přednostní právu jakož to uživatel vody.

Nchytden - Profil | Ne 12.1.2014 13:43:05

ksanda >> ano, beru v potaz přírodu. Pokud tam někdo udělá soukromák s místama co 3 metry, tak to je hnus. ale pokud místo, co 50-150 metrů, tak to je jiná. Navíc věřím, že to bude čistější oproti svazu, kde je bordel na každém rohu a všichni to hází na druhé. Sám to znám. Ale nechám se překvapit, jakým stylem to bude vedený.

Nsmike - Profil | Ne 12.1.2014 13:02:46

MAXXSKATER >> az uz to bude soukromak, je mi to celkem jedno, kolik za to bude chtit, nepojedu tam. pokud si nekdo udela soukromak z nereviru, v pohode, ale vzit vodu rybarum, je zlodejna.

NTOPR - Profil | Ne 12.1.2014 12:35:47

milankocian >>Tak tak.A nejvíc je mi líto těch místních domorodců (dědoušků) co tam chodí na ten svůj flíček pomalu čtyřicet let a najednou nebudou mít kam -((

NJedliceCarp - Profil | Ne 12.1.2014 12:25:13

TOPR >> Ve všem máš pravdu, ale kdyby Elner nebyl jeden z těch vlezdoprdelníku a každyho kapra, kterýho tam chytl neposlal Krásovi a netahal ho pořád, aby tam přijel tak by se to nestalo..

NZajda - Profil | Ne 12.1.2014 11:57:55

Blíží se doba, kdy pomůžou jenom sukovice v rukou..:-)

Nksanda - Profil | Ne 12.1.2014 11:47:25

Pokud se podivate do katastru nemovitosti tak Nemilku skupuje pan Radomír Kauer z Nemile vlastnil tretinu tohoto reviru a ted pred vanoci koupil dalsi tretinu navic MO CRS uz byla vypovezena najemni smlouva k 31.12.2014 a podle infa co mam mela by tato voda bejt klubovou vodou LK Baits vse je prej v jednani. Zeptal jsem se teda primo Lukase Krasu, ale chova se jako Vagner pokud chvalime je to ok a rad si pokeca, ale pokud mame resit neco pro nej neprijemne vyhejba se odpovedi a dela mrtveho brouka!

NLukeSSS - Profil | Ne 12.1.2014 11:04:22

FILKO >> tak tak,doslechl jsem se že už kupovali 20q velkých kaprů tak jestli je tam už nasadili tak bude letos co drancovat :-)

NFILKO - Profil | Ne 12.1.2014 10:47:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rychle tu Nemilku vydrancujte než bude pozdě! A dřív než tam najede Krása s Elnerem a vybudují tam ZOO Nemilka non-stop. Díky za pochopení. Přeji hodně vyuzených kaprů :)

NFermr - Profil | Ne 23.2.2014 18:34:29

Nejnovější informace k Nemilce jsou na http://crs.zabreh.sweb.cz/zapisy/Zapis%201-2014.doc​
v zápise je vyjádření výboru ZO k desinformacím a zaručeným bludům které kolují na internetu.

Nsemiluk - Profil | Čt 23.1.2014 21:04:14

kluku z nasi rs se fakt musim zastat jsoou precizni,papiry za to ze chrapem u Nemilky neberou,ale kdyz nekdo chyta po pulnoci na to jsou fakt alergicti.Skoda ze se jim toho kokota ELNERA nepodarilo jeste chytit! KRASO NECH NAM TUHLE SVAZOVKU !!!!!!!!! VYBOR BUDICEK VITE VUBEC JAKY JSOU TAM NADHERNY RYBY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nebo nam bude stacit tech par zasranejch tisic za nasadu? Pristi rok bude co ? Prijdem i o Brasak? Uz se tesim na to jak po vas budou detci rvat a protezy jim budou litat z huby.

NHusaberk - Profil | Pá 17.1.2014 5:17:40

hezky pekně sto napsal

Nfotojakes - Profil | Čt 16.1.2014 21:47:13

Husaberk >> nevím kdo a kde vykouzlil tenhle blábol, ale šíří se jak mor. Ve vodě je oBsádka! Osádka patří do tanku:-)

Nfotojakes - Profil | Čt 16.1.2014 20:25:12

nofish >> Naivní asi jsem, ale na druhou stranu jen ten kdo zkusí něco změnit něco změnit může, kdo to nezkusí, rozhodně nic nezmění:-). No a kdo jiný má zkoušet něco měnit, než ten kdo rybám rozumí alespoň jako my. Nepovažuji se sice za odborníka, ale něco o rybách vím a ne jen ze školy.

Nfotojakes - Profil | Čt 16.1.2014 19:55:31

nofish >> ty ceny velkých ryb jsou nadsazené záměrně, aby to nebylo bráno jen jako cena masa. Teď si vem, že máš generačky (čistou linii) a staráš se o ně haldu let, abys měl kvalitní základ pro další generace a někdo ti je sežere. To ti nenahradí ani ta vyšší cena a čeká tě dalších pár let práce. Ale jak říkáš, najdou se vychcánci, kteří i toto obejdou.

Ty to stále nechceš pochopit, pokud chceme profesionální vedení, musíme to jako členové udělat, protože jen členská schůze má k takovým věcem mandát!! Nepleť sem míry a pravidla kolem revírů, to je druhořadé. Podstatné je to, že svaz nejsou ty činovníci, ale mi všichni, kteří je tam ze svých řad volíme a také odvoláváme. Jenže to je stejné jako s politikou, lidi si prostě neuvědomují jako moc mají a tak to vypadá jak vypadá.

Nfotojakes - Profil | Čt 16.1.2014 11:02:01

nofish >> realita revírů je povětšinou taková, že se rozhodně nevyplatí lovit. Každý má velký oči, kolik ryb se sloví, ale ve skutečnosti to množství ryb je běžném revíru velmi malé a vyplatí se to proplacení podle zákona. Výlovy revíru (soukromých i svazových) sleduji pokaždé, když se něco objeví a neviděl jsem revír, kde by slovené ryby dosáhly na představy rybářů.

A počítá se, co se nasadí, ne co tam stihlo vyrůst s nějakou trofejní hodnotou:-)

Nnofish - Profil | St 15.1.2014 22:50:24

ksanda >> ale ty tam furt vidíš jen velké kapry a to, že je někdo možná sežere..... tohle je debata o ničem... A hlavně, jsem pro. Proč bys někomu kdo ti bere vodu nechával něco na čem bude vydělávat? Nech to na lidech, jestli je sežerou, nebo "a černo" přestěhují jinam. Znovu opakuji, plně to chápu. A to olmik a podobné "oganizace" zrovna rád nemám, díky některým "specialitám" díky nimž si dle mě nezaslouží ani chytat nikde jinde než na svých vodách.
Já si třeba rybář říkám. Motám se okolo vody a chytám ryby. JIná měřítka neznám.

Nksanda - Profil | St 15.1.2014 22:34:29

nofish >> radeji ty krasne ryby vyvrazdime a sezereme nez aby zily dal boze ach ta ceska mentalita to si rikaji rybari? hnus

NFishky - Profil | St 15.1.2014 14:40:18

fiicak >> úsudek si lze udělat až po seznámení s veškerými fakty. Jednu korunu taková voda určitě suma sumárů nestojí, kdyby ano, svaz by na to určitě kývl (proč by také ne) - což se však nestalo, takže za tím je něco víc... (víc peněz). Kolik je otázkou... posléze zda jednorázově či naopak ročně... ty informace, jak jsem pochopil má málo kdo, na druhou stranu již mnozí budoucího pronajimatele odsoudili, aniž by o tom právě to info měli.

Na druhou stranu myšlenka soukromé vody není vždy špatná - to ani náhodou, ba naopak. Revír typu kaprodrom se mi upřímně nelíbí, monotonní obsádka nedělá dobrotu a ani neposkytuje pestrost, jako na řece či klasickém svazovém stojáku. Naopak se mi moc zamlouvá způsob "soukromky" jakou to kočíruje třeba Jirka Jakeš.

Nksanda - Profil | Út 14.1.2014 22:17:19

fotojakes >> spatne ses do katastru dival upresnim - jednu tretinu Nemilky vlastni firma KOM-EXTRA-ELEKTRO majitelem je Radomir Kauer z Nemile druhou tretinu vlastnil pan Bezděk a ten ji prodal pred vanoci panu Kauerovi no a treti tretinu stale vlastni pan Žák z Praha 5 coz je majitel firmy WANEMI INVESTMENT, ktera sidli na stejne adrese jako pan Kauer v Nemile a dokonce je i majitelem nadacniho fondu WANEMI - Lidem a prirode (Nadační fond se zřizuje za účelem podpory a rozvíjení sportovních, vzdělávacích, kulturních a jiných veřejnoprávních aktivit fyzických a právnických osob ve městě Zábřeh a v jeho nejbližším okolí) hehe se musim smat :-DDD

Nnofish - Profil | Út 14.1.2014 21:53:15

fotojakes >> no tak to máš 100% pravdu. Ale tohle je to samé pořád dokola. Organizace, jedno jaké, kašlou na lidi a lidi na to kašlou. Tím pádem se to točí pořád dokola a nic se nezlepší. Pořád si budu stát za tím, že svaz jako takový máhodně velký potenciál a jestli ho někdy něco položí, tak jen lidská blbost, lhostejnost a vyčůranost...

NTOPR - Profil | Út 14.1.2014 21:48:58

Martin M. >> Pokud jsem to pochopil tak původně to bylo nabídnuto svazu přednostně za jednu korunu.Potom když začal houstnou vzduch tak už padali i návrhy na výběr těch peněz.Na to valná většina rybářů už samozřejmě neslyšela.

NMartin M. - Profil | Út 14.1.2014 21:35:13

Takze jak - melo se vybirat 1000kc/os., nebo to mela MO dostat za korunu? To jsou dost ruzne cifry :-)

Nnofish - Profil | Út 14.1.2014 21:10:10

TOPR >> všude je to stejné. Je jedno jestli to je stát, zahrádkáři, svaz alkoholiků, rybáři. V tomhle státě se potenciál využívá tak maximálně na 50% a hlavní je prospěch jedince/jedinců, ne kolektivu (to nutně neznamená kráýst, prostě třeba jen si udržet to své).
Kdyby se svaz naučil operovat s tím, kolik má členů a jaký potenciál to má, možná by se dala udělat spousta věcí. Ale to bysme taky nesměli být v ČR a lidi by nesměli být ho*ada...
Nesnáším amíky, ale v jednom jsou frajeři. Jak umí "zblbnout" lidi a odměnit je pak, když díky masám dokáží prodsadit své.

Ntuzemak - Profil | Út 14.1.2014 16:50:01

ksanda >> ani se nedivím,že vedení MO tento návrh odmítlo.

Nksanda - Profil | Út 14.1.2014 16:21:21

orgojchorchoj >> me tez vadi, ze Nemilka prechazi do soukromych rukou, ale tohle snad neni nutne vyhrozovat nekomu, kdyz nemas potvrzene informace to si trosku prestrelil! Jak jsem psal, kdyz by si mel nekomu nadavat tak clenum MO a jejimu vedeni, kteri si tuhle vodu prokaucovali sami a nechali ji koupit panem Kauerem! To ze ji nakonec nejspis vezme LK bude v dane situaci to nejlepsi taky se mohlo stat, ze by vodu vzal nekdo, kdo by z ni udelal rekreacni stredisko, kde by se lidi prohaneli na slapadlech a rybarina byla to posledni co by tam chteli provozovat a ver takove navrhy pan Kauer take dostal...

Nksanda - Profil | Út 14.1.2014 15:32:00

ještě jedno doplnění k Nemilce od LK Baits, které mě teď napsal Lukáš Krása na FB:

Dobrý den Zdeňku (ksanda). V době inventur, výstav a rozšiřování výroby my zvoní telefon ohledně Nemilky. Zjistil jsem si ještě pár info. Jestliže já mám dobré informace tak ryb. svaz měl třikrát možnost revír odkoupit za babku (korunu). Neudělal to, obalkovou metodou koupil tedy p.Kauer, který vodu pronajímal RS. Náklady na tuto lokalitu jsou obrovské, protože je to přehrada, která dle zákonů nese povinnost udržovat hráz + platit tučnou částku za každoroční revizi. Dle nového zákonu, musel majitel vypracovat i protipovodnovou studii v případě protržení hráze, což není malá částka. Z tohoto hlediska je zřejmé, že majitel hledá vhodného investora, který by pokryl tyto náklady. Jak už jsem uvedl v řešení byly mimo rybářské záměry a stále je to aktivní. Kdybych byl bezpáteřní investor, nikdy bych nemohl ani v koutku duše přemýšlet o hospodaření na této lokalitě. Za stejné peníze bych si koupil písník, kde bych nasekal 60 míst, která by byla dostupná autem. Takže jistě chápete, že z mé strany v této situaci nejde jít přes mrtvoly, přírodu i své já, abych slepě rejžoval. Svou práci samozřemě dělám proto, abych vydělal (kdo ne), ale i proto, že mě to moc baví a rád vidím za sebou práci, která nemá jen smysl zisku. Pokud to bude v mých silách ( a to ukáže čas a mnoho dalších jednání). Sám za sebe, pokud to bude schůdné z finančního hlediska, rád budu Nemilku obhospodařovat a snažit se nezasáhnout do místní přírody. Pokud to nevyjde, přeji, aby další projekty byly co nejšetrnější k místní krajině. Mějte se krásně a třeba jednou se setkáme na břehu Nemilky nebo jiných vod... Rád jsem Vám odpověděl.

Nksanda - Profil | Út 14.1.2014 12:27:17

smike >> nemas pravdu vsichni by radeji chteli, aby Nemilka zustala svazovkou, ale za dane situace bude prevzeti tohoto reviru LK asi to nejmensi zlo...

NTOPR - Profil | Út 14.1.2014 12:20:53

Šlapeto >> Drancován a ničen nebyl nikdy.jedem z mála revírů kde byla ještě nějaká úcta k přírodě a k rybám.Nechápu ale je to tak

NTOPR - Profil | Út 14.1.2014 11:26:12

Je mi smutno -(

Nkarkos - Profil | Ne 12.1.2014 21:15:49

ČapaCarp >> přesně tak nejsou schopni to za rybnit pořádnýma rybama samy takový uklizečky od 35 do 45 max co to je za rybu pro kapraře

NČapaCarp - Profil | Ne 12.1.2014 21:13:17

karkos >> nejradši bych šel do Králik v Šumperku je to stejně tak na hovno jak v Zábřehu.

Nkarkos - Profil | Ne 12.1.2014 21:10:20

nedá se nic dělat konečná taky uvidí MO Zábřeh o kolik bude mít méně členů v příštím roce

NMichal1966 - Profil | Ne 12.1.2014 17:17:57

tuzemak >> Samozřejmě, opční právo jde stranou, tak jako u mnoha mysliveckých honiteb na které v r.2013 Lesy ČR znovu vypsaly konkurz. A jak to dopadlo! Hodně mysliveckých sdružení nemají honitbu a končí.

Ntuzemak - Profil | Ne 12.1.2014 17:16:13

TOPR >> záleží jak proběhla,nebyl by to první podvod.

NMichal1966 - Profil | Ne 12.1.2014 17:14:40

TOPR >> Tady je něco hodně zanedbaného z minulosti-má domněnka. Možná špatná, možná ne.

Nchytden - Profil | Ne 12.1.2014 17:03:24

smike >> být tím majitelem a vědět, že od svazu dostanu za 1ha 100Kč a od soukromníka 500Kč/ha a mít pořádek u vody, tak bys volil soukromníka

NTOPR - Profil | Ne 12.1.2014 15:16:12

JedliceCarp >> To je vuuuuuuuul -((

Nksanda - Profil | Ne 12.1.2014 13:13:23

ja bych vzal sukovice a provetral je pres Elnerovic zadicka :-D

NTOPR - Profil | Ne 12.1.2014 13:01:53

Sven >> Svatá pravda.Naše vedení organizace možná každému nevoní ale v této věci maká jak to jen jde.Zábřeh mám pocit bude mít aspoň tak 1200 členů tak by mě zajímalo kde chcou chytat.Už jim zbývá akorát nějakej smradlavej rybník ve městě cca.3 hektary a kousek potoka bez ryb ale za to s hromadou Kormoránů.

NTOPR - Profil | Ne 12.1.2014 12:56:28

orgojchorchoj >> No já tam přes noc zůstával i tak.Rybářská stráž sice skoušela všechno možné ale to tak asi vše.Není to v její pravomoci.Toto se řešilo i u Ostravského právníka a nemohli nadělat nic.Rybáři nevědomi zákonů ze strachu opravdu od vody po době lovu odcházeli.
Pan velitel tamější RS akorát dělal bububu.Jednou dokonce asi ve dvě ráno přijeli na člunu,já pitomec jim dal do ruky doklady pro kontrolu a on si je začal cpát do kapes.Tak jsem mu je vytrhl z ruky a nastal slušný konflikt který uklidnil až druhý člen RS.Od té doby jim říkám že mezi 12tou a 4tou jsem civilní osoba a pokud nechytám tak mi můžou...Ale v rámci dobrého vychování je při tom vždy pozvu na 4tou na dobrou kávu -))

NMAXXSKATER - Profil | Ne 12.1.2014 12:55:57

orgojchorchoj >> Něco podobného chtěl udělat prý u nás ve východních Čechách na písáku Mělice a jsem rád, že to nedopadlo. Upřímně s vámi z Ostravy soucítím. :-(

Nsmike - Profil | Ne 12.1.2014 12:53:16

Pronajmout neco na 50 let, to je uz jako prodej.

Nmilankocian - Profil | Ne 12.1.2014 12:31:50

TOPR >> Široko daleko na Šumpersku nejlepší svazovka :)

NTOPR - Profil | Ne 12.1.2014 12:29:27

JedliceCarp >> To je taky pravda.Nic méně základ problému bych hleděl v temnější organizaci která svým lak-sním ,nezodpovědným a lenivým přístupem už před léty zapříčinila tyto následující problémy a tato organizace OKRADLA nic netušící rybářskou veřejnost a takový skvost jakým bez pochyb Nemilka je.

NČapaCarp - Profil | Ne 12.1.2014 11:20:12

LukeSSS >> Aby na konec nebyli schovaní u Horáka v Šumvaldu :-D

Norgojchorchoj - Profil | Ne 12.1.2014 9:36:44

Zdravíčko pan mistr Elner jestli jste už zistily spolupracuje s Lukášem Krásou a Lukáše dostali ty jeho úlovky co nachytal převážne od 24:00 do 04:00 co mu mistr Elner Tomas poslal a Lukase to chytlo a už se to šesí v Ostravě o tom zase vy víte houby.. věčina rybářů ví co to je za parchanta :D

NTOPR - Profil | Ne 12.1.2014 8:40:14

Tady se musím zastat Tomáše Elnera.To že bude tato voda soukromá je pravda.Bude od roku 2015.Nicméně Tomáš v tom prsty nemá.Toto je dílo jiných dvou pánů,kteří by měli mít dost slušnosti to tady vysvětlit osobně.
Nechápu kde bere JedliceCarp takové informace.

NLukeSSS - Profil | So 11.1.2014 23:16:38

Zdar,mám to tam rád tak jak to je,to že to bude soukromák s přerostlýma kaprama mě totálně znechutilo.