pstruhove vody na Olomoucku

Zdravim. Muze mi nekdo rict,kde na Olomoucku je nejaka P voda kde by byli pstruzi vetsi nez 20cm??? Protoze na Bystrici hanacke, Trusovickem potoku i na Sumici je to teda bida. Prece to nemuze byt vsechno uz pryc... Je sice zalostne malo vody,ale tim spis by se v tech nekolika tunkach melo neco zdrzovat ne? Nebo poradi mi nekdo kde v okoli je to lepsi? Dik moc.
Autor diskuse: fojtas - Profil , 7.5.2012 muškaření - ostatní
7 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NRavachol - Profil | Pá 11.5.2012 22:37:17

Zedusak >> jestli je to na mě, (že jsem další takovej co posílá lidi na moravu), toz to jsi me pekne pobavil - nic ve zlym, ale já ten soukromnickej pristup tak uplne nechapu...prijde mi ze zum beispiel v Anglánsku se mluví dost otevřeně o revírech a jejich zarybnění...není to nějaká česká tradice za kazdou cenu tajit, kde jsem vytahnul ctyricitku lipana? Kdyz si vezmu zdejsi rubriku Muj lov, fotka ryby s oznacenim mista uloveni typu "tajnej, daleko na vychode a pod" je pro me absolutne nic nerikajici, nedokumentujici, neprinosna a netreba ji publikovat. Nak tak mam rad, kdyz si muzu konkretni ryby priradit k nejaky rece a tim si o nim udelat obrazek - tim nemyslim prozrazovani GPS souradnic. Touhle taktikou (utajovani mistnich rek kde jsou solidni populace ryb) stejne kolabsy tedlenctech biotopu oddalis jen v řádu par mesicu bo let. Pes je zakopanej zcela jinde - populace generacnich pstruhu a lipanu (ni jinych lepých ryb)nejdou do kytek kvůli rybolovný činnosti pár nadsencu ci tomu, ze se na nich prizivi hejno cernejch krocanu...Zarybneni moravy nebo jesenicke bele rozhodne nijak zasadne nepolozi na kolena stovka vikendovejch lovcu salmonidu ale krajinotvorna cinnost moderniho cloveka - proste si to priznej....howgh

NXAXAP - Profil | Ne 13.5.2012 19:07:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ech, když budou Moraváci trpěliví, vyžrání joudama jim nakonec pomůže. Takže malá nápověda, kde tedy v blízkosti Olomouce:

1. Morava od Hanušovic až pod Rudu nad Moravou ... pravidelný výsaz duháků, řeka jde kolem cesty, parkování v poho, nejvíc mě to vždycky bavilo v Bohdíkově. Nymfaření všeho druhu funguje. V dírách mezi Bohdíkovem a Rudou se občas schová pořádnej potočák. Ostatně i níže po proudu.
2. Branná od soutoku s Moravou v Hanušovicích až do Jindřichova ... jednoduše chytatelná řeka, pokud není aktuálně vyžraná ... je zajímavé, že se tam vykytuje drobný plž, kterýho ryby žerou, takže různé relativně nenápadné šedé silverhead mušky obvykle fungují dobře ... pokud člověk chytí tuhle řeku v topovejch letech, chytá triplety pěknejch ryb
3. Krupá (kousek nad Hanušovicemi) a Desná u Šumperka může bejt slušně zasypnutá duhákem ... spodní úsek Desné pod Šumperkem obsahuje jídelní lipany.
4. Bělá Jesenická a její přítok Staříč jsou též hezky zasypávány duháky a siveny. Zejména ten hnusnej úsek ve městě. Na Staříči se dá ještě chytat lipan, kde jinde než v Lipové, že? :-)
5. Moravice ... nad Hartou je to plný prcků, pod Kružberkem se dá chytat zejména, když je vyšší stav, občas tam svazáci naperou i hezký potočáky kolem 40ti. Dole pod Žimrovicemi je to spíš o duhákovi, lipany už vyžrali kormoráni.
6. Moravská Sázava a Březná je dobrá pro milovníky drobotě a hledání zapomenutých ryb
7. Vidnávka od Vidnavy proti proudu byla zajímavá, lipanama přecpaná voda a jednoduše chytatelná, je to už ale u Polskejch hranic, z Olomouce daleko.
8. pro milovníky lovu na zarostlejch a zapomenutejch potokách může bejt zajímavá ještě Hvozdnice třeba kolem Mladecka nebo zapomínaná Budišovka

NRavachol - Profil | Pá 11.5.2012 22:40:41

Michal >> staci 5 rybich prechodu v cca deseti kilacich pod ustim brane za par desitek tisic a lipan tam bude najizdet stabilne do treni - takhle to vidim ja

NZedusak - Profil | Pá 11.5.2012 13:42:45

Takhle se zničila Braná. Nějaký Pražský pepík napsal krásný článek jak a kde a na co si na moravě nádherně zachytal a bylo vymalováno. Jak dlouho to trvalo než to bylo uplně v háji? Jednu nebo dvě sezóny a to se ty ryby ani nemusí masit a už tu opět další takový posílá lidi na moravu.

NLuigi_Lasagne old - Profil | Pá 11.5.2012 13:25:48

fojtas >> Podívej, nejde až tak o to, jestli jsi zde nový či zdomácnělý, či jestli jsi permanentní pouštěč nebo rybožrout. Jde o to, že ta řídká místa místa s výskytem pěknějších ryb propálí jen bláhovec, neboť už těch původních ryb prostě moc není. Nic víc nic míň.

Nfojtas - Profil | Pá 11.5.2012 11:50:27

Butchi >> Butchi, >>smudla007 Co pisete me celkem mrzi, na druhou stranu to chapu. Z vlastni zkusenosti znam,ze nektere info je lepsi nechat si pro sebe. Ale napadlo vas treba nekdy vzit nekoho jako ja,uplnyho zacatecnika,sebou? Nejde mi o to,aby mi mekdo prozradil svy oblibeny mista. Jde mi o to,naucit se spravne treba techniku vodeni nastrahy. Nebo co udelat proto,aby se mi priste nestalo to,ze mi dvacitka potocak zhltne nastrahu tak,ze nejde vytahnout a je odsouzenej na smrt. Z toho jsem byl dost spatnej tehdy. Nechapu teda tady ty diskuze,kdyz nikdo v podstate nikomu nic nechce rict. Kazdej neni snad prase clovek. Ale nevim,jsem tu chvili,asi mate jine zkusenosti.

Nšmudla007 - Profil | Pá 11.5.2012 11:06:22

Butchi >> Nejvyšší čas aby Marťas zavedl při odesílání příspěvku na Mrk stupeň utajení(důvěrnost zprávy).
Každý Mrk člen bude mít rejting na přístup k utajeným informacím (třeba já budu mít skoro celej mrk bílý stránky jelikož mám špatnou pověst)..a monitoři budou konečně muset vyhledat jiný zdroj informací :)
Tento filtrovaný přístup k informacím by byl možno aplikovat na Líny, kapry K70+,candáty, štiky 60+,pstruhy lipany.. pro nedostatečně lustrované nemorální rybáře by zbyly jenom informace kde jsou oukleje, tloušti, podoustve, cejni a plotice ..aby v našich vodách i nadále něco plavalo a rychlokvašky rychleji odkvasily hrát piškvorky nebo skládat origami.

NRavachol - Profil | Čt 10.5.2012 15:13:37

fojtas - >> Když si o vikendu udelas vylet na horni tok moravy - tak v useku od bohdikova po bohutin naky pstruhy a lipany pres tricet pochytas. Z Ol hodinka vlakem nebo autem, klidek, pekna reka se spoustou zajimavejch tuni....

NTukan - Profil | Po 7.5.2012 16:06:21

fojtas >> Do vody a do ženské nevidíš a občas i mezi dorostenkamí najdeš pěknej kus.

NTukan - Profil | Po 7.5.2012 15:22:31

fojtas >> Záleží co je pro tebe smysl rybaření. Jestli je to pouhá honba za duhákem a plnění mražáku, pak se ti to nevyplatí.
Jestli to tam ale máš rád, jdi do toho, pořid si výbavu a začni. Naučíš se házet, pochopíš souvislosti v přírodě, nějakou rybu jistě vytáhneš. Žádná voda není prázdná. Udolí Byndy, jak jí říkáme je krásny, to máš pravdu....taky to tam mám moc rád

NTukan - Profil | Po 7.5.2012 14:55:30

Chytal jsem Odru ve VP dvě sezony..... jako na procházky dborý, spousta bedli, jelena a daňka jsem viděl....ale ryby....ryby.... ty tam fakt nejsou...

Nšmudla007 - Profil | Po 7.5.2012 14:50:14

kunnan >> Nevím jak ty chápeš věci, ale seknul jsi se. Mě docela baví brigády když se slovuje generačka kůli výtěru a jsem vždycky mile překvapen kolik a jakých krásných ryb v revíru furt plave i po sezóně. To že ty ryby neberou na udici neznamená že tam nějaké neplavou (prostě je jich méně než je potřebné množství pro efektvní lov na udici a háček, ale jsou tam).
Proto třeba já osobně když vidím plavat v rybníku tři poslední amury tak je ani nezkouším chytnout protože vím že by to byl běh na dlouho trať, když jich tam plave dvacet tak hurá udici a jdu na ně.

Ohledně kapříka v mojí ledničce myslím pláčeš na špatném hrobě (neboj do podzimu těch násadáků zchladím ještě podstatně více, bo su vydra).

Nkunnan - Profil | Po 7.5.2012 13:03:35

Marlek >> marlek - 7.5.2012 12:49:45 >> Snadno ? Odvážné tvrzení. Povolenku ti vydají po předložení vstupu. Vstup ti vydají po předložení povolenky. Začarovaný kruh. Se mnou na vedení vojenských lesů vyrazili dveře a ještě se vysmáli. V uvozovkách nějaký ryby tam jsou a zachytáš je v případě zvýšených stavů vody což je pár dnů v roce. Po zbývající dny se tam musíš kolem vody plazit v maskovacím oděvu " Hejkal " abys něco umámil :-))